Het is een enorme trend aan het worden in Thailand: het laten bleken van je penis. Meer dan honderd mannen per dag melden zich bij de Thaise Lelax-kliniek om hun trouwgereedschap te laten bleken. Er is veel aandacht in de internationale pers voor dit fenomeen vandaag.

Waarom zou je dat willen? Het bleken komt voort uit het idee dat leeft onder veel Aziaten dat een blekere huid staat voor meer welvaart. Van op het land werken word je bruin, en dat wil je niet uitstralen. Die trend is inmiddels doorgeschoven naar plekken waar de zon niet schijnt. 

Vooral heren, en dames, die werkzaam zijn als stripper (in Thailand een mega-industrie) zouden zich massaal aanmelden voor de behandeling, maar Daily News meldt met nadruk dat de bleke jongeheer nu ook zeer populair is onder ‘gewone Thai’, en dat zelfs mensen uit heel Zuid-Oost Azië zich melden bij de kliniek. Kosten: 20.000 Baht, een dikke vijfhonderd euro. 

In Azië is het bleken van de huid big business: 2 miljard dollar per jaar gaat er in om. Bij de kliniek melden zich ook veel vrouwen voor een bleekbeurt van de venusheuvel en labia, maar vooral de mannen staan massaal in de rij. Het ontkleuren gebeurt met laserstralen en is niet zonder gevaar!  De Thaise minister van Gezondheid maakt zich dan ook grote zorgen over de trend: "Het is de pijn niet waard, en is een verspilling van geld." Mogelijke bijwerkingen zijn dan ook roodheid, bloedige zweren, infecties en in mildere gevallen een vlekkerige huid.  

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.