Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Grieken confisceren 'bomschip'

De Andromeda vervoerde 29 dozen vol handgranaten en explosieven.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Boem! De Griekse maritieme marrechaussee is er in geslaagd 6 januari bij Kreta een schip aan te houden dat groot oorlogsmaterieel vervoerde. De in Turkije vertrokken boot was onderweg naar Libië. Alle internationale wetten die er bestaan op het vervoer van dit soort spullen zijn hierbij overtreden.

Het vuurwerkpakket dat aan boord werd aangetroffen.

Bemanning

Aangetroffen: 29 dozen vol slangen, kabels, handgranaten, poeder, en ander spullen die mits juist gebruikt leiden tot enorme explosies. De Andromeda voer onder de vlag van Tanzania. En de bemanning was afkomstig van landen als Oekraïne, Albanië en India.

@backlink(159199)

Libië

De aanhouding volgde op een tip. Het personeel van de Griekse douane voor de kust van Kreta aan boord en trof in het ruim alle explosieven aan. De oorspronkelijke bestemming zou de haven van Djibouti zijn, maar uit de aangetroffen papieren bleek de Grieken dat het schip onderweg was naar Misrata, aan de Libische kust. Wat dus doet vermoeden dat dit partijtje aldaar gebruikt zou gaan worden door strijdende milities, á la ISIS, of regeringstroepen.