K.N. tijdens de persconferentie.
Volledig scherm
K.N. tijdens de persconferentie. © reuters

"Man knipt hoofddoek van elfjarig meisje af in Canada"

Een elfjarig meisje uit de Canadese stad Toronto zegt dat een man vrijdagochtend tot twee keer toe probeerde om haar hoofddoek af te knippen terwijl ze naar school wandelde. De politie is op zoek naar de dader en beschouwt de aanval als een haatmisdrijf.

20 reacties

  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Geweld is nooit goed te praten.
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    6 jaar geleden
    Sam benali, hoe durf jij ons van onwetendheid te beschuldigen ? Je moest in de grond zinken van schaamte. Wij hoeven van jou niks te leren. Integendeel : in plaats van jouw cultuur aan ons te willen opdringen zou je moeten blij zijn dat je in onze gemeenschap werd opgenomen.
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    6 jaar geleden
    De kans is groot dat dat meisje niet zelf gekozen heeft voor die kopvod. Maar van kinderen blijf je af. En daarmee uit.
  • Bieke Pelleckens

    6 jaar geleden
    Er is veel te doen rond het dragen van een hoofddoek. Maar Nederland heeft ook haar religieuze geschiedenis in onder andere typische klederdracht incluis kap. Niemand die zich daaraan ergert. Hoeft ook niet, het heeft zijn charmes.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Een hoofddoek dragen is daar wettelijk niet verboden. Een pet, regenkapje, cowboy hoed of een band met pluimen ook niet. Een meisje van 11 met geweld aanranden is er wel verboden. Dus die dader moet zich aanpassen aan de wetten van zijn land.