Dalemans / Mariotti
Volledig scherm
© Dalemans / Mariotti

Man die drie voetgangers aanreed en vluchtte, was onder invloed en had geen rijbewijs

In Hasselt, in de buurt van Winterland, is zaterdagavond een zwaar ongeval met vluchtmisdrijf gebeurd. Daarbij raakten drie jongeren gewond. Eén van hen is zwaargewond en verkeerde een hele tijd in levensgevaar. De dader was onder invloed en had geen rijbewijs. De onderzoeksrechter heeft hem aangehouden.

137 reacties

  • Erwin Werwaarts

    6 jaar geleden
    Rijbewijzen doden geen mensen , auto's wel . Bij dronkenschap of geen rijbewijs tijdens verkeerscontrole moet de politie ter plekke de auto afnemen en verbeurd verklaren ( behalve bij diefstal of onrechtmatig gebruik van een andere eigenaar ) . Beter dit preventief doen bij iedereen , dan repressief daders geldboetes geven of gevangen zetten als de doden reeds zijn gevallen .
  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    Dergelijke voorvallen worden dagelijkse kost dankzij de milde uitspraken van de rechters. Invoeren van de nultolerantie zoals in sommige andere landen. Geen rijbewijs : auto in beslag ! Stop met dat eeuwig gepamper voor onverantwoordelijk en onvolwassen gedrag.
  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    Ja en groen en spa willen drugs legaliseren
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    wij moeten niet meer aanvaarden dat een dronken vriend of familie of klant; nog achter het stuur gaat =eveneens drugs= dit is enige mogelijkheid om dit binnen de 5 jaar gewoon te maken dat niemand nog zat achter stuur zat of vol drug
  • Gaston Foubert

    6 jaar geleden
    Ik praat totaal niet goed dat je dronken mag rijden. Maar 't is niet omdat je gedronken hebt dat je ook verantwoordelijk bent voor het ongeval. 't Is zoals je stil staat voor het rood licht en een nuchtere bestuurder achterop je wagen rijdt. Voor de goede orde, ik rijdt nooit als ik gedronken heb, meer zelfs, drink nooit.