Vluchtelingen in de rij voor een voedselbedeling door een hulporganisatie, vorige week in Calais.
Volledig scherm
Vluchtelingen in de rij voor een voedselbedeling door een hulporganisatie, vorige week in Calais. © AFP

Frankrijk wil dat Groot-Brittannië compensatie betaalt voor migranten in Calais

VluchtelingenFrankrijk gaat er bij Groot-Brittannië op aandringen meer bij te dragen aan de kosten die de migranten in en rond Calais en Duinkerke met zich meebrengen. Dat heeft een medewerker van president Macron vandaag gezegd. De migranten willen de oversteek naar Engeland wagen.

13 reacties

  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Macron heeft een punt. Waarom zou Frankrijk moeten betalen om die vluchtelingen tegen te houden, ze te huisvesten en ze terug te sturen? Ze doorlaten is VEEL en VEEL goedkoper en mensvriendelijker.
  • jef vermeulen

    6 jaar geleden
    In Frankrijk slechts 100.000 aanvragen in België 20.000. Frankrijk is meer dan 5 keer groter dan België. Geen wonder dat wij overbevolkt raken.
  • Roger Duyssens

    6 jaar geleden
    De oorzaak ligt bij de wetgeving die het voor migranten eenmaal in Engeland heel gemakkelijk maakte. De Britten hebben hun wetgeving nooit willen aanpassen en vertrokken uit Europa. Wat nu in België gebeurt met die Soedanezen heeft ook hiermee te maken. GB is onrechtstreeks verantwoordelijk voor deze kampen.
  • Willy Scholaart

    6 jaar geleden
    ik denk dat het de britten zal worst wezen, wie zijn schuld is het dat ze daar zitten?
  • Heinrich De. Jonckheere

    6 jaar geleden
    Na de oorlog hebben de Britten de identiteitsbewijzen terug afgeschaft.Tijdens de oorlog hadden ze die wel ,ook voor de talloze refugees.Die afwezigheid van paspoorten trekt gelukzoekers van overal aan.Laat ze dus betalen voor de overlast op het continent.