Protestdemonstratie tegen het ABP
In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Demonstranten eisen dat ABP stopt met beleggen in Belgische kerncentrales

Onder het motto 'Stuur Tihange met pensioen' hebben ongeveer tweehonderd mensen vanmiddag geprotesteerd tegen het ABP in Heerlen. Ze eisen dat het grootste pensioenfonds van Nederland direct stopt met beleggen in de kerncentrales van Doel en Tihange in België.

De demonstranten liepen van het centrum van Heerlen naar het hoofdkantoor van het ABP. Het fonds beheert de pensioenen van onder anderen politieagenten, onderwijzers en ambtenaren. Volgens L1 heeft het ABP samen met drie andere pensioenfondsen bijna een kwart miljard euro belegd in de omstreden Belgische kerncentrales.

Er zijn geregeld berichten dat reactoren tijdelijk stilgelegd moeten worden in verband met technische problemen. Zowel Duitse als Nederlandse politici dringen aan op de sluiting van de kerncentrale in Tihange.

In gevaar

De pensioenhouders van het ABP vinden dat ze in gevaar worden gebracht met hun eigen geld. Een demonstrant die in het onderwijs werkt, kwam vanmiddag uit Brabant. "Ik kan mijn geld niet weghalen bij het APB en elders beleggen. Daarom kom ik hier om te protesteren".

Naast pensioenhouders van ABP liep ook een aantal provinciale politici mee in de mars.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl