@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...
VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....
mijn hemel. over overbevolking gesproken...
En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...
Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...
Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...
@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....
@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...
@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...
@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...
Went vanzelf
Als je haast hebt beter eerst een blowtje roken
@1 Een blowtje roken. Zo zout heb ik het nog nooit gegeten.
Ik kan er niet aan wennen. Ik ben een zoutliefhebster.
Ik gebruik al jaren geen zout in mijn eten, er zit nog wel zout in brood al schijnt dat ook al minder te zijn.
@3 Ik kan me bij je aansluiten, eten zonder zout is een straf! Een beetje zout bij hartige gerechten maakt het completer. "Het snufje zout in de pap" is een oud gezegde.
In tegenstelling tot andere kruiden voegt zout niets toe aan het kookproces, zout kan altijd prima naderhand naar smaak worden toegevoegd op het bord. Zo kan iedereen zelf bepalen hoeveel zout hij/zij over het eten gooit.
Zout is wel een smaakversterker en de toegevoegde waarde zijn essentiele mineralen, mits natuurlijk en niet dat geraffineerde spul met toevoegingen.
@6 Zout is een smaakversterker net zoals suiker. Zoutloos koken en achteraf zout toevoegen maakt dat een gerecht heel anders smaakt.
@6 Er is een groot verschil in smaak als het zout is toegevoegd bij het koken of naderhand.
Ik heb die tik waarschijnlijk van mijn vader, als hij een handje zoute pinda's at, gooide hij er nog altijd extra zout op. Hij werd 95.
Straks krijgen we nog zoutgebrek. In de zomer kan dat gevaarlijk zijn.
@9 Sommige rokers worden ook 95, persoonlijk zou ijk de gok niet nemen.
** gebruiker verwijderd **
@10 Zouttekort met het voedingspatroon van de gemiddelde Nederlander zal niet gebeuren. Wie weleens uit pakjes en zakjes eet krijgt en verder nergens zout op of in doet krijgt al veel te veel zout binnen.
@10 Bv.: één cup a soup en je hebt al teveel zout voor de hele dag binnen...
@13
@14
In de zomer neem ik dus bewust cup a soup. Als ik het niet doe ga ik van mijn graatje. Ik vind het niet eens lekker. Maar zó uit de zoutpot snoepen is helemaal goor.
..... Elke mens bevat van nature 250gr natriumchloride,...
De nieren doen hun uiterste best om überhaupt niet teveel zout te verliezen (o.a. om voldoende water vast te kunnen houden) !!
Nieren van koeien en andere zoogdieren werken vergelijkbaar aan die van de mens....en, wat schrijft men voor:
"voor de algehele kwaliteit van leven en de hoeveelheid nakomelingen is het van levensbelang dat het vee toegang heeft tot een zout-steen......" --> waar ze ongecontroleerd van mogen likken!!!
Dr. Gabor Lenkei heeft over zout een interessante lezing gegeven - een aanrader.
** gebruiker verwijderd **
@17
Dat zou ook kunnen, maar met een zoutig soepje krijg je gelijk wat vocht binnen.
Ik gebruik alleen peper. Op een gekookt eitje mag een snufje zout.
Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten
Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.