Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rambam: Undercover bij heftige ontgroeningen

  •  
11-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2960 keer bekeken
  •  
Na alle berichten over ontgroeningsrituelen bij studentencorpsen, besloten de makers van het BNNVARA-programma Rambam zelf eens te kijken wat daarvan nu wel en niet waar is. Ze stuurden vijf studenten undercover naar de corpsen om deel te nemen aan de ontgroeningen, die met de verborgen camera werden gefilmd.
Zo ook bij het Rotterdamse corps RCV/RVSV, waar volgens Rambam ‘een cultuur van fysiek geweld’ heerst. Zo moest een eerstejaars student met een hoofdwond naar het ziekenhuis worden afgevoerd nadat hij ‘een klap in zijn gezicht’ had gekregen, ‘met z’n achterhoofd op een paaltje viel’ en ‘enige tijd buiten westen’ raakte. Eén van de undercover studenten was getuige van een vernederend ontgroeningsritueel waarbij eerstejaars in de rij voor de douche naakt elkaars anus moesten controleren op teken. Vorige week besloot de Rotterdamse Erasmus Universiteit de subsidie en bestuursbeurzen van het corps stop te zetten , naar aanleiding van de beelden geschoten door Rambam. Ook de Utrechtse vereniging UVSV zette de subsidie aan het corps stop.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.