door Schildpad in Politiek  ·  43 Reacties

  • 2
  • 526x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Kijk eens aan. Daar meldt de VS zich al. Het was te verwachten. Israël en de VS waren al vele jaren aan het stoken en het is hen gelukt. question Met de burgers in Iran als slachtoffers en Israël als lachende derde. question

25
1 Barbapapa-7,5

@1

Heb je dan ook maar enig te verifiëren bewijs voor je complottheorietje, of is het de bekende Israël- en Amerikahaat weer, die je weer roeptoetert?! Je weet zoooo heel zeker hoe de wereld in elkaar steekt, hmm?

-0-0-0-0-0-0-0-0-0-

Amerika doet weer eens z'n Grote Bek open over iets wat in feite 'oud zeer' is. De gijzeling van het ambassadepersoneel destijds, de faliekant mislukte, want uiterst stom voorbereide 'bevrijdingsactie', het zit ze nog allemaal dwars.
Voorlopig moest het Iraanse volk maar niet te veel gaan vertrouwen op bepaalde woorden uit de VS. Beter is het als ze zich snel weten te organiseren en te bewapenen, want als dat niet lukt worden ze door de uiterst fanatieke Revolutionaire Garde doodgeschoten, of gevangen genomen en 'verdwijnen' ze. Zoals al met duizenden Iraniërs vóór heb gebeurde... Religieus fascisme is een vreselijke vorm van dictatuur. Weet Europa alles van; wij hadden precies hetzelfde, toen de katholieke kerk alleenheerser was en de Inquisitie z'n verschrikkelijke werk deed.

20
2 weerman

Verskrekkelijk. Echt waar. Zo hypcriet en schijnheilig die Amerikanen. "all 2ho fight against oppression and tyranny". Tuulijk.

7
3 Tegenlicht

@1
De burgers in Iran zijn toch vooral het slachtoffer van het regime en de godsdienstwaanzinnige ayatollahs

12
4 Reconquista

@3

Niet alleen zijn de amerikanen dat. Elk land is dat. Zo werkt geopolitiek; een spul over de rug van miljoenen mensen heen. En dat is dan nog alleen maar het topje van de ijsberg wat via media tot ons komt. Van het meeste wat gebeurt horen wij nooit iets. Grote kans dat er al met omringende landen over een 'deal' gesproken wordt...

7
5 weerman

Tijd voor een terugkeer van de nazaten van de sjah

14
6 chouffleur

Gebakken pence lucht.

3
7 flauwekulallemaal

@6 Misschien kan Farah Diba even de boel op orde komen brengen haha.

8
8 Yisrael

Laten we niet vergeten dat het opgezet is vanuit universiteiten.., Henk & Ingrid maken het af..

3
9 Grijs Gebied

@8 wellicht, maar er zijn hier nog heel wat perzen in Europa die dat graag weer willen zien gebeuren.
Eerst moet er wel afgerekend worden met die religekken ter plekke.

9
10 chouffleur

@2 Waarom begin je je reactie meteen al weer met flame tegen mij? Het siert je niet en geeft jouw inhoudelijk zwakte aan.

Enfin, Willem Heerema probeert altijd on topic te blijven. Zo ook nu.

Mogelijk heb je ooit gehoord van het z.g. Stuxnet, waarin Israël en de VS samenwerkten en samenspanden tegen Iran. De link voor je opgezocht:
https://www.groene.nl/artikel/een-ballon-die-knapt

18
11 Barbapapa-7,5

@11 dat was uitermate effectief en goed gedaan om de verrijking van uranium te blokkeren.
Niets mis mee

10
12 chouffleur

@6
Nee, niet wenselijk. Immers, de sjah was ook maar via een staatsgreep in 1921 aan de macht gekomen. Veel beter zouden eerlijke verkiezingen zijn. De islam heeft nooit zo'n grote aanhang gehad in dat land, want de islam werd ook maar als een opgelegde godsdienst gezien. Beetje vergelijkbaar met het katholicisme hier.

De geschiedenis van Iran is lang en ingewikkeld. Maar een echt democratische geschiedenis kent het land nauwelijks. Onderdrukkingen, vreemde heersers en bloed vergieten; dat tekent hun geschiedenis, helaas. Meer op:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_Iran

5
13 weerman

@13 alles beter dan een theocratie

7
14 chouffleur

@11
Niks "alweer". Ik vraag je slechts om verifieerbare onderbouwing van hetgeen je in #1 roeptoetert; Je beschuldigt landen namelijk zonder dat je dat onderbouwt. En, wat #12 terecht opmerkt, Stuxnet was toch echt om de uraniumproductie lam te leggen. Dus ik blijf er maar bij: je roeptoetert weer vanuit vreemde haat of afkeer. Jammer.

8
15 weerman

@10 Mwa de sjah's hebben het wel een beetje voor zichzelf verpest. Voordeel van dat regime was alleen de pro-westerse houding. Zelfs met Saoedi-Arabië en Israël had het land toen goede betrekkingen.

Ik ken niet veel Iraniërs, ben zelf half Perzisch en ken één Iraans-Nederlandse familie (hierheen gevlucht na de revolutie want christenen) en van hun weet ik wel dat ze ook van de sjah geen fan waren. Ikzelf ben wel een fan van Diba though haha.

3
16 Yisrael

@14

Ja, maar vergeet niet dat de martelkelders van de sjah ook altijd vol zaten. Zijn regime was minstens net zo erg als dat van die krankzinnige gerelicapten die er nu de macht hebben. Daarom was de Iraanse bevolking ook zo blij toen zijn regiem instortte en de sjah op de vlucht sloeg. Helaas strooide Khomeiny ze al meteen zand in hun ogen door al vanuit Parijs te liegen over 'democratie'. De man wrd als held ontvangen in Teheran, maar nog geen maand later stierven vele honderden, puur omdat ze een potentieel gevaar voor het islamitische bewind zouden kunnen vormen. Het was bijltjesdag...Khomeini vertelde het volk slechts precies wat het wilde horen, meer niet.

Maar ik wil wedden dat er toen ook al complottertjes waren die toen ook al Amerika de schuld gaven van de revolutie. En Israël natuurlijk. Altijd óók Israël. question

8
17 weerman

En ook Bibi Netanyahu laat van zich horen, blijkens de Facebook pagina van ex IDF militairen die uit ervaring met hun "optreden" tegen burgers in Palestina in gewetensnood zijn gekomen en de bezettings- en onderdrukkingspolitiek door Israël niet langer kunnen en durven te steunen:

Breaking the Silence:
https://www.facebook.com/pg/BreakingTheSilenceIsrael/posts/?ref=page_internal

18
18 Barbapapa-7,5

Na Irak, Afghanistan, Jemen, Libië en Syrië gaan de VS nu ook vrede, democratie en voorspoed brengen in Iran?!
Zij zijn hartstikke gek!!


/ En straks komen er opnieuw miljoenen vluchtelingen deze kant op question

5
19 Uit Den Haag

@19 Vindt links Europa toch juist leuk al die vluchtelingen question
Is allemaal electoraat lol.

En uhm Afghanistan is door de communisten verpest. Daarbij vergeet je voor het gemak maar de burgerprotesten in Libië en Syrië en de manier waarop de regering reageerde. Zelfde als in Iran zeg maar. Maar dan ineens zijn voor de SJW's de burgerslachtoffers totaal niet van belang lol.

11
20 Yisrael

@2 weerman
Je schrijft:
Beter is het als ze (= de betogers) zich snel weten te organiseren en te bewapenen.

Dat bewapenen zullen de VS, Saoedi Arabië en Israël zeker doen als zij de kans krijgen!
Geweldig hè?
Weer ergens een burgeroorlog met tienduizenden of zelfs honderdduizenden doden en miljoenen vluchtelingen!
Fantastisch, nietwaar? question

/ sarcasme uit.

10
21 Uit Den Haag

@21 Dat vond je voor verzetshelden toch heel normaal?

10
22 Yisrael

@21 Het regime kan ook kiezen voor verandering, maar dat doen ze niet. Dus volgens jouw logica als je vast zit in een regime heb je pech?

9
23 VaY

Dat bewapenen gaat op zeker deels via de grens Afghanistan/Iran en Pakistan/Iran, via de Baluchistani, zwaar getroubleerde soenni halve zolen met neukjongetjes (bacha bazi) en een rotsvast geloof in hun verwantschap met joden/Israel. Doodgriezelig, dat idee van bewapenen van weerman, en een smerig staaltje van social engineering. Het is niet voor niks dat ISIS zich lekker in Afghanistan heeft genesteld en achter elkaar sjiieten uitmoordt. En ook sjiieten in Pakistan zijn niet veilg in die contreien. De Iraanse provincie Baluchistan grents aan Pakistan én aan Afghanistan, en dat is niemandsland, dus vrij kamperen voor ISIS. "De revolutie" is al gekaapt. Heel spijtig voor de vooruitstrevende jeugd, maar wat zij in gang zetten gaat zich gruwelijk tegen hen keren.

