door Havermout in Economie  ·  50 Reacties

  • 11
  • 1806x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zouden ze bij 50 plus niet weten dat het referendum afgeschaft wordt?

15
1 WijzeDwaas

Ik bedoel..die Krol is wel eens meer in de war. Je weet het niet hè? Zomaar zit er een pistachenootje verkeerd.

15
2 WijzeDwaas

Ook al gaat iedereen tegen stemmen dan zal het kabinet de uitslag naast zich neerleggen en met opgestoken middelvinger het land toespreken dat men lak heeft aan wat het volk wenst.

3
3 Voorzittershamer

@3
Democratie is lastig hé.

Referenda zijn voor ontevreden burgers en populistische partijen.
Zo kunnen ze hun eigen ondemocratische agenda doorvoeren.
Meestal door het referendum te kapen voor hun eigen onzuivere doelen.

Neeueh, die opgestoken middelvinger is van álle Nederlandse burgers, in de richting van rechts-en linkspopulistische idioten die op ondemocratische wijze proberen hun idiote standpunten aan de man te brengen.

Heel goed dat de regering daar korte metten mee maakt.
.
.

20
4 hippodepippo

@3

Het is jammer dat de populisten het referendum om zeep hebben geholpen.
Dit had een mooi onderwerp geweest om de regering terug te fluiten.
Ze worden nog bedankt, de heren Roos, Roemer en Baudet…..

17
5 WijzeDwaas

@5
Ja, dat vind ik ook jammer.
Maar zoals altijd: aan elk goed plan kleven ook nadelen.
En helaas zijn er altijd lieden die proberen dingen naar hun hand te zetten, en als dat grootschalig misbruikt wordt moet je terug komen op je plannen.
.

16
6 hippodepippo

@4

Men moet zich afvragen waar die ontevredenheid vandaan komt, en of het misschien wel aan het beleid ligt. Men weet het wel want men spreekt geregeld over geschonden vertrouwen wat hersteld dient te worden....geschonden vertrouwen door beloftes te doen die niets waard blijken te zijn. Men moet de hand in eigen boezem steken en niet de reactie van het volk afkeuren.

3
7 Voorzittershamer

@6

Nederland kan duidelijk de verantwoording nog niet aan van referenda.
Dus terecht dat het wordt afgeschaft. Misschien over 50 jaar weer eens proberen.

16
8 WijzeDwaas

Referendum word afgeschaft omdat dat gluiperige D66 haar plannetjes met dat EU in het water zien vallen. Pure angst voor de mening van het volk, dictatuur.

6
9 Ceesje

@7
Misschien zou het verwende "Volk" eerst eens moeten begrijpen dat de bomen niet meer tot in de hemel groeien?

De meerderheid van de bevolking begrijpt dit wel, daarom is de zse regering democratisch gekozen!

13
10 Realisme graag!

@7

Er is maar een klein deel der Nederlanders ontevreden.
En dat zijn de mensen die sowieso altijd ontevreden zullen zijn, wat er ook gebeurt en hoe het beleid ook is.

14
11 MayDay

@11

Je huis aflossen om vervolgens een boete te krijgen zet terecht kwaad bloed. @7
Als je de politiek hoort gaat het zo goed met de economie en kan het niet op, men geeft zelfs bedrijven anderhalf miljard om ze hier te houden en kwam in geen enkel verkiezingsprogramma voor wat maar weer eens bewijst hoe de zaak geflest word.

5
12 Voorzittershamer

@4
Ga je dat even in Zwitserland uitleggen?

"dat rechts-en linkspopulistisch ondemocratisch zooitje met onzuivere doelen."
Het is ook zo'n extreem land .......

1
13 kenny013

* Verwijderd door de redactie *

14 hk-sr

Dat gaan ze nooit halen. Je moet op http://aflosboete.nl een formulier uitprinten en OPSTUREN ! Dat is toch niet meer van deze tijd. Kost je een postzegel en zoeken naar een brievenbus. Hoe onnozel zijn die bij 50plus?

Gewoon registeren via een contactformulier op de website. Bah bah bah !

0
15 FonTok

sorry verkeerde link.... https://stopaflosboete.nl/

0
16 FonTok

@11 "Er is maar een klein deel der Nederlanders ontevreden"

Logisch: nu zijn alleen de mensen ontevreden die hun huis (bijna) afgelost hebben: een minderheid. Die tactiek van de politiek heet verdeel en heers: om en om de huurders en dan weer de kopers aanpakken zodat nooit grote groepen in opstand komen.

