Pensioenen, hoe worden jong en oud belazerd? (adbroere.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Ceesje in Economie  ·  30 Reacties

  • 13
  • 1032x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Duidelijke uitleg over ons pensioen.

2
1 Ceesje

En nu maar er voor zorgen dat Brussell de pensioenpotten niet misbruikt en leegvreet.

4
2 gaulette

En dan is het wel het ministerie, voorheen Klijnsma, dat pensioenfondsen dwingt die te lage rekenrente te hanteren zodat er niet geïndexeerd kan/mag worden.
En dat terwijl het ABP 7% aan rendement haalt.
Zie hier het "sociale" smoelwerk van die PvdA.
https://www.abp.nl/over-abp/beleggen/resultaten.aspx

3
3 in holland

Het meest lachwekkende is nog dat mensen in die 8% trappen terwijl iedere debiel met een slapend fonds de afgelopen jaren een rendement van 20-25 % haalt.
Uiteraard is het verschil net als bij verzekeringen 'kosten' zijn voor de beheerder.

4
4 Eastwood

"Ha buurman, ik heb de afgelopen jaren flink verdiend met beleggen"
"nee kan niet, je staat weer dik te liegen man"
"hoezo dat zeg?"
"De rente was maar 2 % toch volgens Jetta?"
"......."

2
5 Tussenderegels

Ik lees dat het over 2014 gaat. Een recenter onderzoek zou wel helpen.

2
6 Arista

@6 De kas is sinds 2014 nog meer gegroeid

1
7 jantje van leiden

@2 Bouwend Nederland ligt ook op de loer.Die wil een greep uit de kast om woningen te isoleren,zoals MP Lubbers ook een greep deed maar dan om de begroting op orde te brengen.

2
8 jantje van leiden

Een warrig artikel. Een deel van het overschot vloeit uit in de toekomst? Wat wordt daar precies mee bedoelt?

Het komt uiteindelijk weer neer op het eeuwige gejank over de rekenrente. Die met 2% nóg aan de hoge kant is. Maar wat men eigenlijk wil is óf de rekenrente omhoog óf de werkgever (overheid) meer laten betalen.

Als MIJN pensioen maar omhoog gaat….. Kortom, we hebben weer eens met de graaiouderen van doen die rupsje nooit genoeg spelen. Na ons de zondvloed. Ik hoop dat jongeren er niet in trappen, het gaat ook over hún pensioen in 2050.

24
9 WijzeDwaas

@9 Nog steeds de pest aan de ouderen
Nog 8 jaar Dwaas ,dan ben jij aan de beurt.
Ik vraag mij af of jij wel pensioen opgebouwd hebt of blijf je gewoon
doorgaan met al je toeslagen aanvragen

3
10 Bollieboos

@10

Ik heb ook pensioen opgebouwd. Niet zo veel echter, dus ik zal wel blijven doorgaan met toeslagen aan vragen.

17
11 WijzeDwaas

@9
"Als MIJN pensioen maar omhoog gaat….. Kortom, we hebben weer eens met de graaiouderen van doen die rupsje nooit genoeg spelen. Na ons de zondvloed. Ik hoop dat jongeren er niet in trappen, het gaat ook over hún pensioen in 2050."

Lees het artikel even voordat je onzin uitkraamt.

6
12 Sterke

@12

Niet van u zelf uit gaan aub (reageren uit de onderbuik)

Als u mijn reactie gelezen had, dan had u geconstateerd dat ik het gelezen heb……
U bent dus zélf degene die niet leest, maar slechts toetert….

15
13 WijzeDwaas

Laat de Roverheid ( Kok en Lubbers ) maar eerst die gestolen 25 miljard met rente terug storten in die ABP kas.

1
14 eigenmening

@14 Dat is met goedkeuring van de tweede kamer, dus het land zelf gebeurd, dus dat gaat niet gebeuren! Maar dat wist U natuurlijk ook wel......

3
15 Norton

@13
Het staat toch vrij duidelijk in het artikel:

"Deze € 347 miljard is bestemd voor de uitbetaling van aanvullende pensioenen aan gepensioneerden van nu en in de toekomst. De totale verplichting die het ABP eind 2014 had bedroeg -ruim gerekend- eind 2014 € 214 miljard.


Als het ABP aan het einde van 2014 zou zijn gestopt en aan alle lopende verplichtingen zou hebben voldaan dan zou er aan het eind van de rit minimaal € 133 miljard resteren."

Kortom, jou reactie klopt niet.

0
16 Sterke

@15 .
Wat de Roverheid steelt geeft die nooit meer terug.(-:

0
17 eigenmening

de dwaas gaat er weer met gestrekt been in...
man, man, man, ga toch eens buiten spelen.