4
24 Ness

@23 VaY
Dat jij het nieuws niet volgt is niet mijn probleem question

9
25 Uit Den Haag

:Maak svp niet de zelfde fout als Obama in Syrië door de mensen te bewapenen met als gevolg dat gelukzoekers West Europa binnen wandelen.

6
26 wijs

* Verwijderd door de redactie *

27 VaY

* Verwijderd door de redactie *

28 Uit Den Haag

Ik denk dat niemand zit te wachten op de VS die weer eens ergens "democratie" komt brengen, dat heeft nog nergens goed gewerkt maar alleen een hoop ellende opgeleverd.

2
29 PuurHagelslag

Ze proberen hetzelfde geintje als in Libië, en Syrië, en Oekraïne, het is effectiever dan oorlogvoeren.

3
30 Positivo

@21

U bent nogal voorstander van het zich niet kunnen verweren van opstandelingen, he? Denk toch eens na, meiske. Hoe anders zou je een religieus-fascistisch regime, wat zwaar bewapend is, weg willen krijgen? Oh wacht, dat wil je niet.... Goh, wat verbazingwekkend weer. question

8
31 weerman

@24

In plaats van spugen op mij, had ik liever gezien wat JOUW ideeën dan zijn om het Iraanse volk te bevrijden van z'n onderdrukkers. Want die lees ik niet.

7
32 weerman

@5

Is een ok argument maar VZ zijn toch wel altijd LEIDEND geweest. Irak, Libie, Afghanistan, Irak, Iran, Vietnam. Zelfs de tweede wereldoorlog. Ook Palestina is naar hun toedoen. Rusland/Oekraine, Georgie, Noord-Korea. Heel Zuid-Amerika en Venezuela. Is allemaal door toedoen van VS.

1
33 Tegenlicht

@32 : die heb ik niet want dat is niet aan de orde. In hun eigen optiek wordt het Iraanse volk niet onderdrukt. Minstens 70% staat pal achter de ayatollahs. Ze willen niet 'bevrijd' worden. Laat Iran lekker in het eigen sop gaarkoken! Het is niet de taak van het westen om iedereen te gaan bevrijden met zg democratie, recht tegen hun eigen zin in! Waar bemoeien we ons mee, hmm? Als ze zaken veranderd willen zien kunnen ze naar de stembus, net als wij, en dat zal voor geen meter helpen, net als hier. Maar rellen worden door geen enkele staat geaccepteerd, en ook niet door de eigen bevolking. Testosteronbommekes bewapenen is een HEEL slecht idee want hersens hebben ze niet. Maar het zou Israel goed uitkomen als dat land helemaal naar de klote gaat, vandaar alle onzin over 'bevrijding'. Daar trap ik niet in, makker.

2
34 Ness

@32 Die redden zichzelf wel. Laten we eerst de smerige onderdrukkers in de westbank eens met harde hand aanpakken dat is veel gewelddadiger en misselijker, daar kunnen de ayatolla's nog een puntje aan zuigen aan die wreedheid. Bovendien laten ze geen inspecties toe.

11
35 Dian

Nee, Mike, Iran moet kapot in opdracht van Israel.

Jullie zijn niet begaan met het Iraanse volk. Je hebt ze immers al verbannen in eigen land.

2
36 GreyB

Tah! Perzen zijn trots, het zijn geen Arabieren, ze willen wel vooruit maar op hun eigen manier. Als Iran nou gewoon zijn gas kwijt kon en niet constant werd gehinderd door boycotts en bedreigingen dan kregen de mensen daar het vanzelf beter. Maar dat mag niet van het westen want 'all gas and oil belongs to us'. Waarom is Israel zo lekker bezig de Baluchistani op te fokken? Omdat daar enorme gasvoorraden zijn. Maar gasvelden mogen niet worden ge-exploiteerd want kutsmoes 'global fukkin warming' (we mogen het niet eens meer gebruiken!); het idee om gewoon te betalen is roofovervallers vreemd. Maar goed, daar heb je je oplossing. Laat die mensen met rust, ga niet stiekem zieken en betaal gewoon voor de produkten die je afneemt, ipv gewapende roofovervallen uit te voeren en alles kort en klein te slaan.

2
37 Ness

@34

"..In hun eigen optiek wordt het Iraanse volk niet onderdrukt. Minstens 70% staat pal achter de ayatollahs"

Gaarne een linkje naar de objectieve peiling die dat bevestigt. Met VN-controle of zo. Want volgens mij zijn dat wensgedachtes. Enfin, een flink deel van de bevolking is de onderdrukking van de islam meer dan zat en komt in opstand. En daar mag men gerust wat van vinden.

Verder vergeet iedereen heen dat er bemoeienis is met die landen, sinds de olie-importerende landen afhankelijk zijn van die aardolie. Op het moment dat we dat NIET meer zijn is de bemoeienis onnodig.

3
38 weerman

@37

Nou, die global warming is geen onzin, maar dat terzijde want off-topic.

De wereld is gewoon niet zo blij met een religieus-fascistische staat met atoombommen. Dat was de reden voor de boycotts, meer niet.
En ik hoor het Achmedinm'ngat nog zooo hard roepen: "wij hebben niet de intentie om atoombommen te maken, ons atoomprogramma is alléén voor medicinale doeleinden!"

Dat dat een grove leugen was en zand-in-de-ogen-strooierij, had iedereen al snel door.

Kortom; we kunnen ze niet met rust laten, want zij laten ons, en omringende landen óók niet met rust. De talloze bedreigingen van Israël is maar één aspect. Vergeet niet dat de ayatollahs niet geliefd zijn in de regio. Ze hebben meer vijanden dan vrienden, dis fascisten...

3
39 weerman

@31 weerman
Je schrijft:
Hoe anders zou je een religieus-fascistisch regime, wat zwaar bewapend is, weg willen krijgen?

Heb je het nu over Israël? Of over Iran?

8
40 Uit Den Haag

@39 weerman
Je schrijft:
De wereld is gewoon niet zo blij met een religieus-fascistische staat met atoombommen. Dat was de reden voor de boycotts, meer niet.

Heb je het nu alweer over Israël? Of nog over Iran?
Je schrijft ook:
Kortom; we kunnen ze (= blijkbaar Iran) niet met rust laten, want zij laten ons, en omringende landen óók niet met rust.
Ja, inderdaad!
Iran is op uitnodiging van de regeringen van Irak en Syrië stevig van leer gegaan tegen IS, Al Qaida, Al Nusra en 'gematigde' terroristen question
Normale mensen zijn hier blij mee!
Maar fans van Israël...... question

8
41 Uit Den Haag

@41

blijf jij maar lekker stoken, beschimpen en van het onderwerp afdwalen. Voorlopig zie ik hoe het Iraanse volk z'n islam-leiding zat is en in opstand komt.
Maar dat is on-topic, dus niets voor jou.

3
42 weerman

@42 weerman
Zo begon de ellende in Afghanistan, Irak, Syrië, Libië, enzovoort ook.....
De opstandelingen (IS, Al Qaida, Al Nusra en 'gematigde' terroristen) werden door Saoedi Arabië en Turkije bewapend en zelfs door Israël gesteund question
En 'plotseling' was daar het islamitisch kalifaat, 'n miljoen doden en vele miljoenen vluchtelingen later question

9
43 Uit Den Haag

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
21st Century Guy
‘Landverrader’, ‘Proleet!’ Over parlementaire vechtersbazen als NSB’er Rost van Tonningen

Zie je gewoon een vrouw met een hoofddoek "Iraanse stijl"dus afhangend....

2 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@2Ik denk dat zoiets inmiddels al gebeurt ...

7 minuten geleden geplaatst door Rinze

LoydMorris
‘Laagvliegen door luchtmacht boven woonwijken in Eindhoven en Veldhoven wél gevaarlijk’

Zou een overvliegende C-130 van de KLu echt meer gevaar opleveren dan een laagvliegend vliegtuig van Transavia, Ryanair, TUI, Corendon? Of i...

13 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@3 Helaas. . . VOL En wat mijn buurtjes aangaat, zij zijn het inmiddels ook aardig zat aan het worden. Zij begrijpen heel goed dat het o...

19 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@1 Jij hebt toch ook zulke fijne buurtjes? Geen plek bij jou in de buurt voor deze mensen?...

23 minuten geleden geplaatst door Bop

LoydMorris
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

Het zijn blijkbaar niet de snuggersten die dit beleid doorvoeren. . . ....

24 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Oeps112
Hugo de Jonge's zoveelste zeperd Economen ontmaskeren woonministers wanbeleid

https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/hugo-de-jonges-zoveelste-zeperd-economen-ontmaskeren-woonministers-wanbeleid...

24 minuten geleden geplaatst door Oeps112

Magister Nivardus
Mysterie eindelijk opgelost: op deze plek hingen uit Afrika vertrokken mensen 20.000 jaar rond voor ze verder gingen

@23 . De tekst verdween ? Heel herkenbaar . Er staat ons nog wel het een en ander te wachten aan openbaringen. Zeker nu we met de eiwit-analyse...

25 minuten geleden geplaatst door Magister Nivardus

Weetal
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Weten we nu wat wehebben binnengehaald?...

28 minuten geleden geplaatst door Weetal

baba jaga
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Meer maar aan langs een windturbiene op de noordzee....

28 minuten geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Sunny Leone And Mia Khalifa XxxMommy's CockNomes De Atrizes PornFukking VideoMaking Out PornBra Boobs PornFree Movies BrazzersPornstars CubaPorn SpeculumLive Sex HindiNaked PussyGirlspissingHypnotizedpornMelissa Benoist Sex TapeNaked Korean GirlAnal PormInfluencersgonewiksBig Tittes NudesCipki ZdjęciaWendi Mclendon-covey NudeStraight Seduced Gay PornPascal SubslutsHardcor PornVoyeur CummingGayporno SitesMia Melano VideosAmine PornFemdom HentKathryne Dora BrownMeru Succubus PornKannada Girl SexPaige Woolen NudeDaddy And Daughter Real PornNatasha Xxx VideoWww Free Indian Sex ComBbwwhoresPorn For Straight WomenIndian DeepthroatLena Pual PornYou Por.En IyipornoPashto SexseLex Of SteeleBrazilyan PornBarbie XxxoooCumface AsianMelissa Joan Hart NudeVideos Porn De LesbianasBrazzes VidioTerrytowngalسكس الأسودOnlygans VazadosMiya Khalifa Ka Sexy VideoKushboo PornSpicevids.comBella Thorne ToplessXxx Indian College VideoFc2ppv-3259992Big Titties PhotosXxx Hindi Short MovieHypnotized JoiHandjob PoBest Vr Porn GanesHentai LegendadoAdrean Barbeau NudeYoga Sax VideoMms Hindi PornFamous Porn MoviesBlowjobmomFemdom Joi .comTits Are ShowingOverdeveloped AmeteursLesbiennenAnime HentaitvNebula PornGabby Carter GolfingSheeva Mk PornEmily ProcternudeOnlinehindimovie. ComHimtomi TanakaOrgasmic MassageCum Eating InstructionsDeepbunnyholeGay Seduced Straight PornAsia Street Meat PornBoobies ChristmasMom BdsmSecret JourneyhentaiQuarantinepornImage De Femme NuTrios XxxNursing PornXnxx Man To ManForced Bi PornAmateur Homemade Porn VideosPelículas LesbicasBeuretteviCelebrityleakFilme PornôsMomxxx XomXxx Hot GarllStapon Lesbian PornAishwarya Rai Ki Bf MovieTelugu Aunty FukingSexy Porn RomanceLouise Khovanski NakedSexxxxhindiSavita Bhabhi Cartoon XnxxSouth Afrixan PornReal Mom Xxx VideosFilmes Pornô CaseiroMegan Thee Stallion TitsGayerotic MassageMusalman Sex VideoMom Bang XxxNtr JavBannedstories PornTeen PeggingForced Anal HentaiSmoking CreampieFull ScatCock BeautifulDolly Parton PornNina North PornhubUsed Bra PantyKajal Agrawal Ka Sexy VideoKemuri HakuChachi Bhatija SexNaked ChicksPorn Desi SisterSexcam LiveJapan Ki ChutKhalifa Ki Sexy BfNoodle MagasinePov Por NXvide0sSexy Black ManNevraskawutSpanking StoriezSexiestnudeA Delicious FlightNubliesporn ComEmily Blak NudeHdvintage PornClassic NudeAnri Okita UncenPrincess Cum PornVidoes SexXxx Old Mom SexCom 89