door morandi in Politiek  ·  117 Reacties

  • 33
  • 1373x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@98 Zo'n lijstje kan ik ook nog wel maken; een kwestie van even Googelen, systematisch alleen datgene eruit plukken wat je bevalt en dat een tijdje blijven herhalen. Zo kan je voor alles wel een lijst maken met honderden onderzoeken, daarvoor hoef je zelf geen enkel verstand te hebben van het onderwerp in kwestie. Nu kun je natuurlijk je tegenstander in de discussie bedelven onder een vrachtlading aan informatie die de ander nooit allemaal kan ontkrachten om daarna de 'zie je wel, je kunt het tegendeel niet hardmaken, dus heb ik gelijk'-kaart te spelen. Óf je komt met een link naar een specifiek onderzoek die aan de gevraagde voorwaarden voldoet (Peer-reviewed door mensen die allemaal verstand van het onderwerp hebben [Enkel en allen de titel 'wetenschapper' hebben zegt niets; iemand die afgestudeerd is in chemie hoeft geen verstand te hebben van het klimaat], bronvermelding naar betrouwbare sites et cetera), die je zelf hebt gelezen, die relevant is in dit specifieke onderwerp én die je stelling onderbouwen, om maar een paar zaken te noemen waar vast nog wel wat aan toegevoegd kan worden.

1
101 Neobullseye

@100 De praktijk bij de consensusroepers is te doen alsof er geen discussie is en deze overweldigende lijst niet bestaat. De sciences has NOT settled. Dat is wat die lijst aantoont. Het enige waarmee jij vervolgens terugkomt is op de persoon gespeelde verdachtmakingen.

6
102 Dune

@92 ,

Ik vroeg om papers die je zelf gelezen hebt. Je hebt nu enkel bewezen dat die 1350 papers bestaan zonder te laten zien de inhoud te kennen.

Alleen al de eerste papers in het stukje 'highlights' omvat trouwens papers van dik 20 jaar geleden (Lindzen bijvoorbeeld). In hoeverre is dat nu nog relevant?

En dat paper van Lindzen praat trouwens voor een groot gedeelte over waterdamp. Zijn voornaamste conclusie

"However, we may not be dependent on uncertain models to ascertain climate sensitivity. Observations can potentially directly and indirectly be used to evaluate climate sensitivity to forcing of the sort produced by increasing CO2 even without improved GCMs. The observations needed for direct assessment are, indeed, observations that we are currently capable of making, and it is possible that the necessary observations may already be in hand, though the accuracy requirements may be greater than current data provide."

Lindzen praat voornamelijk over de modellen die inmiddels al bewezen hebben grote voorspellingswaarde te hebben. De hele sectie voorafgaand aan de conclusie is trouwens niks anders dan theoretische aannames dat de aanname: dat grote veranderingen in het klimaat samenhingen met relatief kleine veranderingen in de gemiddelde temperatuur : onjuist zou zijn omdat de relatie die in dat figuur geschetst wordt niet meer stand zou houden als de gemiddelden in equatoriale temperatuur niet klein zijn.

Met andere woorden: als ook rond de evenaar de temperatuurveranderingen groot zijn, dan klopt het grafiekje niet. So what?

1
103 progressiefliberaal

@91 ""Hiemstra, daarentegen, is dat niet (landbouwtechniek gestudeerd).""

En hoe maakt dat dat hij geen wetenschapper is? Hij heeft zijn studie aan de landbouwuniversiteit voltooid!

2
104 W. Anstalt

@102

- "De praktijk bij de consensusroepers is te doen alsof deze overweldigende lijst niet bestaat. De sciences has NOT settled. Dat is wat die lijst aantoont." -

Hoe kun je dit een overweldigende lijst noemen? Ik ben er doorheen gescrolld naar de recentere papers (1980 is laaghangend fruit) pak er 1 uit en onmiddelijk blijkt dat hier in het geheel niets staat over menselijke invloeden op klimaat. Zie @95
Die lijst toont dus helemaal niets aan wanneer ik er al op de eerste gok een volledig ongerelateerde paper uitvis.

- "Het enige waarmee jij vervolgens terugkomt is op de persoon gespeelde verdachtmakingen." -

Niet 'het enige'. Ik heb eerst een willekeurige paper eruit genomen en geschreven wat ik ervan denk.

Dit zijn ook geen verdachtmakingen, dit is feitelijk. Je plaatst hier een lijst omdat de titel ervan overeenkomt met wat je wil horen. Je hebt verder in het geheel geen kritische blik op die lijst geworpen.

1
105 Pegasus

@101 Neem bijvoorbeeld de publicaties (statistische analyse) van McIntyre and McKitrick die ernstige gebreken aantonen in de (nep)wetenschap achter de hockeystickgrafiek van Michael Mann die aanleiding was voor het Kyoto-protocol.

Deze bijvoorbeeld, waarin wordt aangetoond dat bij de methode van Mann er altijd een hockeystick grafiek uitkomt, ongeacht de data. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1029/2004GL021750/abstract;jsessionid=DA9E88FC7EF0A6C2D98418EB44D4E6A5.f03t03

"Their method, when tested on persistent red noise, nearly always produces a hockey stick shaped first principal component"

5
106 Dune

@106 ,

Komt griezelig bekend voor. Was dat niet die keer dat je beweerde dat als er ruis in het model van Mann gegooid werd, je op dezelfde hockeystick uit zou komen?

Oh kijk, even opgezocht in mijn geschiedenis:

https://www.nieuwskoerier.nl/news/121510-co2-concentratie-in-de-atmosfeer-tikt-410-ppm-aan?page=1

Zie reactie 81 en je eigen reactie 62.

1
107 progressiefliberaal

@102 -- "...en deze overweldigende lijst niet bestaat."

Mwoh, overweldigend... Een beetje zoeken op Google Scholar, PlosOne of Science Direct geeft al gauw enkele honderdduizenden tot meer dan een miljoen hits. 1350 maakt niet echt veel indruk moet ik zeggen. Nog niet eens die 3% zeg maar.

1
108 dani

@107 Dus? Je vroeg om papers die ik zelf gelezen heb @103 . Je kunt me er hooguit van beschuldigen dat ik consequent ben.

4
109 Dune

@106 Wahl, 2007, ook zonder principal components analysis komt er een hockeystick uit [PDF]: http://www.rap.ucar.edu/projects/rc4a/millennium/refs/Wahl_ClimChange2007.pdf

1
110 dani

@103 Hier nog één voor de mensen die beweren dat de MWP een plaatselijk fenomeen was. http://ruby.fgcu.edu/courses/twimberley/EnviroPhilo/Tyson.pdf

5
111 Dune

@109 ,

"Dus? Je vroeg om papers die ik zelf gelezen heb."

Ja en vervolgens kom je eerst met een waslijst aanzetten waarvan meerdere mensen al hebben aangetoond dat het niks zegt (en tevens niet aan het doodnormale criterium wat ik stelde voldoet) en nu weer met een paper waar je maanden terug ook al mee aan kwam. En wat toen al niet relevant was, en nu niet meer, maar eerder minder relevant is geworden.

1
112 progressiefliberaal

@112 Ik kom @106 met een voorbeeld en je neemt niet eens de moeite om daar inhoudelijk op in te gaan blijkens jouw reactie @107

4
113 Dune

@111 "Temperature variations across continents were noticeably more similar within the hemispheres than between the Northern and Southern Hemisphere, and distinctive periods such as the Medieval Warm Period or the Little Ice Age stand out, but do not show a globally uniform pattern on multi-decadal time scales."
PAGES 2k Consortium, 2013.
https://www.ncdc.noaa.gov/news/continental-scale-temperature-variability-during-last-two-millennia

0
114 dani

@113 ,

Wacht even, ga je nu verongelijkt lopen doen omdat ik geen lappen tekst waar je naar linkt, door blijf nemen?

Een grapje is één keer leuk Dune. Je moet niet verwachten dat ik inhoudelijk in blijf gaan op alles wat je hier neerplempt als je laat zien zélf niet eens dat wat je hier neerplempt, werkelijk doorgenomen hebt. Tevens vermoed ik dat je mijn reactie juist niet gelezen hebt, ik zei immers al dat ik er een keer op ingegaan ben. Bijna een jaar geleden al, inmiddels.

Waarom zou ik in vredesnaam dat blijven doen, als het voor jouzelf al teveel moeite is blijkbaar? Ik kan me wel leukere en nuttigere manieren voorstellen om mijn tijd te besteden.

0
115 progressiefliberaal

@115 Dune heeft al het antwoord op al zijn klimaat vragen. Het is een Hoax of de wetenschappers(de meeste) hebben het fout. Ik kan je niet vertellen waarom dat zo is voor hem, maar al zijn reacties werken naar dat punt toe. Hij heeft zijn conclusie al en werkt vanuit dat punt. Dus het is idd zinloos om met hem in discussie te blijven gaan.

0
116 VaY

@41 Het gaat hier niet om een mening, het gaat om wetenschappelijke conclusies. Een heel vakgebied waarin veel onderzoek gebeurd, en waar de ontkenners geen enkele kaas van gegeten hebben. Pretenders, met andere woorden. Die hoef je niet als dom weg te zetten, enkel als iemand wie je het onderwerp waar het over gaat niet uitgelegd krijgt. Omdat ze de taal niet spreken, de onderzoeken niet kennen, de achtergronden niet kennen. Omdat ze aan komen zetten met een "mening" wanneer het over feiten zou moeten gaan, en die van te voren al een beeld hebben van wat de waarheid is, wanneer de conclusies getrokken zouden moeten worden op basis van achtegronden waar ze geen kennis van genomen hebben.

Dat heeft niets te maken met "als dom wegzetten". Dat heeft alles te maken met niveau.

Nogmaals, probeer het zelf eens. Met een onderwerp waar je zelf *echt* verstand van hebt. Ik twijfel er niet aan dat die er zijn. Ik noem je niet dom. Ik noem je naief, omdat je denkt mee te kunnen praten, wanneer je dat niet kan.

0
117 PipoDeC

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Hele Kamer trekt boetekleed aan over doorgeschoten fraudebeleid, behalve de PVV

Betaalmuur. 👎@1 werkt bij mij niet. Dus stop er gewoon mee. Zoals al eerder gemeld, ga ik niet allerlei toeren uithalen om iets te kunnen l...

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
Femke Halsema over geplande actie XR: ’Blokkade A10 levensgevaarlijk en onverantwoord’

@4 "Verbied het dan" Uh ... iets verbieden dat al verboden is? Goh, dat is een idee zeg ... ...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Formatiekwartet spreekt vandaag over asiel: streng maatregelenpakket in de maak

@2 " totale instroomstop besproken" Daarover kunnen ze to St.Juttemis spreken tot ze een ons wegen. ...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Minister voor Rechtsbescherming Weerwind: 'Ik ga aangenomen motie niet uitvoeren'

@6 "Dat is illegaal." Nee. "Hij moet uitvoeren ..." Nee. Zie 2. ...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
Briefje van Jan - aan Franc Weerwind - Buttkicken.nl

Weerwind voert zijn eigen beleid. Heeft blijkbaar niet in de smiezen wat ministerschap inhoudt, Heeft ook niet door dat hij beter kan vertrekken...

5 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
De vraag is of Timmermans de progressieve kar kan trekken

Timmermans moet van die kar afblijven!...

7 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Zie Hier
Scholen huren tweemaal zoveel duur personeel in als tien jaar geleden

Dat krijg je met die geforeerde grote scholen!En besturen die net zoveel kennis van de aanpak van uitzendbureautjes!Neem gewoon geen leraren...

8 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Nicks R. Van
Hele Kamer trekt boetekleed aan over doorgeschoten fraudebeleid, behalve de PVV

De boetekleden zijn de laatste tijd kennelijk in de uitverkoop. Je trekt zo'n ding aan en men gaat daarna weer over tot de orde van de dag....

8 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Formatiekwartet spreekt vandaag over asiel: streng maatregelenpakket in de maak

Hopelijk wordt dan nu de strategie van een totale instroomstop besproken. Heel Nederland smacht daar naar. Het is de hoogste tijd....

9 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Minister voor Rechtsbescherming Weerwind: 'Ik ga aangenomen motie niet uitvoeren'

Dus Weerwind gaat gewoon zijn eigen gang? Dat is illegaal. Hij moet uitvoeren wat de meerderheid van de TK heeft besloten. Doet hij dat niet dan...

11 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

NK. App
Tic Tok PornKarlee GreypornCastingporntubeSpankbang'Ashley Tervort OnlyfansHusband Wife X VideoFirst Nights MovieErotic.asmHot Naked LatinasVideos Pornos Penes GrandesKrystal Fox PornExposedlatinasDelivery Milfاجمل الكساسSunny Loves MattKay Parker Taboo FilmDownload PornsBbw Mature Black PornBeeg IranSelena Gomez PornographyTyger Woodz PornKarva Chauth SexPorn Father JapanPornworldBootybeshelRajasthanisexIvana Montana PornUltra Hd Porn MoviesPacks MorritasPorn Ad FinderXxbriteKiky RuckerAnikeKamasutra Xxx SexPorn WashroomPchaturbateHot Indian SexPorn CompilRandi LadkiyaItadaki SadekiJamelizzzz LeakedSexdoorneighborsFelluciaJenny BlighrMia XnxMalayalam Serial Sex VideoHentai XRxpornWww Tamil Sex Videos ComBig Gand VideoPrivatesocietThe Fappening ComClub SevenyeenAd.kamiOlf Man PornXnxx OfficialHot Xx ComFistnightsexXnxx New OneLena The Plug OfGianna DoirMiley Cyrus MasturbatingCumshotshemaleFeet Smelling HandjobSaxi VidoesThick Pawg PornReddit FappeningVideo Porono.comRon Jeremy PenisLasiren69ChodampattiKarlyanemenezesXxx Sxa VideoKarlye Taylor PornFuck Your Gonna Snap My Back BroBlacked Kenzie AnneFoto De Mulher Peladas GostosasBiancabts NudeMommy FemdomBig Titts GifsTrans Fuck GirlThick Tran PornPorn Of OldPorn GoreWannonces 35Riley ReedMinecraft Gay PornBlonde Hair Porn StarsShakila XnxxFamily Guy HenteiRenata FrissonNiks Indian.comSalma HayeksexyKaguya PornBeautiful Sex PornNude Beach XxxSunny Leone Oil SexTamil Mallu Aunty Hot VideosVeronica Leal VrTik Tok PornnoBudhi Aurat Sex VideoGay Thugs Gay PornOnlyflansCharlize Theron NudeAngie ChaturSazon De Puerto Rico PornTubegalloreVialocalMalikdelgaGlory Hole VideoPanu Xxx VideoBlue Film Blue Film VideoHot Indian Fucking VideosJapanesebussexHot Sex SareeSleeping Together PornAmateur PussyPorn SolaBest Mom Son PornstarsNude Tiktok LivesCheap WscortsPunheta OnlineMelussa DeblingDesi Boobs ShowJohnny Sex VideoDoctor Sex TamilAngelina Castro PornosBbwxvideoVicky ChaseKhul Ja Sim Sim XxxShalina Devine PornAbella Danger TweetJavcllMother And Daughter NudeAssamese Teen SexBasketball PornTamil Sex Video ChatDesi Tailor PornSpitroasted AmateurPorn UtPornographique SexeMeilleur Film PornosLive Sexo BrasilX Vc IdeosFunwithdickandjaneLacy LuxxxMut ZorrasInvisible Man HentaiSangetodVídeos Pormo