door Havermout in Economie  ·  42 Reacties

  • 16
  • 923x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Deze man is stapelgek , iedereen wil minder olie en overgaan op andere energietransitie en van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energiebronnen zoals zon/windenergie over te stappen en wat doet de president van de VS juist weer de ander kant op.

5
1 qubix

@1 Olie en gas is nog steeds de realiteit van vandaag. Windenergie is hoogstens een aanvulling. Amerikaanse olie is altijd nog veel beter dan Arabische bloedolie.

28
2 Dune

Geweldig kan de benzine prijs mooi omlaag

21
3 ModReset

Dit achterlijk figuur geeft een vrijkaart tot vernietiging van alle wateren die er op deze aardkloot zijn. Deze man heeft alzheimer in een extreem grote vorm en moet ophouden te bestaan als president van de VS. Er is al zo veel kapot gemaakt. De rest volgt nu vanzelf.

7
4 TC

** gebruiker verwijderd **

@2
En het is overduidelijk aan het opraken. Dat weten we al een tijdje hoor.
Trump zou eens met Merkel kunnen gaan praten:
http://www.climateactionprogramme.org/news/germany-to-break-new-record-in-renewable-energy-production

De vooruitzichten van aanwezige olie en gasbronnen beloven ook niet veel:
"Discoveries of new oil and gas reserves drop to 20-year low"
https://www.ft.com/content/def8d8f4-b532-11e4-b186-00144feab7de

De Amerikanen hebben na WWII 20 miljoen mensen gedood, niet in de laatste plaats in olierijke landen.
Wat bedoelt u precies met bloedolie?

5 verdwijderd21

@1 De enige manier om van fossiele brandstof gebruikmakende voertuigen af te komen is het alternatief VEEL en veel goedkoper (Lees: betaalbaarder) te maken. En dat gebeurd nog steeds niet.

12
6 upanddown

Op zich is dit natuurlijk de beste manier om de fossiele brandstof industrie bliksemsnel de nek om te draaien gezien de hoge kosten in de USA, tenzij de productie in andere delen van de wereld wordt gefrustreerd.
Dit kon nog wel eens een venijnig staartje krijgen.

2
7 Aart

@2 Je leef onder een steen de wereld gaat kapot ´ kapot door mensen zoals jij en Trump deze man is gewoon niet van deze tijd en moet zo snel mogelijk ophoepelen , ik hoop dat hij veel druk krijg uit de VS zelf en de mensen daar hun protest laten horen ze moeten gewoon doorgaan het klimaat te redden , ook die mensen hebben kinderen die van deze wereld afhankelijk zijn.

6
8 qubix

tis net een soort corporate raider: opkopen, de bruikbare onderdelen verhandelen, wat resteert uitspugen en de puinhopen achterlaten op weg naar de volgende prooi.

4
9 BlackNinja

Ik schreef al vaker, ik vind dit soort "beleid" niets minder dan misdadig. Een misdaad tegen de natuur en de mensheid.

3
10 mountainlion

Tja, olie is alles voor de amerikanen en ze gaan er de oorlog voor aan.
Want waar ook ter wereld, het is hun oli.
Muammar Gaddafi, wilde olie gaan laten betalen in zijn eigen munt, het koste hem de kop en het land is vernietigd.

6
11 Hein2

@3 : Ik vermoed dat Trump de eigen voorraden aanboort om de economie in USA zelf te redden. M.i gaat dit geen invloed hebben op olieprijzen want het is voor eigen gebruik maar ik ben geen econoom. Het leger van USA is de grootste klant van de olieboeren ter wereld; geen olie geen leger geen imperium geen wereldheerschappij. Maar erger nog, geen olie geen vervoer voor werkenden in olieslurpende autootjes. Er is nauwelijks openbaar vervoer in USA. Zonder auto kan je helemaal niks. @8 : dat mensen het klimaat kunnen 'redden' is je reinste waanzin. Maar mensen kunnen wel oceanen vermoorden en doen het ook.

10
12 Ness

** gebruiker verwijderd **

@6
Door de schaarste wordt de fossiele brandstof vanzelf onbetaalbaar. Of dat nu over 10, 50 of 100 jaar is.

13 verdwijderd21

@13 : er is geen schaarste. Er zijn volop voorraden in landen waar niet van gekocht mag worden.

13
14 Ness

Drain the oil i.p.v. Drain the swamp

2
15 Moien

Je kan wel tegen Trump zijn omdat hij nogal veel achterlijke plannen heeft maar hoe je het wend of keert iedereen heeft voorlopig nog steeds olie nodig. In eerste instantie zie ik dit misschien toch nog liever dan schaliegas boringen

11
16 A Passenger

Voor de minner van #16 en de rest:
Wil je soms beweren dat er geen olie nodig is. Misschien ooit niet meer, maar voorlopig zijn we nog niet zo ver. Of wil je dat alleen die arabische landen rijk worden van de olie.

12
17 A Passenger

@17 jawel er is nog olie nodig. Alleen je kunt als president ook je best doen om de burger en staat minder afhankelijk te maken van die olie.
Wat Trump doet is precies tegengesteld. Hij wil allerlei regels weer afschaffen die de natuur nog enigszins beschermen en zelfs boren toestaan in beschermde gebieden.

3
18 streek

Man die linkse tranen al een jaar lang, geweldig gewoon.

22
19 Spraypaint

@19 dus het is links om tegen vervuiling te zijn?
Het is links om tegen vernieling van natuur te zijn?
Het is links om je af te vragen of deze man wel weet waar hij mee bezig is?

4
20 streek

@17 Strategisch is het slimmer om je eigen olie te laten zitten en juist al die schurkenregimes nu van hun restanten olie te ontdoen, zeker met de relatieve lage prijzen die er nu zijn. Tegen de tijd dat olie echt schaars is, kun je wegens de dan vigerende hoge prijzen jouw olie op een relatief milieuvriendelijke, maar kostenintensieve manier winnen en er toch een goed boterham mee verdienen.

7
21 oeioeioei

Dit hele experiment met de 45e gaat de gewone amerikaan nog klauwen met geld kosten.
Nou is dat hún probleem, maar het is toch bedenkelijk dat die zwakzinnigen ook hier aanhang hebben.

6
22 Hadjememaar

@19 Nee hoor, geen tranen. Wel veel emoties, zoals verbazing, in vergrotende trap ontzetting of afkeuring, verachting en walging en heel soms een lichte grimlach.

2
23 oeioeioei

Het is verstandig om tegen vervuiling te zijn!
Het is verstandig om tegen vernieling van natuur te zijn!
Het is verstandig om je af te vragen of deze man wel weet waar hij mee bezig is!

Verstandig en extreemrechts zijn elkaars tegenpolen, passen maar ternauwernood in één zin.

4
24 Hadjememaar

@19 Heeft u kinderen? Benieuwd of u nog steeds geniet van leedvermaak wanneer Trump's catastrofale beleid hun toekomst op het spel zet.

Trump heeft op zoveel gebieden een koers gezet die een directe bedreiging vormen voor de wereld:

Op economisch gebied heeft hij door het opheffen van essentiele restricties er voor gezorgd dat de neoliberalen weer vrij spel krijgen en daarmee de weg geplaveid is voor een nieuwe economische crisis. Ik raad de documentaire 'Inside Job' aan over het ontstaan van de crisis in 2008. Dan gaan bij u als het goed is de alarmbellen ook wel af.

Op geopolitiek gebied speelt hij een levensgevaarlijk spel vol provocaties met atoommachten als Noord-Korea en Iran. Een nucleaire oorlog blijft een constante dreiging aangezien alle drie de staten beschikken over een staafshoofd met een zeer korte lont. Wat dat betreft zijn we echt elke dag letterlijk één foute tweet verwijderd van catastrofe.

Op ecologisch gebied lapt hij door zijn klimaat-scepticisme (lees: zwakzinnigheid) alle belangrijke Internationale afspraken aan de laars. Waardoor Amerika als één van de grootste naties op aarde een directe bijdrage levert aan de verdere afbraak van diezelfde planeet.

En laat me niet beginnen over het 'sociaal gebied'.

Welvaart is leuk, maar je hebt er vrij weinig aan wanneer het vooral besteed blijft aan de mensen die toch al schatrijk waren. Bovendien heb je aan alle welvaart van de wereld al helemaal niets meer wanneer de wereld zoals we hem kennen door ons toedoen ophoudt te bestaan.

3
25 Gewoon een student

Hoppa, nog meer de vernieling in helpen. Is het niet met nieuwe concessies, dan wel met honderden miljoenen steun en het terugdraaien van 'lastige' regels.

https://www.ecowatch.com/offshore-drilling-regulations-2520283383.html?utm_medium=website&utm_source=nieuwskoerier.nl

2
26 progressiefliberaal

** gebruiker verwijderd **

Trump brengt Amerika de verdoemenis in. Maar het is Amerika die zich achter de oren moet krabben.

Amerika, Wat. Doet. Deze. Idioot. Daar. Nog.

27 verwijderd235298651

@27 "Amerika, Wat. Doet. Deze. Idioot. Daar. Nog."

Een aanmerkelijk deel van de amerikanen confronteren met de gevolgen van hun domheid...

4
28 Hadjememaar

@19 eeehhm.....ik ben rechts, maar faliekant tegen Trumps beleid. Het is ongehoord hoe Trump met mens en natuur omgaat. De man is een walgelijke egoïstische zak hooi. Hef kan hem echt geen fluit schelen wat de desastreuze gevolgen zijn van beleid op mens en milieu. Hij denkt ook “ik ben al over de 70, tegen de tijd dat de gevolgen voor het milieu merkbaar zijn ben ik toch allang dood”. En zijn zoontje mag dan de klappen opvangen. Hij denkt dus ook niet aan zijn kinderen.

Dus nee, niet alleen linkse mensen zijn natuur en milieubewust.

0
29 Sparkplug

** gebruiker verwijderd **

@29

Daarom ben ik ook tegen een 'veroordeling' van 'links' of 'rechts', het is te simplistisch. Ik ben links en rechts of ik ben het geen van beide. Ik probeer zoveel mogelijk 'gezond verstand' te gebruiken, of het nu linksom of rechtsom is.

30 verwijderd235298651

** gebruiker verwijderd **

En verder ben ik het met uw eens.

31 verwijderd235298651

Cunt.

4
32 Neo Darwinius Maximus

Je krijgt wat je kiest. Ahmm

1
33 ontken

Heel mooi van Trump, hoeft hij al die oorlogsinspanningen in het midden oosten niet te doen, als hij met de opbrengsten verder gaat met andere energie bronnen te ontwikkelen en stopt met oorlog in het M.O. is hij heel goed bezig.
Het vermindert tevens de invloed en macht van de Arabische landen en islam.

9
34 Positivo

Ja, eens raakt de olie op.
Dan kun je daar ook geen oorlog meer over voeren, landen binnen vallen, regeringsleiders vermoorden en is de petrodollar overbodig.

1
35 Hein2

uitstel van executie....de VS zit gewoon diep in de ellende omdat zij de waarde van hun dollar gekoppeld hebben aan olie.
zolang olie schaars is en de vraag blijft...heeft de VS vermogen...maar als we echt met zn allen gaan overstappen is het einde verhaal...en dat is inmiddels onvermijdelijk...dus...ze nemen de planeet gewoon nog even mee in hun downfall tot alles wat leeft naar zn moer is....

3
36 MarkUg

@34 maar dat gaat Trump niet doen, hij stopt niet met die oorlogen al was het maar om zijn eigen pikkie en hij gaat echt niet andere energiebronnen ontwikkelen want dat vindt meneer allemaal onzin.

1
37 streek

@2 Als het gaat om vervuiling maakt het geen ruk uit waar de olie vandaan komt.

0
38 Neobullseye

@35 Vergis je niet; hoe minder olie er beschikbaar is, hoe erger de oorlogen om de laatste druppels zullen worden. De enige manier om dit te vermijden is om aan de gebruikerskant zo veel mogelijk van fossiele brandstoffen af te stappen; als de vraag afneemt, neemt de waarde ook af, en daarmee de zin om nog langer door te blijven boren. Toegegeven, dit is makkelijker gezegd dan gedaan, maar van het grote geld hoeven we in elk geval geen verandering te verwachten.

0
39 Neobullseye

@1 Iedereen wil overgaan, maar 99 percent rijdt wel nog steeds op olie en andere fossiele brandstoffen. Niemand weet nog hoe en wanneer er voldoende infrastructuur is voor een groot aantal auto's die geen fossiele brandstoffen verbruiken.

Ze kunnen wel zwetsen over wat ze willen in de politiek, maar alles wordt wel opgeschoven naar de volgende regeringen want in de komende jaren doet Rutte met zijn ploeg veel te weinig. En de volgende regering is misschien slimmer en gaat zich ook distantiëren van dat geldverslindende klimaatprogramma dat niet gaat werken.

0
40 niet-alles-geloven

Nietszeggend, zo lang de olieprijs op een laag pitje staat komen er geen investeringen in nieuwe (diep)boringen.

3
41 Proemevla

@40 het is wel makkelijk om alle verantwoording af te schuiven naar de overheid. Wat doet u zelf als burger?

0
42 streek

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@85 Mja... Het kan ook zijn dat ie met opzet per ongeluk de waarheid zegt om toch nog een beetje integer over te komen. Een gespeelde onschuld d...

11 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

Waarom heb ik nou totaal geen medelijden met zulke zielepoten die op zo een zinloze manier pijnlijk uit het leven wensen te stappen?...

12 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

LoydMorris
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

Het dichtstorten van de gasbel met beton wordt een van de grootste blunders die we ooit gemaakt hebben. Daar krijgen we spijt van. . . ....

13 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@85 Je lijkt Feldwebel wel. Ik ben het met je eens dat hij betaalde propaganda maakt. Maar hij lekt ook informatie. Dus dat ie dingen zegt die h...

13 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Wat ging er allemaal mis bij GroenLinks-PvdA?

Alles ging mis en alles is mis. 😋...

18 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

Als ik nou iemand niet serieus neem is het Rob de Wijk, zijn basisschool verhaaltjes zijn zo ongelofelijk dom en doorzichtig dat zelfs basisscho...

20 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

De centrale vraag moet eigenlijk zijn: Wie wil er een arm of been verliezen zodat de EU bobo s overal ter wereld met een militaire vuist op tafe...

35 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Truth In Media (@Truth_InMedia) on X

Zie https://www.ninefornews.nl/president-zelensky-is-niet-wie-je-denkt-dat-hij-is/...

40 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
De Rockefeller- en Bill Gates-stichtingen staan ​​op de sponsorlijst van EU-besluitvormers - Dissident.one

Dit nieuws zal ongetwijfeld naar de onderste regionen van nieuwskoerier verdwijnen, het is namelijk ongewenst nieuws, en ongewenste waarheden sc...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Indian SexvedeosMylkedTik Tok Nude CompilationCuckold Gone WrongAmeture NudesChiness Porn.comCarrie WmberlynOyeahMiddle Aged PornHentai Uncensored ScanCumming On BackLatinsandraRebd-749India Xx Video HdJayne MansfieldnudeAnna Nicole Smith In The NudeXxx Porn NoviesPakistani DanceSext BfLas Vegas PornographyAriana Grande NipleAlysa Heart PornReality Kings Porn VideosAndrea Langiسکس لزبینNubile Films PornPorhub SiteDee-williams-analIndian Sex OldBbw Nude SelfieSunny Lione FuckChut MassageAndi AndersonHindixxxHomemade BdsmPo Rn Download3d Porn VideosConto Erotico ComunidadeBurning Man NudesCardi B SextaoeNirmala Aunty Sex VideosXx Sixy VideoNude Pussy VideoOffice Girl FuckBlack Amatuer PronStreaming JavhihiHindi Hot Sex MovieXnxx Story HindiMassageporn FreePocket PussyGifs AdultosDripping Wet PussyNude On Hidden CameraBigtits PlayboyXvideos]Hot Girl Sex MovieXxxx LndianTamanna PukuPornos CulosMaduras Que FollanJacquietmichel PhotoBig Tits NudeHindi Xxx C动漫av.Assistir Pornô GrátisBf Hindi Sexy VideoMia Khalifa Xxx VediosXx Hot IndianVillage Bhabi PornLokal Xxxxx89comAndrea Pardo 95Mamada CaseraPorn SpankTagsliteroticaLil CinderellaFree Premium Porn VideosFamily FoursomeHarddcoreNekopoi HentaiBestand Free.comXxxfree GayBlow Job Hidden CameraMelissa Fumero NakedReal Teacher SexTiffani MadisonMadison Ivy GifsWwe Porn VideosNude PussyHot Telugu PornCallgirlsexBabita Ji Ki ChudaiForced Gay Porn VideosFree Milf VideoCoedcherrhXxx Xnxx TvPorn Video GameAmateur CumshotBaixar Filmes PornosFemdom TeenagerLeabian Porn ComicsSuhagrat Sexy VideoPorn Movie FilmHitmovies ComCouple Swap VideosHandsome Hunk NudeBrutal FreepornMan To Man PronAlexis Texas LesbiNude Alanah RaeLostcrawlerOnly Fans LeakesMilftubeLesbian Anal [pornMaxine MoundsXxxmoiveWhere To Watch PornBondage IndoPorn TicktokFuta DoujinPornografia WwwFemdom TrainingShakeela BfFuta BjNew Desi Indian SexIndian Riding PornBra And Panty PornWeed XxxNipple AuntyBlack DicksuckingOmgsexySpankbang CoBrooklyn Grey PornAngel Smalls BbcTickle BdsmNaked HijraFull Sexy ChudaiMiagreyxoxPornosexualRubyxrobustaGujrati Girl Sex VideoMommy Daughter ThreesomeSextop1.negXahamsterliveAva Addams NudeMonstercockWww Xhxx ComMost Popular PronBigmilfHindi Song Porn