door Havermout in Economie  ·  21 Reacties

  • 3
  • 1053x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

'Kunnen ze op andere gebieden meer voor patiënten en aandeelhouders betekenen '

Geloof niet dat ze een seconde aan patiënten hebben gedacht tijdens de beslissing .

0
1 Lobbus

Heel erg jammer dat ze hier op bezuinigen. Juist nu er ook meer en meer jonge mensen deze aandoeningen krijgen zou het zo mooi zijn als er een werkend medicijn zou komen ipv. alleen maar symptoom bestrijding.

0
2 proxy

Nóg meer reden om het heft in eigen hand te nemen en je eigen cannabis plantje te groeien!

https://www.cnnbs.nl/20-3-15-5-voordelen-van-cannabis-bij-alzheimer/

3
3 Seconda

@3 : cannabis olie, het nieuwe snake oil.

3
4 Lobbus

@3 Ook dat werkt niet bij iedereen, bij mij doet het niets tegen de Parkinson behalve dat ik suf word. En ja, ik heb de olie ook geprobeerd.

1
5 proxy

@4 : lekker makkelijk...... verder nog wat zinnigs te melden?

@5 : Daar heeft u 100% gelijk in, helaas niet bij iedereen..... echter dat is helaas met veel reguliere medicijnen ook zo.
Welke olie heeft u geprobeerd?? Het is helaas nogal 'wilde westen' in cannabis olie land, kortom; de ene olie is zeker de andere niet!! Ga anders eens te rade bij 'Suver nuver' (9 vestigingen) dan ontvangt u in ieder geval olie waar gegarandeerd werkzame stoffen in zitten(!)

3
6 Seconda

@6 Bedankt voor de tip, ik zal er nog eens naar kijken alhoewel ik de olie zeer zorgvuldig uitgezocht had.

0
7 proxy

Dat krijg je als je dure medicijnen hebt en de mensen gaan medicijnen goedkoop namaken tegen mindere kwaliteit. Dan stopt de fabrikant en die gaat geen nieuwe medicijnen meer onderzoeken. En de patiënt is de dupe

11
8 Jan met de korte achternaam

@8 Er zijn geen (dure) medicijnen tegen Parkinson of Alzheimer. Was het maar waar.

0
9 proxy

Langleven de marktwerking als het geen winst oplevert mag je verrekken hoera hoera.
De marktwerking zit de zorg in de weg, het levert geen meerwaarde aan de zorg.
Straks worden er nog enkel pijnstillers gelevert liefst zo verslavend mogenlijk want dat geeft dikke winst.

1
10 Gratiebarmhart

Er zijn al meer dan genoeg onderzoeken die aangeven in welke richting je moet zoeken wat betreft de achtergrond van Alzheimer en Parkinson (en meer). In die richting valt er voor farmaceuten niks te verdienen, en sterker nog, het blijkt dat diverse farmaceutische middelen een verdachte rol hebben bij het ontstaan en/of verergeren van Alzheimer en Parkinson.

6
11 handsfree

@11 Verklaar u nader. Dit blijft bij feiten-loze kretologie.

2
12 proxy

* Verwijderd door de redactie *

13 PianoPiano

@12 Ik denk dat je Harvard wel betrouwbaar kunt noemen. Lees dit: https://www.health.harvard.edu/blog/common-anticholinergic-drugs-like-benadryl-linked-increased-dementia-risk-201501287667 . Ze noemen in dat artikel dit: http://www.agingbraincare.org/uploads/products/ACB_scale_-_legal_size.pdf . ‘Geneesmiddelen’ met een (hoge = 3) ACB-score kun je dus maar beter mijden als de pest. Maar in dat lijstje met die hoge ACB-scores staan er wel een paar die gebruikt worden om ‘lastige’ bejaarden ‘rustig’ te krijgen…

2
14 handsfree

@14

"Ik denk dat je Harvard wel betrouwbaar kunt noemen."

Het artikel waar je naar linkt is een blog, geen klinisch onderzoek. Dus is het feitelijk net zo betrouwbaar als de schrijfster.
De laatste zin in dat artikel is veelzeggend: "One of the best ways to make sure you’re taking the most effective drugs is to dump all your medications — prescription and nonprescription — into a bag and bring them to your next appointment with your primary care doctor."

Hier een genuanceerder bericht over deze onderzoeken:
https://www.webmd.com/allergies/news/20160509/anticholinergic-drugs-dementia-link#1

2
15 Endandit

@15 Dank voor de nuancering, maar de strekking wordt er niet veel anders van.

1
16 handsfree

@16

Nou in feite wel.
Om te beginnen is het sowieso een slecht idee om vrij verkrijgbare medicijnen gedurende lange tijd te slikken. Vrijwel alle bijsluiters waarschuwen daar ook voor.
Daarnaast zijn er uit de onderzoeken wel degelijk duidelijke gegevens gekomen over een correlatie tussen die medicijnen en dementie, maar is er (nog) geen oorzakelijk verband vastgesteld. Men dringt dan ook aan op nader onderzoek.
Pas wanneer dat nader onderzoek duidelijk maakt dat er zo'n oorzakelijk verband is kun je dat als een feit beschouwen. Momenteel is het nog prematuur.

Hoewel er veel bijkomende dingen zijn onderzocht die mogelijk naast de medicijnen een effect hebben, of misschien in combinatie ervan is daar gewoon nog weinig over te zeggen. Het komt wel vaker voor dat een sterke correlatie toch geen causaal verband blijkt te hebben.

2
17 Endandit

@17 Er zijn in Nederland, denk ik, maar een paar middelen op de markt die difenhydramine bevatten (de werkzame stof in Benadryl, zoals genoemd in het Harvard-artikel). Eén daarvan is Caladryl – van Pfizer (en dat zal overigens niet meer zijn dan een opmerkelijk toeval).
Maar verder: Als er aanwijzingen zijn dat er een *al dan niet oorzakelijk verband lijkt te zijn* tussen Alzheimer en middelen met een hoge ACB-score, dan zou je hopen dat bijvoorbeeld geriaters, alleen al vanwege de correlatie, zulke middelen alleen maar voorschrijven als het echt niet anders kan (er zijn immers alternatieven). Ik zie daar in de praktijk echter (helaas ) weinig van terug.

0
18 handsfree

@18 Praktisch gezien: Als je voor je bejaarde ouders de mogelijke kans op Alzheimer wilt verkleinen, wees dan kritisch op het voorschrijven van de middelen die op deze *voorlopige zwarte lijst* staan vanwege hun ACB3-score (alleen generieke namen, zie de bijsluiter):
amitriptyline, amoxapine, atropine, clemastine, clomipramine, clozapine, darifenacine, desipramine (merk-naam pertrofran), dimenhydrinaat (en nog een een stuk of +20 middelen, al dan niet in Nederland op de markt en/of internationaal verkrijgbaar, zie http://www.agingbraincare.org/uploads/products/ACB_scale_-_legal_size.pdf en zoek verder). Bij vragen help ik graag verder, voor zover ik kan. En anders doet endandit dat wel question

0
19 handsfree

@6 ,: hoe Wil je spul anders noemen wat overal voor werkt, maar niemand van kan zeggen hoe enhet maar toeval is of het bij jou werkt.

0
20 Lobbus

@6 : Het is eenvoudigweg geen snake oil, zelfs in de academische wereld word cannabis olie als natuurlijk alternatief geaccepteerd en onderzocht bij zaken als parkinson etc. Men kan niet meer om de feiten heen.

Ten eerste werkt Cannabis olie niet overal voor. Ten tweede is het niet te vergelijken met een 1 probleem - 1 medicijn oplossing,

het lastige is dat ieder mens anders reageert op cannabis olie dat heeft te maken met de balans van stoffen die het lichaam zelf produceert en die 99,9999% gelijk zijn aan de stoffen (cannabinoïden) die men in de plant vind.

Niemand produceert van zichzelf dezelfde hoeveelheden cannabinoïden als een ander.

.....een bodybuilder kan na 1 drupje al uit het veld geslagen zijn terwijl een omaatje van 80 er zo 5,6,7 weg tikt. De dosis olie verschilt dus al per persoon.......

Deze cannabinoïden werken op receptoren van cellen (cel-boodschapper systeem)
ca. 20 jaar geleden is ontdekt dat het lichaam een endo-cannabinoïde systeem heeft.
Een lichaamseigen systeem dat cannabinoïden produceert die 99.99% gelijk zijn aan die in het lichaam.

Het belang van het endocannabinoïde systeem gelijk is aan dat van het lymfe of hormonaal systeem. Het regelt namelijk de balans (homeostase) tussen diverse lichaamsprocessen in het gehele lichaam.

Het lastige met cannabis olie is dat het van een plant komt waar wel 800 stoffen in zitten die elkaar versterken/verzwakken en/of in bepaalde combinaties met elkaar samen werken.
Van Terpen en flavonoïden tot de bekende THC en CBD (waar overigens veel varianten en afgeleidden van zijn)

ELKE cannabis soort heeft een specifiek palet van stoffen en hulpstoffen; er zijn wel iets van 100-150 soorten. Ziet u, hier begint het al lastig te worden......welke olie van welke soort moet je nemen????

Daarnaast maakt het ook nog verschil hoe deze stoffen worden toegediend (verdampen, eten, olie, zalf etc.)

Tel daarbij op het scala aan aandoeningen welke bestaan en het word nogal een puzzel om uit te vinden welke plant in welke toedieningsvorm het beste werkt.

Tel daar vervolgens weer bij op dat er nogal wat obscure producenten zijn en dat de informatie op de flesjes in veel gevallen niet eens klopt!!! (en dat is echt grof ca. 40-60% van de olie klopt niet vandaar dat ik 'wild west' aanhaalde)

Als laatste ligt het ook wel een beetje aan mensen zelf.......
Mensen die compleet ongeïnformeerd in het reform huis op de hoek een flesje 'olie' kopen bij de kassa. 1 druppeltje nemen en verwachten dat alle pijn over is.....Dat is dus niet zo! (bij een 'gewone' medicatie overigens ook niet!!)

Lang verhaal maar het gaat er dus om dat je je góed informeert, 100% zeker bent dat je goede olie hebt, en dat je weloverwogen uitvind welke dosering nodig is.

Men kan dus wel degelijk zeggen hoe het werkt, het werkt echt ook lang niet overal voor en.... het is geen toeval maar wel een zoektocht welke olie bij jou werkt.



Ter info:

https://www.leafly.com/news/cannabis-101/cannabis-entourage-effect-why-thc-and-cbd-only-medicines-arent-g

een korte uitleg (2:49) over het endo-cannabinoïde systeem

1
21 Seconda

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Minister voor Rechtsbescherming Weerwind: 'Ik ga aangenomen motie niet uitvoeren'

@1 "Onze 'democratie' wordt met voeten getreden." Deel van 'onze 'democratie' is ook dat de regering regeert en de kamer controleert,...

zojuist geplaatst door Wedergeboren

Mac Benac
Waar komen al die tumoren toch vandaan?

Smartphone straling....

2 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

DikkeTor
Aantal gevallen van mazelen in Europa loopt snel op

@16 https://www.nationalreview.com/2021/11/anthony-fauci-i-am-the-science/ Nja, Follow the money XDIk ken Cern alleen van https://home.cer...

4 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Aantal gevallen van mazelen in Europa loopt snel op

@15 De paradox :) Ja voor gekwalificeerde vax zoals kinkhoest, rode-hond, mazelen enzo. Corona pfff...

5 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Malinois
Minister voor Rechtsbescherming Weerwind: 'Ik ga aangenomen motie niet uitvoeren'

Moeten we onszelf niet zo langzaamaan af gaan vragen hoe wij onze 'democratie' nog in stand kunnen houden?We zijn alleen maar bezig om figuren...

