Kreeften
Volledig scherm
Kreeften © Thinkstock

Stropers halen bijna dertig kreeften uit Oosterschelde

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben tijdens een gezamenlijke controle met jachtopzieners op Noord-Beveland een duiker en zijn handlanger betrapt op het stropen van kreeften uit de Oosterschelde. Zij hadden 27 dieren uit het water gehaald.

  1. 100.000 euro cash, dure horloges en 1 miljoen op de bank: groothandelbaas verdacht van belastingontduiking

    100.000 euro cash, dure horloges en 1 miljoen op de bank: groothan­del­baas verdacht van belasting­ont­dui­king

    Grote geldbedragen, zowel contant als op de bank, dure horloges en een flinke lading digitale en fysieke administratie heeft de FIOD vorige week in beslag genomen. Het zou allemaal van één man afkomstig zijn: een 30-jarige groothandelbaas uit Den Haag. Hij is opgepakt en wordt verdacht van een flinke lijst aan belastingontduikingen. Door zijn trucjes liep de Nederlandse staat mogelijk 1 miljoen euro mis.
    Katwijk, Den Haag
  2. Tsjechische geheime dienst: ‘Rusland betaalde cash aan bevriende Nederlandse en Europese politici’

    Tsjechi­sche geheime dienst: ‘Rusland betaalde cash aan bevriende Nederland­se en Europese politici’

    Een vanuit Praag opererende nieuwssite, gerund door een vertrouweling van de Russische president Poetin, betaalde afgelopen jaar honderdduizenden euro's aan politici uit onder meer Nederland in ruil voor standpunten tegen Oekraïne en de EU. Het complot werd woensdagmiddag door de Tsjechische geheime dienst onthuld. Onder meer de PVV en GroenLinks-PvdA noemen het ‘onaanvaardbaar’ en ‘zorgelijk’ en willen opheldering van de Nederlandse autoriteiten.
  3. Marlène reageerde slecht op medicijn en belandde in ziekenhuis, nu heeft ze dna-paspoort: ‘Veilig gevoel’
    PREMIUM
    4

    Marlène reageerde slecht op medicijn en belandde in ziekenhuis, nu heeft ze dna-pas­poort: ‘Veilig gevoel’

    Op een plastic pas heeft Marlène Lingg (60) een deel van haar dna opgeslagen. Met de pas kunnen artsen en apothekers precies zien welke medicijnen bij haar niet werken. Vorig jaar kregen 20.000 patiënten zo’n dna-paspoort. Een recordaantal. Wat is dat eigenlijk voor pas en wie heeft er wat aan? Dna-paspoortbezitter Marlène Lingg, apotheker Ineke van Woerkom en afdelingshoofd Klinische Chemie van het Erasmus MC Ron van Schaik leggen het uit.