door Havermout in Binnenland  ·  71 Reacties

  • 30
  • 1566x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@47 Waar het mij omgaat is dat de politie in alle gevallen waarbij vuurwerk wordt gegooid poging tot doodslag wil eisen bij de rechter. ALLE GEVALLEN dus ook als er geen licht ontvlambare vloeistoffen in de buurt zijn en ook als het om het kleinste en lichtste stukje vuurwerk gaat dat er te krijgen is. Mijn vraag is dus of mensen geloven dat iemand daadwerkelijk in ALLE GEVALLEN een serieus risico loopt om dodelijk gewond te raken. Ik ben van mening dat dit niet in ALLE GEVALLEN zo is en dus pleit ik voor maatwerk. Nogmaals mijn vraag, gelooft er hier iemand dat in ALLE GEVALLEN er een serieus risico is dat iemand dodelijk gewond kan raken bij het gooien van vuurwerk. Als iemand gelooft dat dit niet in alle gevallen kan maar hij is wel voorstander van deze maatregel dan is dat ook heel goed mogelijk maar dan hebben we een hele andere discussie.

6
51 RazorBlade

51 Ik denk juist omdat,u zelf al aangaf men niet altijd kan zien wie het zware vuurwerk heeft gegooid en dat men daarom heeft gekozen voor al het vuurwerk.
Ik weet zelf dat het wel oorlogsgebied lijkt en je in plaats van totaal gericht op een slachtoffer heb je ogen van voor en achter nodig . Mensen die dat gooien wens ik soms toe daar zelf eens te liggen. Hoeft niet gewond maar wel even vastgebonden zodat, men niet weg kan. Dan vuurwerk zijn of haar richting uit gooien en zo kunnen ervaren hoe dat voelt . Men speelt met levens. Het zal niet in alle gevallen ernstig letsel kunnen veroorzaken. Denk ook zeker wel dat een rechter daar naar zal kijken.maar ,eerlijk gezegd ben ik blij dat er misschien nu wel eens nagedacht wordt voor men gooit.

1
52 Saviro

Weet niet of dat steek houdt, immers, geen strafbaar feit zonder voorafgaande wet ... het OM zal eerst moeten bewijzen dat vuurwerkschade daadwerkelijk kan leiden tot de dood.

En dat dient dan wel te komen van een objectief onderzoeksbureau, anders dan het WODC !
____________
Neemt niet weg dat ik de geste wel kan waarderen, maar dat is een heel andere discussie !

4
53 mightimouse

maakt niet uit al noemen ze het poging tot moord.
het gaat er om wat de straf daar voor is.

1
54 ongelovenloos

Als iemand een "rotje" naar mij gooit, kom ik waarschijnlijk zelf in aanmerking voor poging tot doodslag ...

1
55 Schildpad

Dus vuurwerk gooien is doodslag. Maar dan is doodslag ook vuurwerkgooien.

Logica: Het misbruik maken van bestaande wetten holt de wet uit. Straks is iemand die veroordeeld wordt voor echte doodslag gelijk aan iemand die wordt genaaid door een agent met een zwaar aangezette naaibeschuldiging.

Conclusie: Als je de wet stuk maakt dan werkt het niet meer. Vuurwerk gooien is vuurwerk gooien en doodslag is doodslag. Als je dat verschil niet kunt maken dan is de wet dood.

2
56 purelogica

@56
Je logica rammelt aan alle kanten

@topic
Ja als je bewust vuurwerk naar mensen gooit, en je weet dat het mensen kan verwonden, dan gebruik je vuurwerk als een wapen en kan dat inderdaad als doodslag gelden.

Wie bewust een autoongeluk veroorzaakt kan ook doodslag aan zijn broek krijgen, ook een auto kan als wapen dienen.

3
57 HenkG

@55
Ik fietste eens, naast mij ging een voordeur open en er vloog iets brandends naar buiten dat in mijn capuchon belandde, ik viste het er in een reflex op tijd uit.

Ik naar dat huis, kinderen zijn zich rot geschrokken, hadden er nooit bij stilgestaan dat er net iemand langs kon fietsen.

( en dit was gewoon stom van ze, geen doodslag, het was niet tegen mij of iemand anders gericht)

2
58 HenkG

@57 Ach so.

Vuurwerk zou eventueel iemand kunnen verwonden
Iemand verwonden zou eventueel kunnen lijden tot levensgevaar
Levensgevaar zou eventueel kunnen leiden tot dood
En daarom is het gooien van vuurwerk altijd doodslag.

Hmm.... Ik denk dat je met deze redenering wel goed in de linkse krochten uit de voeten kunt maar dat het op een normaal logisch podium geen stand houdt. Alleen al omdat je iemand ook kunt verwonden door op zijn tenen te gaan staan, en dan is dat ook doodslag,

Jouw logica is zoals de linksen zeggen "wetenschap". Bravo!

4
59 purelogica

@54 Dat klopt natuurlijk niet helemaal, of beter gezegd helemaal niet. Het is belangrijk dat iemand wordt beschuldigd van het geen iemand ook daadwerkelijk heeft gedaan. Als we vinden dat de straf te laag is voor mensen die vuurwerk naar anderen gooien dan is het heel goed mogelijk om die straf te verhogen door de wet aan te passen. Wat je natuurlijk niet kan doen is iemand veroordelen voor iets dat iemand niet heeft gedaan alleen maar omdat de strafmaat dan maar hoger is.

Als ik het kleinst mogelijke rotje naar iemand zijn broekspijpen gooi dan is dat niet goed te praten maar zeer waarschijnlijk is de drukgolf te zwak om het überhaupt te kunnen voelen. Om vervolgens iemand dan maar te veroordelen voor poging tot doodslag is buiten iedere proportie maar misschien nog wel erger, het is feitelijk niet wat iemand heeft misdaan. Er is namelijk met de beste wil van de wereld niet hard te maken dat je daarmee in staat bent om iemand te doden.

@57 Ik denk dat de logica aardig klopt. Als iemand heel hard met een honkbal knuppel op iemand begint in te slaan en het slachtoffer overleeft dat omdat omstanders ingrijpen dan is dat poging tot doodslag maar dat is wat anders dan dat ik een klein rotje aansteek en naar iemand zijn benen gooi, wetende dat de kracht van dat rotje niet groot genoeg is om überhaupt verwondingen te veroorzaken.

Waar het mij omgaat is dat je probeert iemand te veroordelen voor het geen iemand daadwerkelijk heeft gedaan. Dat is dus maatwerk en daar hebben we rechters voor. Bij maatwerk kan je niet simpelweg zeggen vuurwerk gooien is automatisch poging tot doodslag. Dat ligt helemaal aan het type vuurwerk en de situatie waarin dat gebeurd. Gaat het om zwaar illegaal vuurwerk dan kan ik me heel goed voorstellen dat er poging tot doodslag geëist wordt maar als het om licht vuurwerk gaat dat niet veel meer doet dan een kleine knal veroorzaken dan is doodslag echt niet aan de orde. Als je dan alsnog vindt dat de strafmaat te laag is dan moet je de strafmaat aanpassen.

2
60 RazorBlade

@59 Maar hoeveel mensen zijn er tot nu toe daadwerkelijk dood gegaan aan vuurwerk?

6
61 upanddown

@61 Sinds de Chinezen vuurwerk hebben uitgevonden zijn dat er 74831 geweest.

Mag ik vragen hoe iemand dat exact zou kunnen weten?

0
62 RazorBlade

@61 Sinds 2011 zijn er 3 mensen omgekomen door vuurwerk.
Door zwaar professioneel vuurwerk.

0
63 arcenist

Eigenlijk hoop ik gewoon op een doorgaand karma. Jaren geleden bij ons, de kinderen in de buurt staken hun 'normaal' vuurwerk af. Buurman besloot zijn eigen in elkaar gedraaid vuurwerk even af te steken. Wij hebben de hulpdiensten maar gebeld, arm er af en ingewanden buiten zijn lijf. Zoooooooo leuk voor de buurkinderen.

Maar er blijven mensen die zeggen: dat moet men toch zelf weten? Er is toch iets als vrije wil?

2
64 gaulette

@64 Het meeste gebeurde juist door zelf gepruts. Tegenwoordig koopt men oorlogstuig want,vuurwerk kun je het niet meer noemen. De verwondingen die je ziet lijken wel van oorlogslachtoffers vergelijkbaar met jouw ervaring. Nu hoeft karma van mij niet direct maar, wel dat de gooier gewond raakt en niet een onschuldige toeschouwer als het erop aan zou komen.

1
65 Saviro

Eindelijk, dat hadden ze al veel eerder in moeten voeren, maar beter laat dan nooit.

0
66 RoosjeB

@2

Zo ver hoef je niet eens terug te gaan, maar wat ik veel erger vindt is dat de regeringen die we gehad hebben, ondanks alle voorspellingen en of waarschuwingen niets hebben gedaan, of het lef niet hebben gehad iets te doen. Het is toch te gek voor woorden dat we al jaren over straatterreur of geweld tegen eender welke hulpverleners lopen aan te hikken zonder zeer zware maatregelen tegen de overtreders. Als wij dit vroeger uithaalde sloegen ze je de knoken over, en thuis nog een keer. Als je nú foei!! zegt moet je oppassen dat je niet aangeklaagd wordt.

1
67 Robbedoes

Behalve als moslims het doen, dan heet het "lage bloedsuikerspiegel" of "verwarde gooiers" of zo.

2
68 B55

@68 ah gossie, wil je het nog even over je favoriete bevolkingsgroep hebben.

2
69 Moien

Allemaal grote woorden. Holle retoriek. Iedere jaar hetzelfde riedeltje. Er wordt toch weer geen ruk aan gedaan. De ware misdadigers zijn de leden van het OM en de rechters die dit allemaal onbestraft laten. Hulpverleners en politie dienen gerespecteerd en beschermd te worden. We lullen hier nu al tientallen jaren over en het wordt alleen maar erger. Kotsmisselijk en gek van woede wordt ik hiervan. 0.0 respect.

0
70 Querulijn Xaverius,

@59
Aha, de wereld in 2 hokken, links en rechts en u kunt het behappen?
ik ga daar niet aan meedoen, het heeft met links of rechts niets te maken.

Maar als een Marokkaan een vuurwerkbom naar de politie gooit, dan is het geen doodslag?

0
71 HenkG

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@56Ook als je iets goed bedoelt kan het misgaan, vaak heeft dat te maken met te weinig info....

zojuist geplaatst door eh

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@55 Ik denk dat het door elkaar gebruikt wordt. Aan de ene kant heb je natuurlijk mensen die echt begaan zijn met het lot van anderen en daarnaa...

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Vageali6888
'Windturbines veróórzaken juist klimaatverandering in plaats van tegengaan' stelt Windhandel-auteur

En intussen lekker cloud-seeden met chemicaliën...

9 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Misschien klopt het wel niet wat ik beweer, maar is WOKE niet in de plaats gekomen van de "deugmens" ?...

10 minuten geleden geplaatst door eh

Vageali6888
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

@20Zoals je kunt lezen heb ik het over de tijd na 1991.De Russen trokken zich na toezeggingen 1500 kilometer terug, de VS/Navo kropen ke...

12 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@53 Ok, dat wist ik niet van SA....

13 minuten geleden geplaatst door wildersfan

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

De deugmens is met eenzijdige info te gemakkelijk te beïnvloeden.Zo kon de deugmens overtuigd worden dat ingrijpen in Syrië goed was.Hij ...

14 minuten geleden geplaatst door eh

wildersfan
Van der Burg is blij dat er geen kabinet-Wilders I komt

@2 Ok...

15 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
Van der Burg is blij dat er geen kabinet-Wilders I komt

https://www.nieuwskoerier.nl/news/981856-eric-van-der-burg-supermooi-dat-er-geen-kabinet-wilders-i-komt...

17 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

kovichni
Zeker dertien doden door Russische raketaanval op Oekraïense stad Chernihiv

waarchijnlikk weer die verdomde hamas toch 😃...

17 minuten geleden geplaatst door kovichni

NK. App
Best Site For Indian PornEbony Black PornSex Film Full MovieJoshi LuckyTight Teen PornThreesome CreampieNuruxxxTeabag PornEacorts Near MeFemboy PornographyTik Tok For PornBig Tits BlogJacqueline Fernandez Sex VideoPussyfishHindi Blue Film ChudaiThickest Latina Porn StarsXvideospornosHarly Quin NudeHorrorporn FullCartoon Network PronSexo XvideosHentaide AnimeCam.cordova OnlyfansSouth XxxSexy Video Hd PronPawg FuckEmma MarxBbc BdsmSxyprn.comnXxxseñorasAmerican X VideoKaveri SexSexfreeRed Gif PornLuna Bright PornSex Film PleaseRekha Sexy MovieMilf OrgasmicGirlpornxxxTaboo PornosXxx 2021Big Tittys PicBisexual Porn VidsBrazzers PartyKorean Bl PornPorn Photos Of Mia KhalifaJacquie MicheleSharing GirlfriendPornstar AustralianKatun XnxxNaughty America FullZee Telugu Soyagam VideosIono Streaming Divine WinePorn Games Online裸体跳舞CunnilingusMarathi Bhabhi XvideoHomegrownflixHymaphrodite PornHausewife PornHegre ArielPawg AmatuerGrannyxxxNew Porn Video ComTamil KamakathaikalHindi Bf Sexy FilmJav With Eng-subKindgrlsDeepika Padukone HotCorinna Kopf Leaked NudeFotos De SexesCuba PornosBlowjobs By SisterIndian NangiTitanic Naked VideoVideos IncestodHistoire PornosBra XnxDf6 PornAnime Indian PornGrandpasex VideosWaifumiia LesbianWww.xhomsterXnxx Porn Star VideoTamil Serial Actress Nude PhotosBlack Teenage Gay PornPrivate Society Vidsتحميل سكسAlso AshleyRara AnzsiPeliculaspornogratisSex VidaoKatsumi FuckingPorn Gay CumAunty Fucking PhotosApni Beti Ko ChodaThigh Gap NudeDesi Randi Xxx VideoSexo FilmSex Telugu VedioBang One Get OneAnime NueMilerotiocsGay Porn DiscordXxxxnxxVídeo Pornô Amador BrasileiroHubrisnessPoppers JoiFilm Français PornographiqueTiffany TatimBazzers PornBig Gand PicFreya ParkerpornTha Habib ShowHinde Sexx VideoRecubateSexo Grátis VídeoSexy SistersActress Xxx VideoNew Bangla Blue FilmSexy.aiListcraleerFaoelloPrivet Society PornCelebrity Nude PhotisVida Guerra NakedEmma Watson NakeeA J Aplegate PornMutual MasturbationpornSon Daddy Gay PornNatasha Leggero HotHollywood Actress NudeKamukta VideoSukanya Actress HotHothitJasmine From Aladdin PornXxnx Free Porn.comGosexpodSusy Gala PornPabgFull Hd Pron Video ComJois RamirePolki HentaiEbvr-086Cassie De IslaClaudia Garcia And Luo BonettDanbopruHd Porn TbeXxxvibeosSpencer Bradley Make Him Jealous