Israël heeft Oslo-akkoorden opgeblazen, zegt Abbas (hln.be)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Febee in Buitenland  ·  34 Reacties

  • 9
  • 861x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Hij zegt wel meer: " Maar onze eeuwige hoofdstad is Jeruzalem”, zei hij. ... Nee dus.

10
1 Febee

Blablabla , ga nou maar een keer serieus aan vrede werken

8
2 wijs

@2 Dat is zeer goed mogelijk als Israel de grenzen van '67 en de Palestijnse staat erkend.

26
3 Keerzijde

Met iedere gegooide steen, met iedere allah akbar met een boem neem het recht op een eigen staat voor Palestina af. Verzet heeft ze niets gebracht, oorlog heeft ze niets gebracht, intifada is zinloos.

Triest. een twee staten oplossing is mogelijk, mits Jeruzalem een soort vrije enclave blijft onder VN beheer.

9
4 Merlanni

2
En hoe zit het met die meer dan 700.000 kolonisten/landdieven in die gebieden en oostjeruzalem
en de voortdurende uitbreiding van deze kolonies? Waarvan de 1e trouwens direct in 1967 werd gebouwd.

Doet dat jou echt denken dat israel serieus vrede wil?

24
5 maxentius

* Verwijderd door de redactie *

6 chouffleur

* Verwijderd door de redactie *

7 Keerzijde

Die beëindigen ze zelf al met doe terreurgolf toentertijd.

10
8 Yisrael

Dat gaat niet want de Palestijnen zijn moslims en die willen nooit vrede. Die willen de gehele staat Israel.

10
9 Jan met de korte achternaam

@6 chouffleur

Ik vertrouw individuen, onafhankelijk van hun herkomst. En sommige mensen zijn minder betrouwbaar dan andere, en dat geldt ook voor Nederlanders en andere Europeanen.

35
10 ~ Echelon II ~

Volgens mij hebben beide partijen de Oslo-akkoorden al lang geleden bij het grofvuil gezet. Jammer genoeg.

Eén partij de schuld geven van de mislukking is m.i. gewoon kortzichtig. En dat is wat Abbas doet, terwijl hij ook wel weet dat sommige Palestijnen ook bijgedragen hebben aan het mislukken van een oplossing op weg naar vrede.

31
11 ~ Echelon II ~

De palestijnen worden gebruikt als een wapen waar de moderne maatschappij moeite mee heeft. Er word hier ingespeeld op de herkenning van basale behoeftes en een beroep gedaan op ons beoordelingsvermogen wat goed en slecht is.. En hier juist maken de palestijnen gesteund door heel het MO misbruik van.. Allle buurlanden van Israel spreken in de media moord en doodslag over de situatie van de palestijnen maar ze hebben nog nooit enige aantoonbare voorstellen gedaan (anders dan de vernietiging van Israel) om hun te helpen of volledig te laten integreren in de desbetreffende landen.

Er is nog maar 1 einddoel voor hun en dat is net zoals in de De Onafhankelijkheidsoorlog (194question, De Suezoorlog (1956), De Zesdaagse Oorlog (1967), De Uitputtingsoorlog (1967-1970) en De Jom Kippoeroorlog (1973) de totale vernietiging van Israel. Door de propaganda oorlog zouden we bijna deze oorlogen vergeten waarin Israel vecht voor haar voortbestaan in de regio. Ik ben van mening dat tegenwoordig te weinig mensen weten waar het conflict vandaan komt en waar het nu toe leid.

Ook het nieuwe palestijnese parade paardje "ahed tamini" heeft banden en lofzangen van dhr. Erdogan, dus laat u geen zand in de ogen strooien wat de ware bedoelingen zijn van de palestijnes autoriteit en Hamas.

Bron:

9
12 Tzahal

Moslims eisen altijd, en als je ze hun zin geeft eisen ze nog meer.

7
13 Positivo

Hij heeft groot gelijk, Israel wil geen vrede dat is me al 20 jaar duidelijk.
Laat Israel Palestina maar een keer erkennen dat is het probleem, en niet het omgekeerde.

24
14 Oebie

@14

Wat vindt je dan van veel arabische landen die Israël al sinds 1948 weigeren te erkennen? Dat speelt al veel langer, dus de realiteit is in tegenspraak met wat je daar beweert...

