Lage stem zorgt voor hoger inkomen zegt onderzoek
, , ,

Lage stem zorgt voor hoger inkomen zegt onderzoek

Lage stem zorgt voor hoger inkomen

Barry White, kom er maar in. Als je andere mensen tegenkomt op je werk, zet dan maar de donkerste stem op die je in je hebt. Je weet nooit waar het goed voor is. Lees meer over geld en donkere stemmen…

Lage stem zorgt voor hoger inkomen zegt onderzoek

Lage stem zorgt voor hoger inkomen zegt onderzoek

Lees hier->>> meer over leiderschap op deze website…


Lage stem zorgt voor hoger inkomen

De onderzoekers van Duke University en de University of California bestudeerden toespraken van de mannelijke CEO’s van 800 bedrijven. Deze bedrijven staan allen genoteerd op de Standard and Poor’s 1500 stock index. Redelijke bedrijven toch? Deze onderzoekers trokken de conclusie dat CEO’s met de lagere stemmen juist de grotere bedrijven leiden. Dat betekent dan ook dat de mannen met de lagere stemmen dus ook weer meer geld verdienen.


We study ecologically valid speech from 792 male public-company Chief Executive Officers (CEOs) and find that CEOs with deeper voices manage larger companies, and as a result, make more money.

Uit: Voice pitch and the labor market success of male chief executive officers


Gaat een stemgeluid 22Hz naar beneden, dan was het bedrijf 440 miljoen dollar meer waard en ging het salaris van de CEO in Kwestie met 187.000 dollar omhoog. Dat lijkt ons zeker geen klein bier. Overigens is er nog altijd wel een verschil tussen een correlatie en een causaal verband.

Een verklaring zou kunnen zijn dat mensen in het algemeen eerder geneigd zijn om naar een donkere basstem te luisteren. Dit zou er dan voor kunnen zorgen dat mensen weer sneller opdrachten zouden uitvoeren. Overigens gaat het verhaal van inkomen, lage stem en vrouwen niet op. Zij hebben geen of weinig baat bij een lage stem.


Bron en meer informatie: William J.Mayew, Christopher A. Parsons en Mohan Venkatachalam: Voice pitch and the labor market success of male chief executive officers, Evolution and Human Behavior, juli 2013

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie