door Schildpad in Binnenland  ·  39 Reacties

  • 5
  • 530x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Andersom ook hoor, ook al zijn dan geen cafe's.

1 gebruiker-verwijderd

Ja, die café s zijn vaak onder dwang overgenomen door criminele marokkanen.
Daar moet je ook niet meer zijn om gezellig een biertje te drinken, de tijd van het kleine café aan de haven is helaas voorbij.

5
2 Positivo

Marokkanen, Turken hebben ook eeb etnisch monopolie op criminalitieti

5
3 Querulijn Xaverius,

Wat zou toch de reden zijn van al dat profileren?

2
4 upanddown

de visser gaat vissen waar de vis is

2
5 Jeb

Dat is geen etnisch profileren, maar ervaring.
De politie weet gewoon wat ze kunnen verwachten en handelen daar ook naar.

2
6 Vogelverschrikker

Wetten in een democratie worden gemaakt om het collectief te dienen, de meerderheid, niet de minderheid. Ze worden gemaakt om bepaalde effecten te bereiken binnen het collectief. Dat kan niet zonder onderscheid te maken welke groepen meer last veroorzaken, want last leidt altijd tot meer kosten.

Neem nou bikers, die worden ook als groep geviseerd, en dat mag wèl? Terwijl het een ernstige aantasting betekent van het grondwettelijk recht tot vereniging en vergadering, op grond van discutabele beeldvorming.

3
7 Wendel

Zouden eigenaren van kroegen waarin motorclubs hangen ook klagen over etnisch profileren?

@6 Het is wel etnisch profileren. Echter, het hele punt is dat daar helemaal niets mis mee is omdat etniciteit nou eenmaal deel uitmaakt van het profiel wat je schetst. De wereldwijd geroemde profilers van de FBI doen niet anders, en maken veelvuldig gebruik van etnisch profileren.

Als het etnisch profileren te ver gaat dan spreek je gewoon van discriminatie/racisme. Het feit dat ze het hier over etnisch profileren hebben toont aan dat ze ook wel weten waarom dit gaande is.

2
8 Bluth

Is hollandse cultuur, altijd maar de fouten bij iemand anders zoeken.

Als ze al 100 keer zijn langs geweest en nog steeds geen criminele activiteiten hebben gevonden.
Dan zou jij ook niet vrolijk worden als ze weer langskomen. Dan ga je afvragen waarom?


Ik citeer, ",Het kasboek lag een keer niet in de zaak. Dat is het enige.'' De horeca-ondernemer zegt navraag gedaan te hebben bij zijn autochtone collega's van zalencentrum De Raayberg. ,,Die zijn nog nooit op deze manier overvallen.''

Maar goed haat zorgt ervoor dat je hersenen niet meer kunnen functioneren.
Dan krijg van die uitspraken van 'de visser gaat vissen waar de vis is"

De toppers zoeken nog een topper.

Democratie voor iedereen, gelijke behandeling voor iedereen behalfe als je niet blank bent.

Animal Farm..

21
9 PrinsClaus

@9 Het is nou eenmaal een keihard feit dat veel Marokkaanse criminelen 'zaken doen' in Marokkaanse theehuizen. De kans is dus relatief groter dat de veiligheidsdiensten iets aantreffen in een Marokkaans theehuis, dan in een Colombiaanse samba-tent.

Het is ook vreemd dat jij er direct vanuit gaat dat de eigenaren de waarheid spreken.

Ik citeer; "aldus Azarkan die optreedt namens 'tien tot vijftien ondernemers en steunbetuigers'." tien tot vijftien (geen specifiek aantal) ondernemers EN 'steunbetuigers'. Nu zijn het er dus 11 tot 16, want jij bent een steunbetuiger.

4
10 Bluth

Scheelt de politie en de dus de belastingbetaler een hoop werk. Marokkanen zouden hun onterechte kritiek eens voor de eigen clan moeten bewaren. Je wordt een beetje ziek van die grote bekken, bovendien werkt het niet meer; de bevolking begint wakker te worden.

