76.968 euro per lot voor Postcodekanjer-winnaars in Eastermar (+video)

Gaston Starreveld maakt op het dorpsplein bekend welk bedrag de winnaars van de Postcodekanjer in Eastermar hebben gewonnen.

Een bedrag van 76.968 euro wordt per lot uitgekeerd aan de winnaars van de Postcodekanjer in Eastermar. Dat is vrijdagmiddag op It Breed in Eastermar bekendgemaakt door Gaston Starreveld in een rechtstreekse uitzending op RTL4.

Van het totale bedrag van de hoogste Postcodekanjer ooit (53,9 miljoen euro) ging de helft naar loten met postcode 9261 XC, de andere helft wordt verdeeld onder alle dorpsbewoners met loten die postcode 9261 hebben. Dat komt neer op bijna het hele dorp .

Het exacte bedrag is afhankelijk van het aantal gespaarde kanjerpunten . Het bekendgemaakte bedrag is van toepassing op loten die het maximale aantal van 140 kanjerpunten hebben. Alle winnaars moeten verder rekening houden met 29 procent kansspelbelasting.

Maandagavond namen de winnaars van de straatprijs hun cheques in ontvangst uit handen van Martijn Krabbé en Winston Gerschtanowitz. Deze prijs viel op twee huishoudens aan de Industrieweg, die respectievelijk 8.983.333 en 17.966.667 miljoen euro wonnen.

In Eastermar wonen ongeveer 1500 mensen. Zij vieren vrijdag op het dorpsplein het Kanjerfeest, georganiseerd door de Postcode Loterij met optredens van onder anderen André Hazes.

Op Nieuwjaarsdag streek de Postcode Loterij met de bekende rode verlichte truck neer in het dorp. Vanaf dat moment was Eastermar in de ban van loterij. Gaston Starreveld maakte er de hele week een online radioprogramma, RTL4 kwam in uitzendingen van Koffietijd, 5 Uur Live en Boulevard rechtstreeks vanuit het dorp.

Gebruikers van de smartphone-app klikken hier om de video te bekijken.