Politiek

Martin Sommer (Volkskrant) ontmaskert leugenachtig D66 Amsterdam, die zogenaamd ‘tolerante’ partij

30-12-2017 11:27

 

“Waar kwetsangst toe leidt, hebben we vorige week gezien. Shirin Musa van Femmes for Freedom vertelde op tv over haar affiches van een zoenende, gehoofddoekte moslima en een Joodse jongen met keppeltje. Ze wilde ze na Rotterdam ook in Amsterdam verspreiden. In Rotterdam was het aan de partij Leefbaar van Joost Eerdmans te danken dat deze reclame voor de zelfbeschikking in de liefde kon worden aangeplakt, tegen de wil van de PvdA en de moslimpartij Nida. In de hoofdstad van de homoliefde, de tolerantie en de diversiteit ving Musa bot. Zij had vooral van D66 te horen gekregen dat ‘de gemeenschap’ dit niet aankon. Weer die betutteling, generalisatie, en die onbeweeglijke multiculti-identeit.

Toen het een relletje werd, ontkende D66 wethouder Kukenheim de weigering in alle toonaarden. Haar had nooit een subsidie-aanvraag bereikt. Een typisch woordvoerders-handigheidje, zei CDA-raadslid Diederik Boomsma, die ik erover belde. Hijzelf had na de zomer met Samira Bouchibti (VVD) bij de collega’s van andere partijen gepolst of die voelden voor zo’n affiche-actie als in Rotterdam. Hij kreeg van D66 hetzelfde antwoord als Shirin Musa. De actie was stigmatiserend voor moslima’s.

Stel je voor. Twee rechtse partijen nemen het initiatief om de liefde te bevorderen. Uitgerekend de partij van de tolerantie sluit de luiken. Daarna voltrok zich het grote bochtenwringen. Ook D66-fractieleider Reinier van Dantzig was op zoek gegaan naar die subsidie-aanvraag. Niet gevonden!

Intussen had Shirin Musa een mailwisseling tussen haar en de gemeente opgediept. Maar het was heus een geweldig initiatief, haastte Van Dantzig zich te verklaren, en waarom diende Musa niet gewoon een nieuwe aanvraag in.

Hier zien wij een volksvertegenwoordiger met zijn vingers tussen de deur, minder dan drie maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Het liefst zouden ze bij D66 helemaal niks vinden, omdat de diversiteit voorschrijft geen oordeel te vellen over andere culturen. Uiteraard worden traditionele moslims nerveus van een zoenende moslima met een keppeltjesjongen.

Volgens de safe spaces-gedachte moet je die mensen niet willen kwetsen. Maar je kunt het onmogelijk liberaal noemen en zoals de kernactiviteit van de universiteit de botsing der geesten is, is die van de politiek keuzes maken. Shirin Musa laat zien dat deze keizers van de tolerantie geen kleren aan hebben. Zo’n vrouw verdient een staatsprijs.”

 

Gratis gemeenteraadsverkiezingen-stemadvies van Martin Sommer in de Volkskrant: stem alles als het maar geen D66 is. Die partij lijkt misschien tolerant en liberaal, maar is het tegenovergestelde en zal alles doen om campagnes die échte tolerantie moeten bevorderen zoveel mogelijk tegen te werken, want tolerantie écht bevorderen, anders dan een regenboogje in je Twitter-avatar zetten, is natuurlijk alleen maar kwetsend en stigmatiserend en dat moeten we vooral betuttelen met z’n allen.

Martin Sommer bewijst: D66 Amsterdam is gewoon good old moralistisch, betuttelend, verstikkend, policor PvdA Amsterdam maar dan in een hip, gelikt, genderneutraal jasje.

Trap er niet in!