Eerder had Trump ermee gedreigd steun te schrappen aan landen die binnen de VN tegen zijn besluit zouden stemmen om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël.
Volledig scherm
Eerder had Trump ermee gedreigd steun te schrappen aan landen die binnen de VN tegen zijn besluit zouden stemmen om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël. © AFP

VS schrappen 285 miljoen dollar steun aan VN na stemming rond Jeruzalem

Nadat de Verenigde Naties een resolutie stemden die het besluit van Amerikaans president Trump veroordeelt om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël, kondigen de Verenigde Staten aan dat het 285 miljoen dollar steun aan de statenbond schrapt. "We zullen niet langer toelaten dat er wordt geprofiteerd van de vrijgevigheid van het Amerikaanse volk", stelt Amerikaans ambassadeur bij de VN Nikki Haley.

43 reacties

  • Michael Aerts

    6 jaar geleden
    Fons wordt jij hiervoor betaald?
  • David Bakker

    6 jaar geleden
    Wat een belachelijk en kleinzierig kind blijft m toch.
  • peter verbruggen

    6 jaar geleden
    hij straft de vn, dus niet de landen . china zal wel snel bijspringen . straks nog de vn naar europa verhuizen en trump staat volledig voor schudt. hoeveel respect dwingt trump nog af ? niks, nada ... hoor je macron of merkel nog over trump praten ? tegenwoordig is alles china dat de klok slaat . de nieuwe wereldmacht
  • Joery Goubert

    6 jaar geleden
    Das ne president naar mijn hart. Voor te profiteren ben je goed. Dat ze hier in België er maar een vb aan nemen.
  • Sharon Debeul

    6 jaar geleden
    @Robby. De joden zijn massaal na het jaar 70 Palestina ontvlucht, enkelingen zijn er gebleven en leefden tezamen met de voorouders van de latere moslims. Die regio kende vervolgens een influx van katholieken namelijk de kruisvaarders. De moslims zijn na de kruisvaarders diegene die Jeruzalem 100'den jaren bestuurd hebben, niet de Joden want die waren steeds een minderheid, totdat het zionisme opkwam.