Winters weer
Volledig scherm
Winters weer © anp

Winters weer: zware avondspits en mogelijk hevige storm

Voor aankomende donderdag wordt een grote storm verwacht. Ook aan het begin van de week krijgen we al te maken met veel wind en regen, wat morgen waarschijnlijk zorgt voor een 'vieze, natte en zware' avondspits, zo stelt weerdeskundige Raymond Klaassen van Weerplaza.

  1. Het grootste oorlogsarchief wordt openbaar, dat ligt zwaar op de maag: 'Dit is heel gevoelig materiaal’
    PREMIUM

    Het grootste oorlogsar­chief wordt openbaar, dat ligt zwaar op de maag: 'Dit is heel gevoelig materiaal’

    Wie heulde met de Duitsers, wie verraadde wie, wiens voorouders waren lid van de NSB? Dat kan iedereen straks opzoeken in 485.000 dossiers van verdachte ‘foute Nederlanders’. De meeste Nederlanders juichen toe dat het grootste en meest beladen oorlogsarchief openbaar en online wordt gezet, blijkt uit een enquête. Maar het ligt ook zwaar op de maag. Worden trauma’s opgerakeld, familiegeheimen onthuld en nazaten aan de schandpaal genageld?
  2. Bart rijdt met shovel muren omver en redt vijf paarden uit brandende schuur: ‘Was kantje boord’
    PREMIUM
    met video

    Bart rijdt met shovel muren omver en redt vijf paarden uit brandende schuur: ‘Was kantje boord’

    Snel handelen van buurman Bart Kooijman heeft ervoor gezorgd dat donderdagnacht ‘alleen maar’ een schuur volledig is uitgebrand. Vijf paarden zaten gevangen in de brandende schuur aan het Westeinde in Hazerswoude-Dorp. Vanwege de extreme hitte konden de dieren aanvankelijk niet meer bereikt worden. Met zijn shovel heeft Bart de dieren net op tijd kunnen bevrijden.
    Hazerswoude-Dorp