BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Legale marihuana doet misdaad afnemen, wijst studie uit

DrugsDe invoering van wetten rond medicinale marihuana hebben tot een sterke daling geleid van geweldmisdrijven in Amerikaanse staten nabij de Amerikaanse grens. Dat stelt een nieuwe studie waarover The Guardian bericht.

32 reacties

  • Conny Van den Bosch

    6 jaar geleden
    Dus als straks de Tabak verboden wordt mag ik softdrugs roken? Nochtans lijkt mijn sigaret veel minder gevaarlijk dan een joint. Legale drugs ja, maar dan enkel in apotheek met registratie van de gebruiker.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Karel, het wordt misschien meer gebruikt voor de roes, maar als het voorgeschreven wordt is dit enkel om medische redenen. Het is niet zoals in Holland, waar iedereen binnenkomt en wiet koopt.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Bieke, de maatschappij betaalt ook voor pijnstillers op basis van opioïden, deze worden heel vaak voorgeschreven. Dit wil niet zeggen dat al deze mensen heroïneverslaafd zijn hé! Dokters die enkel voorschrijven aan verslaafden en voor 'de roes' blijven meestal niet lang dokter. Zal voor cannabis ook het geval zijn.
  • Karel Flanders

    6 jaar geleden
    Is dat niet logisch? Maar je gaat me niet vertellen dat de meerderheid het gebruikt om medische redenen ipv gewoon stoned te worden en uit de realiteit te vluchten. Voor of tegen speelt in feite geen rol, de war on drugs is net zoals de war on terror, is een totaal verkeerde aanpak in huidige tijden.
  • Eric Van Gestel

    6 jaar geleden
    Nu de politiek dit nog doen inzien .