Deense politie bij de grens met Duitsland
NOS NieuwsAangepast

Denemarken verscherpt opnieuw controles bij grens met Duitsland

Denemarken gaat strenger controleren bij de grens met Duitsland, melden Duitse media. Er komen extra controleposten bij grensovergangen en de kentekens van alle voertuigen die de grens passeren worden gescand.

Het parlement in Kopenhagen treft de extra maatregelen vanwege de terreurdreiging en de angst voor afgewezen asielzoekers uit Duitsland. Denemarken heeft de grensbewaking sinds vorig jaar januari al vaker opgeschroefd. Zo staan er sinds september gewapende militairen bij de grens.

De nadruk lag vooralsnog op de vijf grootste overgangen, maar vanaf nu worden ook andere plaatsen in het grensgebied beter in de gaten gehouden. De maatregelen blijven in elk geval tot mei van kracht.

Terreurverdachte tegengehouden

Deze week werd bij de grens met Duitsland een Syrische vluchteling gearresteerd die Denemarken probeerde binnen te komen. Hij zou samen met een asielzoeker uit Zweden een aanslag hebben willen plegen in Kopenhagen. De man was in Duitsland al eens veroordeeld voor het voorbereiden van een terroristische aanslag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl