Dode bij rellen in Jakarta tegen christelijke gouverneur (nos.nl)


In de Indonesische hoofdstad Jakarta is bij een protestmars van tienduizenden conservatieve moslims een dode gevallen. Zeker zeven mensen zijn gewond geraakt. De demonstranten liepen naar het presidentieel paleis in de hoofdstad Jakarta. Ze eisen dat de christelijke gouverneur van de stad opstapt, omdat hij de Koran zou hebben beledigd. ...

door Giovanni001 in Buitenland  ·  132 Reacties

  • 0
  • 931x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@97 'Dat jij niet het verschil begrijpt tussen mensen die pedofilie goedpraten en mensen die homofilie niets vinden is niet mijn probleem."
Deze komen samen in Islam. De Koran is niet tegen sex met minderjarigen, en wel tegen homosexualiteit. En op die Koran is elke Islam absoluut gebaseerd, ook die zogenaamde "gematigde" Islam van je.

1
101 Bob de Brouwer

@97 Niet om niks, maar er is toch niks mis met pedofilie goedpraten? Kun je feitelijk alleen maar medelijden mee hebben. Pedoseksualiteit is een ander probleem, dat dan weer wel.

0
102 Dzzz

Ik wil het even meer on topic maken hoe denken ze in Jakarta over homo;s ?...

0
103 21st Century Guy

@96 " Ik moet heel eerlijk zeggen dat het soms verfrissend is om met moslimvrouwen te praten. "

Moslima's zijn vaak veel verder dan de mannen in die religie, maar deze durven niets te zeggen in de islamitische omgeving. Maar tegen iemand die niet Moslim is, en ook niet in hun omgeving is dan komen de verhalen vaak wel los! Enkel durven ze om welbekende redenen niet uit te stappen. Want ook al noem je het gematigde Islam, deze is niet gematigd zodra je tegen de Koran ingaat!

0
104 Bob de Brouwer

@94

Het enige waar ik me schuldig aan maak is dat ik een poging doe om jou uit te leggen dat het bestaansrecht van een gematigde Islam geheel in the eye of the beholder verhaal betreft. Ik heb Moslim vrienden die en Mislim zijn, gelovig en gematigde opvattingen op nahouden naast minder gematigde oovattingen wanneer ik deze met die van mijzelf vergelijk.

Jij stelt dat een gematigde Islam niet bestaat en dus alle Moslims feitelijk een niet gematigde godsdienst belijden ondanks dat tollerantie binnen een geloof, welke dan ook, valt of staat bij de interpretatie daarvan.
Je stelt je daarbij niet alleen dogmatisch op maar ook intolerant ten aanzien van gematigde Moslims.

En daar laat ik het bij. We agree to disagree.

8
105 Dragje

@103 "Ik wil het even meer on topic maken hoe denken ze in Jakarta over homo;s ?..."
Ga erheen zou ik zeggen en ga midden in die demonstratie staan en roep heel hard, IK BEN HOMO!

Zal men begripvol reageren en zeggen, Dat is uw keuze meneer, daar hebben wij geen enkel probleem mee. Of zal er iets anders gebeuren?

1
106 Bob de Brouwer

@100

LOL

4
107 Dragje

@100 Haha, neh, dat laat ik over aan de meer intelligentere mens dan ik. Maar ik voel zelden ook maar een enkele aansluiting bij de denkbeelden en zienswijzen. Aan het einde van de meeste gesprekken ben ik vooral moe, geestelijk en fysiek, van de inspanning die nodig is om de verschuivingen te volgen.

0
108 Dzzz

@106 Doe het lekker zelf ,schreeuw heel hard ik ben Bob de Boeler en breng verslag uit hoe er op gereageerd is.

4
109 21st Century Guy

@80 Nu heerst in Nederland sowieso de norm 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Daarom wordt elk (bewust) afwijkend gedrag al snel negatief beoordeeld: dat gebeurt niet alleen bij 'nichterigheid', en bij sterallures in het algemeen, maar ook bij 'stoer doen', machismo, dat juist een tegenhanger is van feminien gedrag. 'Het grote gebaar' wordt als overdreven gezien. Men vindt het aanstellerij, uitsloverij. Ik zie hierin niet direct een bewijs voor een soort latente vijandigheid richting homo's.

0
110 Civilis

@105 "Het enige waar ik me schuldig aan maak is dat ik een poging doe om jou uit te leggen dat het bestaansrecht van een gematigde Islam geheel in the eye of the beholder verhaal betreft."

Ik zeg de hele tijd dat het relatief is, maar een gematigde Islam ten opzichte van onze normen en waarden is een leugen. Er is enkel sprake van gematigd tov extremere stromingen. Maar Islam is per definitie al extreem tov onze normen en waarden want de Koran treedt aan alle kanten onze wetboeken.

"Ik heb Moslim vrienden die en Mislim zijn, gelovig en gematigde opvattingen op nahouden naast minder gematigde oovattingen wanneer ik deze met die van mijzelf vergelijk. "

Gematigde opvattingen ten opzichte van wat?

"Jij stelt dat een gematigde Islam niet bestaat en dus alle Moslims feitelijk een niet gematigde godsdienst belijden "
Ten opzichte van onze normen en waarden ja. En dat is een feit, want de Koran staat vol met dingen die strafbaar zijn zodra iemand ze uitspreekt!

En zonder Koran kun je niet stellen dat je Moslim bent, want het is een aanname die controleerbaar is aan de Koran. Wanneer je je aanname niet controleert, dan kun je ook niet stellen dat je Moslim bent. Je kunt hooguit stellen dat je denkt/vermoed Moslim te zijn. Maar zodra je de Koran inkijkt merk je al gauw dat er heel erg veel voorwaarden aan het Moslim zijn zitten. En deze voorwaarden bieden niet de ruimte om lichtzinnig te denken over homosexualiteit, gelijkwaardigheid van de mens ongeacht sexe, religie, overtuiging, etc.

" ondanks dat tollerantie binnen een geloof, welke dan ook, valt of staat bij de interpretatie daarvan."

Noem 1 islamitische stroming die de Koran verwerpt dan!

1
111 Bob de Brouwer

@109 " Doe het lekker zelf ,schreeuw heel hard ik ben Bob de Boeler en breng verslag uit hoe er op gereageerd is."
Jij vroeg het je af hoe men daar over homo's denkt, ik niet. Ik weet het antwoord wel.

1
112 Bob de Brouwer

@110 'Het grote gebaar' wordt, denk ik, vooral als bedreigend ervaren. Hou gewoon je armen binnenboord, hou je stem gedeisd (sta vlak bij je, dus je hoeft niet te gillen) en kom vooral niet te dichtbij, want ik hoef je adem niet te ruiken. Het is bedreigend en niet passend in de huidige cultuur. Ik wil dat ook niet van een getatoeëerde tokkie met z'n kale kop.

0
113 Dzzz

@111

Je schreef: "Noem 1 islamitische stroming die de Koran verwerpt dan!"

Drogreden pur sang. Noem één Katholieke stroming die hun heilige geschrift verwerpt.
En dat is niet eens de eerste drogreden waar je mee komt aanzetten, dat maakt een inhoudelijk te voeren discussie nagenoeg onmogelijk.

Wat ik wel kan stellen is dat er binnen de Ielam verschillende stromingen bestaat, jij weet, in mijn optiek, vast niet dat er in India Moslims bestaan die enkele mensen 'heilig' hebben verklaard, dat is binnen andere stromingen van de Islam weer not done. Er bestaat dus geen eenduidige interpretatie van de Koran en dus ook niet van het uiten daarvan.

Maar goed, nogmaals, we agree to disagree, je hebt zulke dogmatische opvattingen over de aislam dat we het niet eens zullen worden, dat is niet erg en dat verwacht ik ook niet maar dit begint op een polemische welles nietes discussie te lijken. Bovendien nemen je reacties steeds meer bizarre en vaak emotionele vormen aan waarin je ook al pedofilie in betrekt. Daarom laat ik het hierbij.

5
114 Dragje

@110 Blijft toch staan dat een homokoppel wat elkaar zoent,elkaar affectie betoont en bijvoorbeeld hand in hand loopt gemiddeld toch op veel meer weerstand kan rekenen dan een heterokoppel.

0
115 21st Century Guy

@97 Zowel homofilie als pedofilie zijn seksuele geaardheden.

Maar goed, u stelt dat u mensen niet uitsluit uit uw vriendenkring als ze een aversie hebben jegens homoseksualiteit. Want, u wilt intolerantie niet in de hand werken. Dus, u zou zo bevriend raken met een moordenaar, want die uitsluiten werkt aversie in de hand.

