door Havermout in Binnenland  ·  100 Reacties

  • 34
  • 1475x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"De politie geeft toe inderdaad het huis van Agnes te hebben bezocht. Dat was, zegt de politie, omdat ze zagen dat Agnes de moderator van de Facebookpagina was. Agnes zelf ontkent dat. Achteraf gezien, geeft de politie toe, was het beter geweest om het bezoek niet in politie-uniform maar in burger af te leggen."

"De Groningse burgemeester Den Oudsten laat aan het Dagblad van het Noorden weten dat hij begrip heeft voor de actie van de politie, maar dat de werkwijze niet handig was. De agenten hadden beter even kunnen bellen, aldus de burgemeester "

Dus het wordt normaal gevonden dat mensen worden lastiggevallen omdat ze iets liken op FB over een nationalistische demonstratie? Dat is je reinste intimidatie, PLUS ook het bekendmaken dat je dit kunt verwachten, dat je geregistreerd wordt als "persoon om in de gaten te houden" als je iets nationalistisch zegt of doet. Anti-globalistisch enzo.

0
51 Wendel

Tweede wereldoorlog praktijken..
Bizar.. Afgezien van de privacy aspecten

1
52 chouffleur

@49 .
Zie @15 .

1
53 eigenmening

Het was nog niet intimiderend genoeg, zeker, dat je om je id wordt gevraagd en wordt gefouilleerd en in de database gestopt als je persoonlijk naar een demonstratie gaat. Ze willen zeker weten dat je zelfs op internet geen bijval kunt uiten, zelfs niet door een opgestoken duimpje zonder verdere tekst. Niet aanmoedigen, hoor! zeggen ze in feite.

Deden ze dat ook maar bij de tegenpartij, maar de nationalisten kunnen bij lange niet zoveel betalen om politici en verdere overheid om te kopen als de lobby, daar ziet de overheid namens de lobby zelf op toe door allerlei maatregelen, waardoor de gemiddelde Nederlander er jaar voor jaar op achteruit gaat.

Dat het lijkt alsof modaal hetzelfde blijft, komt doordat de gestegen hoogste inkomens worden gecompenseerd door gedaalde laagste inkomens.

0
54 Wendel

@28 "Als ik 's avonds 2 mannen voor mijn deur zie staan, blijft die deur lekker dicht, hoe hard ze er ook op timmeren."

Nou bij mij niet. Ik doe hem open en timmer er op los.

0
55 B55

@44 En wat dacht je van Pegida die het verschillende keren onmogelijk gemaakt is om te demonstreren door dezelfde mensen die in Dokkum zaten te janken notabene.

1
56 B55

Hieruit begrijp ik dat invoering van de Sleepwet overbodig is...

0
57 Gurk

@57 dat is slechts een formaliteit

0
58 semperpenis

Als ieder reaguurder nou een oproep doen op een demonstratie,

Krijgen ze het nog druk in uniform.

0
59 Dachtutniet

Hopelijk gaan al dezemensen die bezocht zijn door de politie, nu aangifte doen bij het Openbaar Ministerie en de Nationale Ombudsman van huisvredebreuk en inbreuk op de privacy. Kan de korpsleiding op zoek naar een andere baan!

0
60 Een hardwerkende ZZPer

.@60.
Nee hoor, dat word gewoon onder de tafel geschoven.

0
61 eigenmening

@44 : Hoezo, off-topic jankerd? Er was een tegendemonstratie met tractoren e.d.. Hebt u daar wat over te zeuren? Mogen bewoners uit de streek waar u herrie komt trappen en letterlijk hun feestje verpesten, niet hun mening uiten door middel van demonstratie dat ze daar niet van gediend zijn? Demonstreren is immers het tonen dat je het ergens al dan niet mee eens bent door lijfelijk aanwezig te zijn.

1
62 Wendel

** gebruiker verwijderd **

Je wordt toch helemaal dol als je de reactie van de burgemeester leest. De burgemeester vindt het blijkbaar normaal dat de politie in een dergelijke situatie optreedt. Er is nergens een wet overtreden dus was er helemaal geen taak voor de politie. Dat de burgemeester een politieactie al goedkeurt geeft aan dat Nederland, politiek gezien, als verloren moet worden beschouwt.
De enige manier waarop we ons land weer terug kunnen krijgen is het hele politiek systeem opnieuw op te zetten. Politici moeten weer dienstbaar worden aan de burgers en niet andersom. Volgend jaar kunnen we al een start maken door de verkiezingen massaal te boycotten.

63 verwijderd5929219

@51 ; Daar heb je het echte punt te pakken. Een burgermeester die zonder enige vorm van schaamte zoiets zegt, bij wie het maar niet tot de botte kop wil doordringen dat het echte probleem de intimidatie is en niet de vorm waarin dat gebeurt.

0
64 Mariska3

Wanneer je als burger bedreigd wordt door je ex, zelfs met (vuur)wapens.. dan wordt je weggestuurd bij de politie en willen ze niet eens je aangifte opnemen. Nee, dan komen ze pas in actie als 'er echt iets gebeurd is', oftewel; als je dood bent of in het ziekenhuis ligt.

Maar als diezelfde burger simpel een post op Facebook liket waarin een demonstratie wordt aangekondigd dan staan ze onmiddellijk in vol ornaat bij je op de stoep. Commentaar van de burgermeester? "Ze hadden in burger op de stoep moeten staan."

Gadverdamme wat een kutland leven wij in.

0
65 Mariska3

De politie moet los van de politiek het word nu misbruikt door de politiek.
De politie is er om de veiligheid en bescherming van burgers en behoort dienstbaar aan de burger niet aan de politiek te zijn.

Straks krijgen we weer ik voerde enkel het bevel maar uit en jaja dat ging eerder totaal fout

0
66 Gratiebarmhart

De Groningers hadden eerst te maken met ene Kamp en nu nog erger met ene (K)wiebus die beide totaal niets doen voor de burgers, behalve mooie woorden en holle belofte,s.

De Groningers moeten nu onderhand beseffen dat zij niets krijgen uit Den Haag waar zij recht op hebben maar dat zij dat zelf het recht moeten halen,

0
67 Dissident

De stasi der Nederlande.....

Elke dag een beetje gekker.......

maar vooral blijven instemmen met meer camera-herkenning, meer sleepnetten, en het afschaffen van contant geld.....

Orwell zou apetrots zijn

1
68 Seconda

@6
Met de invoering van de sleep wet kan zulke zaken alleen maar veel verder, vaker en sneller escaleren. Die sleep wet komt er niet voor de burger maar is primair bedoeld om de overheid meer controle, info en middelen te geven over preventief ingrijpen in de samenleving en bij de burgers. Als die grens eenmaal gepasseerd is, dan is een weg terug vrijwel onmogelijk. Die macht zullen de partijen als D66, SGP en met name de VVD en CDA niet snel meer uit handen willen geven.

Wat er nu besloten en als wet ingevoerd wordt zullen we als samenleving nog jaren mee moeten gaan leven dus is het de zaak om nu er zeer goed over na te denken wat er wel of niet moet en mag gebeuren. Het is duidelijk dat politici in werkelijkheid nog maar weinig of zelfs geen binding hebben met de samenleving over wie zij moeten regeren, zij leven in heel andere wereld dat voornamelijk alleen maar op papier bestaat. Zij baseren hun beleid en wetten op aannames via advies en info van grotendeels externe adviseurs en lobbyisten buiten democratische controle met zeer waarschijnlijk eigen agenda's en wensen van henzelf of derden zoals multinationals, werkgevers organisaties en financiële markten. De vraag rijst dan door wie we eigenlijk worden geregeerd, het is duidelijk dat het in ieder geval niet door de bevolking meer gebeurt maar door mensen en groepen die een hele dikke vinger in de pap hebben bij de regerende politieke partijen.

0
69 Beowulf

@67 Heb je Wiebus gezien gisteren op het nieuws, het enige wat hij zei is dat er een schade protocol noodzakelijk is, ja duhhhhh....en dat ze een goed gesprek hebben gehad...duhhhhh.
Ik ben Wiebus, de man van het intrappen van open deuren..
Hoe zit het met transparantie en openheid in deze? Wiebus wordt betaald door onze centen!
Ik vind het een aanfluiting! en diegene die op het journaal zijn middelvinger naar hem opstak heeft m.i. volkomen gelijk.

0
70 Gerritruyter

Pure intimidatie.