1
17 Conradijntje

Het is helemaal geen aflosboete.
Het is een afbouw van de belastingkorting bij afgeloste hypotheken.
En aangezien wij vinden dat we moeten aflossen zouden we dus straks allemaal die korting moeten krijgen en dat slaat natuurlijk weer nergens op.
Dan moet je de discussie aangaan over het (on)redelijke van het huurwaardeforfait.

9
18 vantivanta

@18
Zoveel jaar geleden werd de aftrekbaarheid van woningonderhoud geschrapt voor woningeigenaren. Als doceurtje werd de wet Hillen afgeschaft waardoor eigenaren geen belasting meer hoefden te betalen voor het 1e huis. Huurwaardeforfait is inderdaad onzin want het suggereert dan de woningeigenaar geld verdient met zijn huis.

2
19 Conradijntje

@13

In Zwitserland zijn de regels voor een referendum dusdanig dat kapingen door de populistische minderheid weinig tot geen kans van slagen hebben.

Helaas is dat in Nederland anders geregeld.

En ik vind het 100% ok dat de Nederlandse regering de 'opgestoken middelvinger' van de populisten op gepaste wijze beantwoord.

Democratie en populisme staan op gespannen voet, en dat is zorgelijk en jammer.
.

9
20 hippodepippo

Ik begrijp werkelijk niet waar Krol zich druk over maakt. Tegen de tijd dat de wet Hillen volledig is afschaft zijn we 30 jaar verder en zijn Krol en zijn huidige aanhang al allemaal geen huiseigenaar meer. Dit gaat enkel de groep treffen die nu ook al worden geraakt door de versnelde afbouw van de hypotheekrenteaftrek. De groep 50-minners krijgt eerst de versnelde afbouw van de HRA en daarna de volledige afschaffing van de wet Hillen voor hun kiezen. Daar hoor je Krol helemaal niet over. Dat de huidige 50-plussers over een paar jaar een tientje minder hebben daar wordt hij woest over....daar hebben ze namelijk niet op gerekend. Reken je even mee Krol ? Ik heb niet gerekend op afschaffing VUT, verhoging pensioenleeftijd, verdwijnen AOW partnertoeslag, afbouw HRA, verlagen ontslagvergoeding, verkorting WW, verdwijnen studiebeurs, lagere WIA ipv ruime WAO.........en inderdaad het afbouwen van de wet Hillen. Wanneer wordt je daar nou eens boos over ? Of heb je dat ook niet begrepen net zoals met je pistachenootjes ? Onnozelaar !!

3
21 Winterpret

@21

Krol denkt: ik moet het over wat anders hebben dan pistache nootjes, maakt niet uit wat…..

5
22 WijzeDwaas

@22
Net Wilders, die ook weer een tijdelijke oprisping had om zijn debacle met de lijsttrekker in Rotterdam weg te spoelen.
.

6
23 hippodepippo

@8
Niet mee eens.

Waarom gaf Rutte dan geen andere opties aan het referendum?

O Wilt u dat de Oekraïne toetreed tot de EU.
O Moet de EU een handelsverdrag aangaan met de Oekraïne.
O Moet de EU Oekraine steunen: Financieel.
O Moet de EU Oekraine steunen: Militair.

Waarom kwam Rutte niet met een onderbouwing waarom we voor zouden moeten stemmen?

Nee (wijze)Dwaas, ik ben het niet met u eens, en vind dat een betere variant van referenda moet worden ingevoerd, met ten minste meerdere opties, en ook bindend.

En dat belofte ook schuld maakt.

2
24 Logic

@23

De populisten blaffen, de politiek trekt verder….

7
25 WijzeDwaas

@21 U hebt helemaal gelijk dat de hoeveelheid geld volgens het scenario van 30 jaar wel meevalt. Echter de politiek is altijd zoekende naar geld bij burgers.
En laat die burger die zeg 30 jaar lang 500 Euro per maand hypotheek aflossing betaalt heeft na afbetalen een slordige 6 mille per jaar overhouden. Dat is het geld waar de politiek op aast.
Het blijft dus niet bij de afschaffing van de wet Hillen. Volgende stap is plaatsing van het huis in box 3 (grote wens van de politiek) en dan is de huiseigenaar echt de klos.
Verder is de politiek zoals u zelf al aangeeft met de kaasschaaf bezig: verhoginkje hier, verhoginkje daar: allemaal kleine bedragen an sich maar als je het gaat optellen worden het toch weer grote bedragen.