3
11 Soare

@10 Het is ook een keihard feit dat uit veel onderzoeken (bv in Belgie) bleek dat etnisch profileren juist kan leiden tot verminderde effectiviteit. Je besteed relatief te veel aandacht aan bepaald groepen, en laat andere groepen dus teveel ongemoeid.

Dat is nog los van de negatieve sociale aspecten.

10
12 d6072b01

@12 Dan is etnisch profileren doorgeslagen. Echter, ook jij ontkent niet dat je op bepaalde punten wel etnisch moet profileren, en dat het ook zeker werkt.

Negatieve sociale aspecten? Zoals zeggen dat allochtonen zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteit? question

3
13 Bluth

@4 Hekel aan Marokkanen ?

12
14 jantje van leiden

Zou ik ook doen, menig Berber is niet te vertrouwen.

4
15 Wild Rover

@13 Het kan bijzonder snel doorslaan; als je twintig keer een rapper in een dure auto hebt aangehouden, heb je 19 keer andere mensen niet gecontroleerd. En zelfs als het niet doorslaat is het helemaal niet gezegd dat het effectief is.

Negatieve sociale aspecten is niet zo lastig in te denken; keer op keer gecontroleerd worden, blijkbaar alleen op grond van je etniciteit, wekt al snel wantrouwen jegens de politie.

11
16 d6072b01

@16 Rappers zijn ook uitschot. question

4
17 Wild Rover

@2 U schijn op de hoogte te zijn van de criminele activiteiten van criminele Marokkanen.en dat kan alleen als men zelf ook deelneemt aan criminele activiteiten.Een brave burger kan alleen maar vermoeden wat er plaatsvindt in de criminaliteit.Maar een vermoeden is nog geen bewijs.Bovendien heeft een rapport onlangs uitgewezen dat autochtone agenten zelfs hun allochtone collega's intimideren.Dus dat Marokkaanse horeca ondernemers meer gecontroleerd worden dan anderen zou heel goed tot de mogelijkheden behoren.Een bewijs heb ik niet net zomin als u bewijs heeft dat het niet gebeurd.

10
18 jantje van leiden

@9
Want u gaat vissen waar geen vis zit?
Dan bent u niet echt een 'toppertje' hè? question

2
19 Hangingmen

@18
Dus komt het neer op gewoon gezond verstand en gaat men vissen waar men vis verwacht toch?

2
20 Hangingmen

@20 Als ik visliefhebber zou zijn zou ik gaan voor de grootste vis Op kleine visjes vissen is helemaal niet leuk.

7
21 jantje van leiden

Wat zielig toch voor die eerlijke marokkaanse ondernemers.

6
22 Jan met de korte achterlul

* Verwijderd door de redactie *

23 Captain Hero

@21
Dan nog gaat u toch daar vissen waar u de grote vissen verwacht?

2
24 Hangingmen

@24 Zeker weten,en dat is niet in het plasje met kleine visjes.

3
25 jantje van leiden

@16 Het kan ook bijzonder goed uitpakken. Hier haal ik nogmaals de profilers van de FBI voor aan als lakend voorbeeld.

"als je twintig keer een rapper in een dure auto hebt aangehouden, heb je 19 keer andere mensen niet gecontroleerd."

Dan zou je dat ook moeten zeggen bij een pedofiel wanneer men de blanke man etnisch profileert. Dit doe je niet omdat je weet dat statistisch gezien de kans vele malen groter is dat het een blanke man betreft. Echter, zal dit niet betekenen dat men volledig blind is voor een dader met een volledig ander profiel.

Het je het voorbeeld verwoord is ook nogal goedkoop, het was het controleren van mensen van een bepaalde komaf in dure auto's. Jij probeert er een sensatie-verhaaltje van te maken.

"Negatieve sociale aspecten is niet zo lastig in te denken; keer op keer gecontroleerd worden, blijkbaar alleen op grond van je etniciteit, wekt al snel wantrouwen jegens de politie. "

Is het de fout van de politie dat niet-westerse allochtonen zijn oververtegenwoordigd in de Nederlandse criminaliteit? Effectief beleid voer je aan de hand van de feiten, niet op basis van gekrenkte tere zieltjes.

5
26 Bluth

@9
"Democratie voor iedereen, gelijke behandeling voor iedereen behalve als je niet blank bent".
Dat is ook een etnische profilering.

Dit zou moeten zijn :
Democratie voor iedereen, gelijke behandeling voor iedereen behalve voor criminelen.
Dan verder concluderend dat veel criminelen van "niet-Nederlandse" afkomst zijn.
Is iets waar zeker de politie niets aan kan doen.
Het is niet meer dan logisch dat groepen waar de criminaliteit extreem hoog is , vaker en intensiever gecotroleerd worden.
Hier gaat het niet om de afkomst, maar om het feit dat de meeste criminelen toevallig uit die groepen afkomstig zijn.
Zeker is het logisch die groepen nauwkeurig in de gaten te houden, als binnen die groepen de nieuwe generatie (vooral de jongens) nog steeds in de criminaliteit wordt grootgebracht.
Opgroeien voor "galg en rat" heette dat vroeger.

1
27 Jalinda

@25
Wie het kleine niet eert,is het grote niet weerd.

1
28 kelly11

@3 onzin. komen samen op een procentje of 15 van de markt. Uit mijn hoofd hoor, kan er een procentje of wat naast zitten. Maar je lult sowieso poep.

2
29 Utrecht_83

@26 Effectief beleid voer je aan de hand van feiten.ik denk niet dat er feiten beschikbaar zijn die aantonen dat het etnisch profileren effectief zou zijn.En zeker niet in etnisch profileren van weggebruikers.Alleen alcoholcontrole levert genoeg maar daar zijn de overtreders meestal autochtonen.Misschien heeft u een link die aantoont dat etnisch profileren resultaten oplevert,maar niet met het bekende argument aankomen dat allochtonen oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit.

2
30 jantje van leiden

@26 De FBI mag helemaal niet raciaal stereotyperen, behalve bij hoge uitzondering (grenscontrole, terrorisme). En daar zijn diverse goede redenen voor.

https://www.justice.gov/archive/opa/pr/2003/June/racial_profiling_fact_sheet.pdf

(overigens al onder Bush Jr verboden)

0
31 d6072b01

@26 En trouwens; als je het hebt over "profilers" dan is dat heel wat anders dan waar het hier om gaat, namelijk preventief controleren. En dan disproportioneel bij bepaalde etniciteiten.

Hoe lang denk je dat een FBI profiler mag blijven, als hij bij elke moord denkt: zal wel een zwarte geweest zijn?

1
32 d6072b01

Het risico met etnisch profileren is dat je daar mee onterecht het draagvlak voor etnisch profileren gaat bevestigen.

Als je stelt dat drugs voornamelijk in gele auto's worden gevonden en daarom besluit alleen nog maar gele auto's te controleren, dan kom je op een punt dat je kunt concluderen dat alle drugs in gele auto's werden gevonden.

Maar komt dat dan omdat drugs alleen in gele auto's worden gesmokkeld of omdat men op een gegeven moment te weinig andere kleur auto's controleert?

1
33 Weet geen naam

Indien het bewezen is dat het percentage controles >>>>> percentage misstanden binnen de cafes dan hebben ze gelijk. Echter dat komt nog niet naar voren uit het stuk.

Indien bijvoorbeeld blijkt dat in 60% van de gevallen er een marrokaanse kroeg betrokken is bij criminele activiteiten en 50% van de controles worden daar op gericht dan is het geen etnisch profileren maar gewoon ervaringscijfers. Wil je dan klagen, kom dan met dit soort getallen aub.

Is het dan sneu dat de goeden er onder lijden? Absoluut maar dit geldt bij alles. Maar ook hierbij komt het slachtoffergedrag weer om de hoek kijken en wordt er wederom discriminatie met de haren bijgesleept. Nogmaals wil je dit hard maken, kom dan met knetterharde feiten.

@26 : Kun je dat van die blanke man even bewijzen statistisch gezien? Ik heb net ff zitten zoeken maar er is totaal geen bewijs voor. Slecht voorbeeld. Misschien dat het hier meer benoemd wordt in Europa, maar reken er op dat het overal voor komt en dat elk ras/cultuur zich er schuldig aan maakt. Ook dit soort beschuldigen moeten goed onderbouwd worden.

0
34 Gezond boerenverstand

@33 De criminelen zullen intussen een hele boel rode auto's regelen question

Dat is het andere probleem van etnisch profileren. Wil je een cafe runnen als front voor witwassen, vraag je je franse buurman dus. Niet je Marokkaanse.

0
35 d6072b01

@33 Als je je alleen focust op gele auto's en het aantal gepakte criminelen daalt, dan weet je dat je niet efficiënt bezig bent.
Dan ga je je op een ander kenmerk richten.
Dat noemt men ervaring.

0
36 Vogelverschrikker

@36 , Dat is op zichzelf geen graadmeter.

Ik kan EN heel veel criminelen pakken in gele auto's EN tegelijkertijd nog heel veel criminelen missen door me te fixeren op alleen maar gele auto's,

0
37 Weet geen naam

Ze worden gestoord met "zaken" doen.

0
38 Ceesje

@21 Als visliefhebber zou u toch moeten weten dat je met kleine vissen grote(re) vissen vangt.

0
39 Thompson

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Thierry Baudet (@thierrybaudet) on X

Ik vind het deze keer, een goede analyse van Baudet.Het klopt wèl grootendeels wat hij aanroert èn wordt ook door kritische journalistiek en...

30 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bop
Linkse activisten hekelen oproep Timmermans om niet op 4 mei te demonstreren: 'Dat is niet aan hem' - NieuwRechts.nl

@3 En als hij niets zegt mag hij de hand in eigen boezem steken omdat hij de activisten niet tot de orde heeft geroepen. Zó voorspelbaar, jouw...

38 minuten geleden geplaatst door Bop

Strongoli
Linkse activisten hekelen oproep Timmermans om niet op 4 mei te demonstreren: 'Dat is niet aan hem' - NieuwRechts.nl

Willen we wéér zo'n schreeuwer op De Dam, tijdens de nationale Dodenherdenking????Hij had gewoon zijn grote mond moeten houden. Je weet van ...

44 minuten geleden geplaatst door Strongoli

duurendaal
Is het waar dat de meeste asielzoekers 'gelukszoekers' zijn?

@79 m post@81 RobPAlle onderdelen van mijn betoog vallen als puzzelstukken in elkaar.Koopmans constateert dat het EU-asielrecht een lote...

1 uur geleden geplaatst door duurendaal

Wedergeboren
Offtopic

Voor de liefhebber(s) van wetenschappelijke papers: https://sci-hub.41610.org/ https://scihub2024.vercel.app/ ...

1 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

Rooibos
FDA Wants To Replace Salt With Bill Gates’ New mRNA Fake Salt

Nog meer Frankenstein voedsel van jullie vriend Bill Gates ! 😝...

2 uur geleden geplaatst door Rooibos

Wedergeboren
Offtopic

Paywall omzeilen? Het kan (en mag) niet meer! [België] https://www.bartstoffels.be/2022/06/10/paywall-omzeilen-online-krant/ ...

2 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

DikkeTor
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

Iedereen snapt natuurlijk wel dat die 2 miljard daar niet naartoe gaat. In de tijd van Gladio heette dat "algemene zaken" XD...

2 uur geleden geplaatst door DikkeTor

LoydMorris
Eerste Kamer stemt in met einde aan 61 jaar Groningse gaswinning

Een van de DOMSTE maatregelen die onze regering ooit genomen heeft! Wat een stelletje onnozele, kortzichtige halzen zitten daar. . . . ...

2 uur geleden geplaatst door LoydMorris

wildersfan
‘Er groeit een generatie op die nooit een betaalbare woning kan vinden’

Gelukkig gaat het goed. Nog ff 10 miljard naar Oekraïne overmaken. 20 Miljard naar de EU. Etc......

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Tamil Mallu HotSexvideoplayAnais HillViolet Myers Full VideosNaeja PornFree Adult Videos PornBeautiful Naked BreastsNude BowlingViolet Gems And Aubry BabcockAmater Lesbian PornBallbusting VidoesBig Ass RedditFree Vr Porn SitesDirtyroulettteFotos De Mulheres Nuas AmadorasPorn SchoolPornstar VideosAngie Varona NakedGang Banged StoriesMinecraft Animations PornJspanese PussyMandy Rose ToplessSecret PantiesNikki Benz Xxx VideoHookerblowjobXnxx Bhabi SexAsa Butterfield NudeUndressed Sex VideosMrdeepfaleOnlyfans BlowjobJasmine JnadSubmissiveslutFemale Body Builder NudeReal WifepornBlacked GangbangedJav SitesKelly Reilly BoobsAnna RoseXxx Hindi Dubbed VideoPolice Porn HdGroping Train PornBratty Stepsis PornHottest Porn VideodCeleberaties NakedKushina NakedRaju Sex VideoCurlyrican PornGangbangpornPornos Francais GratuitPorn Free Sexs69 SexGinger LynneTeen CreampiedBihar Ka Sex VideoDesi Aunty SaxArbian Sex HdBhabhi PprnHot AsmrtistsE Henti成人 社区OctakuroAlka Sex VideoIndian Pone VediosLegal Free PornSkip The Games ComWww.xhamseAnal BlackmailPhoenix Marie XxxIndian Hidden Mms VideosClips4freeNatalia NixReal Sister SexAlex499990ListcrawerXvideo ForteLost In The World Of SuccubusVillege XvideoLesbian Bondage PornGirlfriendfilnsFather And Daughter SexingCockporn GayAsian Porn GifLuna Star PornosHitomi TakanaMilitary Classified Gay PornHmesterSexaholicFreya SteinHentaicomics FreeFree Porns DownloadFree Playboy VideosPornografía ColombianaRaj XxxxXxx Hd Mom SonPorn Scissoring LesbiansNhentai.negAmirahdyme NudeMia Khalifa CancionesYoung Nude PhotosMilfporn ComicAnissa Kate VrN HanteiMilf JavSis And Bro XnxxDesi Village Girl FuckSexiest Milf VideoStep Sister Xxx VideosSensational Janine MovieHot Onlyfans LeakPornos RusoJungle Me Mangal XxxMulher Pelada De AnimesNovinhas Tiktok NuaFrench Kiss VideoRealitykingHindi X PictureLucy HentaiKatt Leya PornBbc BondageBdsm LibraryPornstar Porn VideoFilmporno ItalianoTelugu Sex ComeHot Dress XxxSleep Daughter PornThephatnessFree Pirn Video'sMom Gets CreampiesArtificial Intelligence Porn GameSucking PornosAnime Porn VidoeWifeysworld Spring Facial神木丽SpxrkleybratPussy On PussyAdultwork.co.ukCharlie Mac PornSucking ClitsXnxx Com Dani DanielsWomenpissingXnxx Hot VedioIndian Nipple PornIndianporn ActressAxhamsterTonicmovies.comThiaavSkip The Games CharlotteTmkoc XxxXnxx Romantic SexXnx Black Com