Parkeeroverlast in de Violierstraat in Tiel. Een huis met acht Poolse flexarbeiders betekent vaak acht auto's voor de deur.
Volledig scherm
Parkeeroverlast in de Violierstraat in Tiel. Een huis met acht Poolse flexarbeiders betekent vaak acht auto's voor de deur. © Foto Raphael Drent

Deze gezinnen krijgen elke paar weken acht nieuwe Polen als buren

TIEL - Ze wonen in een knus jaren tachtig wijkje in Tiel. Totdat de huizen rondom werden opgekocht en volgestopt met Poolse arbeiders. Dat past niet in een gezinswoning in een woonbuurt, vinden ze. 

20 reacties

  • Anonymous

    6 jaar geleden
    Die Eelco B wordt er wel beter van en ja ze zullen echt niet zeggen dat er problemen zijn, ze beuren er mooi geld van en ze wonen er zelf niet bij in de buurt, dus waarom klagen.Maar weet je als je nu in de Rozenstraat in Tiel kijk op nr 9 waar een winkelfunctie opzit dus waar eigenlijk geen mensen mogen wonen, kijk maar hier op deze site van de overheid, https://www.wozwaardeloket.nl/ zie je dat het geen woonbestemming heeft maar ja dat weet de gemeente Tiel niet, er zitten denk ik wel een stuk of twintig EB Polen in, ook in de Dahliastraat nr 1 zitten ze, de straat staat helemaal vol.
  • Marc

    6 jaar geleden
    Ingrid : sociaal zielig bericht. Tot je er zelf naast woont dan praat je anders.
  • Kv

    6 jaar geleden
    Deze mensen werken hier niet voor een hongerloontje zolang zei via een uitzendbureau werken. Hier krijgen zei gewoon het minimumloon zoals zo veel mensen in Nederland krijgen.Het werk wat de Poolse mensen doen is niet wat veel mensen verwachten, en dus ook geen rot baantjes. Zei doen hetzelfde werk als vele Nederlanders omdat een groot deel van de Nederlanders te lui zijn om hard te werken voor hun geld en dus liever van een uitkering leven. En dat is ook de reden dat er zoveel Poolse mensen hier werken. 
  • Aad Hoek

    6 jaar geleden
    Zoals ik het heb gelezen, gaat het over Tiel West, dat is toch niet de Hennepe, of vergis ik me
  • Banda

    6 jaar geleden
    Beste Ingrid,Het gaat hier om tijdelijke werknemers die niet de bedoeling hebben zich permanent in Nederland te vestigen en te integreren. In mijn vorige woonplaats werd in de tijd dat de verkoop van woningen stagneerde, een hoekwoning verhuurd om Poolse werknemers onder te brengen. Zelf woonde ik er ver genoeg vandaan, maar de naaste buren hadden wel overlast van luidruchtige drinkende mannen en een enkele vrouw. Ze hebben nooit geklaagd omdat ze de eigenaren van de woning niet in problemen wilden brengen. Uiteindelijk is de woning gelukkig verkocht aan een gewoon gezin met kinderen.  
  1. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM
    1

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.