6
15 weerman

@15 Ze hebben volgens mij zelfs meerdere keren een Arabisch plan voor vrede aangeboden incl Iran incl Libanon, 100% gebaseerd op de internationale consensus zonder rare verdere eisen zoals een recht op terugkeer en de Palestijnen steunden dit plan ook. Sterker nog de hele wereld steunde dit plan. Dus volgens mij is de realiteit in tegenspraak met wat jij beweert. Als ik het mis heb hoor ik het graag.
https://www.theguardian.com/world/2002/mar/28/israel7

18
16 Oebie

@15 Precies als de Arabische landen Israël erkennen betekent het ook voor hen dat Israël in 50 jaar meer voor elkaar heeft gekregen dan alle Arabische landen in 500 jaar bij elkaar, en dat zullen ze nooit toegeven want dat zou tegelijkertijd betekenen dat de Islam weer minderwaardig is aan het Jodendom.

5
17 Snuggles

@16 Oh en dat is de originele tekst van dat vredesplan trouwens, wat staat er in het plan dat niet haalbaar is of anti-Israel? Helemaal niks, het is een oprecht plan voor vrede. 1 land was het er niet mee eens en dat was Israel.

18
18 Oebie

@18
Daar hebben ze dan ongetwijfeld hun redenen voor. Ik vind het veel te makkelijk en te simplistisch om te beweren dat de arabische landen een "redelijke vrede" wilden maar dat allen Israël dat afwees. Blijkbaar zaten er toch haken en ogen aan, die de arabieren niet wilden bespreken. Maar maak er geen "good guys, bad guys" van, dat is veel te simpel.

3
19 weerman

@4 het recht op een eigen staat wordt niet door israel bepaalt, en 'verzet' is niet meer dan normaal als je bezet wordt ...

13
20 Mo[re]Slim.Al[er]t

@17 israel in het MO is geen israel maar de VS/EU ... zij mogen het alleen labelen

17
21 Mo[re]Slim.Al[er]t

@12 genoeg propaganda van jouw kant ondertussen gelezen.

19
22 Mo[re]Slim.Al[er]t

* Verwijderd door de redactie *

23 niet-alles-geloven

@16 Maar ze erkennen niet de staat Israël, vrede is een leuk stukje papier, maar na een aantal oorlogen met de buren weet Israël wel beter.

4
24 Snuggles

@24 Jawel volledige erkenning was nu juist onderdeel van dat plan en de VN zou toezien op de implementatie. Israel had erkent kunnen worden door nagenoeg alle landen bijna 15 jaar geleden en daarna nog 2 keer. Israel wou er niet eens over praten.

17
25 Oebie

@25 Als ik de tekst uit je link lees, zie ik geen erkenning/acknowledgement oid staan.
Wel vrede enzo, maar dat is niet meer genoeg.

4
26 Snuggles

Abbas heeft op de verkeerde spoken gewed. Hij is trouwens alleen 'president' van de West-Oever. In wezen heeft hij zien ziel verkocht aan Israël en dreigt daar de vruchten van geplukt te krijgen.

2
27 Commodus

@24
Waarom zou de dief van je bezittingen moeten worden erkend? Misschien wordt het tijd voor Israël om zich achter de oren te krabben: is er misschien een voor de hand liggende reden waarom iedereen zo boos op ons is?

7
28 Commodus

* Verwijderd door de redactie *

29 tougher than the rest

@28 Ze zijn boos omdat Israël in 50 jaar meer voor elkaar krijgt dan het gehele MO in 500 jaar.
Kijk wat vooruitgang ze boeken op het gebied van kennis, economie, landbouw en onderwijs.

Voor Moslims is het voorspoed van de Joden een klap in hun gezicht, want hiermee wordt bevestigd dat hun geloof hen niet alles gegeven heeft wat de Koran hen wel heeft verteld.

3
30 Snuggles

@30 En de voorspoed van Israel is een bewijs dat hun geloof hen wel geeft wat de Torah belooft.

5
31 Lastige waarheid

Die hele Oslo-akkoorden zijn 25 jaar oud en voor de huidige situatie volledig irrelevant. Toen ging men er nog vanuit dat de Palestijnen vreedzaam naast Israël wouden gaan wonen. Sinds Gaza een lanceerbasis voor Hamas raketten is geworden is deze illusie volledig verdampt. Israël zal nooit de "Westbank" aan de Palestijnen overdragen. Kan ook niet, zou suïcidaal zijn.

3
32 greenmango

@31 Welkom hier op NK; een nieuw en fris account. Hoe kan een sprookjesboek iets beloven als het gaat om grondgebied van anderen. Ik -Willem Heerema en atheïst- vind dat bizar.

Kun je je stelling toelichten?