7 minuten geleden geplaatst door Malinois

Wedergeboren
St. Nicolaaslyceum gelast feestelijkheden rond eindexamen af na stunt: ‘Er is een enorme ravage achtergelaten’

    Altijd maar weer die 'veiligelanders'. Oh ..., wacht ... ...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
Lloyd (19) met syndroom van Down breekt record op marathon van Londen

Well done, Lloyd 👍...

12 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

wildersfan
Aantal gevallen van mazelen in Europa loopt snel op

@13 Stel de mens is een roofdier. Dan zijn er 8 miljard roofdieren die mis/ge-bruik willen maken van wetenschap. Dus jah, geld is belangrijk. De...

13 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Snorrie
Aantal gevallen van mazelen in Europa loopt snel op

@7 Je ben dus ook niet op de hoogte van het vaccinatie programma voor asielzoekers....

13 minuten geleden geplaatst door Snorrie

NK. App
Naked CompetitionLesbian Boob Sucking PornPakistani SexmoviesBig DicMegan Thee Stallion BoobsTitfuckerBoa.fodaIndan Xxx Video ComWww Tamil SaxHot Pakistani Porn VideosMallu Big TitsSissyfanVideo Bokep ArapJanice Griffith Fuck Me And Fuck OffElizabeth Berkley NudaLettaliOld Sex ComXxxxxxxxxxxxcSexe MoveKannada Dirty TalkGay Glory Hole BjMatuer TubeSex ChatbotsIce GaytubeBarbara BroadcastPelículas Pornos GaysHotmomsFingering And LickingJapanese Erotic PornBrother Sister Sharing Bed PornJessae Rosae PornDean Preston San Francisco Blue AngelsMonalisa Hot VideoXxxhollywoodNagma Sexy VideoHindi Blue Film Full VideoPron VdeoMidwestfreaks ComEmanually RaquelPoopegirlsQimmah Russo PornhubBeeg.cimHot X VidioXj9 HentaiHentai BdsmFucking Brothers WifeJapanesepirnNathalie Kelley NakedSexmexpornSexy Video Page 1South Sex PhotoBackroom Casting Couch AsianKenzie Love GangbangPornhd PicturesAsiansexdiary GifCelebrities That Look Like PornstarsGoth SquirtTelecharger PornhubMovie Free FullAmber Moore HotAnal ForcefuckJav GigaLes Porn HotAbuelo PornXxxx VudeoMark Your Kiss The AnimationJapanese English PornTransblowjobP OrndudeSxy Porn.comBbw Gandbang60 Plys MilfsBigtittygothTommy King AnalCoco Bliss OnlyfanPorno VideosBlack Ass PornбонгокамсTrue Detective Alexandra DaddarioIndian Xh MasterTherealbrittfit NudesBangbrosnetwClise Up PornXnxx EdBf Picture XxxPorn Sexy Blue FilmHadcore Lesbian PornDanica Collins PornhubPornmixPorn Full VidePantyho PornGranny Lesbisn PornSex Hd Tamil VideoMature Old PussiesHot Guy BulgeXxx Vedios HindiPorn S3xPerfect Breast PornCoqnuuDiscord Porn ServerNaked JapaneseOpening PornCuck Old XxxFuny Porn GifGupchup WebseriesIsis Love HdErotica LiteratureAgentredgirlsXnxx NyanmarDanny D Phoenix MarieReagan FoxPunishment In PornLuzzviolettaWww Indian Girl Xxx ComFreemassagepornAlexa FlexyJessieluvonlyAssumpta SernaDiamond Jackson GifIndian Nude House WifeNina Hartley PornographyKatt Leya CamsodaBackrooms Rule 34Naked PeopleUncencered Anime PornIndian Bhabi XnxxHarlow HarriosnLia Lovely TitsBulma PornTamil Muslim Sex VideoXxx Sex Vidos ComHindi Chudai Sex VideoIndian Porn OrgTamil Aunty Saree NudeSucking Own DickWeather PornDaughter Licks MomThe Panty BankXnxxيابانيBrittney Spears NakedMontana FishbonOlivia NiceArantxa BeltranNoodlemagazineSex Video AsiaRashmi Desai SexAtomi ShoriMegen Fox PornVr Porn DownloaderTeresita Ferrer