2
26 Conradijntje

Nadat in de reacties 1 tot en met 6 de Afdelingen Voorlichting van VVD, CDA, D66 , CU en misschien wel PvdA of GL de burger ontmoedigd hebben en belachelijk gemaakt,

zeg ik aan iedereen: gewoon insturen dat formulier. Ga ik ook doen.

Alle burgers, kopers van huizen, maar ook huurders hebben er belang bij dat tegen de eindeloze stroom lastenverzwaringen geprotesteerd wordt. Zodra de lasten voor woningeigenaren zijn verzwaard, kan er immers ook weer geld van huurders worden geëist.

Daarnaast moeten we ons bewust worden dat de wetgeving tot intrekking van het referendum voor het eerst in bijna 100 jaar een sterke, formele inperking van de democratie en het stemrecht inhouden.
Reden? De politieke partijen zijn zozeer verzwakt , - ze hebben nauwelijks meer leden -, en zijn zó inhoudsloos en corrupt geworden, dat ze op eigen kracht geen kiezers meer achter hun standpunten kunnen krijgen. Bij iedere verkiezing moeten ze al in angst zitten, hoeveel kiezers in de laatste dagen hun stemvoorkeur nog zullen verschuiven.
En 2 maanden na verkiezingen hebben velen alweer grote spijt van hun stem, omdat wat voorgespiegeld werd in de campagne gelogen blijkt te zijn, volksverlakkerij in de slechtste zin van het woord. In het regeerakkoord landen vervolgens maatregelen die niet in de partijprogramma's stonden.

Dan blijkt ineens dat de partijen in de 2e en 1e Kamer niet de burgers vertegenwoordigen maar pressiegroepen die voor miljarden beslag hebben gelegd op de begrotingsruimte.
En, o wat jammer. Nadat de burger Nederland middels lastenverzwaringen uit de crisis heeft betaald, is er helaas geen ruimte meer voor lastenverlagingen. Wen maar aan het nieuw lastenniveau. alle extra geld is voor vriendjes van de partijen!
Uiteraard tegen de belofte van baantjes en uitgestelde beloningen voor individuele ambtenaren en politici.

In hoeverre de volksvertegenwoordigers de burger vertegenwoordigen? Kijk naar Groningen.
Dat huizen van mensen gekraakt zijn, dat ze jarenlang in de ellende zitten, kan geen volksvertegenwoordigers wat schelen.
Gasbaten verjubelen en doorsturen naar je eigen instellingen is veel belangrijker.

Kijk naar het schandaal rond Vliegveld Lelystad. Voor de zoveelste maal probeert een ministerie beslissingen buiten het zicht van belanghebbende burgers in Gelderland, Overijssel, Friesland, Drente en de Flevopolders door te drukken.
Burgers ontdekken dat er natuurlijk weer gefraudeerd is met rekenmodellen en berekeningen. Hallo, daarom vervangt de overheid op vele beleidsterreinen altijd de werkelijke metingen en feiten door rekenmodellen.
Dat weten de Kamerleden. Hoor je ze ooit namens de burgers over die fraude? Nee, natuurlijk niet. Ze zijn partijvertegenwoordigers.

@25 WijzeDwaas
Inderdaad de politiek trekt verder . Op de luchtfiets naar het exclusieve Wolkennevelskierewietland.

0
27 stanley.staatsman

@26 maar we gaan er op vooruit.. Volgens Rutte dan..

Maar op mijn loonstrook misschien wel, maar aan het eind van de maand als ik alle kosten heb gehad, dan ben ik er flink op achteruit gegaan.

Gas, duurder.
Stroom duurder.
Eten, duurder.
Zorgverzekering, duurder.

0
28 Logic

@1
Tja pijnlijk, die generatie die Nederland met hard werken opgebouwd heeft, gelooft dat politici verstandig zijn en naar hen luisteren. Dat weet u wel beter geloof ik? Met uw invloed en verstand?

1
29 Al

@29

Ik heb geen invloed hoor. Alleen stemrecht.

4
30 WijzeDwaas

Inderdaad kleine verhoginkjes roepen iets minder weerstand op. Echter over periodes waar we hier over praten is het opgeteld best veel. Ook speculeren de voorstanders erop, dat er verdeeldheid ontstaat tussen generaties en daardoor de weerstand ook meevalt. Dit lukt ze aardig. Of je nu wel of geen slachtoffer bent: hier zou iedereen tegen moeten zijn, het is gewoon een schoolvoorbeeld van een schandalig onbetrouwbare overheid. Politici die deze draai mogelijk maken moesten zich diep schamen. @Henk Krol, als het vereiste aantal wilt halen zou het handig zijn een on line stemming te houden. Uitprinten en op de post doen is bij jou electoraat misschien nogcwel gebruikelijk, maar heeft toch een negatieve impact op de response. Misschien loopt er bij jullie nog wel een jonge stagiair rond, die dit in elkaar kan zetten! Kijk wel uit voor hackers.

0
31 Rfbbnj

@29 : De generatie die Nederland met hard werken heeft opgebouwd is ons helaas al voor het grootste deel ontvallen. Dat zijn namelijk de mensen die tijdens en na de oorlog in het arbeidsproces zaten en nu inmiddels allemaal de 85 zijn gepasseerd. Ik mag hopen dat deze mensen zich niet meer druk hoeven te maken over het afschaffen van de wet Hillen in 30 jaar tijd.

0
32 Winterpret

@20
In @4 staat nergens dat u specifiek Nederland bedoeld.
"Referenda zijn voor ontevreden burgers en populistische partijen.
Zo kunnen ze hun eigen ondemocratische agenda doorvoeren.
Meestal door het referendum te kapen voor hun eigen onzuivere doelen."

En dan nog zijn het blijkbaar de stupide regels omtrent het Nederlandse referendum waardoor het niet werkt.
Een referendum op zich vindt je blijkbaar toch een goed instrument.

0
33 kenny013

@32 De generaties die nu inmiddels de 85 zijn gepasseerd, hebben de eerste 15 jaar na de oorlog voornamelijk puin geruimd. De huidige welvaart is pas daarna gerealiseerd i.s.m. de generaties die later zijn geboren en nog niet zo lang geleden genieten van hun pensioen wat ze zelf bij elkaar hebben gespaard.

De meesten werknemers deden dat door middel van een pensioenfonds. Anderen, die om een of andere reden niet bij een pensioenfonds zijn aangesloten geweest, hebben bijvoorbeeld hun hypotheekschuld afgelost om met hun pensioen lagere woonlasten te hebben. Zo gretig als er al in de jaren 90 gegraaid is uit de de reeds opgebouwde pensioenvermogens, zo hongerig wordt er nu gekeken naar de waarde van een eigen woning. Afspraken uit het verleden worden rücksichtlos geschonden. Met andere woorden: de onbetrouwbaarheid van de overheid. In dit geval VVD, D66, CDA en CU.

1
34 Belazerd

Als voorstander van Referenda ga ik denk ik ook hier mijn handtekening zetten, immers als dit slaagt is er iig een partij in de Kamer die een voorstander is van Referenda.


@5 Wat een onzin, dat referendum was nooit gehouden als er niet voldoende steun zou zijn VOOR een referendum over dat onderwerp. Sterker nog, ik heb helemaal NIETS met de lieden die u opnoemt, maar ik heb WEL getekend VOOR een referendum, en heb vervolgens mijn eigen stem gegeven.

Ook is de 'bevolking' prima in staat om te gaan met referenda, als dat namelijk niet zo zou zijn dat zou er A. niemand een aanvragen. of B. zou iedere wet leiden tot aanvraag van een referendum. Beide zijn niet het geval ! ... ofwel, de overheid kan prima wetten en beleid maken, want niet ieder onderwerp leidt tot een referendum, en slechts in specifieke gevallen tracht de bevolking de politiek te corrigeren met een advies.

Wie er niet klaar is voor Referenda zijn de regenten en potentaten (politici) van de oude stempel, die overtuigd zijn van hun eigen gelijk en geen tegenspraak dulden. Die met de uitslagen van referenda een loopje nemen, ofwel met oneigenlijke argumenten (ofwel gewoonweg botte leugens) een standpunt verdedigen. Het lijkt mij dus eerder tijd DIE politici eruit te werken, ipv. het referendum af te schaffen.

