Slachtoffer Swifterbant stak illegaal vuurwerk af

De 39-jarige man uit Swifterbant die zaterdag om het leven kwam bij een vuurwerkongeluk in zijn woonplaats stak een mortier af. Dat blijkt uit politieonderzoek.

  1. Conflict tussen Israël en Hamas werpt gitzwarte schaduw over Nationale Herdenking op de Dam
    PREMIUM

    Conflict tussen Israël en Hamas werpt gitzwarte schaduw over Nationale Herdenking op de Dam

    ‘Nooit meer!’, zeggen we ieder jaar als we op 4 mei de oorlogsslachtoffers herdenken. Maar het gebeurt tóch steeds weer. Hoe herdenk je in een wereld die in brand staat en waar het conflict in Gaza een gitzwarte schaduw over de Dam werpt? Betrokkenen staan kaarsrecht tegenover elkaar in de discussie over wat er herdacht moet worden. ,,Ga tijdens die twee minuten stilte te rade bij jezelf over wat er gebeurd is in Israël en Gaza en hoe dat te voorkomen.”
  2. Opperrabbijn verzoent zich na jarenlange verachting met kleinzoon voorzitter van de Joodse Raad
    PREMIUM
    Dubbelinterview

    Opperrab­bijn verzoent zich na jarenlange verachting met kleinzoon voorzitter van de Joodse Raad

    De tv-serie over de Joodse Raad (EO) bracht een verzoening teweeg tussen opperrabbijn Binyomin Jacobs en Rob Oudkerk, de kleinzoon van David Cohen, een van de voorzitters van de Raad. Jacobs verachtte Oudkerk jarenlang vanwege het gedrag van zijn grootvader. Een dubbelinterview over verdriet, boosheid, opluchting en schuld. ,,Dit was zo helend, die handdruk was ook voor mijn grootvader.”
    Amsterdam