'Ik kies voor eigen land eerst, dat is politiek' (ad.nl)


Geert Wilders kreeg veel kritiek op zijn miniverkiezingsprogramma dat hij zonder toelichting de wereld instuurde. Die geeft hij nu. En een uitwerking in een Plan voor Nederland. ,,De kern van je verhaal moet op één A4 passen.''Op de televisie in zijn werkkamer vermeldt Teletekst de laatste ontwikkelingen in het proces dat gaande is tegen de PVV-leider. Sinds hij besloot er zelf niet bij te zijn, volgt hij de zaak op tv. Toch staat het kanaal niet afgestemd op de live-uitzending, gretig als hij is om over zijn plannen voor het land te spreken. ...

door Moetffmijneikwijt in Politiek  ·  364 Reacties

  • 0
  • 1470x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Eigen land van Wilders?

Een beetje indonesie en een beetje Nederland met een vleugje Israel?

4
351 Nos Calan Gaeaf (s7p)

* Verwijderd door de redactie *

352 Pxf7+

@311 "Zoals ik je vast al eens eerder verteld heb, voel ik het op geen enkele manier als een belediging al je mij moslim of mohammedaan noemt.
Alles beter dan een nationalistische PVVD-ert "

Dus iemand die sex had met een 9 jarig meisje, iedereen die niet zijn ideologie volgt voor slecht, onbetrouwbaar uitmaakt of erger, homosexuelen voor slecht en nog erger uitmaakt, vrouwen minder rechten geeft, etc minder erg dan iemand die zegt dat die ideologie niet hier thuishoort?

2
353 Bob de Brouwer

@350 "Wat een gezwets. Nederland behoort tot één van de rijkste landen ter wereld op gebied van sociale welvaart, scholing en levensverwachting c.q zorg."

En dat komt doordat ve van religieuze ideologie zijn afgestapt en feiten zijn gaan volgen. Willen we dat zo houden, dan moeten we vooral religie niet te veel ruimte geven.

2
354 Bob de Brouwer

@353
"Die ideologie" bestaat alleen in de hoofden van extremisten.
Zowel van extremisten die die ideologie misbruiken om terreur te zaaien, als van extremisten die die ideologie willen misbruiken om in eigen land een nationaal-socialistisch regime van autochtone "westerse" übermenschen (of wat daar volgens hen voor door moet gaan) te vestigen.

3
355 Luythaegen

@354
"En dat komt doordat ve van religieuze ideologie zijn afgestapt"

De basis voor onze huidige welvaart is anders wel gelegd in de tijd dat religie nog een hele grote rol speelde in Nederland.

Pas de laatste plm. 30 jaar is er sprake van een snelle ontkerkelijking, daarvoor was er slecht mondjesmaat sprake van ontkerkelijking.
Dit, terwijl onze welvaar sinds de jaren '60 met sprongen vooruit is gegaan.

Je stelling slaat dus opnieuw als een tang op een varken.

3
356 Luythaegen

@355 ""Die ideologie" bestaat alleen in de hoofden van extremisten."
Tsja, da's lekker makkelijk. Die ideologie staat gewoon zwart op wit in de koran. Ga jij nu ontkennen dat dit in de Koran staat? En dat Mohammed met een 6 jarig meisje trouwde die op haar 9e "vrouw" werd? Dat ontkent Islam namelijk zelf niet eens.

2
357 Bob de Brouwer

@356 "De basis voor onze huidige welvaart is anders wel gelegd in de tijd dat religie nog een hele grote rol speelde in Nederland."

Die welvaart? Ja, uit slavernij vooral, met name aangemoedigd vanuit Rome! Maar onze normen en waarden zijn geen christelijke, christendom heeft zich daar baar gevoegd.

"Pas de laatste plm. 30 jaar is er sprake van een snelle ontkerkelijking, daarvoor was er slecht mondjesmaat sprake van ontkerkelijking.
Dit, terwijl onze welvaar sinds de jaren '60 met sprongen vooruit is gegaan."
De werkelijke macht is al veel langer weg bij de kerk hoor, die macht was er enkel lokaal, de kerk had toen al heel weinig invloed op de politiek.

2
358 Bob de Brouwer

@355 "als van extremisten die die ideologie willen misbruiken om in eigen land een nationaal-socialistisch regime"

Noem 1 echt nationaal socialistische partij die hier in Nederland meedoet dan en ook echt zetels heeft? Echt nationaal socialisme is er nauwelijks!

2
359 Bob de Brouwer

@357
"Die ideologie staat gewoon zwart op wit in de koran."

Nee, die ideologie bestaat in de interpretatie die extremisten geven aan de Koran.