1
35 mightimouse

Even een stukje historisch besef:In 1892 vond men het een voordeel als je een koopwoning had. Je hoeft dan immers geen huur te betalen was de gedachtengang. Om dit voordeel voor de kopers tov de huurders wat recht te trekken, moest men huurwaardeforfait (naam verandere later in eigen woning forfait) betalen. Daar stond dan wel tegenover dat je de kosten die je moest maken om dat voordeel te behalen (hypotheekrente) af mocht trekken.

In dit licht bekeken is het dus eigenlijk oneerlijk richting de huurders dan kopers nu wel de kosten mogen aftrekken maar dat het voordeel niet meer belast wordt. Het ene hangt nauw samen met het andere.

112 jaar lang was het dus heel normaal dat je belasting moest betalen over je hypotheek vrije koop woning. Alleen de laatste 12 jaar was het anders. Dat was een stimuleringsmaatregel om af te lossen maar aangezien je bij nieuwe hypotheken verplicht bent om helemaal af te lossen, heeft zo’n maatregel geen nut meer. Daarbij is de afbouw van het voordeel in 30 jaar dus als je nu al afgelost hebt, hoef je zeker in het begin nog niet veel te betalen. Ik snap de hele ophef dus niet en snap ook waarom ze de wet hillen af willen schaffen.

1
36 Rare Rakker

@36 “Ook is de 'bevolking' prima in staat om te gaan met referenda”

Ja dat zie je wel in het verenigd koninkrijk..... Daar liepen velen achter de leugens en het bedrog van de Brexit mensen aan. De burger had oogkleppen op en $ tekens in de ogen. Daardoor werd men blind voor de feiten en de waarheid. Daar lopen ze nu wel tegenaan.....

3
37 Rare Rakker

@34 : De generaties waar u het over heeft, heeft ook ruimschoots van alle verworvenheden geprofiteerd: Stijgende welvaart, Premie-A woningen die later tegen de hoofdprijs werden verkocht, volledige hypotheekrenteaftrek zelfs voor leningen die niet aan de woning werden besteed, VUT, pensioen eindloonregelingen, premievakanties en ga zo maar door. Ook niet geheel onbelangrijk voor de stijgende welvaart was de vondst van aardgas in Groningen.
En even voor de duidelijkheid: die graai uit de pensioenpotten is ook ten goede gekomen aan de generatie van destijds. Als dat niet zo zou zijn dan zou er nu ergens een flinke spaarpot moeten zijn waar het geld in zou zijn gestopt, maar het is destijds opgegaan aan salarisverhogingen en premievakanties, dus.....
Maar goed, ik zie niet zo in waarom dit relevant is voor de discussie mbt de afschaffing van de wet Hillen, anders dan dat er hier mensen zijn die zich weer een veer in de r**t willen stoppen.

0
38 Winterpret

@36 "Alleen de laatste 12 jaar was het anders."

Als u zo van de geschiedenis bent moet u ook het gehele verhaal vertellen: 12 jaar geleden was het niet meer hoeven te betalen van de huurwaarde forfait een tegemoetkoming, douceurtje: de aftrek van de kosten van onderhoud van koophuizen werd geschrapt en in ruil daarvoor hoefden eigenaren met een afbetaald huis het huurwaarde forfait niet meer te betalen. U neemt het op voor de regering omdat het zogenaamd niet eerlijk is voor de huurders. Volgend jaar wil de regering de huurders plukken en is de status quo zogenaamd niet eerlijk voor de eigenaren. Laat u zich zo gemakkelijk uitspelen door de politiek of bent u politiek?

3
39 Conradijntje

Alleen een downloadformulier en niet online?


Ouderwets, hoor....

1
40 TedjeR

@39 Het is niet waar dat het ene voor het andere in de plaats is gekomen. Onderhoudskosten voor de eigen woning zijn sinds 2001 al niet meer aftrekbaar terwijl de wet hillen pas in 2005 kwam. Je wil nu verbanden leggen die er niet zijn.

1
41 Rare Rakker

@21
Zelf helemaal niets met de Wet van Hillen te maken. Maak mij gewoon ontzettend boos over de boodschap, dat je vooral schulden moet laten staan. Eerst jaren roepen, dat iedereen moet aflossen (wat ik wel heel goed vind) en dan opeens deze regeling afschaffen. Bovendien vind ik de hele belasting onzin. Je werk en betaalt al loonbelasting, dan weer spaarbelasting, heb je eindelijk je huis afbetaald...................komen ze nog een keer lang. Moet sowieso eens stoppen.

