Lijstjes 2017: van lullige restaurantnamen tot culinaire orgasmes
Het afgelopen jaar heeft ons veel gebracht op culinair gebied. Om daarop terug te blikken hebben we een overzicht gemaakt van de meest opvallende lijstjes. Klik op de titels voor meer informatie.
Ronald Giphart maakte een overzicht van de culinaire orgasmes die hij in 2017 beleefde. Deze vonden zowel in buiten- als binnenland plaats. Denk aan beschuit met zwarte muisjes en varkensvingers met tartaarsaus. Klinkt heftig, maar is heerlijk.
We hebben ons niet alleen bezig gehouden met culinaire orgasmes. Ook maakten we een overzicht van de beste restaurants, speciaalbieren, kroketten, cafés, en cafetaria. Als je na het lezen van dit overzicht niet weet waar je voortaan je vrijdagavond kunt spenderen, dan weten we het ook niet meer.
We genoten niet alleen van culinaire hoogstandjes, maar 2017 stond ook in het teken van bizarre smaken en gevaarlijke lekkernijen. Die laatste zien we het komende jaar liever niet terug.
Deze restaurants vallen op. Niet vanwege het eten dat ze serveren, maar door de naam die ze dragen. Van restaurant So-de-Jus tot de toren van Pizza, ze bestaan allemaal echt.
En ook dit jaar zijn er weer ingrediënten waarvan we niet weten wat we ermee aan moeten. Paarse wortels, houtskool en bananenmeel, hoe gebruiken we het en waar is het goed voor?
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM25
Water drinken helpt om gewicht te verliezen, klopt dat of is het een fabel?
-
PREMIUMRecepten
Karaage, Yakisoba en hambagu: De Japanse keuken heeft meer te bieden dan sushi
Geen kwaad woord over sushi, maar de Japanse keuken heeft meer te bieden, weten ook meneer en mevrouw Hamersma. Bak eens een hambagu (hamburger). Sake is niet verplicht, er kan ook wijn bij. Voor lekker eten en drinken moet je bij kookboekkenner Karin en wijngoeroe Harold Hamersma zijn, deze week tippen ze drie Japanse recepten. -
Culinair journalist geeft oliebollen 'leven na de dood'
Wat te doen met de overgebleven oliebollen van oud en nieuw? Veel Nederlanders breken zich er het hoofd over. Culinair journalist Gerrit Jan Groothedde heeft het antwoord: oliebollenpudding! -
PREMIUMtoxicoloog
Toxicoloog over alcohol en katers: ‘Vet eten, zoals friet, zorgt ervoor dat de opname van alcohol vertraagt’
Met carnaval vloeit het bier weer rijkelijk. Een paar glazen te veel kunnen je de volgende ochtend een vreselijke kater bezorgen. Toxicoloog Jan Tytgat legt uit waarom we ons na een nacht doorhalen zo beroerd voelen, en of daar nog iets tegen te doen valt. -
koken & eten
Klaar voor een Frisse Start? Zo doe je dat
Het jaar 2018 is officieel van start: tijd om je leven weer een beetje bij elkaar te rapen na de feestdagen. De tijd van bewuste keuzes is weer aangebroken, en na alle drank en lekkere hapjes is dat nog niet zo makkelijk. Deze tips helpen je.
-
PREMIUM
Restaurant vraagt gasten voorzichtig te zijn met parfum: ‘Te veel is gewoon te veel’
Amsterdam -
-
-
PREMIUM40
Carnivoren , keto- of raw vegan-dieet: gezond of onverstandig?
Januari is bij uitstek de maand om op dieet te gaan. Gezond eten (en afvallen) staat hoog in de top van goede voornemens. Het carnivorendieet, ketodieet of raw vegan-dieet zijn ongekend populair op TikTok. Deze drie eetpatronen zouden niet alleen helpen bij het afvallen, maar ook je gezondheid een ongekende boost geven. Wat houden deze diëten precies in, en hoe onschuldig zijn ze? -
PREMIUM39
Lieve Debby: ‘Ik wil geen seksloos leven, ik ben bang dat ik het ergens anders moet zoeken’
Debby Gerritsen weet raad als het gaat over de liefde, lust en relaties. Deze week wederom een seksuele kwestie: de man van Marlene wil geen seks meer en wil er ook niet over praten. Ze wil niet bij hem weg, maar wel graag weer een seksleven.
-
Half miljoen Nederlanders met voedselallergie, maar helft restaurants gaat de fout in met informatie
-
PREMIUMvoor jou getest96
Deze paprikachips komt als beste uit de test: Lays maar net een voldoende
Bijna 4 op de 10 zakken chips die in Nederland verkocht worden, zijn paprikachips. We zijn verzot op de pittige smaak en die fijne kraak. Ons panel onderwerpt 12 merken aan een blinde smaaktest. ,,Bah, er zit veel suiker in chips. Meer suiker dan paprikapoeder.’’ -
-
PREMIUM
Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’