0
71 Wil je niet weten

@70

De grootste aanfluiting in dit land zijn onze volksvertegenwoordigers die in de banken van de tweede kamer onderhand liggen of hangen , spelen met hun tablets en telefoons i.p.v als een blok eens daadkrachtig tegen het hypocriete kabinet Rutte III op te treden.

0
72 Dissident

Vrijheid van meningsuiting noemen ze dit dan.

0
73 Querulijn Xaverius,

Goh..., dat was vroeger in Rusland toch ook...?

0
74 Tjeesus...,

@60
Ja, ze kan het beste aangifte doen, dit kan en mag niet wat hier gebeurd is.
Opeens 2 agenten voor je deur zien staan, kan van alles beteken, en is meestal heel slecht nieuws.
En verder heeft die burgemeester er geen moer mee te maken wat je als inwoner wel of niet aanklikt op je Facebook.
Die burgemeester moet maar voor de rechter verschijnen met tekst en uitleg.

0
75 Marrie

Mensen willen gewoon demonstreren, dat is hun goed recht.'

Advocaat vindt politiebezoek aardbevingsdemonstranten 'opvallend en dubieus' :

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/188644/Advocaat-vindt-politiebezoek-aardbevingsdemonstranten-opvallend-en-dubieus

0
76 Opa

@76
Klopt wat die advocaat zegt, dit soort dingen mag de politie niet doen.
En ze horen ook juist vanwege hun beroep te weten, dat het aanbellen bij nietsvermoedende burgers ontzettende schrik kan veroorzaken, want meestal betekent dit heel slecht nieuws.
Ik snap dan ook niet dat de burgemeester als verantwoordelijke voor het korps, dit zomaar toe kan laten.

1
77 Marrie

** gebruiker verwijderd **

@55 Nou bij mij niet. Ik doe hem open en timmer er op los.

Oei, kijk uit wat je zegt.
De gedachte politie zit hier ook hoor!

78 verwijderd110

Als er een vergunning is aangevraagd en verleend voor de demonstratie, is de handelingswijze van de politie volstrekt ontoelaatbaar.
Aangezien de agenten niet gemeld hebben dat de demonstratie illegaal was, ga ik ervan uit dat er vergunning is verleend.

Blijft over dat overheidsambtenaren door de politiek worden ingezet om protest tegen politici te voorkomen. Dat is ronduit machtsmisbruik door de politiek, misbruik van overheidsmiddelen en inbreuk op de vrijheid van meningsuiting . Dus op een grondrecht.

Het lijkt me beter dat Mevr. Voorintholt een klacht indient tegen het politieoptreden en opheldering vraagt omtrent de opdrachtgevers.

Ongetwijfeld willen de landelijke partijen en vooral VVD, CDA, D66 en CU geen beelden van protesterende burgers op straat. Zo in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen kwam de aardbeving bij Zeerijp voor hen wel zeer ongelegen. Maar dat maakt misbruik van de politiemacht nog steeds verboden.

0
79 stanley.staatsman

"De agenten hadden beter even kunnen bellen, aldus de burgemeester "

"Ja, maar dan is één collega in vijf minuten klaar; dan krijgen we onze dag niet om. En stel je voor dat we echte zaken moeten gaan oplossen."

Kortom het beeld van de agent uit Suske en Wiske en op zijn 'raap' ziet, dat het vijf uur en subiet de achtervolging stopt, is nog steeds waar.

0
80 Vilseledd

Ik begrijp eerlijk gezegd de ophef niet, de agenten dachten dat zij de organisator was en vroegen haar hoeveel mensen er zouden komen. Met andere woorden de agenten die hadden geen idee hoe groot die demonstratie zou worden en een simpele oplossing is dat je dat beter kunt vragen, zodat de politie weet hoeveel mensen er die avond ingezet moet worden. Ze wilden waarschijnlijk een inschatting maken over hoeveel personeel ze nodig hadden. Dit heeft toch helemaal niks met intimidatie te maken, maar eerder met het zoeken van een antwoord op de vraag: hoeveel agenten heeft de politie nodig? en wat kan de politie verwachten? Niks anders dan plannen. Als de politie iets anders van plan was(bijvoorbeeld intimideren) dan hadden ze haar gewoon meegenomen voor verhoor.

7
81 fatih

@56 "En wat dacht je van Pegida die het verschillende keren onmogelijk gemaakt is om te demonstreren door dezelfde mensen die in Dokkum zaten te janken notabene."

