door Havermout in Gezondheid  ·  114 Reacties

  • 10
  • 1068x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Er moet weer een sexuele revolutie komen. Veel wat ik voorbij zie komen is onhandig flirten door m als v. Er heerst nog altijd een grote taboe op naaktheid met als tegen ganger. Free the nipple. Als wen vrouw toples door een straat kam lopen zonder dat er gezicht wordt, daar moet wen piemel in, dan konen we ergens. De rest, inclusief “metoo” is simpthoom bestrijding van wen verwrongen maatschappij.

2
101 Suikerbeessie

Vraag je als hetero man eens af of je datzelfde gedrag van een homo naar jou prettig zou vinden, of als een Ma Flodder dat zou doen. Niet prettig? Doe dat dan zelf ook niet bij een meisje/vrouw.

Het gaat niet om een enkele onschuldige flirt of een complimentje.. het gaat vooral om de manier waarop, de context, en de mate waarin. Een collega die altijd even aan je moet zitten, je steeds weer naar de boezem staart, hijgerig loopt te doen en je dan ook nog eens een 'complimentje' geeft, is echt niet leuk. Zeker niet als daar ook nog eens van die seksistische 'grappen' bij komen kijken.

Nederlandse mannen zijn inderdaad ook gewoon heel fysiek bij het flirten en ik word daar inderdaad behoorlijk geïrriteerd van. Vaak ligt er al een hand ergens op je lijf nog voor ze je aangesproken hebben en in no-time wordt dat friemelen en aaien. Om te kotsen gewoon.

2
102 Mariska3

@102

Ik als man herken mezelf totaal niet in het gedrag wat je omschrijft.

Een aantal jaar geleden was ik werkzaam in de horeca, was klaar met mijn studie en zat mijn tijd vol te maken tot ik mijn volgende stap had beslist.

Mijn vrouwelijke collega's veelal serveersters gaven me complimenten over mijn lijf en aaiden over mijn schouders en armen en knepen in mijn achterste.

Dit gedrag is blijkbaar niet alleen exclusief uitgeleend aan mannen dus waarom gaat het alleen over vrouwen?
Denk je dat er geen jongens fysiek misbruikt worden op dezelfde manier?

2
103 siberianhotsprings

@101 Ik heb het idee dat het taboe op naaktheid in de jaren 90 kleiner aan het worden was, maar nu weer terug begint te komen.

0
104 Civ

@103 ; Er zitten belangrijke verschillen tussen mannen en vrouwen.

Zo zal een vrouw eerder bang moeten zijn voor fysiek geweld dan een man. Simpelweg omdat een gemiddelde man veel sterker is dan een gemiddelde vrouw. De gemiddelde man hoeft dus niet bang te zijn dat die vrouw hem achterna komt als hij de kroeg verlaat en hem in een steegje overmeesterd en verkracht.

Mannen zijn ook van nature gewelddadiger dan vrouwen. Vrijwel alle moorden worden gepleegd door mannen. Wanneer een vrouw wordt vermoord heeft dat vrijwel altijd een achtergrond in relatie of seks en is de dader een man. Het risico om vermoord te worden is bij een vrouw het grootst als zij een man afwijst, wist je dat?

Daarnaast zijn vrouwen op de arbeidsmarkt nog steeds vaak ondergeschikt aan mannen. Vaak is de seksuele intimidatie op de werkvloer dan ook afkomstig van iemand die hogergeplaatst is op de werkvloer. Een leidinggevende of senior.

Verder ben ik ervan overtuigd dat de voorbeelden die jij noemt aanzienlijk minder voorkomen bij mannen dan bij vrouwen. Ik kan me ook gewoon niet voorstellen dat het een gangbare zaak is dat een vrouw die aanhalig wordt doorgaat als de man in kwestie laat weten daar niet van gediend te zijn of ze moet zo straal bezopen zijn dat ze nauwelijks meer op haar benen kan staan.

2
105 Mariska3

@105

Luister, ik ben het met je eens dat vrouwen kwetsbaarder zijn dan mannen als het aankomt op fysiek geweld maar mannen zijn bij verre het meest het slachtoffer van fysiek geweld.

Ik kan ook stellen dat vrouwen verre uit het meeste kinderen mishandelen ( zoek het maar op) maar er bestaat geen beweging die vrouwen centraal stelt voor kindermishandeling want kindermishandeling is fout ongeacht het geslacht van de mishandelaar.

We gaan op een maatschappij af waar we de macht bij bepaalde groepen mensen leggen vol dubbel standaarden.
Een man mag een vrouw nooit slaan...eens? Ook als die vrouw een man aanvalt? Dan moet je haar in bedwang houden maar nooit mag je slaan omdat ze fysiek zwakker is.

Val ik een veel grotere en sterkere man aan die mij een paar coërcerende tikken geeft dan kraait er geen haan naar en noemen ze me dom om dat te doen en terecht dat ik tikken kreeg.

Op deze manier infantiliseren we vrouwen en houden we ze niet verantwoordelijk voor hun daden.
Vrouwen krijgen b.v. een veel mildere straf voor hetzelfde delict als die een man pleegt wist je dat?

Er zijn altijd redenen te verzinnen om bepaalde groepen meer of minder rechten te geven als andere maar als we allemaal echt pretenderen gelijk te zijn dan moeten we elkaar ook allemaal aan dezelfde standaarden houden en niet ja maar gaan roepen.

2
106 siberianhotsprings

@5 . Ik denk dat je daar de rode draad te pakken hebt. Als een vrouw een man afwijst moet ze op haar tellen passen. Als aan de andere kant een man een vrouw afwijst moet ze niet zeuren. Ook is er naar mijn gevoel nog altijd de grootste meerderheid: Een man vraagt, een vrouw wordt gevraagd.
Dus flirten komt nog grotendeels voor rekening van de vrouw. Aandacht vragen. Ik heb me ooit wens laten wijsmaken dat het mooi maken van de vrouw niet voor de man is maar om de andere vrouwen af te troeven. En de man? Die moet nog altijd de macho spelen.
Daarom, dat gehele metoo is voor een zeker aantal een heksenjacht, men weet niet meer waar we moeten staan, of te gedragen.

0
107 Suikerbeessie

5 moet zijn 105

0
108 Suikerbeessie

@107 ; Het verbaast me dat er mannen zijn die reageren met "men weet niet meer waar we moeten staan, of te gedragen" of erger: "Je kan niet eens meer flirten of een vrouw versieren."

Als dat echt oprecht de reactie is van een man dan is er imho iets mis met zijn social skills. Natuurlijk kan er geflirt worden, natuurlijk kan er versierd worden. Het enige waar #metoo feitelijk over gaat is het niet respecteren van grenzen. Als een vrouw laat weten niet gediend te zijn van je flirten of versieren. Als een man misbruik maakt van macht.
En dan ook niet gaan miepen, schelden, dreigen of anderszins nog een trap nageven omdat ze je afwijst.

Hoe simpel kan het zijn?

As je het nog niet snapt is er dit filmpje voor je dat het haarfijn uitlegt. Gaat over seks maar kan je net zo goed gebruiken voor flirten, versieren of aanraken:

1
109 Mariska3

@109

Je wil zeggen dat vrouwen niet ongewenst gedrag vertonen als ze worden afgewezen?

Het gezegde hell has no fury like a woman scorned komt niet uit de lucht vallen.

Een goede vriend van mij wees eens de vriendin van een andere jongen af terwijl haar vriend zelfs op hetzelfde feestje aanwezig was.

Ze liep daarna rechtstreeks naar haar vriend en vertelde hem dat ze seksueel was lastig gevallen door hem waarna haar vriend woedend hem te lijf ging.

Het feit dat vrouwen andere methodes toepassen dan mannen maakt hun gedrag niet minder fout dus nogmaals waarom word er met verschillende maten gemeten?

1
110 siberianhotsprings

@110 ; Nogmaals: Omdat er verschillen zijn.

Hoe vaak komt jouw voorbeeld nou voor? Hoeveel mannen worden door vrouwen vermoord na een afwijzing? Hoeveel mannen worden door een vrouw uitgescholden na een afwijzing? Hoeveel mannen worden er door een vrouw aangerand en verkracht na een afwijzing?