"En dat Mohammed met een 6 jarig meisje trouwde die op haar 9e "vrouw" werd"

A) zijn de meningen daarover verdeelt.
B) was het in die tijd niet ongebruikelijk (ook hier niet) dat meisjes zeer jong uitgehuwelijkt werden. (context en tijdgeest)


#358
"Die welvaart? Ja, uit slavernij vooral, met name aangemoedigd vanuit Rome!"

Nee, dat was de rijkdom uit de gouden eeuw.

De rijkdom waar we nu voornamelijk op teren, is het resultaat van hard werk van zowel onze eigen ouders en grootouders, als van de destijds aangezochte immigranten die ons land opnieuw hebben helpen opbouwen na de tweede wereldoorlog.


"De werkelijke macht is al veel langer weg bij de kerk hoor, die macht was er enkel lokaal, de kerk had toen al heel weinig invloed op de politiek."

Het CDA heeft vanaf het einde van de tweede wereldoorlog tot aan haar "avontuur" met de PVV/VVD vrijwel constant deel uitgemaakt van de regering met tussen-periodes waarin zij altijd tot de grootste partijen in de Eerste- en Tweede Kamer behoorde.
Ook deze claim van je slaat dus weer als een tang op een varken.


"Noem 1 echt nationaal socialistische partij die hier in Nederland meedoet dan en ook echt zetels heeft?"

Open deur...
PVV met 12 zetels.

2
360 Luythaegen

@360 "Nee, die ideologie bestaat in de interpretatie die extremisten geven aan de Koran."

Nee, het staat er gewoon letterlijk in.

"Nee, dat was de rijkdom uit de gouden eeuw."
Precies, en het is ook oud geld

"als van de destijds aangezochte immigranten die ons land opnieuw hebben helpen opbouwen na de tweede wereldoorlog.
"

Fantast, dat geld wat men verdiende kwam amper in onze maatschappij, dat ging naar familie in Marokko of Turkije.

"Het CDA heeft vanaf het einde van de tweede wereldoorlog tot aan haar "avontuur" met de PVV/VVD vrijwel constant deel uitgemaakt van de regering met tussen-periodes waarin zij altijd tot de grootste partijen in de Eerste- en Tweede Kamer behoorde.
Ook deze claim van je slaat dus weer als een tang op een varken.
"

Waar de D met name een grote rol speelde op landelijk niveau en de C grotendeels machteloos was wegens de scheiding van kerk en staat! En die is hier al eventjes hoor al een paar honderd jaar!

"Open deur...
PVV met 12 zetels."

Grapjas, je kunt dus echt niet lezen! Ik vroeg, ""Noem 1 echt nationaal socialistische partij die hier in Nederland meedoet dan en ook echt zetels heeft?""

De PVV is niet Nationaal Socialistisch, dat de PVV Nationaal Socialistisch is een fabeltje dat enkel stumpers aanvoeren om de PVV af te zeiken. Evenals dat Wilders een blonde Hitler is en dergelijke. Kneuzige reacties va n je hoor.

2
361 Bob de Brouwer

@360 "A) zijn de meningen daarover verdeelt.
B) was het in die tijd niet ongebruikelijk (ook hier niet) dat meisjes zeer jong uitgehuwelijkt werden. (context en tijdgeest)"

A. Helemaal niet, daar is wel consensus over binnen Islam hoor!

B. trouwen op haar 6e en sex op haar 9e? Dat was ZELFS in die tijd heel erg jong!

2
362 Bob de Brouwer

@362
"A. Helemaal niet, daar is wel consensus over binnen Islam hoor!"

Niet echt:
http://www.cie.ugent.be/bogaert/bogaert39.htm

4.2. Hadiths volgens dewelke Aisha op 9-jarige leeftijd huwde
Er zijn maar een handvol hadiths die de huwelijksleeftijd van Aisha bevatten - wat op zich al aangeeft dat haar leeftijd niet ongewoon was voor die tijd. Deze hadiths stellen dat zij 9 was bij haar verloving en/of huwelijk. Daar waar veel geleerden deze hadiths beschouwen als accuraat, kunnen er volgens anderen vragen gesteld worden bij de betrouwbaarheid ervan.

4.3. Indicaties voor huwelijksleeftijd van Aisha tussen 13 en 19 jaar
Ibn Hajar al-Asqalani, de shafi'itische soennietisch islamgeleerde en hadithdeskundige (1372-144question, schreef:
« Fatimah (ra) werd geboren rond de tijd dat de Kaa'bah herbouwd werd, wanneer de profeet (vzmh) 35 jaar oud was (...) Zij [Fatimah] was vijf jaar ouder dan Aisha (ra)» (Al-Isabah fi Tamyeez al-Sahaabah, Ibn Hajar al-Asqalaniy, Vol. 4, Pg. 377, Arabisch, Maktabah al-Riyadh al-Haditha, al-Riyadh, 197question
Dus: Fatima werd geboren toen de profeet 35 jaar oud was, dwz in 605. Zij was dus in 623 of 624, moment waarop Aisha en profeet Mohamed in het huwelijk traden, (624-605=) 18 à 19 jaar oud. Als men zich op deze bron zou baseren was Aisha, vermits zij 5 jaar jonger was dan Fatima, op het moment van haar huwelijk bijgevolg 13 à 14 jaar oud.

Volgens andere historische bronnen was Aisha 10 jaar jonger dan haar zus Asma, die in het jaar 73 AH op 100 jarige leeftijd stierf. Dit wil zeggen dat Asma in 622, het jaar van de Hijra, 100-73= +/- 27 jaar oud was. Zij was 10 jaar ouder dan Aisha, dus was Aisha op dat moment +/- 17 jaar. Vermits haar huwelijk met de Profeet 1 à 2 jaar na de Hijra afgesloten werd, was zij, luidens deze bron, toen 18 à 19 jaar. Referenties voor deze informatie zijn onder meer de volgende:


"B. trouwen op haar 6e en sex op haar 9e? Dat was ZELFS in die tijd heel erg jong!"

Er bestaan geen statistieken over de de leeftijdgrens van meerderjarigheid in de Arabische regio rond de jaren 600-700, maar aangenomen wordt dat, net zoals in tribale en vele pre-moderne samenlevingen, meerderjarigheid niet bepaald werd aan de hand van een leeftijdsgrens, maar biologisch bepaald werd, met name op grond van de menarche (de eerste menstruatie). Dit wil zeggen dat ook deze samenleving het als perfect normaal beschouwde dat een meisje, van zodra ze menstrueerde, seks had - en in het geval van de islam, die seks buiten het huwelijk verbiedt, dus in het huwelijk trad op voorwaarde dat zij daartoe niet alleen biologisch maar ook intellectueel, moreel enz. voldoende maturiteit had (waarover straks meer), geëvalueerd binnen dat tijdskader.

Colin Turner, professor in Perzische taal en islamitische geschiedenis, stelt dat, mocht Aisha 9 jaar geweest zijn toen ze trouwde, dit huwelijk met profeet Mohamed in historisch perspectief dan ook in geen enkel opzicht onfatsoenlijk zou geweest zijn. Ook het leeftijdsverschil tussen de partners werd in bedoeïenen- en andere samenlevingen als normaal beschouwd. [23]

Kortom, een huwelijk op jonge leeftijd was zowel bij ons in West-Europa als in de Arabische wereld in het verleden niet ongewoon. Zelfs als Aisha huwde op 9-jarige leeftijd, was daar voor de tijd waarin zij leefde niets onfatsoenlijk aan.

https://nl.wikibooks.org/wiki/Sociale_geschiedenis_van_de_vroege_Middeleeuwen/Bevolkingsopbouw
"Er zijn op Middeleeuwse kerkhoven studies gedaan naar de demografie van de mensen die leefden van de vijfde tot de achtste eeuw.

De kindersterfte was zeer hoog: 4,5%.
De levensverwachting voor pasgeborenen was minder dan 30 jaar.
De gemiddelde levensduur voor mannen was 45 jaar.
De gemiddelde levensduur voor vrouwen was 30-40 jaar. Zij overleden vaak tussen hun 18e en 29e door een mislukte bevalling of door kraamvrouwenkoorts.
Om de maatschappij te laten overleven, waren er dus heel veel kinderen en veel vrouwen nodig.

De samenleving bestond voor 60% uit mensen onder de 25. Dus de maatschappij was dynamisch en jong.
De huwelijksleeftijd lag rond de 12 jaar."

0
363 Luythaegen

@361
"Fantast, dat geld wat men verdiende kwam amper in onze maatschappij, dat ging naar familie in Marokko of Turkije."

Ten eerste bestaat die opbouw niet alleen uit een geld kwestie, maar ook uit het werk dat gedaan moest worden.
Met name op de werkvloer werd veel gebruik gemaakt van ongeschoolde buitenlandse werknemers, die aan de lopende band de productie hielp te verzorgen.
Zonder productiewerkers>>> geen productie>>>> geen verkopen/omzet>>>>> geen economische groei!

Wat het geld betreft;
vanaf eind jaren '60, toen de buitenlandse werknemers massaal gebruik gingen maken van hun contractuele rechten tot gezinshereniging, werden door deze lieden woningen betrokken, en werd het opgespaarde geld gebruikt om huisraad, schoolgeld, voeding en allerlei andere zaken te bekostigen in Nederland.
Daarmee hebben zij een aanzienlijk aandeel gehad in de groei van de interne markt in Nederland en andere west Europese landen.


"en de C grotendeels machteloos was wegens de scheiding van kerk en staat"

Vandaar zeker dat die C het homo huwelijk, de euthanasia, de zondagsrust en dergelijke zolang tegen hebben weten te houden.....
Dat had natuurlijk helemaal niets met de christelijke inslag te maken, toch?
En dat tot diep in de jaren '70 meneer pastoor de gezinsuitbreiding goed in de gaten hield, is zeker ook niet waar?


"De PVV is niet Nationaal Socialistisch"

Dat jij dat niet wil zien is jouw probleem.
Feit is echter dat de PVV zich in alle opzichten profileert en gedraagt als een nationaal-socialistische partij, en het dus ook gewoon is.

0
364 Luythaegen

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik neem aan dat de ME erop ramt net als destijds met de wappies....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

2 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

2 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

2 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

2 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

3 uur geleden geplaatst door Mac Benac

ongelovenloos
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Zo zal dat hier ook gaan. daar aan kan je zien dat er dubbele agenda's zijn. Alle landen binnen de EU stellen zich hetzelfde op voor de asiele...

3 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Nepali Girl FuckBrandy Renee PornEsperanza Gomez BbcAdult Xxx StoriesWhite Women PornThelexihearrtDasi Hot SexCamera Sex ComPublic Real PornSuck Breasts Video1960's PornNice AsssexJeff Milton PornHardcore SexNovinha No Sexo CaseiroSquirting DildoMary Mouser NudesTapana Telugu Movie Watch OnlineX Rated Porn VideosMy Family PiesX Video ChatBangla Choti GolpooRin PornHebtai GamesCoger Con ViejasAmerican Pie Nude ScenesDesixmasterJym XnxXnxx Most ViewOld Lady Boy SexIndian Girl Hot FuckGoth Porn GifsDase XnxxLaura Cohan HotHindi Adult VideoNaked Women Are BeautifulAnna Nicole Smith FeetPorn Pick.comFem Dom JoiFaciale PornAnemation XxxHana HimesakiKidnapping Sex Video Full HdDillion Harper SoloSunita MarshalAebnLos Mejores PornosxxxJavbguruEvelyn StoneTwinks SoloRussian MassageShriya Saran Hot ImagesBlack Loving PornMociefilmsTsukasaa AoiSee More Sex VideosBengali Chuda VideoLol Po RnMila Nova PornXxx95Lesbo Huge TitsOnlyfans TsFliz XxxEbony Tube XxxDyanna LauranXxxfreesexvideoKatie Cummings BellyAsstr.lrgComic Porn JabPormnhubBlowjob PositionsNaked Woman StandingHd Sex XvideosTantra PornSex Com 18 YearsYoga Gym PornErotica Gay Massageالقصص الجنسيهChatroulette SexyCaylee Cowan NudeBlonde Milf ChubbyBoku Wa Chiisana Succubus No Shimobe 1Nude Babes Bent OverCream Pie GifHd PornôXnxx.colmNagaland Sex VideosSexyindianJapani JabardastiFeature PornJapanese Hardcore XxxAnzai RaraCassidy Banks CreampieLesbiane PornOmegal ComGay Pornhentaiسكس ايرانيElectric Penis PumpHot Hot XxxBlack Cock Porn VideoXxx Video 3gHoodamaturesKoi De NefuCorinnakopf PussyBrezzar MomMilly MarxHindi Indian Porn VideoMatsumoto MeiCelebrity Porn In MoviesTiny CameltoeKay KummingzHorny Black MomsPorn FreanchInterrectial PornTits AndpussyXxx Desi Hd ComEnglish Sexy English SexBoundhoneysPorn Lesbians With StraponsWatching My Daughter Go BlackKiki VidisHottest Porn VideosMabuel FerraraProhibido PornMyanmar SexgirlSerena Ali PornClips4Oirn HubX N X X IndianAot P O R NSinfuldeeds ChineseTara Tainton MomLinamigurttBaby Alien And Aria ElectraLesbea ComWww Free Xxx MoviesKaylee NudeElla Reese CreampieBad Dragon SleeveHentai ReleasePorn On TumblrChubby Porn GifCzechchavMyfriendsfeetReese Wotherspoon NudeAsian Doll NudeBigpussy PicsMan To Man Xxx紛れもないリアルお嬢様育ちの箱入り娘Black Stepmom Porn