Gezondheid
  • 10
De helft van de vrouwen in ons land is weleens gezoend of seksueel aangeraakt tegen haar wil. Ruim 20 procent heeft gedwongen seks gehad of seksuele dingen moeten doen. Dat blijkt uit onderzoek van Rutgers. ...

ongeveer 1 jaar geleden door RTL Nieuws

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1
5
3
1
1

Er moet weer een sexuele revolutie komen. Veel wat ik voorbij zie komen is onhandig flirten door m als v. Er heerst nog altijd een grote taboe op naaktheid met als tegen ganger. Free the nipple. Als wen vrouw toples door een straat kam lopen zonder dat er gezicht wordt, daar moet wen piemel in, dan konen we ergens. De rest, inclusief “metoo” is simpthoom bestrijding van wen verwrongen maatschappij.

101 Suikerbeessie    
ongeveer 1 jaar geleden door Suikerbeessie
2
Meld

Vraag je als hetero man eens af of je datzelfde gedrag van een homo naar jou prettig zou vinden, of als een Ma Flodder dat zou doen. Niet prettig? Doe dat dan zelf ook niet bij een meisje/vrouw.

Het gaat niet om een enkele onschuldige flirt of een complimentje.. het gaat vooral om de manier waarop, de context, en de mate waarin. Een collega die altijd even aan je moet zitten, je steeds weer naar de boezem staart, hijgerig loopt te doen en je dan ook nog eens een 'complimentje' geeft, is echt niet leuk. Zeker niet als daar ook nog eens van die seksistische 'grappen' bij komen kijken.

Nederlandse mannen zijn inderdaad ook gewoon heel fysiek bij het flirten en ik word daar inderdaad behoorlijk geïrriteerd van. Vaak ligt er al een hand ergens op je lijf nog voor ze je aangesproken hebben en in no-time wordt dat friemelen en aaien. Om te kotsen gewoon.

102 Mariska3    
ongeveer 1 jaar geleden door Mariska3
2
Meld

@102

Ik als man herken mezelf totaal niet in het gedrag wat je omschrijft.

Een aantal jaar geleden was ik werkzaam in de horeca, was klaar met mijn studie en zat mijn tijd vol te maken tot ik mijn volgende stap had beslist.

Mijn vrouwelijke collega's veelal serveersters gaven me complimenten over mijn lijf en aaiden over mijn schouders en armen en knepen in mijn achterste.

Dit gedrag is blijkbaar niet alleen exclusief uitgeleend aan mannen dus waarom gaat het alleen over vrouwen?
Denk je dat er geen jongens fysiek misbruikt worden op dezelfde manier?

103 siberianhotsprings    
ongeveer 1 jaar geleden door siberianhotsprings
2
Meld

@101 Ik heb het idee dat het taboe op naaktheid in de jaren 90 kleiner aan het worden was, maar nu weer terug begint te komen.

104 Civ    
ongeveer 1 jaar geleden door Civ
0
Meld

@103 ; Er zitten belangrijke verschillen tussen mannen en vrouwen.

Zo zal een vrouw eerder bang moeten zijn voor fysiek geweld dan een man. Simpelweg omdat een gemiddelde man veel sterker is dan een gemiddelde vrouw. De gemiddelde man hoeft dus niet bang te zijn dat die vrouw hem achterna komt als hij de kroeg verlaat en hem in een steegje overmeesterd en verkracht.

Mannen zijn ook van nature gewelddadiger dan vrouwen. Vrijwel alle moorden worden gepleegd door mannen. Wanneer een vrouw wordt vermoord heeft dat vrijwel altijd een achtergrond in relatie of seks en is de dader een man. Het risico om vermoord te worden is bij een vrouw het grootst als zij een man afwijst, wist je dat?