Het komt nauwelijks voor. Punt. Er zijn echter maar weinig vrouwen die dat soort dingen niet hebben meegemaakt. Je wilt niet weten hoe vaak ik voor hoer uitgemaakt ben nadat ik een man vriendelijk bedankte voor zijn aandacht maar gelijk duidelijk maakte dat ik geen interesse had. Hoe vaak ik echt boos en grof heb moeten worden voor een man zijn vingers van me aftrok. Om daarna dus inderdaad uitgescholden te worden. Geslagen, aangerand en twee pogingen tot verkrachting.

Als een vrouw in een kroeg een man laat weten dat hij zijn handen thuis moet houden dan weet ze dat ze een risico loopt op erger. Gewoon omdat mannen gewelddadiger zijn en sterker.

Maar nee, laten we het dan vooral over die ene man hebben die een zeldzame bitch tegen kwam met een jaloers vriendje.

1
111 Mariska3

@11

Het gaat om de dubbel standaard niet om wie het meeste iets fout doet.

Iemand vermoorden is slecht dus dezelfde straf ongeacht geslacht dus waarom alleen focussen op vrouwen als slachtoffer als het om moord of verkrachting gaat maar niet als vrouwen veelal de dader zijn zoals met kindermishandeling?
Nogmaals negeer je het feit dat er veel meer mannen worden vermoord dan vrouwen en dat bij verre mannen het meeste slachtoffer zijn van geweld en met de gevangenis meegerekend gelijke cijfers van verkrachting hebben als bij vrouwen.

Ik begrijp dat je persoonlijke ervaring met mannen meespelen en terecht maar net zo als ik mijn negatieve ervaringen met op zijn zachts gezegd opdringerige vrouwen heb gehad zodat je geneigd bent om door te slaan maar neem alsjeblieft van mij aan dat die zeldzame bitch waar jij het over hebt helemaal niet zo zeldzaam is.

Seksueel geweld is fout punt en niet alleen voor vrouwen #metoo net als racisme fout is en niet alleen voor zwarte mensen #blacklivesmatter maar #alllivesmatter.

Dit metoo gedoe zal op een gegeven moment negatief doorslaan en ontploffen in de gezichten van vrouwen omdat mannen geen vrouwen meer gaan aannemen om gezeik op het kantoor te voorkomen.
Het veranderd vrouwen in fragiele sneeuwvlokjes die nooit kunnen liegen en altijd ge gelooft moeten worden.

0
112 siberianhotsprings

"De helft van de vrouwen in ons land is weleens gezoend of seksueel aangeraakt tegen haar wil. "

Ik vraag me af hoe vaak dat andersom gebeurt.

Maar dat zal waarschijnlijk wel weer als minder erg afgedaan worden.

0
113 Weet geen naam

@112 Op @18 kom ik reeds terug op een van je punten.
Uiteraard heeft iedereen zich te gedragen.
Alhoewel het andersom ook gebeurt denk ik toch zeker te weten dat mannen vaker over de schreef gaan dan vrouwen, niet eens altijd bewust ook, dit gaat nu veranderen en daar ben ik blij om.

Dat er meer mannen dan vrouwen worden vermoord is tamelijk logisch, bij het leger werken nog altijd meer mannen dan vrouwen, de meeste criminaliteit gebeurt door mannen op mannen.

Nergens zal ik iets bagatelliseren wat een ander overkomt.


Wat ik eerder hier ook vertelde, ik ben hier heel blij mee, met mijn ruim 50 jaren tegenwoordig is er een vorm van erkenning, altijd wel vermoed dat het op grote schaal voorkwam, kon niet zijn dat ik de enige was immers, zo groot als waar het nu heen gaat had ik niet verwacht.

2017 Was een doorbraak omdat vrouwen en mannen nu wel geloofd worden waar dat eerder onder de pet moest blijven.
Mij gaat het hele verhaal erover dat "daders" vanaf nu weten dat het not done is.
Voor mij hoeft het ook helemaal niet door te slaan, alsjeblieft niet zeg en met een ieders gezond verstand gaat dat ook niet gebeuren hoop/denk ik.

0
114 Koortje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

@1 Het deugt niet dat deugers de orde willen verstoren....

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@64 Je bedoelt deugers binnen de overheid....

