door DruppeltjeDrie in Binnenland  ·  74 Reacties

  • 3
  • 901x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En waarom zijn #al die supermarkten uiteindelijk deze dagen open ??

Omdat de markt (jaha, die u's en ikkes !!) daar heel erg hun best in doen om vooral óók op zon- en feestdagen (want altijd zó r*tedruk !!) boodschapjes te doen waar dan de (winst)markt op inspeelt.
Zou iedereen massaal thuis zou blijven ?? ........ maar doen ze dus niet. "U vraagt, wij draaien" (winst). Hele fijne dagen verders. question

1
51 Tante Annie

@50 Als je zelf niet kerst viert (en dan bedoel ik het christelijke vieren), waarom zou je die cohesie en gezelligheid dan per se op 25 en 26 december plaats laten vinden? Ik heb van jongs af aan niet zo veel op met de verplichte gezelligheid (lees: lamlendigheid) op die dagen. Als je pech had, nodigden mijn ouders ook nog eens voor de maatschappelijke cohesie de een of andere eenzame collega uit, van wie het, althans in de meeste gevallen, ook niet geheel onbegrijpelijk was dat-ie eenzaam was. Werken op die dagen had me een uitstekende reden gegeven om de treurigheid te ontvluchten.

Er zijn vrij veel beroepen waarbij zon- en feestdagen gewoon wordt doorgewerkt. Ook daar allemaal ontwrichte gezinnen? Ik vind het sentimentele flauwekul. Als een gezin uit elkaar wordt getrokken omdat niet iedereen bij het kerstdiner kan zijn, dan is er met dat gezin al iets in de basis niet okay.

1
52 Smiling

Haha, een gristen die voor ons wilt bepalen of wij wel/niet boodschappen mogen doen tijdens feestdagen.

3
53 Mo[re]Slim.Al[er]t

@51 Steeds vaker worden ook appartementencomplexen boven/naast supermarkten gerealiseerd, want... dit geeft de vastgoedbedrijven meer rendement/winst! Die woningen worden héél hypocriet aan de man/vrouw gebracht met rustiek getekende art-impressies in mooie glossy folders. Het zwerfval, het pissen en blowen in de parkeergarages, de geluidsoverlast tijdens het laden/lossen en het rollen van de voorraadkarren over slecht gevoegde tegelvloeren worden er niet bij getekend of vermeld. De bewoners van dergelijke appartementen worden uitgebuit, sponsoren in feite de supermarkt en zitten vrijwel 24/7 in een overlastsituatie door zo'n zaak onder/naast hun huis. Juist daarom zouden de gemeentelijke overheden moeten ingrijpen en bij aanbesteding van een supermarktperceel een plan van eisen moeten neerleggen waaraan de exploiterende partij contractueel gebonden zou moeten zijn (net als bijv. in het openbaar vervoer). Onderdeel van zo'n plan van eisen zouden de openingstijden kunnen zijn, net zo goed als het dagelijks meerdere keren verplicht (laten) schoonhouden van de omgeving door het supermarktbedrijf in een straal van halve kilometer om de winkel en het verplicht laten inhuren van security om hangoverlast te voorkomen/bestrijden. De supermarkten hebben nu vaak alleen de lusten en de straat/wijk heeft de lasten.

2
54 DruppeltjeDrie

@54 En mensen kunnen zelf niet nadenken? Als je boven een supermarkt gaat wonen, dan heb je te maken met klanten en leveranciers. Waarom bewoners door daar te gaan wonen worden uitgebuit snap ik niet helemaal. En wat dit met opening met kerstmis te maken heeft al helemaal niet.

1
55 Smiling

Politie, benzinestations, zorg, etc werkt ook gewoon door. Ik zit nu ook alleen thuis.

Is niet erg, want ik weet al jaren dat dat zo is. Wij vieren morgen wel kerst....

1
56 ikkeniet

AH Pieter Calandlaan gisteren tot 22.00 uur, vandaag tot 20.00 uur en morgen tot 22.00 uur geopend. Omdat er vele moslims wonen, is die altijd open met feestdagen, wel handig.

3
57 ontken

@55 Hou toch op, schei toch uit. Je snapt het niet of wilt het niet snappen. Ik houd het op het laatste. Supermarktketens werken nauw samen met vastgoedontwikkelaars of hebben zelfs eigen vastgoed dochterbedrijven. Nieuwbouw appartementen boven/bij supermarkten moeten natuurlijk rap en zonder al teveel tegengespartel verkocht worden, dus wordt op woonbeurzen, websites en in brochures een heel rooskleurig en welhaast romantisch beeld geschetst aan de hand van de bekende art-impressions, die bij voorbaat een gevoel van spijt oproepen als je er niet zou gaan wonen... zó mooi en idyllisch zijn ze. Op- en afritten van parkeergarages onder balkons, bevoorradingssluizen van supermarkten naast voordeuren en door supermarkt-gerelateerd zwerfafval zwaar vervuilde woonwijken zijn daarop gek genoeg niet te zien. Daar staan op de tekeningen (waarop gek genoeg ook altijd de zon schijnt) nét een paar hele mooie grote bomen voor.

Dus natuurlijk kunnen mensen zelf wel nadenken als ze alles vooraf uitpluizen en natrekken, maar dat doen de meeste mensen niet. Niet grondig genoeg althans. De meeste mensen worden gemanipuleerd door de supermarkt-/vastgoedmaffia en gaan af op het idyllische totaalplaatje. In dat totaalplaatje zitten voor de omwonenden aanvankelijk ook meestal hele schappelijke openingstijden van de betreffende supermarkten. Zaterdagen tot 19 uur, zon- en feestdagen tot 18 uur of op de feestdagen zelfs gesloten... valt toch best mee? Totdat ze twee/drie jaar verder zijn, alle woningen in het complex verkocht zijn en ze hun openingstijden plotseling uurtje bij uurtje gaan verruimen en ze uiteindelijk alle zaterdagen en zondagen tot 21 uur en zelfs op hoofdfeestdagen tot 20 uur open zijn*. Het zijn net wurgslangen, die supermarktmanagers en hun vastgoedvriendjes.

* Dát heeft dit dus met opening met kerstmis te maken. Alles heeft namelijk met alles te maken.

2
58 DruppeltjeDrie

@45
De mensen hebben een keus om te gaan werken, of niet.
En in beide gevallen zijn er natuurlijk consequenties, maar een keuze hebben ze iig zelf.

Dat in tegenstelling tot u die vindt dat een sprookjesfiguur mag bepalen of iemand op een bepaalde dag 'mag' gaan werken.

Nou, ik weet wel welke variant ik - als normaal (zelf)denkend mens - zou kiezen.

2
59 BenErWeer

@53
Tja, is weer eens iets anders dan een Islamist die voor ons wil bepalen of we halal moeten eten, vrouwen gescheiden moeten zwemmen, geen geintjes over mohammed mogen vertellen en ga zo maar door.

Overigens heb ik met beide helemaal niets.

2
60 BenErWeer

** gebruiker verwijderd **

Het gaat de goede kant op. Ik ben op 'eerste kerstdag' ook nog even naar de winkel geweest, want voor mensen die niet geloven is het gewoon maandag! De volgende stap is winkels die 24/7 open zijn.

61 verwijderd-271

@59 @60
Deze discussie gaat niet om die "sprookjesfiguur". Ik heb zelf ook niets met welk geloof dan ook, maar 2e en met name 1e Kerstdag is/was/zijn/waren van oudsher traditioneel 1-2 dag(en) waarin het land (afgezien van -logischerwijs- de horeca en wat publieke diensten als zorg en OV, die ook dan op een laag pitje draaien) grotendeels heel even in een soort welkome rusttoestand kwam. Even weg van de hectiek, even niks, even tijd voor elkaar, even rust in de straat en de wijk. De andere traditionele Nederlandse feestdagen (vaak van christelijke origine, maar ongeacht of je achter de oorsprong ervan staat) zijn al langer om zeep geholpen door 'target managers'. Dat laatste, dáár gaat deze discussie wat mij betreft over. En die "vrije keuze" waarover je het hebt, is een wassen neus... maar dat had ik al uitgelegd.

3
62 DruppeltjeDrie

@62
Dan komen we weer terug bij @15 , @16 en @44 ..
Maw: u wilt bepalen wat en hoe anderen kerst vieren versus ikke die graag ziet dat anderen dat zelf bepalen.