19
33 Barbapapa-7,5

@33

Het is geen grondgebied "van anderen", dat is nou juist het punt waarom Judea & Samaria slechts _betwist gebied_ is. Jordanië pikte het gebied in 1948 in, het was toen Brits Protectoraat. Jordanië gaf gestolen grond aan die arabieren, sinds de jaren '60 "palestijnen" genoemd, na een sluwe truc van vliegtuigkaper en terrorist Arafat, die toen woordvoerder van die arabieren was. Er was tot dat moment geen volk, genaamd 'palestijnen'. Je werd zo genoemd als je uit die streek kwam, en die behelsde veel méér dan alleen die -fout genoemde- "Westbank". Zo kun je Israëliërs ook wel "palestijnen" noemen. Duitsers, Belgen een Nederlanders zijn met datzelfde inzicht dan "West-Europeanen".
Wat er in de Westbank zit, zijn mensen die door Jordanië in de jaren '50 zijn verbannen naar dat gebied, nadat die "palestijnen" een poging tot staatsgreep hadden gedaan. Ze wilden namelijk hebben wat hen toekwam: Trans-Jordanië, zoals dat was bestemd voor hen in het verdeelplan. In datzelfde verdeelplan zouden Judea & Samaria voor de joden zijn. Logisch; de streek stikt van de Joodse geschiedenis. Kan elke archeoloog vertellen.

Dus; er wordt niets "bezet" want het was voor het laatst legaal in Britse handen, daarna werd het gestolen door Jordanië. En als een dief iets wat hij eerst gestolen heeft, zomaar aan anderen geeft, maakt dat de dief tot heler. Israël heeft in 1967 teruggepakt wat hen conform het verdeelplan allang toekwam!

Maar dat kun je anti-Israëlische luitjes nooit aan hun verstand peuteren. Dat schijnt uitgeschakeld te zijn, of zo.

4
34 weerman

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

2 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

2 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

2 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

3 uur geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
BabysitterthreesomeWoman Mating With A DogCumming On JeansHd PornsSexse MangaHd SxePorn62 ComJwoww NudeSex Tamil MoveTamil Incest Sex StoriesNude Telugu VideosSexy Pron VedioSkylarmaexo Leaked OnlyfansVoir Film PornosPrincess DonnaTao Tequilas SexXxx Gay Sex VideoSexxsexxAlexis Texas PornhubSexy Sex HindiSons Wife PornFilme PornorLesbain Porn SexyFacesitting Porn VideosMalejandraqBrazlian Gay PornNadiye NadiyeLiterotica AusioJapanese Best PornstarsBizarro PornLxee SummersPoran 300Poen TvHuge Ass MilfAdult Story MoviesMan PronShakeela Sex Video PlayTongue JobEkaterina Lisina OnlyfansAmber Moore BlackedrawMelons Tube ComHindi Old Sex VideoSex Picture FilmReal Xxx InPorn DonkeyHot_ass_hollywoodKylee Deweese NudesGilf RedditWww Com Mia KhalifaKarolina Szymczak NudePhussyCelebrate Nude VideosXxx Colleg GarlXxxxwwwEsther Povitsky NudePics Of PeniAsia.glowzAbella Denger AnalTamilsex VediosPronoxoNanga Punga SongHot Nf BustySkye Blue PovJia Lissa Feetエロ動画Katiana Kay XxxMature EsscortsStep Mom BrazzersPooja SexyDesi Gand HotEbony HotwifeSexo Y PornosChatuebatzPenisese ImagesSex Sister IndianVoyeur HitAnal Nina HartleyWbony TribbingYinx MazeVelhos TaradosXvideos Com RedX Sex Video ComGirl Ki GandIndian Hot Aunty XvideoIndian Cry Porn里番Eng DoujinBiggest Tits AnimeHubpornerHuge Boobs HentaiBae EgyptMistress StormyCunt BustingFree Erotics StoriesGisntess PornXxxxx$xxAi脱衣服Tonight's Girlfriend HdSentual Blow JobsSofia Vergara SextapeAlyssa SortoGrace Rayne LeakedNuru Masage.comTwo Mothers 2017BaitbusgayOnlyfan ModelsBengali Fuking VideoWwe Girls Porn VideosPerl PornAnna Bell Peaks CreampiePornhdRwdgifsJessica Parker Kennedy NudeYoujizz.ckmLana Rhoades Riley ReidMinecraft FutaXexxFox SmoulderIndianssexDeborah Revy NudePorn BitingChicas PornográficasAnty Sex VideoXxx English PictureOfficesexvideoBangla Xxx KolkataShowgirls Nude ScenesEscor BabylonBig Bootu AnalJordana Brewster SexThe Next 365 Days Sex SceneDiva Wwe NudeNoodlemagazinsMyvidsHugetits VideosSex Xxx 19Hansika SexNicebuttsSexsex Videos ComOld Ypung PornSwati Naidu SexyBbw Pov Porn3d Pov PornPornobae.conPorn HonemadeBrazzers Hot SisterDickgirl HentaiBall Licking PornSecret CumshotsDonkparty