Een afbetaald huis is voor velen ook een potje voor later voor als je met pensioen bent. Het lijkt wel of je niets mag opbouwen. Spaargeld kun je ook al beter niet meer op de bank hebben staan. Ik vind het dieptriest!

1
42 hopefully

@42
Waar maak je je druk over? Wat heeft het nut om een korting te krijgen als strak iedereen zijn huis heeft afbetaald en die korting krijgt?

Uiteindelijk zijn we allemaal de overheid en betalen we die korting toch uit onze eigen zak, want de overheid heeft dat geld toch nodig voor andere leuke dingen voor de mensen.

6
43 Realisme graag!

@43 welke leuke dingen, of voor welke mensen?

Niet voor de Nederlandse belastingbetalers...

Wel voor de grote megabedrijven die alweer kortingen op de belasting krijgen.
Wel voor hulp aan het buitenland.
De EU ook niet te vergeten, die subsidie verslindende machine.

2
44 Logic

@43 "Uiteindelijk zijn we allemaal de overheid en betalen we die korting toch uit onze eigen zak, want de overheid heeft dat geld toch nodig voor andere leuke dingen voor de mensen."

Het is een misvatting dat alle belasting die de overheid heft weer terug richting de burger gaat.
De overheid zelf heeft veel geld nodig evenals de EU, lidmaatschap IMF, VN, UNESCO kosten miljarden en dan nog de cadeautjes richting multinationals.

3
45 Conradijntje

@44 en @43
Verreweg de grootste posten op de Nederlandse begroting gaan naar de zorg en de sociale voorzieningen.

Jullie janken dus maar wat.....

1
46 Realisme graag!

@42 Lees @36 eens. Er is een nauw verband tussen eigen woning forfait en hypotheekrenteaftrek. Het ene kan eigenlijk niet zonder het andere.

1
47 Rare Rakker

@46
Dat de zorg veel te duur is, daar zijn de meeste mensen hier het wel over eens, maar die laag managers die door de marktwerking ontstaan zijn kosten volgens mij een flink deel van die stijgende kosten.
Nog los staand van het feit dat er eerdaags waarschijnlijk winst mag worden gemaakt op onze zorg..
En medicijnen exorbitant duur zijn door patenten die de bedrijven flink winst opleveren.
En door zorgverzekeringen die ook winst willen maken.

Dus mag ik het oneens zijn met u.
Dat de staat eerst aflossen promoot, en dan ineens weer omdraait en dat gaat afstraffen is idd erg vreemd. En lijkt alleen om het geld te doen zijn, wat dan toch weer verdampt zonder dat wij Nederlanders er wat van terug zullen zien.. Zoals het al jaren gaat.
De gemiddelde Nederlander heeft steeds minder beschikbaar inkomen na de vaste lasten. En dat is wat vele irriteert. En ja, ook mij..

2
48 Logic

@48 de overhead van ziektekosten verzekeraars zijn 3,5% van hun totale inkomsten, toen we nog het ziekenfonds hadden die hadden een overhead van 7,5% van hun totale inkomsten. Dus je hele argumentatie gaat niet op.

2
49 mike45

'Aflosboete' lol. Lijkt de SP wel met hun 'boete op ziek zijn'. Populistische nonsens.

4
50 Yisrael

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Truth In Media (@Truth_InMedia) on X

Zie https://www.ninefornews.nl/president-zelensky-is-niet-wie-je-denkt-dat-hij-is/...

2 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
De Rockefeller- en Bill Gates-stichtingen staan ​​op de sponsorlijst van EU-besluitvormers - Dissident.one

Dit nieuws zal ongetwijfeld naar de onderste regionen van nieuwskoerier verdwijnen, het is namelijk ongewenst nieuws, en ongewenste waarheden sc...

16 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Wedergeboren
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

@4Zie 1, ...

20 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

@1 Ach, aangezien men toen in de stellige overtuiging verkeerde dat men vol voor kernenergie zou gaan, is dat niet zo opmerkelijk. ...

22 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@202 En wederom mispoes. Best wel grappig, dat je kennelijk niet kunt lezen/en/of begrijpen wat je zelf schrijft. Nou, voor de 2...

24 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

DWZ
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

''En dus is het best opmerkelijk dat Nederland de putten naar zijn grootste eigen energievoorraad nu metersdiep met beton volstort.''Nog opm...