Daarnaast zijn vrouwen op de arbeidsmarkt nog steeds vaak ondergeschikt aan mannen. Vaak is de seksuele intimidatie op de werkvloer dan ook afkomstig van iemand die hogergeplaatst is op de werkvloer. Een leidinggevende of senior.

Verder ben ik ervan overtuigd dat de voorbeelden die jij noemt aanzienlijk minder voorkomen bij mannen dan bij vrouwen. Ik kan me ook gewoon niet voorstellen dat het een gangbare zaak is dat een vrouw die aanhalig wordt doorgaat als de man in kwestie laat weten daar niet van gediend te zijn of ze moet zo straal bezopen zijn dat ze nauwelijks meer op haar benen kan staan.

105 Mariska3    
ongeveer 1 jaar geleden door Mariska3
2
Meld

@105

Luister, ik ben het met je eens dat vrouwen kwetsbaarder zijn dan mannen als het aankomt op fysiek geweld maar mannen zijn bij verre het meest het slachtoffer van fysiek geweld.

Ik kan ook stellen dat vrouwen verre uit het meeste kinderen mishandelen ( zoek het maar op) maar er bestaat geen beweging die vrouwen centraal stelt voor kindermishandeling want kindermishandeling is fout ongeacht het geslacht van de mishandelaar.

We gaan op een maatschappij af waar we de macht bij bepaalde groepen mensen leggen vol dubbel standaarden.
Een man mag een vrouw nooit slaan...eens? Ook als die vrouw een man aanvalt? Dan moet je haar in bedwang houden maar nooit mag je slaan omdat ze fysiek zwakker is.

Val ik een veel grotere en sterkere man aan die mij een paar coërcerende tikken geeft dan kraait er geen haan naar en noemen ze me dom om dat te doen en terecht dat ik tikken kreeg.

Op deze manier infantiliseren we vrouwen en houden we ze niet verantwoordelijk voor hun daden.
Vrouwen krijgen b.v. een veel mildere straf voor hetzelfde delict als die een man pleegt wist je dat?

Er zijn altijd redenen te verzinnen om bepaalde groepen meer of minder rechten te geven als andere maar als we allemaal echt pretenderen gelijk te zijn dan moeten we elkaar ook allemaal aan dezelfde standaarden houden en niet ja maar gaan roepen.

106 siberianhotsprings    
ongeveer 1 jaar geleden door siberianhotsprings
2
Meld

@5 . Ik denk dat je daar de rode draad te pakken hebt. Als een vrouw een man afwijst moet ze op haar tellen passen. Als aan de andere kant een man een vrouw afwijst moet ze niet zeuren. Ook is er naar mijn gevoel nog altijd de grootste meerderheid: Een man vraagt, een vrouw wordt gevraagd.
Dus flirten komt nog grotendeels voor rekening van de vrouw. Aandacht vragen. Ik heb me ooit wens laten wijsmaken dat het mooi maken van de vrouw niet voor de man is maar om de andere vrouwen af te troeven. En de man? Die moet nog altijd de macho spelen.
Daarom, dat gehele metoo is voor een zeker aantal een heksenjacht, men weet niet meer waar we moeten staan, of te gedragen.

107 Suikerbeessie    
ongeveer 1 jaar geleden door Suikerbeessie
0
Meld

5 moet zijn 105

108 Suikerbeessie    
ongeveer 1 jaar geleden door Suikerbeessie
0
Meld

@107 ; Het verbaast me dat er mannen zijn die reageren met "men weet niet meer waar we moeten staan, of te gedragen" of erger: "Je kan niet eens meer flirten of een vrouw versieren."

Als dat echt oprecht de reactie is van een man dan is er imho iets mis met zijn social skills. Natuurlijk kan er geflirt worden, natuurlijk kan er versierd worden. Het enige waar #metoo feitelijk over gaat is het niet respecteren van grenzen. Als een vrouw laat weten niet gediend te zijn van je flirten of versieren. Als een man misbruik maakt van macht.
En dan ook niet gaan miepen, schelden, dreigen of anderszins nog een trap nageven omdat ze je afwijst.

