door Havermout in Binnenland  ·  131 Reacties

  • 25
  • 1395x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@1
Leuk bedacht, maar jouw voorbeelden zijn "Melkertbanen".
Die kosten nog meer geld; leveren geen geld op en slecht voor de economie.

Repatriëring van statushouders 'nadat de vrede is getekend', is al een beter alternatief.

0
101 Gandalf

Ben bang dat over een aantal jaren de AOW gekoppeld gaat worden aan de pensioenen. wie zijn stinkende best heeft gedaan, door pensioenopbouw en hard werken, krijgt relatief gezien niets meer. Nu is dat ook al zo met ouderen die hun baan hebben verloren. Enkele jaren geleden kregen ze WW tot de pensioenleeftijd, nu mogen ze hun huizen opeten, waar ze nog in wonen.

3
102 francaise

@102
Laten we dit even vergeten.
In 2022 wordt weer gekeken naar de levensverwachting, dan kan de AOW leeftijd dus omhoog gaan.

Ik zat in de IOAW ( ouderenbijstand ), heb inmiddels weer werk.
Het was de bedoeling dat de IOAW in 2020 afgeschaft werd.
De nieuwe regering wil dit met 4 jaar verlengen ( ik weet niet of dat al gebeurd is ).
Ik meen ( weet het niet zeker ) dat men 55 jaar moet zijn op datum van ontslag om in aanmerking te komen voor de IOAW.

IOAW is dezelfde bijstandsuitkering, maar men hoeft het eigen huis niet op te eten.

0
103 abessijntje

"Om de gemeenten tegemoet te komen is er voor 2016 en 2017 wel een tijdelijke regeling gekomen. Gemeenten kunnen extra geld lenen van het Rijk. Maar dat geld wordt twee jaar later weer ingehouden op hun bijstandsbudget. "

Let wel, autochtonen, bijvoorbeeld langdurig zieken, 50 plussers in de bijstand, die weinig tot geen uitzicht hebben, zijn ook de dupe, want op hun wordt het eerst bezuinigd. Zij krijgen niet of nauwelijks meer een advokaat, daarvoor zijn ze afhankelijk van het juridisch loket, dat ze het liefst van het kastje naar de muur stuurt, of naar laatstejaars rechtenstudenten.

Want het juridisch loket valt onder een eigen "zelfstandige" stichting die financieel geheel afhankelijk is van het Ministerie van Justitie. Immigranten daarentegen hebben advokaten genoeg. Daarvoor wordt betaald door al die ngo's en types als Soros.

1
104 Wendel

@94 Dat is al heel royaal, eigenlijk al meer dan voldoende.

0
105 Bakgraag

"Bovendien blijkt het voor migranten vaak lastig om aan het werk te komen, vanwege hun taalachterstand of door psychische problemen."

Bovendien blijkt dat een grote groep migranten het wel prima vindt zo en geen enkele moeite doet om een baan te vinden of te aanvaarden. Integendeel, deze groep doet er alles aan om niet aan werk te komen.

Zo zit dat. De goeden niet te na gesproken.

1
106 manpower

Die zijn echt niet gek, werken ? Ik niet hoor daar hebben ze hier toch die domme Nederlanders betalen wel

1
107 knorkokkie

Bedankt Timmermans en consorten voor al dat tuig dat jullie hierheen verschepen

2
108 knorkokkie

@103 "In 2022 wordt weer gekeken naar de levensverwachting, dan kan de AOW leeftijd dus omhoog gaan."

Dat is al gedaan! Omdat ook is afgesproken dat de AOW leeftijd 5 jaar voor de aanvang van de oorspronkelijk beoogde leeftijd niet meer mag wijzigen heeft de politiek in 2017 gekeken naar de levensverwachting om de AOW leeftijd vanaf 2022 weer op te kunnen hogen. Helaas voor hun was de levensverwachting niet gestegen en nu mogen ze de AOW leeftijd niet verhogen. Echter niet getreurd: D66 en VVD zijn naarstig op zoek naar andere redenen want die AOW leeftijd moet uiteindelijk ergens tussen de 71 en 75 jaar komen te liggen is de wens van de politiek.

0
109 Conradijntje

Als de gemeente alleen maar geld mag lenen voor het rijk, terwijl het rijk degene is die de sociale premies int, dan beschouwen wij die betaalde premies als geld, geleend of oneigenlijk aangewend door het rijk. Die worden dan direkt opvorderbaar ten behoeve van de eigen gemeente van de burgers, die de premies hebben betaald.

1
110 Wendel

Ja dit kon je op je klompen aanvoelen!

0
111 claartje

** gebruiker verwijderd **

@108 Vluchtelingen zijn niet perse tuig. Onverdraagzame mensen daarentegen. .....

112 verwijderd23941

@92 Kort gezegd, Ja. Ze doen dit niet zelf want daar hebben ze geen legitimiteit voor. Ze zetten westerse europese legers en het amerikaanse leger in om hun oorlogen te voeren. Het is inmiddels genoegzaam bekend dat olie en aanvoerroutes de aanleiding zijn voor oorlogen en degenen die daar belang bij hebben zijn natuurlijk zeker oliemaatschappijen.

Dus je kunt wel dommetje spelen maar je weet precies wat ik beschrijf.

De westerse interventies in irak, afghanistan, libie en syrie zijn niet gevraagd door de westerse burger maar door grote multinationals die hun belangen willen zien verdedigd door nationale legers. Laat die bedrijven dan ook maar betalen voor de vluchtelingen.

Ik wil die westerse troepen uit die regio. Ze hebben daar niks te zoeken. Dan stoppen ook de vluchtelingenstromen.

7
113 Hollander1967

@113
De vluchtelingen die in Nederland aankomen zijn allang geen oorlogsvluchtelingen meer,zij zijn al menig veilig land door gekomen voor dat zij in Nederland zijn.

1
114 kelly11

@112 Als je dus extra tuig wil voorkomen gewoon allemaal weigeren

1
115 Ikke44

90.000 uitkeringen er bij in 2 jaar tijd voor immigranten die, ten onrechte voor vluchteling worden uitgemaakt ! Hoeveel van de lapzwansen moeten er hier nog meer komen ? En werk ?? Er is gewoon geen betaald werk !

0
116 B55

@114 Nou en? Er is met de EU lidstaten afgesproken vluchtelingen over de lidstaten te verdelen. Of vind je, tamelijk nimby, dat vluchtelingen in landen met een EU buitengrens moeten worden opgevangen?

10
117 Hoofd bijzaken

Terug naar huis met die gelukszoekers.

1
118 1050 hPa

Ook hier, lijkt me stug ! ... overheid kan makkelijk bijspringen, want er kan ook 1.4miljard naar buitenlandse aandeelhouders op basis van de vezels van de Premier !

Die hoop ik ook zo genoten heeft van 'de kringloopwinkel' op de VPRO !

1
119 mightimouse
120 Thompson

Jamaar deze hoogopgeleide lieden kwamen toch juist ons pensioen veiligstellen?

Hoe kan dit nou Rutte?

1
121 greenmango

Rutte , je bent gewoon een oplichter

0
122 knorkokkie

oh maar daar hebben ze hier en daar al een oplossing voor gevonden....gewoon het welzijnswerk inzetten.
Het welzijnswerk wat eigenlijk ingezet moet worden om de leefbaarheid te vergroten en mensen die in de shit zitten op te sporen...mag nu na jarenlang te zijn gekort en gemangeld gratis en voor niks statushouders naar werk begeleiden.
Niks ouderen ondersteunen, niks mensen die al jaren hier wonen en werken helpen bij hun krappe budgetje....niks aan activiteiten voor kinderen onder de armoedegrens die toch al nergens komen....gewoon de gaten dichtlopen van voorzieningen die men niet meer kan betalen....thuishulp, uit de jeugdzorg of psychiatrie gevallen, grote afstamd tot de arbeidsmarkt, hersenbeschadiging, schulden, extra beveiliging op straat, ondervoeding en nu toeleiden van statushouders naar werk.....alles doorschuiven naar het welzijnswerk zodat het lijkt alsof er toch nog wat aan gedaan wordt....
voorzieningen afgebroken...en nu alles doorgeschoven naar de sector die als eerste en het hardst is gepakt....ik.vind het maar wat brutaal en huichelachtig.

0
123 MarkUg

De Nederlandse burger met 1 paspoort zonder baan die ontslagen is....doordat hij te duur is, kan zijn spaargeld opvreten omdat hij niet in aanmerking komt voor een uitkering. En waarschijnlijk nooit meer een huis kan kopen omdat hij geen eigen vermogen meer heeft.

0
124 DONKEY R

Maar ik hoor het al, we mogen nog langer doorwerken en meer belastingen betalen.

Terwijl de rijkste mensen steeds rijker en rijker worden. Het systeem is totaal verrot.

0
125 DONKEY R

Te weinig geld voor de uitkeringen van gelukzoekers? Nou dan kort je toch Nederlanders op hun uitkering, want we willen toch niet dat die gelukszoekers voor niks hierheen zijn gekomen. Zo vinden ze geen geluk.

Als die gelukszoekers nu gewoon eens niet worden toegelaten en in hun eigen land voor hun geluk gaan werken.

0
126 A Passenger
127 Louis Vandaal

En dan te bedenken dat de vluchtelingen stroom is afgenomen in 2017 en wel met 50%.

1
128 FonTok

@128 : Zegt wie? Een wijziging in de manier van registreren/tellen doet wonderen. Zie je aan de "afgenomen werkloosheid" doordat allerlei groepen onterecht niet meer meetellen als werkloos.

1
129 Wendel

Het rijk wil altijd toe naar Amerikaanse toestanden. Dan innen de gemeenten zelf de sociale premies, en worden DUS afhankelijk van de gunst van individuele grootbedrijven om de sociale lasten te kunnen bekostigen. Wat er gebeurt als dat grootbedrijf, ondanks alle mogelijke concessies, toch vertrekt naar China of India, zie je aan Detroit en nog een aantal steden in US. Hartstikke failliet, soms zelfs geen water en electra meer.

Het principe van solidariteit is, dat je samen betaald voor elkaar binnen een land, ongeacht waar men woont. En de overheid int wel de premies, maar weigert voldoende geld te leveren aan gemeenten voor de uitkeringen, waar de premies voor bedoeld zijn. Toch moet je niet in de val trappen, dan maar het innen van sociale premies naar gemeenten te verschuiven, hetgeen op deze manier natuurlijk aantrekkelijk wordt gemaakt, zoals ik met mijn US-voorbeeld laat zien.

En ik denk, eigenlijk, dat dat precies nou juist wèl de bedoeling is van het rijk, dat we dat zelf van ze gaan eisen, gewoon door dit ongefundeerd, zonder argumenten, onterecht korten van geld dat het rijk int van alle burgers met het doel, die burgers, in gemeenten, daarmee recht te doen. Niet met het doel om daar immigranten van te bekostigen of de EU. Dat is verduistering of oneigenlijke aanwendig van gelden met een bepaald doel.

1
130 Wendel

Er is altijd wel wat te doen.

1
131 Scalple

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@27Het lachen vergaat hem wel. Wacht maar gewoon af, totdat deze Nederlandse asielindustrie, aan zijn eigen ondergang, ten onder gaat.Lang ...

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

Slavink
Advies: maak meer van het Bijlmerramparchief openbaar, zodat burgers ‘hun eigen verhaal kunnen vinden’

Maar die mensen hebben na dertig nog steeds geen Nederlands geleerd, die spreken nog steeds Swahili ... 😎...

5 minuten geleden geplaatst door Slavink

Slavink
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

Maar die man zijn Volkspartij heeft verlies geleden? Wat een grote broek trekt Timmermans hier aan. Alhoewel, groter dan de broek die hij op tv ...

6 minuten geleden geplaatst door Slavink

Slavink
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

Mooi, een jankende Van der Burg, personeelstekort, geweld, Boa's moeten bewaken en nu her vertrek van deze directeur. De eerste barsten in die z...

8 minuten geleden geplaatst door Slavink

Sarcoff
Vaccinatiefile bij De Tref - De Orkaan

Het doet mij denken aan de eendenfuik....

9 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Mensen vragen zich af wat er met het gezicht van Sarah van Soelen is gebeurd

Je zal toch zo rondlopen als siliconen kip met eendenlippen, zou ze ook een schaamlippencorrectie ondergaan hebben?Wat een koe....

15 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

Kan het niet over Rob en de Russen gaan? Nogal off topic....

17 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Kinderen verwekt met sperma dat Belgische student doneerde voor onderzoek

Nee, niet helemaal, ik word ook ten dele mijn bijdrage aan fokbelasting(kinderbijslag) meebetalen....

19 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@3 Nee, mijn brave vriend, ik ben al geweest, en het was een waar feest, met sonkran (waterfeest) krijg je namelijk geld toe. Hoe is het nu me...

22 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Web Series Hindi UlluHouse Party PornGay Bpys TubeHappy New Year XxxSex Video Hollywood MovieTik Tok PoenHentais GamePorn HybBisexual PornTaking Off BraJohn Holmes VidsDisha Patani XxxRedtube.netWww Indian Anty Sex ComKorean Drama XxxXnxx Most ViewImaizumi HentWww Telugu XvideosWww Com Sexy Video HdSexy Telugu BfSex Movies SeenLeah GottJav.xomBriblossomvip NudesSextaseptimaVicki Chase DeeperAlex Blair XxxBf Big BoobsPhotos Of Nude MalesPrincessemily PornViolrt StarrXxx Com TamilBada SexCuckold TextsFilme PornorBest Movie PornsAmruta Subhash NudePostman SexFirst Night Sex MovieMadison Ivy Johnny SinsAlina Rai HotNatalie Korean MovieSunn Leon Xxx.comHooterssexForce GaypornPron SexseBokep BbwThreesome WebsitesDuther SwapBebi XxxHigh Quality PornMonica Bellucci NakedJapanese Beautiful Sex VideoBhabhi Nahate HueIndian XxxxX HmstrWww.pornon.comPorn ScreaminXxxx Vidio DesiBig Dick ProblemsBig Tits BouncingXx Dasi VideoIndian Sex Xxx Full HdHansika Hot BoobsDesifuckedWife Share DpMy Heroe Academia PornNwe SensationsMirko Mha PornWww TxxxMilf Seduces BoyHelina Price PornWoman Mating With A DogBrotherincestAmazona PornMooncricketBrtiney WhiteKristen Renton NudeWomen Caught MasturbatingSecratary BjLady Lady PornTube.pervezijaPornographic GamesLondontsElite GrilHot BgradeBrazzers Ass FuckLucy Lawrence PornBbw CameltoesPorn Of Making LoveMature Lesbian ThreesomeHairlesstwinksJavguru IncestTaimaninReddit CuckolGay JockpornBacktoom.castingSexyasiancamsDirty Fucking VideosIndain Porn StarsSister FuckedLily RadarJapenes Mom PornXvideobradilAkidearest NudeCassandra Peterson NudesXnxx MianmarViolet Myers HootersHorror Xxx VideosPunish SubmissiveGloryhole ComEmber Snow AnalOverflow HanimeUtah PornBbc On GrannyEbony Orgy PornVigin XxxPakistani PornHyderabad X VideoXxx Video Bp HdFirst Night Hot Sex VideoNude Hd PicsReading EscortEs.lainSalma Hayek Nude In Ask The DustJapan Bus SexCousins PornViolet Myers RickysroomTeens ThongsLesbian XxxFree Premium Porn HdPawg FuckedNude Woman BeautifulHilery Swank NudeVideospormo GratisXvideo.gay AmadorHenraitecaEthiopian PornosSam 38gTaylor Swift NudaPorn Kristen ScottAunty Sex PleaseAsian Mom XnxxSexo AsiaticosCoco Bliss NudesItslunarliv NudesLesbian Porn MassegeFree Porn 4kRed PussyhairKayleni Lee