1 uur geleden geplaatst door DWZ

Schildpad
Max Verstappen superieur in sprintrace China, Hamilton tweede

13 seconden!! eerder over de streep ......

1 uur geleden geplaatst door Schildpad

DWZ
Vertrouwen in Máxima krijgt een knauw: nu bijna net zo laag als in Willem-Alexander

Ikzelf denk dat niemand van die WEF marionetten te vertrouwen is......

1 uur geleden geplaatst door DWZ

rebo
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@50 Wat maakt dat allemaal uit Hendrianus? Het gaat er enkel maar om of die vrouw wel of niet dat briefje heeft ontvangen. En dat collectieve da...

2 uur geleden geplaatst door rebo

eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

@3En ISIS-kampen zullen open gaan, wat aan de ene kant goed is omdat het er zo'n zooitje is, maar op een nieuw kalifaat daar zitten we ook nie...

3 uur geleden geplaatst door eh

NK. App
Pure Indian Sex VideosDanish XxxGoodcharlotte PornTop PornstaeBella.porch NudeSazondepuertaricoWeb Porn SeriesMallu NudeNyl PornJoven DesnudandoseKolkata Park Sex VideoSmoking Hypnosis HentaiXufuDesi Bhabhi Oral SexPor VideosBrandi Love Lesbian PornPorngame HubIndin Pron HubStella CardoPornos De LesbianismoIndian Girl XxBig Boobs Girl Sex VideoTollywood SexPorn 72Teenpussy SpreadBlacklesbian PornhubMega Personal DcMysticbeing Porn1 Min PornMia PiperJennifer Connelly HotNiclole Kidman NudeNxxx MovieLexie FuxIndian Xxx MarathiHot Girls Lesbian SexBottomless PublicPornos QuenteInvisible Sex MovieJadyn RyleeArb Xxx.comGirl Sex In BusFree Nude Video ChatLegal Teenagers PornXxx StoryiesLasbain Porn VideosJapanese Step Mom XnxxJonny Sins Hot VideoKaterina HonzaX Videos In Hindi AudioIndian Sex Video SexyAngelina Colon XxxRedgifs PornFilmes Caseiros PornôMargaret Nolan NudePsycheswings NudesHot Hot PornPornstarvideoShemale Cums In Guys MouthTiff BannisterRedhead SexAlejandra Robles GilJoni Xxx VideoXxx TelanganaXxx SakeSsis-816Big Titis AnimeXxx DpPornhub ForcedReshma ActorSph CaptionsChina Porn MassageCouples MasterbatingAdam_and_leaPorn SubmissiveDown Sendrom PornPorrno GratisAubreu SinclairMissionsry PornKajal Sex ImagesWww Xxx Porn SexEskozCouplessexForced Group Sex VideosSneakyblowjobImagens De Sexo GifPrate BaySissy DeepthroatBigangbangMadelyn Cline AssEva Elfie HardcorePorn Raping MoviesNina North JoiE621 PopularChat Me HardHghettotubeCeleb JiohadHardcore GangbangpornMinigirl HentaiHolly Willoughby NudeAlexas.morgan PornoSolo SquortTerri Welles NudeXxx Bp Sex VideoNew Brazzers Xxx VideoHomemade Ebony ThreesomeAmateur Blow Job GifMeanawolf PornMulher Pelada Em AnimesBrazilian Porn VideosSexy Video Xx Sexy VideoTaiwan PornRomans XxxPornstargaloreSexy Hot Bp VideoTamil Xxxx HdCartoon BlowjobHairdresser PornKaren Gillan NakedRainbow Six Siege R34Lovers Hot Sex VideosAriana KnightSmall Titties LesbiansMilftripSexy Adult Sexy Adult Sexy AdultSsunny Xxxالمترجم سكسCamwhorsMegnut PussyIndian Cartoon PornXxx Videos TamilnaduAva Addams Sex ComJulia Ann Manuel FerraraSexy Teacher Sex VideoBbw Small TittiesIndian Desi Xxx VideoPorn ManiaLesbian Redditموقع افلام سكسHot Lesbiqn PornLives Pornô Ao VivoFluffersDominicanapornNaked Tsunade Narutoموقع أباحيNude Couple PicsSexowapHusband Sucking Wife NipplesColegialas De VerdadIliza Shlesinger Nude