Hoe simpel kan het zijn?

As je het nog niet snapt is er dit filmpje voor je dat het haarfijn uitlegt. Gaat over seks maar kan je net zo goed gebruiken voor flirten, versieren of aanraken:
https://www.youtube.com/watch?v=pZwvrxVavnQ

109 Mariska3    
ongeveer 1 jaar geleden door Mariska3
1
Meld

@109

Je wil zeggen dat vrouwen niet ongewenst gedrag vertonen als ze worden afgewezen?

Het gezegde hell has no fury like a woman scorned komt niet uit de lucht vallen.

Een goede vriend van mij wees eens de vriendin van een andere jongen af terwijl haar vriend zelfs op hetzelfde feestje aanwezig was.

Ze liep daarna rechtstreeks naar haar vriend en vertelde hem dat ze seksueel was lastig gevallen door hem waarna haar vriend woedend hem te lijf ging.

Het feit dat vrouwen andere methodes toepassen dan mannen maakt hun gedrag niet minder fout dus nogmaals waarom word er met verschillende maten gemeten?

110 siberianhotsprings    
ongeveer 1 jaar geleden door siberianhotsprings
1
Meld

@110 ; Nogmaals: Omdat er verschillen zijn.

Hoe vaak komt jouw voorbeeld nou voor? Hoeveel mannen worden door vrouwen vermoord na een afwijzing? Hoeveel mannen worden door een vrouw uitgescholden na een afwijzing? Hoeveel mannen worden er door een vrouw aangerand en verkracht na een afwijzing?

Het komt nauwelijks voor. Punt. Er zijn echter maar weinig vrouwen die dat soort dingen niet hebben meegemaakt. Je wilt niet weten hoe vaak ik voor hoer uitgemaakt ben nadat ik een man vriendelijk bedankte voor zijn aandacht maar gelijk duidelijk maakte dat ik geen interesse had. Hoe vaak ik echt boos en grof heb moeten worden voor een man zijn vingers van me aftrok. Om daarna dus inderdaad uitgescholden te worden. Geslagen, aangerand en twee pogingen tot verkrachting.

Als een vrouw in een kroeg een man laat weten dat hij zijn handen thuis moet houden dan weet ze dat ze een risico loopt op erger. Gewoon omdat mannen gewelddadiger zijn en sterker.

Maar nee, laten we het dan vooral over die ene man hebben die een zeldzame bitch tegen kwam met een jaloers vriendje.

111 Mariska3    
ongeveer 1 jaar geleden door Mariska3
1
Meld

@11

Het gaat om de dubbel standaard niet om wie het meeste iets fout doet.

Iemand vermoorden is slecht dus dezelfde straf ongeacht geslacht dus waarom alleen focussen op vrouwen als slachtoffer als het om moord of verkrachting gaat maar niet als vrouwen veelal de dader zijn zoals met kindermishandeling?
Nogmaals negeer je het feit dat er veel meer mannen worden vermoord dan vrouwen en dat bij verre mannen het meeste slachtoffer zijn van geweld en met de gevangenis meegerekend gelijke cijfers van verkrachting hebben als bij vrouwen.

Ik begrijp dat je persoonlijke ervaring met mannen meespelen en terecht maar net zo als ik mijn negatieve ervaringen met op zijn zachts gezegd opdringerige vrouwen heb gehad zodat je geneigd bent om door te slaan maar neem alsjeblieft van mij aan dat die zeldzame bitch waar jij het over hebt helemaal niet zo zeldzaam is.

Seksueel geweld is fout punt en niet alleen voor vrouwen #metoo net als racisme fout is en niet alleen voor zwarte mensen #blacklivesmatter maar #alllivesmatter.