1
18 t.rap.er.niet.in

@18

Omdat jij/jullie te dom zijn om mij te begrijpen?

11
19 WijzeDwaas

@19
jij? heb ik bij u in de klas gezeten?
u reageert alleen maar om het reageren, puur om te trollen.

0
20 t.rap.er.niet.in

@20

Kijk eens in de spiegel…

*koekoek* Daar ziet u de trol….

10
21 WijzeDwaas

@21
echt volwassen reactie.

0
22 t.rap.er.niet.in

@22

Zeker. Ik ben er bedreven in, in het zien wat mijn mede forum gebruikers in de spiegel zien.

8
23 WijzeDwaas

Pensioenen, hoe worden jong en oud belazerd?

logica: Het is heel gemakkelijk. In feodale tijden heeft men een uitvinding gedaan die tot vandaag zijn werk doet. Een leven na de dood. Een drogreden natuurlijk. Dood betekent immers einde van het leven. Het is dus een causaal omgedraaid verband. Een omgekeerde tijdspijl. Maar een dergelijke drogreden is alles dat mensen nodig hebben om zichzelf in ontkenning te houden. Men krijgt immers een beter leven. Een eeuwig paradijs - na de dood.

Let wel dit is pas in feodale tijden aan het geloof toegevoegd. het staat nergens in de boekjes. Het is geen onderdeel van het originele geloof. Het is er bijgevoegd omdat het de feodale staat kon dragen.

Zo ook het pensioen. Steeds meer financiering, steeds meer "beloften', steeds minder waarmaken, steeds meer afromen en steeds latere pensioenleeftijd op basis van verzonnen statistiek. En verzonnen variabelen zoals de rekenrente. Steeds meer een hol ritueel in plaats van een echte voorziening. En net zoals in katholieke tijd moeten de mensen er zelf voor betalen.

Conclusie: Het pensioen is een moderne vorm van een paradijselijk leven ... na de dood. Voor de sukkelaars die alles geloven dat ze wordt verteld. Zoals ze altijd hebben gedaan. Omdat geloven gemakkelijker is dan erkennen dat je een sukkelaar bent.

2
24 purelogica

@21 Als het gaat om pensioenen dan wordt er in koor geroepen dat we zuinig op de reserves moeten zijn, omdat de jongeren ook met pensioen willen. Alleen is dit nogal een drogredenering. De reserves zijn gevormd om het pensioen uit te betalen aan degenen die ervoor hebben gespaard. Het is dus GEEN omslagstelsel. Het zou wel eens aardig zijn om vast te stellen wie recht heeft op welk deel van het totale pensioenvermogen wat er tot nu toe is opgebouwd. Bedenk hierbij dat mensen die 40 jaar premie hebben betaald ook 40 jaar lang rendement hebben behaald. Als er over een lange reeks van jaren een rendement is behaald van gemiddeld 7%, dan is er logischerwijs veel meer beschikbaar dan wanneer er met een rendement (rekenrente) van gemiddeld 2% wordt gerekend. Bedenk ook dat wanneer je e.e.a. individueel zou berekenen dat iemand gedurende die 40 jaar in de laatste 10 jaar van zijn pensioenopbouw 9 keer meer rendement per jaar behaald over zijn pensioenvermogen dat iemand die pas 10 jaar heeft opgebouwd.

Wat voor het gemak maar vergeten wordt is, dat gepensioneerden nog steeds rendement behalen over het deel wat nog niet is uitbetaald. Ook dat loopt ieder jaar in de miljarden en is zelfs ruim voldoende om de inflatie bij te houden. De beroemde dekkingsgraad is overigens niet alleen de contante waarde van de pensioenen die nu worden uitbetaald, maar ook de contante waarde van alle verplichtingen voor jong en oud in de toekomst. Wanneer je dan ook nog eens de dekkingsgraad gaat berekenen op basis van een rendement op huidige risicoloze staatsleningen, ben je bewust de boel aan het besodemieteren. Pensioenfondsen beleggen maar een relatief klein deel in die staatsleningen. De rest wordt zeer gespreid belegd over de hele wereld. Dit wordt zelfs gedaan door zeer specialistische deskundigen en er is geen enkele aanwijzing dat op de lange termijn de gemiddelde netto-rendementen veel lager zullen zijn dan die in het verleden. Iemand die het tegendeel beweert, zuigt het regelrecht uit z'n duim.