5 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@62 Zou best kunnen eh. Voor WO1 was de kerk helemaal niet populair. Na WO2 was de kerk ineens razend populair. Dat is opzich niet vreemd. Maar ...

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

LoydMorris
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

Zo ziek, verrot is de huidige samenleving inmiddels. . . Hier zijn de mensen voor gevallen, die wij op deze 4e mei herdenken. . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

@1 Er liep nog nooit iemand met een Nederlandse vlag demonstratief te zwaaien op 4 mei, tijdens de dodenherdenking op de Dam. . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

eh
Muziekdraadje

@2912 aj, sterkte....

2 uur geleden geplaatst door eh

Sarcoff
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

De Nederlandse vlag is dus ook verboden? dus zij vielen blijkbaar niet voor onze vrijheid?...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Eliot Higgins van Bellingcat: ‘Voor dit werk moet je obsessief zijn’

Bellingkat, werd alom gelauwerd, omdat het door westerse overheden gewenst nepnieuws bracht. ...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

5 uur geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Mallu TulasiSunny Leone SaxHot Bhabhi Ji XxxIndian Aunty Hot SceneCookie Swirl C PornGlory Hole CummingMy Favorite NannyParis LincolnEnglish Adult ChudachudiBabosas SexualAmature Mom PornXxx HentaipornFlibgsterCoco Le Tchat GratuitMix PussyIndian Couple ForeplayPussylicking LesbiansCorey Chase NudeIsabella Bang BusTraci Lordes NudePorn Video BerazzersFirst Night With WifeBig Lips BlowjobNina Dobrev FeetMalena Maria RyaSapna Choudhary NudeHd Porn Videos Download FreeXxxn Videos TamilPakistani Nanga NachCarmen Electra's FeetManyvodsKannada Sex ImageCarolina Samani LeakedChudai Audio StoryAdultism PornTeenfidelity.comBrazzers Letest VideoModelopornoKora Del EioPorno HatBeeg MmsXxx GudAssamese Six VideoBest Sex Videos DesiNaugthy BlogAsian BwcBest Porn ImagesGeneralbutcbNude Women Free PicsPlayboy LesbianFree Fire Xxx VideoSexy Stepsis PornArab Porn StarBrazzers Free VifeoCodplay NudeBig LundLivejasmin ComChrisy Canyon PornFacial CumsjotElla HalikasAnime Sexual VideoLiz Jordan BbcSquirtingmasturbationEporn HubBridget Monaghan NudeJules Ari Onlyfans LeakNew Hindi Sex MovieBp Film SexyCute XxxxReshma Sex ComTopless GfLesbian Milf With Big BoobsHaileyrosePornografia RicoParis BanksNude RuPorn HarshPorngamesHorror Porn FreePornez.frAnne Moore NudeNiccole Watterson PornGay Porn ViceosMom Seduces StepsonNsfw YogaSmall XxxIndian Old Sex VideoIrreversible Sex SceneAfrica Tribe NudeAsianstreetmeat AnalGirl NakedMythiccalImxxdarkDateslamBd ErotiquePorn Madre HijoJoanna Gained NudeTelugu College Girls XnxxDhokheLatina HoesBeat Ebony PornstarsFilme Pornô ChinêsKennedy LrighIndian Sex MmsAnal With MotherSeks VideoGpysy PornEscoets Near MeRaelitykingsUrinal SpyingBig Breast Natural PornFoxgaySherlyn Chopra Nude PhotosEbony Solo FingerFramcesca JaimesIndian Lady SexAunty Sex Video Aunty Sex VideoHindi Bf Film VideoXxx Hd MalayalamWww Com Xxx Sex VideoThreesome Boob SuckingDesi Porn AnalViolet Myers DpHot Naked BeautyHidden Massage CamsAna Bertha LepeBimbofication HypnosisNandine J DePorn Web SitesCerita SexsedarahBlow Job FilipinaXxx Hindi MmsAntarvasna Audio StoryHindi Sex BookBrazil Sex XxxYaoi Anime HentaiClaudia KealohaPerfectfirls ComKiwvr-562Www Com Bf FilmBeautiful Sister Porn VideoPhati ChutPorn Father SonFilms Amateurs PornosPorn SsitesXxx ComsVideos De Sexo ReaisBbc Anal GifSsxxIndian Sxx Video