Pegida is gewoon alt-right en die hebben geen recht op demonstratie.
Duidelijk?
(mompel, dat gezeur ook altijd.... mompel)

3
82 RobP

En nog steeds zijn er mensen die ontkennen dat Nederland een Politiestaat is geworden,..

Wordt toch eens wakker zou ik zeggen!

2
83 iedereen heeft recht op mijn mening

@83 Nederland is geen politiestaat.

8
84 fatih

@84 Slaap lekker

0
85 iedereen heeft recht op mijn mening

@83

We zijn het inderdaad.

Dat veel mensen het niet zien (of niet willen zien) komt dat ze een politiestaat vereenzelvigen met een politiemacht die lichamelijke terreur uitoefent en van alles doet buiten de rechter om.

Zo werkt het niet meer, de politiestaat werkt nu veel geraffineerder.

0
86 MARCUSAURELIUS

* Verwijderd door de redactie *

87 Captain Hero

@84

"Nederland is geen politiestaat"

Nee , maar als je een facebook post liked staat de politie voor de deur ... hoe noem je dat dan ?

0
88 Vageali6888

@44 je mag best demonstreren maar een kinderfeestje verneuken is weer een heel ander verhaal.
of vind je huilende kinderen wiens feestje verpest word soms leuk?

2
89 3C 33 20 4E 4C

Ik pleit voor een onafhankelijk Groningen. Ze hebben genoeg geld door gas inkomsten en voldoende slimme en harde werkers om van Groningen een prachtig welvarend land te maken die goed is voor zijn inwoners.

1
90 case

@87

Als ze burgers bespieden , komen ze niet aan de deur.
Dat gaat even iets anders.
Dus zo lang ze gewoon komen vragen ....

9
91 No newstoday

@89

Er zou geen kinderfeestje verpest worden en er zouden gern huilende kinderen zijn .
De demonstratie was aangekondigd en had toestemming .
Een plek was aangewezen weg van de sint en de kinderen .
De politie was er voor de orde.
Misschien moet je je eens informeren voor je onzin neerschrijft

9
92 No newstoday

83

Voor hen die de wet overtreden wel.
Maar dat is prima.

8
93 No newstoday

@93

Een facebookpost liken is de wet overtreden ?

Je zit ook hier nog in de ontkenningsfase zie ik question

0
94 Vageali6888

Tja stonden in "vol ornaat"voor de deur, hoezo vrijheid van meningsuiting, het wordt steeds gekker hier in de BVNL,dacht dat onze "sterke arm" wel andere belangrijkere zaken aan zou kunnen pakken, zoals straatvandalisme en noem de misstanden maar op die momenteel in onze BVNL steden plaats vinden,maar nee hoor, gaan info ophalen bij mensen die een site hebben "geliked" op FB, griezelige ontwikkeling hier in de BVNL! Stoppen met deze idioterie!

0
95 Widaan

* Verwijderd door de redactie *

96 Captain Hero

@81 ; Als die agenten op Facebook konden zien dat zij dat bericht heeft geliked, dan konden ze toch ook zien hoeveel mensen dat ook gedaan hebben?

0
97 Mariska3

We willen toch allemaal meer blauw op straat toch question

1
98 Rfbbnj

@98

Op straat is iets anders dan op de stoep en binnenshuis. question

0
99 MARCUSAURELIUS

** gebruiker verwijderd **

@88 Dat niet alleen. Ze staan ook al voor de deur als een onderwijzer heeft verteld dat leerlingen aan het feesten waren toen er aanslagen werden gepleegd door moslims.

De politie en burgemeester vergeten dat demonstreren een grondrecht is in onze democratie, Deze actie van de politie is volstrekt illegaal en ongrondwettelijk.

100 verwijderd5929219

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@14Nee, dat zeg ik toch?Maar waarom doen Al-Jazeera en The Rights Forum dat dan wel?Doe gewoon hennig aan. De 'Joden' kun je altijd no...

1 minuut geleden geplaatst door Malinois

maarten1234
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

misschien moet het elftal zelf 2 goaltjes neerzetten en met hun eigen mensen wat tegen elkaar ballen trappen; voor biologische vrouwen is het so...

6 minuten geleden geplaatst door maarten1234

DikkeTor
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@23 Het zo wel heel Xenofobisch zijn als je je kansen niet afstaat voor mensen van kleur XD...

12 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Benzardi
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@12Israël had allang meer kunnen doen om dit conflict te beëindigen.Dit geldt ook voor Hamas, de gijzelaars vrijlaten en de angel is er ...

27 minuten geleden geplaatst door Benzardi

Malinois
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

En iedereen zich maar afvragen waar die moslimhaat vandaan komt........

30 minuten geleden geplaatst door Malinois

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@10 Heeft Israël gedegen onderzoek gedaan naar deze mannen? Hen berecht, oorlogsrecht, en toen besloten wat hun straf is? In ieder geval zijn z...

31 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Benzardi
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@7In Nederland (de bekende kanalen) zeker niet, al zou Geen Stijl er wel over berichten....

32 minuten geleden geplaatst door Benzardi

Malinois
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

@6??...

35 minuten geleden geplaatst door Malinois

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@TS Ga je nou werkelijk zelf de term "omgebouwde kerels" toevoegen om te laten zien dat je transgenders een beetje spannend vindt?...

35 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
OutdoorsexvideoFight For PornMessage Parlor PornPorn FlaquitasPornographie BrazzerJamie Valentine PornXxx 1985Best Porn Vids EverPornos BorrachasReddit Huge BoobsBig AssaSex PotosComci PornAngela White Behind The SceneAmanda Cerny NudesLove XxxPorn MonstercockKerlasexJohnson Sex VideoPron Video StoryMom ForcedpornWife Forced PornEdge HeroSexy Video Bf Blue FilmKalyan SexPunishmnet PornLisa Ann BangbusBaywatch NudesFree PornsitePerfectgis.netNisha Madhulika Sexy VideoHoby BuchanonXxx First Time HindiLesbians Lick AssholeFinger My SisterآلکسیسCar P O R NMaughty AllieRose Monrose PornFresh Porn VideosDesi Latest PornAmateur Asian BbcLauren OnlyfansDorcel PornographiqueGrupo PornoHot Saree XnxxLiz Jordans Bbc Anal Ends In Dripping Anal CreampieBrutal Pounding In The Ass . Kourtney LoveBrazzer Porn GratisZack And Miri Make A PornBriannaamorLhloe Kardashian NudeDesciplesofdesireIndian Teacher FuckMaa XvideoHot Big Boob KissLana Rhoades First Porn VideoGirlfriend Porn StarPersian PormHu Tao Cosplay PornBound BlowNude Leaks Celebrityسكس افريقياAtrizes PornOne Piece SexxyInterrasial AnalFree Indian Xxx VideoTamannah Bhatia SexXnxx MalishCheer Up Ep 1 Eng SubPorn Shooting Behind The ScenesNude Women BodypaintMom Cheating PornAhegeo OnlineSxypfnDanielle Bregoli Onlyfans LeakedPainful Anal GifMulan HentaiVidz 7Sexy PrnIndian Xxx Web SeriesMia Khalifa Sexy Mia Khalifa SexyQuadronhos EroticosFan Bus PornSex Video Tamil XxErotic Adult StoriesWww.po R N.comDesi Xex VideoSexing BoobsStripppers In The Hood XxxIgnore FootjobNuryforeroLena The Plug DoggystyleGirlsgone HypnotizedYiffer XyzLeaked XxxJack Off For WomenMarurealbumHub PorSexbjLesbiasn XxxNude Women EroticaEnglish Film Bf HdJessie CakesJoi SoloStepmom Kagney Linn Karter Is An After School TreatMadison Mclaughlin NudeHentayMomlezSunny Leone Single SexRomantic SexLesbian Ass FingerXxxadult PornVideos Pornos En Español GratisGranny SexualAsiaticas TransandoXxxx Video BhojpuriPorn Star DancersBabi Star PornHandjob In PoolCreampiejapaneseCheating SexKayla Kayden PornMa ChudaiSexsonaMilking HandjobRough Sex PornFamoust PornFree Asian Porn VideosBig Titty BrunettsHow To Download Porn VideosBf Sexy Film BlueCock In AssBoodigoPornstar FrThiavidSexy Megan FoxSquirt DatingHottest Tits NudeNatalie Mars GangbangRomantic X Video ComNeighbours Daughter PornSkipthe Games .comReddit Finishing The JobShantal Monique NudeArys FaeSamantha Saint NudeXxx PleaseOnline Live Sex ChatXxx206