2
63 BenErWeer

* Verwijderd door de redactie *

64 E.Meel

@63 Als ik je reacties zo lees, ben jij ook vast zo iemand die zijn/haar eigen verkeersregels bepaalt en rode kruizen negeert, omdat je bemoeienis van bovenaf maar overbodige gekkigheid vindt. Nogmaals: ik wil niet bepalen hoe anderen Kerst vieren. Ik wil een collectief rustmoment in de maatschappij, zo'n moment waarop zelfs de meest notoire workaholics kortstondig tot staan en de meest graaiende managers héél even tot inkeer komen, zo'n moment waarvan we er vroeger meer hadden, waarvan er nu nog maar ééntje over is en die op het punt staat ook te verdwijnen Heeft u "Scrooge, a Christmas carol" wel eens bekeken? Goeie film, niet voor niets een klassieker.

@64 K.meel
Mijn mening geven is iets anders dan werken. En inderdaad: als een moslima mij rond Kerstmis prettige feestdagen wenst, dan gaan er bij mij alarmbellen af. Dan klopt er iets niet. Dan staan er minimaal commerciële belangen op het spel.

0
65 DruppeltjeDrie

@65
"Als ik je reacties zo lees, ben jij ook vast zo iemand die zijn/haar eigen verkeersregels bepaalt en rode kruizen negeert, omdat je bemoeienis van bovenaf maar overbodige gekkigheid vindt. "
Absoluut niet, dit zijn afspraken die we als inwoners van een land gezamelijk hebben genomen ivm de veiligheid van iedereen op de weg.

Maar wat heb ik als atheist te maken met regels van de kerk?

2
66 BenErWeer

@65 en als addemdum op @66
Grappig..
U stelt:
"Nogmaals: ik wil niet bepalen hoe anderen Kerst vieren."

En gelijk daarop de contradictie:
"Ik wil een collectief rustmoment in de maatschappij, zo'n moment waarop zelfs de meest notoire workaholics kortstondig tot staan en de meest graaiende managers héél even tot inkeer komen, zo'n moment waarvan we er vroeger meer hadden, waarvan er nu nog maar ééntje over is en die op het punt staat ook te verdwijnen Heeft u "Scrooge, a Christmas carol" wel eens bekeken? Goeie film, niet voor niets een klassieker."

U wilt een 'collectief' (dus voor iedereen en ergo dus voor anderen bepalen) rustmoment, terwijl u daarvoor noig stelt dat u niet wilt bepalen hoe anderen Kerst vieren.

Wat wilt u nu?

2
67 BenErWeer

@65 wat een triest figuur. Alle alarmbellen gaan af als iemand je een fijne kerst wenst? Ja man daar is echt een hatelijke uitspraak.

2
68 Utrecht_83

@40 onzin voor een meerderheid in Nederland is Christus zijn verhaal gewoon een sprookje. De winter zonnewende is een oude traditie die eerst door de christelijke kerk is geclaimd en die nu veel families aangrijpen om gezellig samen te zijn.

1
69 Utrecht_83

@50 je ageert dus tegen je eigen fantasie. Fijn dat dat duidelijk is. Was ook al zo met het kassameisje.

1
70 Utrecht_83

Laat iedereen het toch voor zichzelf bepalen ...

0
71 MarcusCole

Mot die geindoctrineerde simpele ziel niet ergens naar een pedofiel gaan luisteren? Hoe lang nog moet de normale mens op zijn tenen lopen voor eikels die in sprookjes geloven?

2
72 Moetffmijneikwijt

@66 Je mag er dan wel weer zijn, maar aan je reactie te zien heb je mijn teksten bij @58 @62 en @65 a) helemaal niet gelezen of b) niet begrepen. Mijn betoog gaat namelijk helemaal niet over het geloof of regels van een kerk, maar over de non-stop graaicultuur in grote parasitaire bedrijven, die gedurende één dag per jaar wel héél eventjes uitgezet mag worden. En dat dit dan op een dag valt van een van oudsher traditioneel christelijk feest, ach...

@67 Daarmee bepaal ik nog niet hoe anderen Kerst vieren.

@70 Nee, ik ageer niet tegen mijn eigen fantasie. Ik heb (en dat heb ik hier al vaker geschreven) niets met het kerkelijke Kerstfeest zelf, maar kan wel van de sfeer en vooral de rust genieten op met name 1e Kerstdag.

@72 Je eerste zin is het negeren waard. Met je tweede zin ben ik het eens, als je tenminste bedoelt dat we kunnen gaan overwegen alle religies te verbieden, wat nog niet wil zeggen dat een maatschappelijke jaarlijkse rustdag in mijn ogen heel welkom is en moet blijven.

0
73 DruppeltjeDrie

@27 Dat klopt. Maar daar had ik niet naar gekeken. Ik had er niet eens aan gedacht dat ze het op zondag zouden bezorgen.

@2 IK bepaal niet of de AH plofkip verkoopt. IK koop nooit plofkip maar koop ALTIJD scharrel- of biologische kip.

0
74 A Passenger

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik neem aan dat de ME erop ramt net als destijds met de wappies....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

2 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

2 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

2 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

2 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

2 uur geleden geplaatst door Mac Benac

ongelovenloos
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Zo zal dat hier ook gaan. daar aan kan je zien dat er dubbele agenda's zijn. Alle landen binnen de EU stellen zich hetzelfde op voor de asiele...

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Indian Cam PornLesbian XxxnxXnxx InPhilippines PornstarMarathi Bhabi VideoNaruto SexsNoahjacobs00Massage Rooms ConTop.pornstartsFemdomccBest Place To Watch HentaiXena ZorakiPorn HappJaye SummerSexcey VideoAlanah Rae Sex VideosDesi Live Cam .comFirstnightsexvideoLift And Carry XxxPornô HqAss Up BjFree Naked VideosBadi Mastani HaiJulia Tica VideosBf Sexy Full Hd MovieSienna Day SexClubseventeenpornPovgodsReddit Fight PornFirst Time Sex GifBoobs And Nude PhotosNtr GamingIndian Full Length Porn MoviesReal Brother Sister PornGf NipplesSites De ZoofiliasNude Guy ModelXxx Hd Indian BhabhiX Video Sexy HindiFamily Swapping PornPornos FimesDream Porn.Jennifer EspositonudeMargot Robbie SextapeMia Khalifa Sex Videos ComStep Mom Fuk SonHow To Download Onlyfans VideosDevon Lee AnalBbc Amateur AnalHottest Porn ThreesomesOil XxxIndian Porn Sex XxxTamil Hot X VideoOld Woman AnalGay HorsesexChloe Surreal VrSexy HumpingVr Rule 34Xnxx Hd SexyStella Barey AnalLexis Candy ShopHentai NuaCartoon Bhabhi SexDemii D BestSister FuckigPorn 3d VrExtrenetubeXtreme Porn GayNaked People PicsAnna ChipovskayaKerala Kerala SexSouth Indian Naked SexAudio XvideoFree Bdsm VideosPorn Stars ListCumming On PantiesSucking On Big BoobsNude Ameteur TeensUsui RenBeach VoyeirPorn Dos FamososXxx VirgiPron IndHentai LoveMother Son CreampieHotporno ComThe Fappening ProPron MangaFlashing On PublicMatuer Asian PornCute PornstarBbc In PetiteDiamond Jackson PovPussyeroticIg Live Redditسكس گیStuffy BunnyLagertha ActressBlonde PubesBelle Delphine MasturbatingHannahowo New BoobsCindy Crwford NudeGali Mein Aaj Chand Nikla LyricsNew Sex FilmMegan.mariiiee OnlyfansTiger XxxSex Vedio BrotherBreckiehill PornPornhub OmegleRed Tube LezbianHentia HardGay Gaming PornChinese Sex HdDbz Chi Chi Porn히토미 근친Hotass BabesFatty Porn StarGifs érotiquesTelugu Aunties Sex VediosDaddy Faughter PornNudr GifsBig Tit MilfRakul Preet Singh Porn VideosXxx Desi Hd ComMeana Wolf FullHellovivifeetShaadi Ki SuhagratIndin SxeJanna Jameson NudeSrilankan PornographyPawg DildoEthiopia PornSex With Teacher In HindiMinamo JavMulherespeladasvioLinnea Quigley NudeMeldadel Onlyfans LeakedHansika Motwani SexyUnwanted Cream PieFlashing CumshotFlash PantiesXlovecamGreek Mythology PornSexynude LadiesOtomi GamesJulieann Huff NudeMiku HentaiVirgo Peridot Gem JewelsBe_cuuuuteSex Movie In Hindi Dubbed