Premier Rutte op zijn wekelijkse persconferentie
NOS NieuwsAangepast

Rutte: binnen twee weken schadeprotocol voor Groningen

Premier Rutte wil dat er binnen twee weken afspraken liggen voor de afhandeling van de bevingsschade in Groningen. Hij wijst er wel op dat het kabinet hier niet alleen over gaat. Het schadeprotocol moet worden opgesteld met onder meer de gedupeerde gemeenten en met de provincie Groningen.

"We moeten het met elkaar doen", zei de premier in zijn wekelijkse persconferentie. "Ik ben ervan overtuigd dat het kan. Ik heb er alle vertrouwen in."

'Juridisch geneuzel'

Minister Wiebes van Economische Zaken zei ook al dat het kabinet haast wil maken."Bij het woord 'maanden' ga ik rillen." Hij zei dat het niet hoort, dat mensen zo lang moeten wachten. "Als ik tien maanden zou moeten wachten op de afhandeling van schade, had ik misschien minder mild gereageerd dan veel Groningers."

Wiebes is het met de Nationale Ombudsman eens dat de Groningers de dupe zijn van "juridisch geneuzel". Hij vindt dat de oprichting van een onafhankelijk fonds met het daarbij behorende protocol voor de afhandeling van de schade veel te lang heeft geduurd.

Ombudsman Reinier van Zutphen ging vandaag in Appingedam langs bij gedupeerden. Daar sprak hij duidelijke taal:

Ombudsman: het is gewoon een keer klaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl