door Havermout in Economie  ·  30 Reacties

  • 6
  • 657x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dan kunnen de uitkeringen omhoog óf de premie omlaag!

3
1 Nicks R. Van

Oh dan kunnen de uitkeringen nog verder naar beneden en pensioen leeftijd verder omhoog.

2
2 DONKEY R

een groot piramidespel dit.

2
3 elpablo

Met dank aan Jetta Kleijnsma PvdA, die de dekkingsgraad op 125% heeft bepaald vóór er van enige verhoging van de pensioenen sprake zal zijn.

1
4 Willem123

@4

Dat lijkt me duidelijk. Over 40 jaar willen we nog steeds pensioen…leve Jetta!

18
5 WijzeDwaas

@4 alles wat van de hand van Jetta is gekomen is een grote ellende voor de betrokkene. Dit asociaal figuur heeft heel wat verpest, alles ten gunste van de Staatskas!

1
6 Nicks R. Van

@5 En daar mag de huidige jeugd zelf ook voor op draaien.....

2
7 LoydMorris

@6
Wedden dat Jette overtuigd was dat ze het goed gedaan heeft? Dat probleem heb ik met alle (!) politici. Ze zien niet wat voor ellende ze aanrichten. Rutte, Pechtold, Wilders, Buma allemaal dramatisch geen idee.

2
8 Al

@7

De oudjes mogen hopen dat de jeugd geen pensioenfonds voor zichzelf eist….
Ze betalen zich blauw voor ouderen die nauwelijks wat bijgedragen hebben.

22
9 WijzeDwaas

Wie heeft er wat aan de 'gemiddelde dekkingsgraad' ?

0
10 kritischelezer

@4

Dat is voor het geval van weer en crisis er voor degenen die er nog niet aan toe zijn weer dramatisch gaat worden .
Of leef je alleen voor jezelf?

11
11 No newstoday

@8

En dat probleem heb ik met gewone burgers die dat denken .
Daarom : weg met het referendum .

14
12 No newstoday

@9 Je kent blijkbaar niet het verschil tussen een aanvullend pensioen (waar dit artikel over gaat) en de AOW.

Een aanvullend pensioen bouw je zelf op door middel van premiebetaling en rendement.

0
13 Belazerd

@9

Mijn papa heeft altijd fors premie betaald voor zijn pensioen . Wel 51 jaar lang .
Gaan jongeren dat ook doen ?
En wat ik maandelijks bijdraag is ook geen kattepis.
Willen jongeren een pensioen dan zal dat niet anders zijn .
Want zij moeten ook heel lang tot hun pensioen en dat moet ook voor iedereen betaald worden tot hun dood.
En ze worden dan vast nog wel aardig ouder ook.
Dus laat ze blij zijn dat er nu al wat voor hen klaar staat.
Wat is er op tegen om zelf ook iets te doen ?

5
14 No newstoday

@9
Is dat zo? Ik heb van mijn 18 jaar voor de AOW van mijn ouders betaald, mijn ouders betaalden alleen de laatste jaren voor de AOW van hun ouders. En ik heb dat graag gedaan. Vanaf mijn 20 jaar heb ik voor mijn pensioen betaald. Daarbuiten heb ik geld weggelegd om mijn kinderen en kleinkinderen te laten studeren. Ik ben echt niet de enige wan mijn broers en zusters en vriendenn hebben dat ook gedaan. En als ik er niet meer ben kunnen zij nog een erfenis verdelen.
Ik begrijp niet waarom sommige jongeren ontevreden zijn en klagen dat zij voor de pensioen van de ouderen moeten betalen

0
15 yanyans

@9

Hmmm, wist niet dat Nederlanders gemiddeld 125 jaar oud worden, AOW is gestart in 1957, iets meer dan 60 jaar geleden.

Degene die er niks of weinig voor ingelegd hebben zijn er (denk ik) haast niet meer, zowel, dan zijn het ouwe taaien waar we trots op moeten zijn.

0
16 garriet

@15
Vood velen die flex werken, is het moeilijk een aanvullend pensioen op te bouwen, als je geen cast contract hebt.
Datzelfde geldt voor kleine zelfstandigen, die zich blauw betalen, voor een aanvullend pensioen.
Het is dus niet zo makkelijk, als vroeger.
Jongeren van nu, zullen zélf een "appeltje voor de dorst" moeten reserveren, voor hun oudedagsvoorziening, voor zover dat financieel, mogelijk is.
Niet iedereen heeft namelijk "welvarende" ouders, die voor de kinderen iets kunnen reserveren.
Ook wat dat laatste betreft, zijn helaas, de tijden veranderd..

0
17 Dieke

@16
Je moet niet vergeten dat je in Euro's van nu spaart terwijl je in Euro's van de toekomst je pensioen krijgt. Door de inflatie zit daar een enorm verschil tussen en daarom hebben de ouderen nog steeds relatief weinig ingelegd.

Dat geeft niets daarom hebben we dit op solidariteit gebouwde stelsel. Besef echter wel dat het heel moeilijk wordt om zelf voldoende vermogen voor een persoonlijk pensioen te sparen.

7
18 Realisme graag!

@17 Je schrijft: "Jongeren van nu, zullen zélf een "appeltje voor de dorst" moeten reserveren". Negentig procent van alle werknemers nemen deel aan een aanvullende pensioenregeling. Tachtig procent doet dat via een collectieve regeling via de werkgever.

Zelfstandigen of degenen die bij een werkgever zitten zonder pensioenregeling kunnen fiscaal heel vriendelijk sparen voor hun pensioen via een bank of verzekeringsmaatschappij. Daar moet je wel een beetje moeite voor doen. Denken dat een aanvullend pensioen wel door een ander wordt betaald, is een naïeve gedachte. Als pensioen je verder niet zo interesseert, zul je het later alleen met een AOW-uitkering moeten doen.

0
19 Belazerd

@18 Bij de opbouw van je aanvullend pensioen is rekening gehouden met toekomstige inflatie. Dat is wat ze de "dekkingsgraad" noemen. Dat is gekoppeld aan de betaalde premie en het rendement. Zelfs als je al met pensioen bent, bouw je nog steeds rendement op over het vermogen dat je nog niet hebt ontvangen.

Het overgrote deel van het totale pensioenvermogen in Nederland is opgebracht door degenen die 30 of 40 jaar lang premie hebben betaald. Bedenk hierbij dat iedere euro aan pensioenvermogen ongeveer 9 keer meer rendeert in de laatste 10 jaar dan in de eerste 10 jaar dat je deelneemt aan een pensioenregeling. De solidariteit zit 'm voornamelijk in het risico dat iemand langer leeft dat de gemiddelde levensverwachting. Dat wordt gecompenseert door degenen die de gemiddelde levensverwachting niet halen en dus vroegtijdig komen te overlijden.

Omdat de gemiddelde levensverwachting stijgt, zullen de jongeren van nu moeten kiezen tussen langer en dus meer premie betalen of een lager pensioen. Verhalen op de gepensioneerden van nu, is diefstal.

0
20 Belazerd

@15

Je haalt pensioen en AOW door elkaar. Dit artikel gaat over pensioenen. De gouden generatie heeft in het verleden te kort premie betaald. In de jaren 90 gingen de beurzen omhoog, premievakanties enz enz. Daarvoor betaalden we de prijs tijdens de crisis.

13
21 WijzeDwaas

@21
U moet eens goed leren lezen en begrijpen wat U opschrijft.
Ik reageer op waar U stelt dat de jongere zich blauw betaalt aan de oudere en daar hoort buiten de pensioenpremie ook de bijdrage aan de AOW bij.

1
22 yanyans

@21
Hoe komt U erbij dat ik en velen van mij in het verleden te kort premie betaald heb. Ik heb 45 jaar premie betaald en al mijn collega's idem en ik heb meerdere bazen gehad. Mijn vader werkte in de bouw en betaalde ook voor zijn pensioen.

1
23 yanyans

@23

Daar hebben we het nu juist over: de dekkingsgraden zijn jarenlang ondermaats geweest.
Dat betekent dat er te kort is betaald. Maar u heeft niet zo veel met betalen, maar meer met gratis geld?

13
24 WijzeDwaas

@24
U weet er niet veel van. Pas de laatste paar jaar toen de rente zo laag was waren de dekkingsgraden laag Maar meestenstijd toen de ouderen pensioenpremie betaalde waren de rentes sky high zelfs zo hoog dat bij rijke pensioen fondsen de rendementen zo hoog waren dat er geen premie betaald behoefde worden (Shell) en er zelf geld uit de pensioen fondsen getrokken werd om de staatsschuld te verlagen. Maar dit heeft niets te maken met Uw stelling dat de jongeren zich blauw betalen voor de pensioen van de ouderen. Maar de jongeren blijven die partijen stemmen die dat mogelijk maken. Dus niet klagen.

1
25 yanyans

@24 Jij weet er dus helemaal niets van. Je haalt AOW en Pensioenen door elkaar, twee maal zelf. En lage dekkingsgraad heeft niets te maken dat er te kort is betaald. Tjonge wat een hopeloze onzin steeds weer van jou. Misschien kun je in het bejaardentehuis waar je zit vragen m goed informatie.

3
26 Thompson

@26 Wijzedwaas is fervent D66 aanhanger omdat hij denkt dat het een linkse partij is, is zelf 60+ en haat ouderen net als zijn partij (masochisme dus). Het weg-met-ons gedachtegoed maar dan gericht op ouderen. De details zijn daarbij onbelangrijk als de AOW en de aanvullende pensioenen maar afgeschaft worden.

0
27 Conradijntje

@27 geen idee hoe je bij die onzin komt?

Waarom zou D66 tegen ouderen zijn? Of waarom is D66 voor afschaffen van de AOW en aanvullende pensioenen?

5
28 mike45

Pensioen ontstaat door maandelijkse inhouding op je bruto salaris. Het word beheerd door een organisatie waarvan het bestuur is samen gesteld uit leden van werkgevers- en werknemersorganisaties.
Zij proberen jouw geld zo goed mogelijk te laten renderen. Voor jongeren valt er weinig te renderen daar er nog (bijna) niets is ingelegd. Iets anders kan ik er niet van maken tenzij straks ook de rente van mijn spaarrekening gedeeld moet worden met de "jongeren".
Eerst werken en inleggen, heb je over 50 jaar ook een leuk pensioen.

0
29 Ceesje

Het gaat blijkbaar goed met de "Senior non-preferred bonds". Toch, verkocht door de banken, ben ik benieuwd wie hier het laatst lacht.

Een tweetal citaten,

- “If you call it senior non-preferred they can buy it; if you call it Tier 3 they can’t,” Peter said, referring to fund mandates. “A good share of investors has that stance.”

en dan komt het,

"It’s just pension funds and retirement nest eggs under their management that will take the hit".

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-10-10/europe-s-hot-new-bonds-obscure-junior-risks-with-senior-label

https://wolfstreet.com/2017/02/14/biggest-eu-banks-embark-on-the-mother-of-all-debt-binges/

0
30 Heapak

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Slowakei macht den NATO-Türsteher: Kein Zutritt für die Ukraine

Zie ook:https://ejbron.wordpress.com/2024/04/17/slowakije-is-de-navo-portier-geen-toegang-voor-de-oekraine/...

14 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Jim Ferguson (@JimFergusonUK) on X

Zie ook:https://www.ninefornews.nl/data-analist-wouter-aukema-heeft-een-heel-verontrustend-signaal-ontwaard-en-vertelt-er-alles-over-bij-jim-f...

20 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Bewoners balen, zonnepanelen moeten weer van daken af: 'Onbegrijpelijk'

Je kunt om zonnepanelen te plaatsen natuurlijk veel beter bossen kappen of goede landbouwgrond opofferen en ze daar te plaatsen.Wie legt die d...

27 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Mark Rutte vindt Poetin eigenlijk maar een lulletje - Joop - BNNVARA

@7 Rutte en de waarheid 🤣...

34 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

rebo
Aziatische hoornaar nu in heel Nederland, in het zuiden niet meer uit te roeien

@3 Je vergat nog om de Japanse duizendknoop als een alles overwoekerende invasieve exotische plant te benoemen Betty. Geeft niet, ik help je wel...

3 uur geleden geplaatst door rebo

Graaier1000
Staatssecretaris: Blij dat er geen kabinet-Wilders I komt

Ik ben blij dat Erik van der Burg weldra niet meer regeert....

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Rinze
Amerikaanse Senaat blokkeert afzettingsprocedure tegen minister van Binnenlandse Veiligheid Mayorkas

De republikeinen beschuldigden hem er zelfs van een antisemitische pro Hamas aanhanger te zijn terwijl hij de zoon is van Joodse Holocaust overl...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

Bleke Betty
Opa (70) bezorgt familie nachtmerrie door ontucht met kleinzoon

Die mogen nooit meer vrij komen. Vuile smeerlappen. Wat afgrijselijk als zoiets je gezin overkomt. Wat ik hen gun levert een ban op, maar dat ...

5 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

En we moeten allemaal doodsbang zijn dat de Russen ons binnen komen vallen... :D Maar toch al onze wapens aan dat maffia land sturen... Misschi...

5 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
COVID infections are causing drops in IQ and years of brain aging, studies suggest | CBC Radio

Niet zo gek ook als je bedenkt dat je zuurstofopname naar beneden keldert. Nooit fijn voor je hersenen. Hoewel dat niet wordt genoemd in het art...

5 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Chinese Lady SexAngreji Sex FilmTamil Nude ShowAnal TittiesXx Video Sunny Leone HdJada FyreTs EscorOnlyfans GostosasWoody FoBesthdXxx Video Man To ManHot Boudi XxTamil Item SexCfnm FemdomMy18teens ComSuhagrat First SexKamasutra VodeosNana Liang Sex TapeThumb ZillaPornhubarabePorns MaturesSexy Video Cartoon HdMoviemkvPorn SambaJodi West PronNaty DelgadoSexs 2022Videos Pornos AsiaticaDesi Xvideo HindiPorn Of Indian BhabhiHot Thighs PornBrazzers AnalJamaica Nude BeachBanbooruRio HamasakiBlow Job From NeighborTorima HentaiWoe AlexandraDsisexBrazzers New Xxx VideoCutexezraJake Orion PornFc2 Ppv 3794449Nastyrnb PornXxxmoviesFat Old Man PornCrchat PornPorn Mega LinksSexoao VivoBf Ke PhotoTattooed AnalMorgan Vera LeakedAkko Animation GeewhyFrances Bentley PornSiteporno FrançaisWww Xnx Sex ComHindi Hot ClipsTs VanniallXxxnegrasAllieknoxAustralian NudeCheating Teen PornDamplips.vomYou Porn X VideoHub PornsPornografia BrutalShishunki_sexX English VideoXxxnvBoobspressingTadap Web Series PornPorn AngryNaked Wives At The BeachFuta Blowjob HentaiPorn HbNhentqiYouporn.clmSexredditCoco LovelocBryce Dallas Howard XxxFortnite SexHot Porn Hd IndianJacquie.et.michelRoberta Vasquez NudeSoftcoe PornFutanari UncensoredAmber Jane PornCowgirlxxxSex XnxxTripura X VideoBbcsexHilary Duff Sex TapeJapamese FemdomFirst Timer PornIcanbeurnuocmamiHd PornkMahindra Sex PhotoChat Rooms For AdultsDessin Animé PornographiquesMaria AnjelJenna Coleman NudesProne Video DownloadVirtual HandjobLaylaadraya NudeHard Anal XxxBlake Blossom OnlyfansDolly Dyson PissKendall Jenner PornLaci Kay Somers LeakedPayboy XxxTamanna Sex TeluguBig Tits Cartoon PornName ThatpornadPorno HorrorAsian Massage Parlor Happy EndingsPictures Nude Mature WomenSleeping Aunt PornTeen Anal SexPennis In ViginaTaboopornhubBathroom NudeNude Celebrity TeensCodenamejas NudeBhabhi Boobs PornXxx Porn Story In HindiOld Tamil Sex VideoPron Sexy PhotoSex Xxn HdTeen Petite Cheyla Collins First Dp Bbc HardcoreStep Dauter PornPorn HotelReal Insest PornMisty SixxHuge Natural TitsFrench GangbangFatal ModleFatal ModlEmily Blunt NudeFirst Time Sexy FilmHot Beautiful Xxx VideoShirato HanaGood PorneKendra Lust NudeTelugu Mallu Aunty SexRartubeDirty Talking AnalFriend Cums In WifeAnal DominationFemale Celebrity NudesYamato One Piece Porn