Dit metoo gedoe zal op een gegeven moment negatief doorslaan en ontploffen in de gezichten van vrouwen omdat mannen geen vrouwen meer gaan aannemen om gezeik op het kantoor te voorkomen.
Het veranderd vrouwen in fragiele sneeuwvlokjes die nooit kunnen liegen en altijd ge gelooft moeten worden.

112 siberianhotsprings    
ongeveer 1 jaar geleden door siberianhotsprings
0
Meld

"De helft van de vrouwen in ons land is weleens gezoend of seksueel aangeraakt tegen haar wil. "

Ik vraag me af hoe vaak dat andersom gebeurt.

Maar dat zal waarschijnlijk wel weer als minder erg afgedaan worden.

113 Weet geen naam    
ongeveer 1 jaar geleden door Weet geen naam
0
Meld

@112 Op @18 kom ik reeds terug op een van je punten.
Uiteraard heeft iedereen zich te gedragen.
Alhoewel het andersom ook gebeurt denk ik toch zeker te weten dat mannen vaker over de schreef gaan dan vrouwen, niet eens altijd bewust ook, dit gaat nu veranderen en daar ben ik blij om.

Dat er meer mannen dan vrouwen worden vermoord is tamelijk logisch, bij het leger werken nog altijd meer mannen dan vrouwen, de meeste criminaliteit gebeurt door mannen op mannen.

Nergens zal ik iets bagatelliseren wat een ander overkomt.


Wat ik eerder hier ook vertelde, ik ben hier heel blij mee, met mijn ruim 50 jaren tegenwoordig is er een vorm van erkenning, altijd wel vermoed dat het op grote schaal voorkwam, kon niet zijn dat ik de enige was immers, zo groot als waar het nu heen gaat had ik niet verwacht.

2017 Was een doorbraak omdat vrouwen en mannen nu wel geloofd worden waar dat eerder onder de pet moest blijven.
Mij gaat het hele verhaal erover dat "daders" vanaf nu weten dat het not done is.
Voor mij hoeft het ook helemaal niet door te slaan, alsjeblieft niet zeg en met een ieders gezond verstand gaat dat ook niet gebeuren hoop/denk ik.

114 Koortje    
ongeveer 1 jaar geleden door Koortje
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Beelden van blanke jongens die in elkaar gero...
Ik zie ze steeds vaker: Beelden van blanke jo...

19 uur geleden door Hangingmen

’Vlees moet op rantsoen’
Nederlanders mogen zich opmaken voor een vlee...

23 uur geleden door in holland

Wilders ziet samenwerking met FvD wel zitten:...
Geert Wilders ziet een samenwerking met Thier...

16 uur geleden door Inter

Eu wil niet heronderhandelen als Brexit akkoo...
Volgens minister buitenlandse zaken Heiko Maa...

19 uur geleden door kovichni

Brits Lagerhuis keurt Brexit-deal af, uittred...
Het is de Britse premier Theresa May niet gel...

10 uur geleden door Nu.nl


ADVERTENTIE


Laatste reacties
solidsteel
'Ex-vrouw PVV-Kamerlid Dion Graus doet aangif...
Eerst maar eens bewijzen voordat je met vinge...

2 minuten geleden door solidsteel

solidsteel
‘God zou je niet homo hebben gemaakt als Hi...
@435 Ik niet , ik ben niet gelovig. Ik kan ze...

5 minuten geleden door solidsteel

Wild Rover
'Ex-vrouw PVV-Kamerlid Dion Graus doet aangif...
Hij ziet er wel uit als een vies mannetje.M...

7 minuten geleden door Wild Rover

rolstoeltje
Advocaten leggen het werk neer na bezuiniging...
@1 In het brobartikel lees ik niets over asie...

8 minuten geleden door rolstoeltje

semperpenis
'Moeten we bang zijn voor een Grote Veganisti...
bang is een groot woord. op de hoede zijn pas...

11 minuten geleden door semperpenis

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig