'Vakbond CNV wil rem op arbeidsmigranten' (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Ignatia in Economie  ·  26 Reacties

  • 25
  • 1399x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"Volgens Limmen is de horeca daarvan een goed voorbeeld. ,,Juist in die sector, de horeca, die jarenlang geen cao wilde afsluiten, die armzalige arbeidsvoorwaarden kent, waar weinig tot niets aan scholing en ontwikkeling is gedaan, is een tekort aan vakmensen. Boontje komt om zijn loontje. Ga dan nu ook niet jammeren."

Werkgevers horeca betalen premie voor opleiding en scholing.
(kort 0,02% en lang 2,92%)
Ook de andere sectoren betalen allemaal premies.
Dat er met dat geld niets gedaan is, kan je niet zomaar die werkgevers in de schoenen schuiven.
Het is niet voor niets dat werkgevers klagen dat ze wel moeten betalen, maar er feitelijk niets voor terugkrijgen.
https://www.adp.nl/kennis/wet-regelgeving/tarieven-premies/2018/premie-sectorfonds/

4
1 in holland

Alle O&O-fondsen hebben loopbaanadviseurs in dienst, die kunnen helpen bij scholings- en opleidingstrajecten voor uw werknemers. Er zijn vele Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen. Soms heten ze Scholingsfonds of Sectorfonds. Ze zijn meestal in het leven geroepen door de werkgevers- en werknemersorganisaties.

6
2 in holland

Zo is dat eigen volk eerst.

1
3 Interessant

@1 en 2 Wat wil je nu zeggen? Dat de betaling en omstandigheden in bijv. Horeca dan niet erbarmelijk is? Misschien is geld in scholing stoppen ook niet altijd de oplossing omdat bepaald werk dit niet altijd vereist, soms werkt het zelfs averechts, geld verdwijnt naar een gecreëerd baantje van opleider (weer iemand die niet beschikbaar is voor waar het echte werk ligt) in de tijd dat iemand bezig is met een opleiding kan hij niet het liggende werk doen. En als klap op de vuurpijl, ontevreden mensen met de opleiding maar nog steeds hetzelfde werk met bijbehorend salaris, moeten doen als voor de opleiding.

0
4 doxbar

Nu ook bij het CNV de leden weglopen en er geen mensen meer lid willen worden van een vakbond, komen ze eindelijk eens op voor de Nederlander. Helaas wel veel te laat!

2
5 Een hardwerkende ZZPer

Goed idee. Vooral een rem op migranten uit niet-Westerse landen. En programma’s om de bijna 500.000 uitkeringsgerechtigden aan het werk te krijgen.

1
6 Vaartuig

Ze worden altijd wakker als het al te laat is.

0
7 zilvergoud

De bevolking moet massaal weigeren om nog belasting te betalen. De overheid doet niets voor werkenden, geeft kansloze, moslimfundamentalisten een voorkeursbehandeling, dan moeten die moslimfundamentalisten ook maar zorgen voor het betalen van politieke hobby's.

0
8 Soare

Die scholing is hetzelfde als de vluchtelingen. Er word bakken met geld aan verdiend. Neem een simpel VCA diploma, je weet van te voren dat je slaagt maar je moet er naar toe. Prachtig verdien model voor hoog opgeleiden mogelijk gemaakt door hoog opgeleiden.

0
9 Ceesje

** gebruiker verwijderd **

Weer zo`n vakbond die schijnbaar een congres hebben gehad en er achter zijn gekomen na lang praten en veel drank dat ze het niet gaan redden in de toekomst en zodoende hun veilige baantjes kwijt zouden kunnen raken en daardoor gedwongen zijn om actie te ondernemen met een bij voorbaat populair sausje dat het goed doet bij de gemiddelde Nederlander .
En zie aldaar de "geniale" oplossing die het congres opleverde nl. de rem op de arbeidsmigranten , wat alleen zo achterhaald overkomt is dat het helemaal geen arbeidsmigranten zijn maar uitkeringsmigranten die de samenleving alleen maar handen vol geld gekost hebben .
Jaren hebben zij zich niet willen richten op de Nederlandse beroepswerkelozen vanwege het feit dat dit in den Haag niet "bonton" was om dat leger aan het werk te krijgen en zich te richten op de "hoogopgeleide" cultuurverrijkers die due niet schijnen te bestaan , maar in de hersenspinsels van de gemiddelde Haagse politicus volop in Nederland al aan het werk zijn in dit land .
Vakbond is een achterhaald concept dat net als de Dinosaurus wel groot en lelijk is maar het niet gaat redden in de moderne economie .

10 verwijderd682241

De vakbond heeft zich al lang geleden verkocht aan de multinationals
en totaal ongeloofwaardig geworden.

Zie de FNV met de topbaantjes voor KOK en MELKERT.

Het polderen ten gunste voor het bedrijfsleven waarbij tijdens cao overleggen meer in de playboy gekeken werd dan dat er harde onderhandelingen plaats hebben gevonden.

Alles is al voortijdig beslist maar werd voor de bühne anders voor gedaan.

Waar was de vakbond die nog op de bres ging voor de arbeiders. ?

Willen jullie naar de Dam, Dan gaan we naar de Dam.

Jammer dat is verleden tijd.

0
11 Dachtutniet

De vakbonden zullen wel om nieuwe leden verlegen zitten (leden aantal is al jaren aan het dalen)
De vakbond is zo vorige eeuw!
Het aanbod wat in de bijstand zit sluit niet aan wat men op de arbeidsmarkt anders waren ze al aan de slag geweest. Een werkgever heeft liever ook een Nederlander boven een buitenlander maar ja dan moet de juiste persoon er wel zijn!

3
12 psje

Inderdaad! Boontje komt om zijn loontje:
https://www.nu.nl/ondernemen/5086784/tekort-vrachtwagenchauffeurs-groeit-verder.html

De oostblokchauffeurs kunnen niet meer voldoen aan de lage-lonen-eisen van onze transportsector en eisen meer loon. De nederlandse chauffeurs zijn allemaal uit de markt verdrongen en nu is er een groot tekort aan werknemers.

Hetzelfde geldt in heel veel sectoren zoals ook de tuinbouw en de schoonmaaksector.

Nederlandse ondernemers zijn kortzichtig en gaan daarom failliet.

@12 Jij bent zo twee eeuwen geleden .....

1
13 Hollander1967

Een nette manier om een immigranten haatmentaliteit te verhullen.
Maar wel de PVV en Baudet veroordelen.

0
14 in holland

1.200.000 mensen in Nederland staan volgens de vakbond aan de kant.

Nederland draait economisch echt geweldig! NOT.

1
15 Sterke

Wat de vakbond dus in feite eist is discriminatie op basis van afkomst.

3
16 IJzervreter

@13
De oostblokchauffeurs kunnen niet meer voldoen aan de lage-lonen-eisen van onze transportsector en eisen meer loon. De nederlandse chauffeurs zijn allemaal uit de markt verdrongen en nu is er een groot tekort aan werknemers.

Ja
Maar na wel een totale versobering van alles wat je maar kan verzinnen
Sjaak gaat er ook mee stoppen
Zal wel moeten
Teveel boetes e.d.
Tja

1
17 Sjaak Trekhaak

CNV, nooit gedacht zeker dat het verkopen van de leden aan de overheid je uiteindelijk wel eens de kop kan gaan kosten en nu huilie huilie?...

2
18 ActiveRush

@18 Het is goed dat in ieder geval één vakbond inziet en uitspreekt dat het akkoord van Wassenaar waar ze in 1982 hun handtekening onder hebben gezet en het Land van Oorsprongbeginsel waar ze uit solidariteit met de oostblokbonden in 2006 hun handtekening onder zetten, tegen het belang van hun leden is.

Er zijn op dit moment vele omwentelingen gaande in de wereld en dit is er weer slechts één van!

https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2017-2018/de-donut-economie.html
https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/talks/thomas-piketty.html

0
19 Hollander1967

@13 Daar het behalen van een vrachtwagenrijbewijs niet als studiefinanciering wordt gezien, zullen er weinig Nederlandse vrachtwagenchauffeurs overblijven.
In Duitsland kon je tijdens de dienstplicht een groot rijbewijs halen, waardoor er genoeg vrachtwagenchauffeurs waren na de diensttijd.
Zo zal het in NL ook wel zijn. En de Oostblok-rijbewijzen zijn anders als de Nederlandse en Duitse rijbewijzen. Te zien aan het aantal ernstige ongevallen met vrachtwagens op de Europese autowegen.

3
20 sockknitter

@20 Als die bedrijven chauffeurs nodig hebben en willen overleven, zullen ze dus opleidingen moeten aanbieden met baangaranties. Maar dat zie ik niet gebeuren.

Waarom zie ik dat niet gebeuren?
Omdat bedrijven niet willen investeren in hun personeel. Personeel wordt als kostenpost beschouwd waar je op wilt en moet bezuinigen want anders overleef je de concurrentie niet. Dan gaan andere bedrijven met lagere tarieven er met de opdrachten vandoor.

Het is dus dit systeem met zijn 'race to the bottom' dat deze problemen veroorzaakt. Om dat op te lossen moet het systeem zelf veranderen en dat is ook wat mijn links @19 allen aangeven.

1
21 Hollander1967

* Verwijderd door de redactie *

22 tougher than the rest

@13 Klopt ben conservatief en ben opgevoed met de gedachte dat je moet werken om inkomen te verkrijgen en niet door je handje op te houden zoals de generatie van nu doet!
Je hebt je lot zelf in handen om wat te bereiken en als je faalt moet je niet de schuld neer willen leggen bij de maatschappij (uitzonderingen daar gelaten)
En U geeft het zelf al aan waar zijn de chauffeurs dan gebleven die door de nederlandse werggevers aan de kant gezet zijn. Hebben nu de kans aan de slag te kunnen Oh wacht die zijn er niet!
En als de ondernemers toch zo kortzichtig zijn waarom zorgen ze er dan wel voor dat een ieder een boterham heeft?
De grootste werkeloosheid is te vinden in ongeschoold werk, gezondheidszorg en financiele sector (kwestie van verkeerde beroepskeuze)

https://www.cbs.nl/nl-nl/achtergrond/2017/07/banen-en-vacatures-naar-bedrijfstak

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/02/16/lasser-worden-dit-is-het-moment-6736518-a1546461

maar men wil tegenwoordig liever zijn handen niet meer vies maken

1
23 psje

@21 Werkgevers klagen wel maar zijn niet bereid om geld uit te trekken voor opleidingen e.d. Die zien graag dat de overheid dat opknapt want dan betalen niet zij de rekening maar de burger...

0
24 Gurk

@23 Nee, die chauffeurs hebben ander werk gevonden, Einstein!
Wanneer er chauffeurs bij het UWV lopen, worden ze wel gedwongen om te solliciteren op die functies maar, zo zeggen nu de werkgevers zelf, "die chaufeurs zijn er niet" dus ook niet onder de werklozen.

De grootste groep werklozen staat nota bene in het stuk:
"Er is een enorme groep van 1,2 miljoen mensen die nu nog langs de kant staat, zoals ouderen, arbeidsbeperkten en niet-westerse immigranten, en die aangeeft te willen werken."
En die moeten dan opgeleid worden en een CAO-salaris ontvangen.

Maar ja de transportsector is van zichzelf een grensoverschrijdende factor dus in deze vrije markt gaan nederlandse transportbedrijven stuk omdat duitse of poolse chauffeurs ook de nederlandse opdrachten kunnen rijden. Alleen dan wel tegen hun eigen voorwaarden en met hun eigen bedrijfjes en ze hoeven niets af te staan aan onze transport en logistiek ondernemers. Die hebben hun eigen personeel verdrongen en gaan nu kapot.

Dat is de kortzichtigheid, om het met rechts te zeggen: eigen schuld.

1
25 Hollander1967

@25 Nu spreekt u zich zelf toch tegen: Er was toch geen (ander) werk!
(Er is dus wel werk echter men moet met minder te vreden zijn cq een strapje terug doen! Vreemd dat alle chauffeurs dus wel ander werk hebben kunnen vinden en andere mensen niet. Zou het kunnen zijn dat deze chauffeurs misschien wat gemotiveerder zijn en alles wilden aanpakken)
Bovendien als ze nu in een "gedwongen" baantje zitten wat ze van het UWV moesten doen dan is nu hun kans om hun oude geliefde baan terug te krijgen toch! Laten ze ook een arbeidsplaats over voor andere Win Win zou ik zeggen.
Ben trouwens ook benieuwd hoe U aan de 1.2 miljoen mensen komt die aan de kant staan! Dit getal slaat op "onbenut arbeidsaanbod" er zijn in Nederland maar. In deze groep ruim zijn 400.000 beschikbaar voor werk echter zijn niet aan het zoeken naar werk! In deze groep zitten ook de bijstandsontvangers waarbij bij gezinnen er twee mensen worden geteld als arbeidszoekende(als ze dat al doen)!

0
26 psje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Rooibos
Muziekdraadje

@2912Sterkte Nighthawk... Astrud Gilberto - Misty Roses ( 1967 )https://www.youtube.com/watch?v=xtzmox-D4Hs...

4 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Zie Hier
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

Inderdaad Sywert is zo glad als een aal!...

8 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

Je moet toch wel een enorm bord voor je kop hebben als je denkt zoals die linkse idioten van de Timmermansclub!Er is geen mens met gezond vers...

10 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Kweekvleeskoningin Ira van Eelen proeft eerste worstje: ‘Oprecht heel lekker’

Sorry maar ik moet er niet aandenken om zo n chemische worst naar binnen te werken hetzelfde geld voor die niet te pruimen vegan rotzooi!...

15 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
Roddelen onschuldig? ‘Helemaal niet’, ook dat valt onder pestgedrag

De grootste pestkoppen zijn meestal directeuren van de bedrijven zelf. En volgens mij maakt het ze niet uit hoeveel geld het het bedrijf en de m...

18 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Omar klaagt Nederland aan, hij staat ten onrechte op terreurlijst

@2 Nou ja... Het is vervelend dat hem dit is overkomen. Maar veel meer dan hem die lijst halen, is niet nodig. En natuurlijk doorgeven aan ander...

33 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Graaier1000
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

@1, @2,Inderdaad....

38 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Omar klaagt Nederland aan, hij staat ten onrechte op terreurlijst

Uitgaande van hetgeen in het artikel staat heeft dit veel weg van 'Kafka' en van '1984 van Orwell'.Rehabilitatie is volgens mij aan de orde....

40 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

Het gaat om belastinggeld waar niet zorgvuldig mee is omgesprongen. En dit is niet het enige bonnetje dat zoek is geraakt. ...

40 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Graaier1000
Omar klaagt Nederland aan, hij staat ten onrechte op terreurlijst

Te lezen zonder paywall op de website van NRC zelf:https://www.nrc.nl/krant/2024/04/19/#101...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Aunty Sex In CarMaya Nepai PornNu VidPorno GameGif BoobsNiecy Nash PornPorn Movie Full LengthXnxx IndaianXxx Hd PonXnxx BhabhFacesitting PovPorn Vidios ComAnalbigFamosas NuaHantai GayPorn Viral VideoMuslim XxBar6ie6 Onlyfans LeakedBoobfuckReagen Foxx PornLesbian Strip Club PornMia LsabellaMature Double Penetration PornJulia Ann AnalDesi Aunty Hard SexPuku XnxxAmongus PornTomboyhentaiWww XuxxMost Beautiful Models PornPornopour FemmePorn Hd Video SBurutal PornFree Brazzerz PornGiantess FutaAdrian ZukiSpycockXnxx BahuLexxi TylerGay Hardcore PronLuna.okkoMoms HanjobAlison Taylor PornstarWives Gone WildGay Amater PornSavita Bhabi ComicsShemaletubevidSulverdaddiesKatya KurayXxx Sexy GujaratiThin PornYoung Mother 3 Movie DownloadPorn Sex GamesOppenheimer PornRhe Huns Yellow PagesDeshi Mms ComIndian Nangi Photo石川澪Türkçe Atlyazılı PornBrother Sister Porn VideosDesi Big Ass FuckPornxxx Hd VideoXxxs MovePorn HubsuHot Kirsten DunstGanselgrettelWww Xxx Fuck3dhentai PornCerita SeksGay PronhubBollywood Real NudeTamilvoicesexLena The Plug Bbc SceneFc2-ppv-3128474Vintage Hd Porn MoviesPitete NudeLana Rhodes FeetXhamster MatureBailey J NudeBobs TubeOopsie XxxRoad PornDragon BallxxxMeghan Markle NudeMastram Ki ChudaiPor HnubMost Beautiful Women PornHolybuchanonRashmika Mandanna Hot XxxNude PlatmatesFree VideopornWwe Panty And Bra MatchBig Tits Red HeadChubby Blonde NudeCid SexHindi Bf Sex VideoShelina DivineLeigh FeltonForcedsex XxxNsfwmonsyerPhotoacompanhanntes자위 녀Indian Aunty BbcHot Nurse Porn VideoBlackanalVideos HentaisImpregnated VideosSweet BhabhiSexy Anime Big Boobs2x Porn VideoDana Hamm NudeWild Things Diamonds In The Rough3danimation PornXxx Video 2013Breeding GangbangLili Taylor NudeXxxteen Porn HdJapanese Jav HdIndian Couple Porn VideosMia Khalifa Sexy NudeSexy Stormy DanielsPorn VazadoLoni SandersBest Blowjob VideosGigan BoobsNerd WedgieAsian Babes PornHen Tai HavenDani Daniel ComKajal Heroine Ki SexyXxx Videos Hd SisterNaked Hot GirlLana Roadhes PornJav.curuOlivia JensenPon SterHornypucaAgy PornLilianaheartsss Onlyfans LeakNaked TransexualsTransgander PornBrazzers Hd Pron VideoX RayhentaiJuggs Of JoyJasmine Mendez HeadscissorPaginas Para Ver PornografiasYoga NsfwPumped PussyFiadayWhisper Sex