@105 En het punt wat ik maak is dat je niet gematigd kunt zijn wanneer je ook maar één extreme opvatting hebt. Als die moslim vrienden van u een aversie hebben tegen homoseksualiteit, dan kunnen al hun andere opvattingen nog zo gematigd zijn, het zijn geen gematigd moslims. Een hekel hebben aan homoseksualiteit is een extreme opvatting, alleen al het feit dat u hier begrip voor op kunt brengen kan ik met de pet niet bij.

Ik stel inderdaad dat de gematigde islam niet bestaat. Alleen stel ik niet dat de gematigde moslim niet bestaat. 'De islam' en 'de moslim' zijn twee verschillende dingen.

0
116 Bluth

@114 "Drogreden pur sang. Noem één Katholieke stroming die hun heilige geschrift verwerpt.
En dat is niet eens de eerste drogreden waar je mee komt aanzetten, dat maakt een inhoudelijk te voeren discussie nagenoeg onmogelijk. "

Om gematigd Moslim te zijn tov van ons gelijkwaardigheidsbeginsel zal je een heel groot deel van de Koran moeten verwerpen, dus geef die stroming maar die dat doet!

1
117 Bob de Brouwer

@112 In Indonesian culture the malu (shame) culture is prevalent. Indonesian people are generally tolerant towards homosexuals but prefer not to talk about it because of the strong culture of malu in Indonesian.

0
118 21st Century Guy

@116 Ik richt me op "de mens" met al zijn eigenaardigheden waar ik in het ene geval mee kan dealen en in het andere geval zo'n divergerende werking kan hebben dat het beter is om afstand te nemen.

0
119 21st Century Guy

@114 "Bovendien nemen je reacties steeds meer bizarre en vaak emotionele vormen aan waarin je ook al pedofilie in betrekt. Daarom laat ik het hierbij."
Nee, ik benoem enkel feiten, sex/voorkeur met/voor minderjarigen noemen wij pedofilie. Wanneer je goedkeurt dat jongen kinderen uitgehuwelijkt worden aan veel oudere mannen en dan vaak ook van sexualiteit sprake is, dat het dat hier nou eenmaal zo. Is niks emotioneels aan, dat zijn gewoon feiten.

1
120 Bob de Brouwer

Wel een fantastisch beeld het lijkt wel alsof die vijver een soort bedevaartsplaats is...

2
121 21st Century Guy

@118 "In Indonesian culture the malu (shame) culture is prevalent. Indonesian people are generally tolerant towards homosexuals but prefer not to talk about it because of the strong culture of malu in Indonesian."

Die tijd is voorbij, er is nu een nieuwe moraalgever aanwezig daar, en die heeft daar zeer specifieke ideeen over.

1
122 Bob de Brouwer

@118 Ik zal het even naar het Nederlands vertalen voor u, wellicht dat de idioterie van de tekst dan tot u doordringt.

In Indonesië heerst de schaamte cultuur. Indonesiërs zijn over het algemeen tolerant naar homoseksuelen, maar prefereren om er niet over te praten vanwege de schaamtecultuur.

Dus, enerzijds zijn ze tolerant, anderzijds mag er niet over worden gepraat. Het er niet over praten vanwege die schaamtecultuur is intolerantie.

0
123 Bluth

@118 Dus gewoon intolerant.
Als je er van volk en overheid niet over mag praten, terwijl iedereen weet dat het er is noemen we dat gewoon taboe. Taboes zijn omgeven door intolerantie, juist omdat er niet over gesproken kan/mag worden.

In Nederland:
Intolerantie mensen in mijn persoonlijke omgeving tolereren doe ik niet, want ik wens me niet te conformeren aan hun intolerantie.
En als dat mij intolerant voor intolerantie maakt... het zij zo. Lang leve positieve discriminatie, positief racisme en intolerantie voor intolerantie.

0
124 Dzzz

@59
"
Kan iemand het voor me samenvatten door aan te geven in welk islamitisch land de bewoners veilig, gelukkig, in vrijheid en zonder schending van de mensenrechten kunnen leven?"

Volgens mij heet het Verweggistan, iig zoiets bestaat alleen in " Alibaba en de 40 rovers " of een ander sprookje, dus niet op deze planeet

1
125 Syrious

@59
"
Kan iemand het voor me samenvatten door aan te geven in welk islamitisch land de bewoners veilig, gelukkig, in vrijheid en zonder schending van de mensenrechten kunnen leven?"

Volgens mij heet het Verweggistan, iig zoiets bestaat alleen in " Alibaba en de 40 rovers " of een ander sprookje, dus niet op deze planeet

1
126 Syrious

@123 @124 Mischien vinden ze het niet de moeite waarde om over te praten omdat ze gewoon het als onderdeel van de menselijke aard zien en ja de cultuur is er ook een van liever de seks binnenshuis houden geldt ook voor heteroseksuelen.
Ik vind het eigenlijk ook niet de moeite waard om over te praten ik accepteer homoseksualiteit gewoon als een natuurlijk gegeven van mij mogen homoseksuelen overigens wel in het openbaar hun affectie betonen iets wat in sommige landen geheel ontbreekt maar zelfs hier zeldzaam is zelfs in 100% witte autochtone wijken zie je het niet vaak.

4
127 21st Century Guy

Dit soort taferelen krijg je als de Islam oververtegenwoordigd is in een land, niet iets om naar uit te kijken lijkt me.

0
128 RoosjeB

@127 'Guilt culture' vs. 'shame culture' is een classificatiemodel uit de culturele antropologie. De Nederlandse cultuur wordt gezien als (overwegend) een 'guilt culture', wat inhoudt dat schuldbesef de voornaamste bron voor zelfcorrectie is. Veel Aziatische culturen zijn 'shame cultures'. In een archetypische 'shame culture' is de status in de ogen van de groep allesbepalend. Gezichtsverlies is het ergste wat je kan overkomen. Deviant gedrag wordt oogluikend toegestaan zolang het zich in het verborgene afspeelt zodat niemand het 'weet'. Doe je het openlijk, dan breng je schande over jezelf en/of je familie en volgt sociale marginalisering. Hetzelfde mechanisme is werkzaam bij eerwraak. Als de houding tegenover homoseksualiteit in Indonesië inderdaad bepaald wordt door de schaamtecultuur, dan gaat dat dus wel wat dieper dan 'het niet de moeite waard vinden om erover te praten omdat het gewoon onderdeel van de menselijke aard is'.

Daar komt nog bij dat sinds kort de religieuze factor ook weer een rol is gaan spelen:
http://www.wsj.com/articles/indonesia-shift-on-gays-tests-climate-of-tolerance-1459054241

0
129 Civilis

Zielige moslims zijn weer eens op hun teentjes getrapt doordat hun achterlijke sprookjesboek is beledigd!!

0
130 Topperz

Kan mij iemand één positieve kant van de islam laten zien?

0
131 Jan met de korte achterlul

** gebruiker verwijderd **

Religie is een gezwel waar de wereld van af moet .

132 verwijderd682241

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
soapbox
Extreemrechtse Israëlische kolonisten laten onbestraft spoor van dood en verderf achter onder Palestijnen - Joop - BNNVARA

@1 Sorry maar dat is onzin gezien ze al decennia lang Palestijnen vermoorden....

2 minuten geleden geplaatst door soapbox

LoydMorris
Koningsdag in Amsterdam betekent 4 miljoen liter plas: ‘Verschrikkelijk als ze door de brievenbus staan te plassen’

Amsterdam, Koningsdag. . . 4 miljoen liter plas. . . . A10 XR-demonstratie ...

3 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

RobP
dr. Michael Yeadon: Alles met mRNA is ontworpen om schade te veroorzaken - Dissident.one

@15 Da's nog eens een staaltje zelfkennis. Nu nog ervan leren....

3 minuten geleden geplaatst door RobP

ABRACADABRA
GeenStijl: Brit Donkerwit begint deportaties naar Rwanda

ah, dus daar ook eindeloze procedures en bezwaren/rechtszaken, dus zal ook wel een miljardenverslindende strijd zijn/worden...

5 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Snorrie
Extreemrechtse Israëlische kolonisten laten onbestraft spoor van dood en verderf achter onder Palestijnen - Joop - BNNVARA

@25 Natuurlijk.Net zoals jij wel meer dingen denk te weten.Noemen ze ook wel wanen....

6 minuten geleden geplaatst door Snorrie

LoydMorris
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@11 Och gut. . . . De mensen beginnen het echt zat te worden. . . de politie mag niks, de burgemeesters en het OM zijn te laf. Dan lo...

7 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Snorrie
Extreemrechtse Israëlische kolonisten laten onbestraft spoor van dood en verderf achter onder Palestijnen - Joop - BNNVARA

@24Iedereen is het er wel over eens dat Hamas uitgeroeid moet worden.Net zoals iedereen het over eens is dat genocide daar niet de juiste op...

7 minuten geleden geplaatst door Snorrie

ABRACADABRA
Sissen en nafluiten moet afgelopen zijn: gemeente Alkmaar start nieuwe campagne

@2 ik woon aardig in de buurt en kom er nog af en toe en ja, waar niet...

8 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Sarcoff
dr. Michael Yeadon: Alles met mRNA is ontworpen om schade te veroorzaken - Dissident.one

@14 En die arme misleide donders worden dan vaak fanatieke promotors van de misleiding, omdat ze de pineut zijn van die misleiding willen ze dat...

10 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@10 Nee, vind ik ook. Zo'n opruiende reactie als die op @6 gaat dan ook alle perken te buiten....

12 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Gem Jewels NudeStripchat ArchiveNude Teenies VideosIndian Hindi Porn VideoBrazzers Cheating MomBreeding A WifeLesbian Massage SquirtHistoiretabouesCine Privé VideosGlove PornHaylujan NudePurple Bitch LeakedSseu_damLeaked Videos Of CelebritiesProlapse Anal PornMia Melano PovSummer Rae BrownSpy Cam SexPornotube FilmXvideo GratuitosXnxx BlackedMaureen O Hara NudeSamantha Hot PicsHistory Sex VideoAndhra Aunty Blue FilmMassage With Happy Ending NearbyKannada Xxxx VideoSexy Movie Xxx ComXxx Sexy SeenGabbi CarterMyomi StarFreen Hd PornRio HamasakiPortia ParisHot Pics Of Naked WomenMilf Anal VideosGay Crusing PornPorn Desi Sexy VideoDesi Mami XxxSec ClipsMarica Hase WmafKelly Coco NudeNude Beach For TeensSex ChattingHemtai PicsFilm érotique PornographiqueWoman Tied UpCrystal GunnsXxxxxxxdXnn Video ComMujeres MastutbandoseMilf ForcesAsain Home PornBrazzesvideoCum Shot CompilationTiffany Boone NudeSexy Video Sex PhotoTable Sex VideoGender Bender Comic PornHotel Maid PornBich SexHindi Mein Chut DikhaoXxx Vagina SuckingMallu Anty Sexy VideoBlonde ThreesomeImmage PornXnxx Indan SexJamaican EscortsBrazzerrs FreeBrazilian Naked WomenPop Sex VideoFull Hd Sex Movie DownloadSoft Boobs PornFree Live Pronفیلم سکس لزبینPegging VideoPeter North CompilationReal Love MakingEstephaniaNina Agdal TitsBoobs Press In TrainStory Based Sex VideosNude HotiesCfnm ArtDigetal DesireMeana Wolf PornstarHhq PornStormy Daniels BbcCeline NoiretPorn Mom SeduceErotic HjHairyteensLegalporno.comOnlyticFilm X StreamingXxxvidrosCouples EroticaColby Keller PornNudeism PornWww Pornoml ComSchool Xvideo ComKeerthi Suresh NavelAlexa XxxJivenPorn StatusPornflNaked At HomeNaked Anime PornBest GangbangBokep JapangLadyxena Pas De CalaisTina Dutta NudeXxx Hot Porn TubeOralsaxAunt Cass VideosHindi Bf Blue PictureBur DesiWww Xxx Video VillageMen Porn For WomenCelebritypornSneesnaw Onlyfans LeakHalle Berry TittiesLovely XxxKolkata Bangla BfRiley Reid NudeJiya LissaLeah Gotti SquirtLexxxi LockhartPorn MasterbationInstafram PornBlackid Com SexBhojpuri XxnxFingering X VideosDentest PornDance In The Vampire BundKemono.paetyVideos Di SexoWhipping PornX Video CameraJewels Jade PornBrazzers Latest ScenesRoja Xxx ComUp Ki Sexy BfPorn CameroonTouchmy WifeSnapchat BudesPhotos Pornos GratuitMelissa Moore PornstarPornogay NegrosXxx Sxsx