De vraag is waarom de pensioengerechtigden worden belazerd.
Pensioenpremies worden betaald door werkgevers en werknemers. In de loop der jaren is het aandeel van de werkgevers steeds verder gedaald. Dus ook van de grootste werkgever in ons land - de overheid. We weten inmiddels allemaal dat dit al begonnen is in de jaren 90 van de vorige eeuw. De reserves waren toen zo gigantisch, dat de overheid plannen maakte om die reserves alvast te gaan belasten voordat ze werden uitgekeerd. Alleen vonden de werkgevers dat niet zo'n goed idee, omdat hierdoor de aftrekbaarheid van de winst minder zou worden. Na enige onderhandeling werd toen besloten dat het werkgeversdeel van de premie verlaagd werden in ruil voor de belofte meer jeugdwerklozen in dienst te nemen. Dat scheelde de overheid namelijk een slok op een borrel aan uitkeringen. Voor het gemak werd door middel van speciale "uitnamewetten" zelfs 35 miljard gulden uit de ABP-vermogenspot gehaald door de overheid. Dat kon toen gemakkelijk omdat het ABP in feite direct onder de overheid viel. De premie werd dus verlaagd en de pensioenvermogens werden afgeroomd. Alleen van de belofte om meer jeugdwerklozen in dienst te nemen is nooit iets terexht gekomen.

De huidige werkgevers doen er alles aan om hun aandeel zo laag mogelijk te houden. Hierbij wordt door de werkgeversorganisatie het dreigement over vertrekkende multinationals niet geschuwd. De huidige en toekomstige gepensioneerden mogen de rekening betalen.

0
25 Belazerd

@9 graaiouderen rupsje nooit genoeg.

Het moet bijna wel paranoia zijn om zo te reageren tegen degene die economisch meer bij hebben gedragen dan jij zult redden.
En dan dom noemen...

1
26 Eastwood

@19
Ik begrijp je heel goed. Je hebt niet de moeite genomen om het artikel te lezen, maar jij bent juist degene die vanuit de onderbuik reageert:

"Als MIJN pensioen maar omhoog gaat….. Kortom, we hebben weer eens met de graaiouderen van doen die rupsje nooit genoeg spelen. Na ons de zondvloed. Ik hoop dat jongeren er niet in trappen, het gaat ook over hún pensioen in 2050."

Terwijl duidelijk in het artikel staat dat er meer dan geld genoeg is voor iedere gepensioneerde.

En dat is logisch, wat er wordt in werkelijkheid 8% rendement gemaakt terwijl met 2% rendement de dekking wordt berekend.

Het geld klotst tegen de rotsen, maar DNB besluit, terwijl zij geen partij is in deze zaak, dat pensioenen gekort moeten worden.

0
27 Sterke

* Verwijderd door de redactie *

28 homebase

@25

Quote: Het zou wel eens aardig zijn om vast te stellen wie recht heeft op welk deel van het totale pensioenvermogen wat er tot nu toe is opgebouwd. [/quote]


Dat zou idd wel eens een goede zaak zijn. Daarvoor zou het aandeel van ieder fonds in cohorten opgedeeld dienen te worden. Dan kan er strakker uitgekeerd worden zonder dat de verschillende cohorten elkaars belangen raken. En ook strakker -al dan niet risicovol- belegd worden. Eenvoudiger gezegd: voor het cohort van honderdjarigen kan er geen hoger risico gelopen worden dan het rendement op huidige risicoloze staatsleningen. (nagenoeg nul) En voor het cohort 20-25 jaar kan er grotendeels in risicovolle aandelen belegd worden.

4
29 WijzeDwaas

@29 Aldus Koolmees

1
30 Bollieboos

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
JackKropotkin
Jim Ferguson (@JimFergusonUK) on X

Haha, een wappieclubje vindt weer ergens een ‘heel verontrustend signaal’. 🤡...

1 minuut geleden geplaatst door JackKropotkin

Zie Hier
EU-functionarissen ontduiken hun eigen toezichtwet - Dissident.one

Fake nieuwshttps://sites.google.com/site/dehoaxwijzer/valse-nieuwssites...

1 minuut geleden geplaatst door Zie Hier

Sarcoff
Slowakei macht den NATO-Türsteher: Kein Zutritt für die Ukraine

Zie ook:https://ejbron.wordpress.com/2024/04/17/slowakije-is-de-navo-portier-geen-toegang-voor-de-oekraine/...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Jim Ferguson (@JimFergusonUK) on X

Zie ook:https://www.ninefornews.nl/data-analist-wouter-aukema-heeft-een-heel-verontrustend-signaal-ontwaard-en-vertelt-er-alles-over-bij-jim-f...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Bewoners balen, zonnepanelen moeten weer van daken af: 'Onbegrijpelijk'

Je kunt om zonnepanelen te plaatsen natuurlijk veel beter bossen kappen of goede landbouwgrond opofferen en ze daar te plaatsen.Wie legt die d...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Mark Rutte vindt Poetin eigenlijk maar een lulletje - Joop - BNNVARA

@7 Rutte en de waarheid 🤣...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

rebo
Aziatische hoornaar nu in heel Nederland, in het zuiden niet meer uit te roeien

@3 Je vergat nog om de Japanse duizendknoop als een alles overwoekerende invasieve exotische plant te benoemen Betty. Geeft niet, ik help je wel...

4 uur geleden geplaatst door rebo

Graaier1000
Staatssecretaris: Blij dat er geen kabinet-Wilders I komt

Ik ben blij dat Erik van der Burg weldra niet meer regeert....

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Rinze
Amerikaanse Senaat blokkeert afzettingsprocedure tegen minister van Binnenlandse Veiligheid Mayorkas

De republikeinen beschuldigden hem er zelfs van een antisemitische pro Hamas aanhanger te zijn terwijl hij de zoon is van Joodse Holocaust overl...

5 uur geleden geplaatst door Rinze

NK. App
Elizabeth Olsen SexPorn Videos Of IndianPornhAva Koxxx Sex VideoIndian XxxxTijuana PornKemono OartyXhanstrrJostasy NudesX.pornvideosSuhagrat Sex HindiIndian Mature Couple Sex VideoBig Fat PussyTecher Porn VideosLola.lynn NudeWww X Vodeo ComChrisean Rock FeetAunty Bhabhi SexNene TanakaNicki Minaj Porn VideosEnglish Padam Sex PhotoMassage Surprise PornPornoanal.Xvídeos Pornô Caseiro BrasilBang Bros VidioBlack OussySexy Red SextapeNude Lingerie Models15 XxxAtaliahpusseyExercise Sex Video Full HdBondage Porn GifSapna Chaudhari Ki Sex VideoSee More BrazzersDesi Aunty Ko ChodaVery Very Hard Sex VideoTamilseaxBhojpuri Actress Nude PhotoXxx VjDonna Mills NudeFamousinternetgirlsHotest Milf VideosVideos PronosPaige Spiranac Nude PicsZoya Rathore Hot VideosCharmaine SinclairFlingsterSites Like Omegle 2023XconfessiosEstefania HaBig Tits CamJennifer Tilly BoundGizele Thakral NudeJeanniepepperScarlettkissesxo NudePovjoiLink Bokep IndoAria Skye PornSex English Full VideoEva Larue NudeCelina Powell Lil Meech VideoTarzanxvideosVicky RitcherFive Nights Of Freddys PornHotsex VidoTeen Non NudeTara Sutaria NudeHeidi's PornTelugu Serial Actors SexPinky AnalPam Anderson Sextape VideoOnlyfans GgNew Po RnCumming BlowjobsFacesitting OrgasmWifenakedTamil Big Boobs VideosTrichy SexBig Titties Tight ShirtFrance NudePorngub.Dana Hamm Nudeفیلم سکس خارجXhamster Live Sex VideoCrackwhores VideosFullhd PornBig Sexy TitsPorn900Breckie Hill NudesKannada Xxx SexSunny Leone Blue Film Full HdAlinity SexRecodbateAnime Hentai .Sex Bhabi XxxSex Championship 2023Folladas A EscondidasFuterani PornMobipornسکس دختری افغانBella XxxSaree PornhubFreepornpictursJapanese Sex Movie DownloadAunty Hard FuckDesi Aunty Big Boobs VideoTruth Or Dare NakedNude Women PornographyBalance Ta.nuseHitomi YanakaGay AletubeKaern FisherSeksimuviManuel Ferrara HdVr Porn Free FullLition PornIndian Grandmother PornSeducepornLarge Breast PornReality PornNathalia FontesGupt Movie OnlineJazmin Chaudhry PornTresome JapanOmegle.ccVer Filme Pornô GrátisMilk The Prostate PornSavita Bhabhi ComRedtu VePorn SiresSambapirnoCindy Williams NudeAlex Grant Gay PornDex MoviesXxx Sexy ComedyGergia LyallJennifer Lawerence Leaked NudesEliza IbarraxxxFull Sex Hd Video DownloadPorn Star WarsWeb Series Hot RomanceMilf ToesBrazzers Hot SexyYadongtubeBbw Virtual Reality PornSteven Universe HentaiBig Booty TeenpornTiny Porn VideosDesi Bhabi NakedHermophidite Porn