door iedereen heeft recht op mijn mening in Gezondheid  ·  44 Reacties

  • 10
  • 869x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik heb die dingen ook gegeten maar kreeg er alleen maar een hele harde plasser van,..

11
1 iedereen heeft recht op mijn mening

* Verwijderd door de redactie *

2 Undertaker

Heel veel snoep hebben ook de amanita muscaria paddo (vliegenzwam) er op, zo leer je kinderen dat die paddo's snoep zijn, net zo'n dom defect.

11
3 Tiktok

*snoepsoorten

3
4 Tiktok

Nooit geweten dat die pitten zo giftig zijn!

8
5 Uit Den Haag

Verbied abrikozen dan ook gelijk, en peren en appels, want immers er zitten giftige pitten in.

Stommelingen letten gewoon niet op als er ergens staat, dat je er niet teveel van mag eten, en zoeken ook niet eerst informatie voordat ze iets kopen en gebruiken, op dat vlak.

Stommelingen zullen dus gewoon op een andere manier hun abrikozenpitten gaan scoren, juist omdat het verboden is, alleen al.

Ga je nou echt alles verbieden en vervolgen omdat er zoveel stommelingen op de wereld zijn?

18
6 Wendel

"Op internet vind je nog steeds beweringen dat het kanker zou genezen en voorkomen en dat soort misdadige verhalen."

De hele homeopathische en "alternatieve geneeskunde" draait op dit soort verhalen. De meeste niet zo ernstig gelukkig maar zolang mensen maar wanhopig en/of goedgelovig zijn worden via de kwakzalverij miljoenen binnengeharkt.

3
7 Shit...Fan...WhatAMess

Als die pitten gewoon naast de nootjes liggen dan ga je die gewoon eten zonder de verpakking te lezen.... En als iemand ze lekker vindt dan is het niet vreemd dat iemand dan gelijk een hele zak op eet... Dat sie nootjes vervolgens dodelijk kunnen zijn is onvoorstelbaar...

0
8 Topperz

de dodelijke dosis water is ca. 18 liter

5
9 Jeb

@1
Lijkt me een stuk goedkoper dan viagra ,

0
10 Olivia

@7
Met reguliere middelen en technieken redden mensen het helaas heel vaak ook niet, dus dat is niet zaligmakend. En het is, als we het over reguliere zorg hebben niet goed te maken met een paar miljoen. We hebben het jaarlijks over meer dan 90 miljard.
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/20/zorguitgaven-stijgen-in-2016-met-1-8-procent

9
11 Al

Abrikozen
In Europa werden abrikozen lange tijd als een afrodisiacum beschouwd. De smaak en geur van de vrucht wekt blijkbaar seksuele verlangens op en om die reden verstopten Andalusische vrouwen de bloemen van de abrikoos onder hun rokken. In het oude China werd de abrikoos veelvuldig ingezet voor het ontgiften van het menselijke lichaam, daarbij werden ze gebruikt om de dorst te lessen en voor het uitbalanceren en herstellen van lichaamsvocht.

Pitten
De traditionele Chinese geneeskunde gebruikte al abrikozenpitten als component in hun medicijnen om ademhalingsziekten te behandelen en hoest te onderdrukken. De oude Romeinen gebruikten al de pitten en er zijn meldingen van gebruik van abrikozenpitten 502 jaar na Christus.
Dodoens vermeldt in zijn cruydeboeck dat de bittere amandel vermengd met honing goed is om op vuile, voortzettende zweren en hondenbeten te leggen en met zoete wijn ingenomen, wordt je genezen van `druppelplassen’. In Duitsland werd abrikozenpitten voor reumatische ziekten en hoge bloeddruk gebruikt.

5
12 chouffleur

@6 Niet leuk bedoeld maar hoeveel is eigenlijk teveel?

0
13 upanddown

@11 De reguliere middelen en technieken zijn tot stand gekomen door gedegen onderzoek met herhaalbare aantoonbare resultaten.

Homeopathie en alternatief zijn uit de duim gezogen onzin. Uit onderzoek blijkt dat de werkzaamheid daarvan niet bestaat. Er is geen enkel causaal verband tussen het "middeltje" en effect op de patient. Alleen het placebo effect.

En inderdaad, ook niet iedereen word geholpen met de reguliere middelen, niet alles is te genezen. Daar komt de wanhoop/ overlevingsdrang om de hoek kijken waar de kwakzalvers over de ruggen van mensen geld binnenharken.

2
14 Shit...Fan...WhatAMess

Het is dat die abrikozenpitten naast een voedingsmiddel liggen je er vanuit gaat dat het een voedingsmiddel is terwijl het eten ervan bedoeld is ter verkoming van kanker ( al is dat gegeven niet bewezen )

@6
Als ik dan bij een appel al een of 2 pitjes doorslik dat is een kleine hoeveelheid die geen kwaad kan , en meestal slik je ze heel door waarna ze op het eind van de rit door de darmen weer in originele staat je lichaam verlaten .
Als abrikozenpitten alleen geschikt zijn ter preventie van iets dan is het geen voedingsmiddel en hoort het niet bij noten te liggen . Een verkoper hoort er dan eveneens op te wijzen dat het geen voedingsmiddel betreft .

0
15 Olivia

@12

De toxische werking in ogenschouw genomen, is het een wonder, dat er nu overbevolking is.

4
16 Borealis

@14 Zijn er dan zoveel mensen die die abrikozenpitten eten?

2
17 upanddown

@17 Ik mag hopen van niet.
Ik reageerde eigenlijk op het hele onzin circuit waar dit een deeltje van is.
Daardoor misschien wat off topic gegaan. Excuus daarvoor.

0
18 Shit...Fan...WhatAMess

@13
"hoeveel is eigenlijk teveel? "
Een klein handjevol abrikozenpitten ineens (ca. 6 stuks) kan je al een heel erg slechte dag bezorgen, en ca. 20 stuks kan dodelijk zijn voor volwassenen. Je moet er niet aan denken wat er gebeurt als kinderen zo'n zakje 'nootjes' vinden of kopen...

Overigens kan de concentratie gif (amygdaline) ook nog eens flink variëren, zoals bij alle ruwe plantaardige middelen. Een hoeveelheid die de ene keer goed te overleven is, kan bij een andere partij fataal zijn.

Gewoon helemaal uit de verkoop halen is het devies, en meteen ook de onzin bestrijden dat het ergens goed voor zou zijn.

2
19 RichardR

Aan de ene kant kun je je erover opwinden dat stommelingen zich doodvreten aan alternatieve onzin, aan de andere kant kun je ook denken: ha weer een debiel minder. Alleen vervelend dat dat ten koste gaat van mijn zorgverzekering als de debiel eerst op de SEH belandt.

7
20 Scholar002

@20
Het probleem is dat de man die bijna doodging dacht dat hij een gewoon zakje nootjes had gekocht. Verder kun je de schuld voor ongelukken niet echt op de gemiddelde alternatief gelovige schuiven; dat zijn eerder zelf slachtoffers, die in de mooie en niet zelden overtuigende kletspraat van het alternatieve bedriegersgilde zijn getrapt.
Het klinkt immers ook heel verleidelijk: 'natuurlijke' genezing van kwalen, vaak ook nog eens 'zonder bijwerkingen', waarbij de tegenstelling tot 'giftige chemische troep van de farma' wordt opgeroepen (vaak met verwijzing naar de eindeloze lijst bijwerkingen die in bijsluiters worden genoemd). Wie weinig kennis heeft op dit gebied, valt gemakkelijk ten prooi aan dit soort nonsens.
Het is m.i. vooral zaak dat de echte verspreiders van deze onzin worden aangepakt, dus alternatieve behandelaars en verkopers van al die nutteloze (en soms dus zelfs levensgevaarlijke) pillen, watertjes en kruiden. Wat mij betreft krijgen ze allemaal een verbod om zich op wat voor manier dan ook te bemoeien met ziekte en gezondheid.

2
21 RichardR

@9

4 liter.

0
22 silversurfer

* Verwijderd door de redactie *

23 Robin

* Verwijderd door de redactie *

24 Robin

@23 Het is in kleine doseringen al dodelijk en dan presenteer je het product naast de pinda's e.d., dan wek je de indruk dat je het als snack kan eten. Het wordt ook nog eens in een grote zak met een hoeveelheid verkocht waarmee je met gemak een handjevol mensen kan omleggen. Jouw opmerking over 100 andere producten is echt misplaatst en gewoon schandelijk.

Als ik jou een kopje thee van biologische taxusblaadjes uit mijn tuin aanbiedt, zou je het dan opdrinken?

0
25 Steenloper

@25

Stilte................................................................................................. question

0
26 Münchhausen

@24 'dat (sic) goed is voor de mens', juist daar gaat het om. Er is geen enkele reden om te denken dat abrikozenpitten ergens goed voor zijn. En als het al ergens goed voor zou zijn, dan is de afstand tussen de therapeutische en letale dosis te klein om het in de natuurlijke vorm toe te dienen.

0
27 oeioeioei

@24 Het is dus niet goed voor de mens, zoals deze persoon bewezen heeft.

0
28 Scholar002

@14 Shit...Fan...WhatAMess
"Homeopathie en alternatief zijn uit de duim gezogen onzin."

Is natuurlijk niet waar. Veel middelen die in de reguliere geneeskunde worden gebruikt komen rechtstreeks uit de natuurgeneeskunde.
Zoals aspirine en opiaten bijvoorbeeld.

8
29 BKP

@29 Ik neem aan dat je het over fytochemie hebt wat anders dan homeopathetie en ander gezweef wel een bewezen werking heeft?

0
30 Scholar002

@30 Scholar002
Ik kende die term niet. Maar planten (of andere zaken uit de natuur) gebruiken voor geneeskunde bestaat al duizenden jaren.
Voordat het begrip "fytochemie" bestond werden er altijd al spullen uit de natuur gebruikt.
De werking en het nut ervan bewijst zichzelf natuurlijk.

@14 beweerde dat "alternatief" altijd onzin is. Maar dat is dus zeker niet zo. Bovendien staat het niet altijd vast wat regulier of alternatief is, het verschilt per land. Het is niet zo zwart-wit.

7
31 BKP

Yoga, ontspanningsoefeningen, en de juiste ademhalingsoefeningen halen de bloeddruk en de hartslag omlaag.
Dat is gewoon bewezen en meetbaar.
Is dat alternatief of regulier? Ik neem aan dat het in de "alternatieve" hoek thuishoort. Maar dat zegt me dus niet zoveel.

6
32 BKP

@26 Misschien heeft hij het zelf al uitgeprobeerd??

@31 Je bent één van de velen die in de veronderstelling is/was dat homeopathie identiek is aan kruidengeneeskunde. Homeopathie is niets meer dan geschud water, waarin geen enkele stof met mogelijke werking is terug te vinden. Tenzij je aan dehydratie lijdt...

0
33 Steenloper

Wel een fijne nieuwe discussie 'de abrikozenpitdiscussie' maar ik kan hem niet plaatsen qua seizoen. Dus die gaat niet herhalen. Maar de boerkinidiscussie duurt nog even, dus als vulsel is ie wel mooi.

2
34 zeikenderechter

Ik vond de vuurwerkdiscussie wel tegenvallen trouwens. Dat wordt ook een aflopende zaak.

2
35 zeikenderechter

@33
Je kan zelfs zeewater als homeopatisch middel kopen. De firma Boiron heeft dat in zijn kwakzalvers pakket. Tja BigHomeo weet wel hoe ze mensen moeten oplichten.

0
36 kwatta

Laten we hopen dat dit het middel is tegen kanker.
dendritische celvaccins
http://www.ru.nl/onderzoek/prijzen-prestaties/prijzen/vm/jolanda-vries-krijgt-huibregtsenprijs/

0
37 xativa

@14 : U geeft dus toe dat de verdiensten van uw "kwakzalvers" de èchte doorn in uw oog zijn. Jaloers? Anders ook altijd zo bezorgd over de portemonnee van wildvreemden en welke keuzes zij daarmee wensen te maken?

8
38 Wendel

@11 :

" Aan ziekenhuizen (inclusief medisch specialisten) is 27 miljard euro uitgegeven, ..."

"Een relatief gering bedrag van 1,1 miljard euro is in 2016 uitgegeven aan asielzoekerscentra en overige internaten, kosten die onder de zorguitgaven vallen. Deze uitgaven namen met ruim 200 miljoen euro (29 procent) toe."

Als je die beiden met elkaar vergelijkt, vind ik het helemaal niet relatief gering.

Alle ziekenhuizen EN medisch specialisten samen 27 miljard, AZC's met als camouflage overige internaten, 1,1 miljard. Dat daar bijna een derde bij kwam vergeleken bij vorig jaar, is logisch,

En wat was dan vorig jaar de toename, zou ook interessant zijn. Pakweg 5 jaar geleden ging het alleen nog over "en overige internaten", daar kun je het aandeel van AZC's uit afleiden.

7
39 Wendel

Men maakt een hoop herrie over een ei met een heel klein beetje fipronil. Daarvan zijn voor miljoenen vernietigd maar dit kun je zo kopen terwijl je ongeveer een half miljoen van die eieren binnen heel korte tijd moest eten om ook maar iets te doen. Maar van deze dingen heb je maar een handjevol nodig en dat mag zo verkocht worden. Dezelfde lieden met altijd zoveel commentaar op ons voedsel verdedigen dit met hand en tand want het ligt in de alternatieve winkel.

0
40 streek

@29 Natuurgeneeskunde is wat anders dan alternatieve 'genees'-kunde (=moderne kwakzalverij). Natuurgeneeskunde is de voorloper van zowel de reguliere geneeskunde als de moderne kwakzalverij. In de reguliere geneeskunde zijn de werkende methoden opgenomen en charlatans met de rest op de loop gegaan in de moderne kwakzalverij.

0
41 oeioeioei

@38 Ik heb er geen probleem mee dat mensen hun geld aan uit geven. Ik heb er ook geen probleem mee dat deze dingen verkocht worden. Ik heb er wel een probleem mee dat dit als "geneeskrachtig" verkocht word terwijl dat simpelweg onzin is.
Dat is gewoon oplichterij en dat moet niet kunnen.

Gezien je reactie vindt jij oplichterij wel acceptabel. Heb je soms aandelen in de homeopathische industrie?

0
42 Shit...Fan...WhatAMess

Toch nog even voor die alternatief gehandicapte figuren die blijven roepen dat abrikozenpitten 'natuurlijk voedsel' zijn en 'dus' goed voor mensen wat extra uitleg in naturalistische stijl:
Het gif in abrikozenpitten zit er juist in omdat de natuur NIET wil dat die pitten gegeten worden. Ja, de vrucht is wèl bedoeld om opgegeten te worden, maar dan met als bedoeling(*) dat de binnenste pit onbeschadigd het lichaam weer verlaat, compleet met een dosis mest. De voedingsstoffen in de pit zijn nodig om er weer een plant uit te laten groeien, dus die pit moet niet verteerd worden.
Het gif in de pit zorgt ervoor dat dieren die de pit kapot kauwen dit niet snel weer zullen doen. Alternatievelingen die abrikozenpitten eten, verdienen dus in wezen niet beter dan er flink ziek van te worden en aan dood te gaan, want dat is de natuurlijke functie van het vergif, NIET om wat voor ziekte dan ook te genezen (wat het dan ook niet doet).

*: Uiteraard heeft de natuur of de evolutie geen 'bedoeling', maar zijn dingen domweg zo geëvolueerd omdat ze de overlevingskansen van de abrikozenplant vergroten. Het is echter voor veel mensen wat begrijpelijker in termen van doelgerichtheid.

0
43 RichardR

@42 : Oplichterij is schering en inslag, zeker nu de overheid het slechte voorbeeld geeft. Waarom deze focus op juist deze vorm van oplichterij? Uit sociaal-voelend medeleven met de slachtoffers, zeker, en vast niet omdat u een pro-farma trol bent?

4
44 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@48 Het schijnt voor verschillende sympathieke deelnemers zoals @13, @22, @24 en @43, nogal van belang te zijn wat ik vind van deelname door t...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

eh
England's ludicrous experiment in privatised water is coming to a messy end | Adam Almeida

Veel te weinig geïnvesteerd in onderhoud.Maar wel elk jaar maximale winstuitkering aan de aandeelhouders....

6 minuten geleden geplaatst door eh

elsemiek
Muziekdraadje

https://www.youtube.com/watch?v=bCnuEWLeEEEHauser Lana Trotovsek Erbarme Dich ...

8 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Reconquista
Meer asielmogelijkheden voor vluchtelingen uit Eritrea met dienstplicht

Die snapt er nog steeds niets van. Dat het volgend kabinet het maar weer snel terug mag draaien. ...

9 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Weetal
Pianist Jan Vayne belegde 2,6 miljoen na onzorgvuldig advies van zijn bank: ‘Dacht dat dit veilig was’

Aandelen, zonder stemrecht.Wie koopt er nog aandelen?...

10 minuten geleden geplaatst door Weetal

elsemiek
Muziekdraadje

https://www.youtube.com/watch?v=nZb7FcP84CMErbarme Dich Mattheus Passion het meesterswerk van Bach ...

11 minuten geleden geplaatst door elsemiek

LoydMorris
Meer asielmogelijkheden voor vluchtelingen uit Eritrea met dienstplicht

Waar kunnen Nederlandse jongeren naar toe, als deze opgeroepen worden voor de dienstplicht?...

11 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
'Promes moet afzien: kaalgeschoren en met twintig man in cel'

Die wil heel gauw terug naar Nederland. Dan maar een tijdje brommen in een Hollandse cel. . . ...

12 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

progressiefliberaal
Meer asielmogelijkheden voor vluchtelingen uit Eritrea met dienstplicht

En volgende week zeurt hij weer dat hij geen plekken heeft.Bij uitstek de meest overbodige bewindsman van Nederland. Creëert alleen maar pr...

12 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

eh
England's ludicrous experiment in privatised water is coming to a messy end | Adam Almeida

uit artikel:Sinds de privatisering in 1989 zijn de waterrekeningen in Groot-Brittannië met 360% gestegen, meer dan twee keer zoveel inflatie ...

15 minuten geleden geplaatst door eh

NK. App
Xxxs ComDogfartnetworkToni CamillePorn MexicanoNikki Mudarris Sex TapeBest Cam Girl SitesLios Griffin PornManuels Fucking PovPorn.negrasBrunettepornTube GloraAsian Girl XvideoLola Cheeks NudeKemuri HakuKkandccTamil Young SexAssamese FukingNepal Ka Sex VideoNaked Public BathRamba Hot SexExotickittyShemale DildoPapas Con Hijas CojiendoBig Fat PussuHotwife ReclaimDesi Xn.xxVideos Only Fans GratisAli.lee NudeBbw Ebony Blow JobDancesexNami3nekoAmature Nude PhotosMia Khalifa BlackedSon Creampies Mom PornLesibian XxDog Knot Cream PieScan.hantaiBokep Av TubMelhores Filme Pornô BrasileiroNacked BlondesJenna Fischer NudwGilf HentaiGropedasiansSasha Sparrow-woodman CastingCartoon Vr PornHentai Furry PornLena Paul RimjobFilm PornographiquesXx Video H DIndian Bf MmsChina Porn Full MovieTower Of Fantasy PornBokep Indonesia PremiumNude Pic Of BbwPfk StudioAmala Paul FuckChiquitaxxxMther XxxBig Ass Porn VideosNude Aunty DesiDred PornstarMassage Palor Hidden CamCarisha FemjoyPornográfico ColombianoStep Mom Porn VideosNudevideocelebsTelugu Mallu AuntyDf6 Org XxxDownloader PornhubVi Hard Training PygoDoctor Sex Video DoctorSexy Paoli DamCojiendo EicoScoody Doo PornXxx Video Full Hd MomFc2-ppv-3423152Chloe KreamsMallu Aunty Hot NudeCeebrity PornPublic FleshingAshley Massaro NudeXn Sexy VideoGujju Sex VideoAunty Teacher SexAj Applegate PregnancyEbony StripchatCatoon Porn 3dMia MaffiaBig Butts Naked WomenSunny Leone PronhubMandy Myse PornSexemodele FrContos Eróticos GVeronika BlackMimirogers NudeShruti Hasan BoobsRajasthani Sax VideoNakedcameltoesSharing Drunk WifeBedt Porn Video EverDoublecumshotNaked Celebrity VideosMasturbateandchillNatasha Xx VideoChinese Bf MovieXnxx Sexy BfNepali Pron VideoBig BoodsSon And Mom SeduceErotica FictionPorn For InstagramMandylee OnlyfansRuti SaijoTwitter BackshotsChubby Girl SexBeautiful Anal VideoAdult Anime PornIndian Original PornBlack SquirterWet Pussy TrainingLaura Lion PornSwinger Porn FunFilms Pornos Gros SeinsSimon Rex PornPoran SaxNew Milf VideosNew Porne VideoNew Couple PornBigtit Japanese PornGrandma's Giving BlowjobsCamera PornografiaMovie NxxxCumming HotPinesoul69Live XxPorn HaBlack Cobra Sex VideoNaugty AmericanTictokpornMalik DelgaytPorn BengaluruSharon WhitepornSexlesbian HdAtriz Pornô NegraTwitter Sexo GayIndica FlowersPorn Asian BigtitsAlien HenatiSecretbenefits.comFilms Pornographiques Complets