'Christendom heeft kerstfeest gestolen' (frontpage.fok.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Inter in Wetenschap  ·  44 Reacties

  • 7
  • 822x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

heel Jezus heeft nooit bestaan.........

12
1 ikzelf

* Verwijderd door de redactie *

2 PianoPiano

Gestolen, of de traditie is overgenomen zoals ongelovigen het nu overnemen. Nog leuker is, we weten niet eens of dit het juiste jaar is want de religieuze oorlogen in de middeleeuwen waren zo donker.

16
3 Boelie

Geschiedenis en de boekjes die niks met geschiedenis te maken hebben, maar met beeldvorming.

8
4 Al

* Verwijderd door de redactie *

5 PianoPiano

we weten het jaar niet, we weten de datum niet... en dat is gewoon algemeen bekend, ook in de kerken...
we hebben gewoon af een toe een feestje nodig, dat is de reden dat het in de winter terecht gekomen is, om de donkere dagen wat op te vrolijken.
Dit artikel brengt alleen wat oude koeien naar boven, niets nieuws.

8
6 beertje36

@5 Hij heeft ook een tijd in het World Trade Center gewoond. Vandaar.

5
7 Belazerd

wie er zit te minnen weet ik niet, ... moet bijna wel een of ander fundamentalist zijn... of een linkse gutmensch die het weer eens ergens niet mee eens is...

22
8 beertje36

@5
let jij wel op??.... dat je je pilletje optijd neemt.... je ziet echt spoken.....

4
9 ikzelf

Klopt, kijk "pharmacratic inquisition" echt doen! het is een lange zit maar legt heel veel uit. Van pepernoten tot paaseieren, oliebollen tot champagne, van rendieren tot fakkels, of lichtjes in je boom, en de ballen, wat zijn ze? Alles word duidelijk. Veel plezier, Kerst is gejat door de christenen om zaken over te nemen. Heel veel van onze folklore is afgepakt. De meesten weten al niks meer en leven meer een kerkleven dan ze realiseren.

9
10 Tiktok

@1

Heeft volgens mij wel bestaan, net als vermoedelijk 16 andere sjamanen rond die tijd, maar het goddelijke dat Jezus wordt toegedicht is onzin.

7
11 Brolin

* Verwijderd door de redactie *

12 PianoPiano

@12
dat denk ik ook er zal best een persoon of een paar die veel volgelingen had bestaan hebben in die tijd, en in veloop van tijd zijn die verhalen uit de overlevering (dus al vele malen doorverteld..) opgetekend en aan 1 persoon gekoppeld.
vele bijbel verhalen zijn verklaarbaar met de kennis van nu, en vele zijn door het doorvertellen allemaal wat opgesmukt zeg maar....

1
13 ikzelf

Er kan alleen iets gestolen zijn als er een eigenaar was.
Mij niets van bekend….

9
14 WijzeDwaas

De geboorte van Jezus moet waarschijnlijk ergens in de
maand februari hebben plaatsgehad.
Want de engel die Maria de blijde boodschap bracht
kon de woning zomaar binnenkomen zonder aan te bellen.
De woning waar Maria bezig was met Jozef's kleding te reinigen
en te herstellen .
De buitendeur stond open in de voor- zomer en de kleding
was besmeurd /stuk geraakt tijdens Jozef's timmerwerk
in het voorjaar d.a.v. tbv de boerenschuren in die regio.
Het Blijde-boodschap-bezoek moet derhalve omstreeks
de maand Mei/ Juni hebben plaatsgevonden.
(Tel daar maar 9 maanden bij )

10
15 m+m = Z

@15 Ik heb nog nooit een wezen gezien (wat op een mens lijkt) wat vleugels heeft en ik heb er echt al vele zien vliegen.......... De enigste blijde boodschap die ik ooit kende was een stevige loonsverhoging..........

4
16 Tiidmasine

Kerstfeest heeft de plaats heeft ingenomen van iets dat in Europa al eeuwen werd gevierd de zonnewende ,of te wel Joelfeest (in het noorden)
Protesteren was gevaarlijk ,want een brandstapel is heet.

0
17 Jongens van de Witt

@16

Ja , ik twijfel nu toch ook sterk na het lezen van jouw visie
op de versie die @15 alhier poneert.
(Een beetje engel loopt toch niet zomaar een openstaande
deur binnen zonder eerst te hebben aangebeld of geklopt
en dan buiten wachten op de reactie v/d bewoner /bewoonster )

4
18 m+m = Z

@15
heeft een engel een deurbel nodig????
die kunnen toch ook gelijk binnen verschijnen.......

0
19 ikzelf

Het christendom heeft de ziel van de Europeanen gestolen.

4
20 21st Century Guy

@18 Aanbellen, alleen dat al.question

0
21 Violier

Het was gewoon het zonnewende feest.
Simpel.

2
22 Positivo

Het christendom heeft wel meer gestolen. Eigenlijk elk christelijk feest heeft wel een eerder oorsprong. Zo ook Pasen. Maar wat maakt dat vandaag de dag nog uit. Miljarden mensen wereldwijd geloven er in en dat is gevaarlijker dan welk leger dan ook. Het is niet voor niets dat de meeste oorlogen ontstaan uit verschil in religie. Goed bekeken van de machthebbers. Als je niet in Allah gelooft mag je mensen de hersens in slaan. En wat te denken van de kruistochten: geloven of sterven! Tot op de dag van vandaag leveren de religies veel strijd op.

1
23 Arista

Christendom heeft kerstfeest gestolen

Logica: Bijna alles in het christendom is gestolen. De symbolen, de feestdagen, de ideeën, de verhalen. Ze blijven in een vorm bestaan, worden overgenomen in de heersende religie. Het verhaal van de zondvloed komt van de Sumeriers of verder terug. De naam Jezus van Isis, Sinterklaas van vader winter, de kerstboom van ons eigen animistische verleden, Kerst van de Keltische zonnewende en daarvoor. Misschien is de islam zo aardig om het niet verloren te laten gaan. Maar de islam is wel erg vernielzuchtig dus misschien stopt het daar.

Conclusie: Religie bouwt voort op bestaande religie

2
24 purelogica

En dat kerststal-sprookje is bedacht door ene Franciscus, zo'n 800 jaar geleden, een man die kon praten met vissen ......
Stel je voor .... je bent timmerman en getrouwd met een jonge maagd (het ultieme geluk voor een man in het M.O.) die je op een dag vertelt dat ze zomaar zwanger is geworden zonder seks.
Dat accepteer je gewoon ..... Jaja.

2
25 kritischelezer

@16 . Dronken? Hahaha

0
26 Lets keep it cool

Kerst. Het klinkt zo zoetig. Op de fundamenten van Paulus de boskabouter en later keizer Constantijn heeft Justus de Martyr er een ongeloofwaardig verhaal van gemaakt. Zomaar wat namen waaraan zeer waarschijnlijk psychiatrische diagnoses zouden moeten hangen. Kerst draait tegenwoordig gewoon om de boom het eten en de naasten. Inmiddels zonder kaarten want dat gaat nu digitaal of helemaal niet. Zo evolueert het weer naar het midwinterfeest van de heidenen en visgoten waar het behoort

0
27 Lets keep it cool

@25

Daarom is het ook zo’n bijzonder verhaal! Zwanger sonder seks! Daar praten ze 2000 jaar later nog over.

4
28 WijzeDwaas

@25 kritischelezer,

Mijn partner heet (bij toeval) Maria. Ook zij heeft een "onbevlekte" ontvangenis mogen beleven want in de nacht dat onze eerste zoon werd verwekt bleven de lakens schoon. question
Vandaar dat wij dit kind eigenlijk Jezus wilden noemen, maar het werd uiteindelijk toch een andere naam.

Ja, het "kerststal - sprookje" heeft wel wat:
. (Vals) sentiment ten top.

Feit is dat "het" christendom dit verhaal over de "heidense" midwinterfeesten heen heeft gelegd. Net zoals het "heidense" paasfeest gestolen is van de oorspronkelijke Europese bewoners.

Het "christendom" diende alles wat de "heiden" heilig was te vervangen. Gelukkig is dit geheel niet gelukt aangezien de kerstboom (één van de oudste gebruiken - denk aan de heilige taxus) nooit verdrongen is alsmede de kaarsjes (het nieuwe licht).

Feit is natuurlijk wel dat de verhalende (overgeleverde en duizende malen herschreven) boodschap van Jezus werkelijk waarde kan hebben voor hen welke deze wensen te horen. ("Hebt U vijanden lief...... enz.")

Als overtuigd atheïst was mijn / ons "feest" 21 december j.l. en de kerstdagen................ tja........... wij vieren "het" niet. Of eigenlijk toch wel: morgen zuurkool met worst en overmorgen overheerlijke erwtensoep.

0
29 Bezorgde Europeaan

@24 Religie is een goedkope poging om een psychedelische ervaring na te bootsen. question

Moses en de branden struiken? De acacia boom (waar de Bijbel het over heeft) bevat één van de meest psychedelische bestanddelen voor het menselijk lichaam, DMT. En laat dat nu net zijn wanneer Moses de 10 geboden kreeg, naar eigen zeggen. question

0
30 Bluth

@29
"morgen zuurkool met worst en overmorgen overheerlijke erwtensoep."

Uit de Barend Servet kerstshow van 1973

0
31 rebo

@31 Rebo,

GEWELDIG question Dank U wel!

0
32 Bezorgde Europeaan

@32
Graag gedaan. ik heb zelf die hele kerstshow op video staan en inmiddels ook op DVD gezet, en het blijft altijd leuk om te bekijken. Daar speelde toen ook Ko van Dijk een gastrolletje in, en daar spraken toen veel Nederlanders schande van. Dat zo een gerenommeerde toneelspeler zich hiervoor ook had geleend. question

0
33 rebo
34 Bluth

@29
de boodschap is opzich goed. alleen is die toch gekaapt door een instantie die het gebruikt om macht te hebben over de volgelingen.... de leiders van die instaties hebben er een god aan gehangen en verkondigd luister naar mij en doe wat de god aan mij verteld dan...... ik heb mijn naaste lief zonder in een God te geloven.
daar heb ik geen oppermacht voor nodig...

0
35 ikzelf

@34
Of het vroeger beter was weet ik niet maar het was wel heel anders dan nu. En je moet die shows dan ook vooral zien in de context van die tijd. Voor toen was het heel erg choquerend en sprak heel Nederland er schande van. Dan kwam er bijvoorbeeld een vent met zijn blote snikkel zo het toneel opzetten, en je had ook striptease danseressen. Of je zag een vent die nog in zijn ochtendjas en op zijn blote voeten de vuilnisbak buiten zette. En dan trapte die in een grote hoop hondenstront en dan zag je zo de poep tussen zijn tenen omhoog krullen. Er zijn toen zelfs tweede kamer debatten over geweest of het niet de hoogste tijd was dat de VPRO op slot ging wegens het uitzenden van staatsgevaarlijke programma's. Maar als je die shows nu terug kijkt, en dan in de context van deze tijd dan denk je "was dat nu alles waar die mensen zich toen zo druk over maakte."

0
36 rebo

@35 , ikzelf,

Ja, de boodschap op zich is en was zeker goed ! Ieder "weldenkend" mens kan deze boodschap van innerlijke logica begrijpen.
Feit is dat deze "boodschap" (eigenlijk Wikka: "Doe wat je wilt zolang je een ander maar niet schaad") zelfs fantastisch is.

Het is echter jammer dat zo velen er (door oogkleppen beperkt) hun "eigen" geloofswereld of beleving aan op weten te hangen.
(Zonde, vagevuur, straf, beloning, maagden in een "fictief" hiernamaals.)

Wat dat betreft was het "heidens" geloof", voor het christendom in Europa, veel zuiverder en neen, de Germanen dronken geen bier uit de schedels van de overwonnenen.

Men leeft maar één maal, in de huidige hoedanigheid (dit om mensen welke in reïncarnatie geloven te sparen), leef als een mens met een rein geweten, accepteer je "fouten" en zie onder ogen waar het ooit "fout" gegaan is. (Straf en beloning bestaat in een "hiernamaals" niet.)

Verbeter de wereld: begin bij jezelf ! (Dit laatste geldt in ieder geval voor mij en ik heb nog veel te verbeteren aan mijzelf.)

0
37 Bezorgde Europeaan

Gestolen???????

Van wie dan wel?????

Niemand had een kerstfeest dus dat kon niet gestolen worden.

Wat men gedaan heeft is een oud feest ombouwen tot een eigen feest, waarmee het oude feest verdween. Dat ze dat hebben gedaan was werkelijk een hele sluwe zet, maar dat is wel een ander verhaal.

3
38 MARCUSAURELIUS

Het nieuwe testament is één grote leugen. Dat is al heel lang bekend. Het OT idem.

2
39 manpower

@38

Ja, dat zei ik ook al…

6
40 WijzeDwaas

Heel dat sprookje heeft nooit bestaan. Eindelijk zijn er mensen die het natrekken en zien dat het niet klopt. Je gaat ook niet met een hoogzwangere vrouw van 9 maanden zwangerschap nog eens 100 kilometer wandelen. En uiteraard zijn ze het niet eens over de datum. Alles is een sprookje in het grote leugenboek.Schepping heeft ook nooit bestaan

1
41 Jan met de korte achternaam

Fok dit hypocriete feestje, vier Yule of de december solstice, onze eigen Europese pre-religieuze paganistische feesten!

Vier de natuur, het leven, het lengen van de dagen, vruchtbaarheid in plaats van een imaginaire messias!

3
42 Dunkelheit

@42 .
noten en vruchten staan hier al te weken in de mede,
morgen lekker Yul/Solstice broodjes bakken..question

1
43 Botlleneck

@43

Heerlijk!

God Yule!

1
44 Dunkelheit

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Biscanna
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@170 En jij denkt dat je wel spoort als extreem linkse tokkie, jij bent zeker ook zo'n kansloze islam knuffelaar zonder ruggengraad?...

1 minuut geleden geplaatst door Biscanna

Sarcoff
Jim Ferguson (@JimFergusonUK) on X

@2 https://www.frontnieuws.com/top-100-samenzweringstheorieen-die-samenzweringsfeiten-werden/...

2 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

ABRACADABRA
Politie kon 11.000 vuurwapenbezitters niet controleren, andere taken gingen voor

niet te geloven hoe diep Nederland gezakt is als rechtsstaat. begint steeds meer te lijken op een bananenrepubliek...

3 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Marrie1
Ambtenaren schrappen bewust het woord “moeder”

@7Helemaal mee eens, wie weet wat voor teksten ze nog meer op eigen houtje hebben aangepast.Dit lijkt wel op valsheid in geschriften op hee...

4 minuten geleden geplaatst door Marrie1

icnivad
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

Moskee dan maar sluiten?...

6 minuten geleden geplaatst door icnivad

Strongoli
De o zo gewenste ‘grip op migratie’ ligt ook voor vier rechtse partijen niet voor het grijpen

@1Waar een wil is, is een weg.Behandel eerst de punten waar je iets aan wilt veranderen, van wat nu de meeste problemen geeft en zoek daar o...

8 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Graaier1000
Vrouw gearresteerd die met overleden man $ 3.200 bij een bank wilde opnemen

Hoe verzin je zoiets? Bizar!...

9 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

FrisseBries
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@168Ga nou niet door, joh! Je hebt je nergens toe te verantwoorden. Die lui sporen niet!...

10 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@167Het zegt zeker meer over hem dan over jou. Maar jij moet leren zo'n figuur te negeren. Ga niet zo door, het geeft ze enkel meer zin om j...

11 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Wedergeboren
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@166 " lees dit topic even rustig terug" Ja, gedaan, en daar staat niet één (1) uitspraak van mij waaruit blijkt dat ik een 'islamk...

11 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Desi Suhagraat Sex VideoBig Boobs PornostarBig Brother Hot SexBrokestraightboyzX Videos Of AuntiesLatina Strip TeaseTeacher HentaisNiteflirt.comBriana BeachXvidxBig Tits.comTag After School PornDouble Blow PornSouth Indian Actress SexSuper SexNaked NudistsMoaningxxxComedyxxxKannada Bp PictureCumshotvideoLesbian Sucking Big ClitBokep Indo ThreesomeBoob CriticIs Adult Friend Finder RealPorna Pour FemmePornographie BlackedHu BpornThick Black PornVitage Gay PornSonic The Hedgehog PornNana Nana Nana Nana Nana SongSex PhotographyRedhead Porn VideosChatirbzteBokep FamilyHindi Chudai StoryPenile TortureCoomer. PartyLindsey Vonn NideSex Dino ComTiny Texie LeakedNaked Men SexNugget PronMilf BrazzersRobbery Sex VideoMoti Gand SexFamily Therapy Full PornSex Heroine VideoGay Nude ManSex CartonMadison Moore OnlyfansPorn PinyJennas TubePornografia De EnanosPussy TubeHardcore Sex GifDesibhabhisexvideoLesbian Bhabhi PornVioletta StormsCzech Massage FullTelugu XnxnCreampieebony PornTs Escort ServiceActrices Nues FrancaisesNew Brazzers ScenesEva Lovie AnalLiseli Türk PornolarıGxxxTamilfunSex Video In MarathiAugust.skyeLust Stories PornRomantic Oral SexGisellemontesBest Porn On TwitteeDirtysgipسكسي امريكZaki HayawanHentaireadingPornô RussoPunk PornIndian Nurse SexDawson PresleyAgnetis MiracleArab Porn MoviesAyesha Takia XxxJanine Lindemulder PornBbc Japanese PornSaeko Matsushita PornDeepfakesexHd PornoleXvideo De PonoMary Padian NudeNude Rachael RayAv TubFucking Images Of Sunny LeoneSpank BangsPokemon Breeding PornSxe VideosLong Skinny PenisesBest Porn ArtistsAngel WickypornNaked Air HostessSanny Laony XxxPorn VomicsHentaif OxCaptain Marvel Xxx An Axel Braun ParodyNew Girl Porn VideoFreee PorbPirno GrátisDominatrix PeggingHot Lesbian OrgasamsMirabel PornTwitter Bokepسكس سورياتProxy For Porn HubHighschool Dxd HentaiMotigandMinecraft PornographyMature Ebony BlowjobsIggy Only FansWoesempaiFuta GrowthEva Savagiou OnlyfansNude Girls PeeingNearby Sex GirlsInstagram Star PornBangladeshxxxxAdult Driend FinderLana Rhoades Hot PornSex CamsThe Best PornPornbrazzersSexo InterracialScremNew Mallu Porn VideosBest Indian Mms WebsitePornhd HardcoreHentai FotoUnderwear PornBdsm GifBhabi XxcHotboysexReal Homemeade PornLatina 18 Porn6 Annonce ComRealcamlifeMaturalbumBlack Anal SexGynecologist Pornhub