Opinie

Parool publiceert haatstuk van probleemloze vrije vrouw tegen campagne die niet dóor haar of vòor haar is

14-01-2018 11:52

1: Het weerzinwekkende opiniestukje in het extreemlinkse hoofddoekjeskrantje Parool, geschreven door een oudlinkse mevrouw (PvdA/GroenLinks) die voor de islamitische hoofddoekjesuniversiteit VU werkt als sociaal-‘wetenschapper’. Dat is deze mevrouw. En dit is wat ze onderzoekt (aan de VU, dus dan weet je het wel). Nee, zelf draagt ze natuurlijk geen hoofddoekje, of heeft ze problemen met partnerkeuze, of moet ze een dubbelleven leiden, of moet ze oppassen voor eerwraak, of wordt ze uitgestoten door haar familie, of heeft ze ook maar één probleem dat lijkt op de problemen die talloze allochtone vrouwen wél hebben. Precies zoals het hoort bij bevoogdend, verstikkend, paternalistisch, policor links, precies zoals dat al sinds 1968 gaat bij betuttelend elite-moralistisch links.

2: De gouden reacties van onder andere Anita Nanhoe, ook onderzoekster, maar dan wél realistisch met wél kennis van zaken. Lees ook dit artikel van Nadia Ezezroili in de Volkskrant.

(3: Bonusquizvraag: de hoofddoekjesliefhebbende hoofddoekloze VU-onderzoekster klaagt dat die uitstekende postercampagne van Femmes for Freedom ‘maarliefst’ 25.000 euro kost. Wat zou het jaarsalaris zijn van alleen al deze VU-onderzoekster en hoeveel van dit soort sociaal-‘wetenschappelijke’ VU en UvA-‘onderzoeksters’/linkse activisten zouden er alleen al in Amsterdam zijn?)