Paul McCartney eerder deze maand in Perth
NOS Nieuws

Goed doel Australië schenkt gedoneerde tickets aan dochter van de baas

De chef van het Leger des Heils in Australië is in opspraak geraakt nadat zijn dochter een concert had bezocht met kaartjes die bedoeld waren voor daklozen. Majoor Brendan Nottle verdedigde de misstap in Australische media. "We zijn geen ticketbedrijf of evenementenbedrijf. Soms doen we het fout."

De kaartjes waren afkomstig van een fan van The Beatles. De man, Chris McDonald, had zeven tickets voor een optreden van zanger Paul McCartney aan het Leger des Heils geschonken zodat enkele daklozen een keer van zijn muziek konden genieten.

Maar bij het concert kwam de donateur erachter dat twee van zijn kaartjes waren gebruikt door een dochter van majoor Nottle en haar partner. Daar was McDonald niet blij mee. Naar eigen zeggen had hij meer dan een jaar gespaard voor de tickets, die in totaal ruim 1500 euro kostten.

Bij de Australische radiozender 3AW zei Nottle dat hij de kaartjes niet zelf aan zijn dochter had gegeven. "De twee tickets werden op het laatste moment teruggegeven door twee daklozen. Een leidinggevende heeft toen andere daklozen en vrijwilligers gebeld of zij nog naar het concert wilden. Toen hij niemand bereid vond, gaf hij de tickets aan mijn dochter."

Volgens de majoor had zijn dochter de kaartjes geaccepteerd met de belofte dat ze een oogje in het zeil zou houden bij de vijf daklozen die bij de show waren. "Het tragische is dat mijn dochter een van de meest vrijgevige mensen is die ik ken. Het was een chaotische situatie, dan kunnen dit soort dingen gebeuren."

Nottle zei verder dat er contact is geweest met de fan die de kaartjes had geschonken. Hij krijgt het geld terug dat hij voor de tickets had betaald. Donateur McDonald zei dat hij het Leger des Heils nog steeds steunt. "Ik ben zelf ook dakloos geweest en weet hoe belangrijk het werk is dat zij doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl