Het Spaanse leger werd ingezet om auto's te bevrijden

Leger Spanje bevrijdt ingesneeuwde automobilisten

Een noodeenheid van het Spaanse leger heeft vanmiddag de laatste automobilisten bevrijd die vastzaten op een snelweg door hevige sneeuwval. Volgens Spaanse media moesten 3500 tot 4000 mensen noodgedwongen in hun auto op de snelweg overnachten. Sommigen hebben achttien uur vastgezeten.

Op de wegen van en naar Madrid stonden sinds afgelopen nacht tientallen kilometers file. Delen van de snelweg A6 waren afgesloten en ook andere wegen waren deels dicht.

'Kom op! Het lukt nog niet'

"Op televisie horen we verhalen van mensen zonder eten, zonder drinken, die al uren in de sneeuw zitten", zei correspondent Rop Zoutberg eerder. Doordat het verkeer zich ophoopte, konden sneeuwschuivers er niet goed bij. Militairen moesten de sneeuw handmatig ruimen. Bevrijde automobilisten zijn opgevangen in sporthallen in de regio of in wegrestaurants.

Driekoningen

Naar verwachting houden de problemen door de sneeuwstorm nog even aan. De kerstvakantie duurt in Spanje traditioneel tot het Driekoningenfeest, dat gisteren was. En dus keren veel inwoners van Madrid dit weekend terug naar hun huis. Naar verwachting gaat het ook morgen in een groot deel van het land sneeuwen. Dat zal niet zo veel zijn als in de afgelopen dagen, maar het wordt wel kouder.

"De sneeuw heeft de mensen overvallen", zegt Zoutberg. "De problemen zijn verergerd doordat op een van de snelwegen een vrachtwagen is geschaard, waardoor verkeer geblokkeerd raakte. Langzamerhand kwam zo de hele stroom auto's tot stilstand."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl