Washington DC.
Volledig scherm
Washington DC. © Getty Images

Verenigde Staten maken zich op voor nooit geziene 'bomcycloon' en nieuwe laagterecords, in Florida is het kouder dan in Alaska

Het winterweer dat de Verenigde Staten sinds een week in zijn greep houdt, is nog niet meteen voorbij. Integendeel: het ergste moet nog komen. Aan de oostkust komt stilaan een enorme zogenaamde 'bomcycloon' aan land die later deze week door extreem koude temperaturen gevolgd zal worden. In Florida is het nu zelfs al kouder dan in Alaska.

56 reacties

  • Karel Valgaern

    6 jaar geleden
    Marie en William, ik ben géén al gore adept, maar loop zoals u ook trump niet klakkeloos achterna zonder enig denkwerk. Klimaatopwarming heeft tot gevolg dat er extremer weer gaat komen. Weer en warmte zijn geen klimaat. Nochtans heeft Frank het vorige week nog zo uitgelegd dat iedere snul het kan begrijpen. Jullie nog steeds niet blijkbaar....
  • Alain Terrieur

    6 jaar geleden
    Factcheck: het is inderdaad kouder dan normaal in Florida, met hier en daar nachtvorst tot -2 of -4, maar overdag stijgt het kwik tot 5 à 8 graden. In Alaska is de maximumtemperatuur echter iets rond -12 tot -18 graden. De minimumtemperaturen gaan vlotjes onder de min 20. Hoezo is het dan kouder in Florida? Alleen als je vergelijkt met Kodiak in Alaska, klopt het een beetje. Maar dat ligt dan ook vlak aan zee.
  • Eric Grosemans

    6 jaar geleden
    Ondertussen hebben we hier in januari temperaturen van 10°. Dat is dan wel weer normaal zeker?
  • Christina Van Dyck

    6 jaar geleden
    De opwarming van het klimaat kan allerlei extremen veroorzaken. Als de warme golfstroom stilvalt, doordat er heel veel poolijs gesmolten is en het zoute zeewater zoeter wordt, dan kan er plots een ijstijd ontstaan: temperatuur gaat omlaag en het blijft koud gedurende het hele jaar. De regen wordt sneeuw en blijft liggen jarenlang.
  • Master Stikflix

    6 jaar geleden
    Haha @Marc Wellens... twee vliegen in één klap. Maar het moet gezegd dat men eens moet stoppen met gaten te vullen en leren fatsoenlijk asfalt te leggen en wat minder nodeloos zout strooien. Maar goed, we wijken af. Wanneer gaan we hier ook eens inzien dat al de inspanningen die van ons verwacht worden, door andere onderontwikkelde landen worden teniet gedaan. Het lijkt wel een een druppel op een hete plaat.