Restjes van het kerstdiner? Dit doe je ermee
Kerst ligt weer achter ons. Bij de meeste mensen ligt de koelkast toch nog vol met restjes. Zonde om weg te gooien natuurlijk! Dit kan je doen met met de restanten van het kerstdiner.
Kip en kalkoen
Als je kip of kalkoen hebt gemaakt, is er een grote kans dat hiervan iets over is. Leg de kalkoen bijvoorbeeld op een broodje. Voeg hier wat knoflook, taugé, paksoi en rode ui aan toe en je hebt een heerlijk oosters kalkoenbroodje. Sausje erbij en zie daar: een compleet nieuwe maaltijd.
Recept is afkomstig van 24Kitchen.
Kip kan je gebruiken bij een pasta. Samen met wat olijven, spinazie en parmaham of wat room en Parmezaanse kaas heb je een heerlijke maaltijd. Voor je het weet is het klaar, precies waar je zin in hebt na dagenlang kokkerellen.
Kip en kalkoen doen het niet alleen goed in pasta en op brood, maar ze zijn ook geschikt als ingrediënt voor salades. Combineer met kool en appel en breng het geheel op smaak met een makkelijke vinaigrette.
Aardappels
Aan aardappels is tijdens kerst vaak geen tekort. Heb je ook nog wat eieren over? Maak een frittata. Een frittata is sowieso erg geschikt om restjes in te verwerken, zoals groenten, vis, vlees of kaas. Gooi de ingrediënten in een pan en daar is je maaltijd. Mits je niet de hele inhoud van de koelkast in de pan doet, is deze maaltijd ook niet zo zwaar op de maag, een pluspunt na de afgelopen dagen.
Zo maak je een snelle frittata met chorizo en buffelmozzarella:
Koek
Van kransjes uit de boom tot een koekje bij de koffie. Het zou zomaar kunnen dat je veel zoetigheden ingeslagen hebt. Deze koekjes kun je natuurlijk gewoon los opeten, maar je kunt ze ook in een verse taart verwerken. Probeer deze peanut butter chocolate cheesecake eens. Zo ben je van je overgebleven koekjes af, maar heb je wel weer een taart om op te eten. Héél vervelend.
Recept is afkomstig van 24Kitchen.
Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle hacks en makkelijke recepten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
consumentenbond
80 verschillende airfryers getest: dit is de beste
-
Koken & Eten
Met deze trucjes wordt koken een stuk makkelijker
We hebben soms allemaal wel eens van die problemen tijdens het koken. Je kookt te veel pasta, je handen worden vies tijdens het splitsen van een ei of je hebt geen kurkentrekker in huis om de wijn open te maken. Hier een paar handige trucjes die het koken een stuk makkelijker maken. -
PREMIUM51
Hoe gezond zijn melkvervangers zoals havermelk: ‘Bevatten geen cholesterol, maar ze verschillen veel’
‘Melk is goed voor elk’ was jarenlang een bekend gezegde. Klopt dat nog? Want melkvervangers zijn enorm populair en beter voor het milieu. Maar zijn ze ook even gezond als koemelk? Een rondje langs de melkvelden. ,,Het eten van zo’n 400 gram zuivelproducten verlaagt het risico op darmkanker met 15 procent.” -
Consumentenbond
De beste espressomachine is ruim drie keer duurder dan de nummer 2
Ben je een echte koffieliefhebber? Dan is het overwegen van een halfautomatische espressomachine de moeite waard. Wat is de beste pistonmachine? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUM
Gewichtscoach Mieke Kosters: ‘Je wordt niet dik tussen kerst en oud en nieuw, je wordt dik tussen oud en nieuw en kerst’
Mieke Kosters (1972) is trainer en schrijver. In 2011 schreef ze het boek Het geheim van slanke mensen, waarvan meer dan 250.000 exemplaren zijn verkocht. Vrijdag verscheen haar achtste boek: Succesvolle afvallers diëten niet. Een gesprek aan de hand van steekwoorden, over het what-the-hell-effect, hoofdhonger en goede voornemens.
-
PREMIUM7 vragen
Eieren kun je niet onbeperkt eten: zoveel mag je er maximaal per week
-
-
-
PREMIUM
Er zijn drie belangrijke symptomen voor hartfalen: ‘Altijd sokrand in je benen hoort niet’
Elke dag overlijden er 22 mensen aan hartfalen. Wat hartfalen precies is, weet maar één op de vijf mensen. Daarom is het deze week De Nationale Hartfalen Week. Cardiologen Steven Chamuleau en Jozine ter Maaten geven antwoord op zeven vragen over hartfalen. ,,Als je als 50-jarige een trap op loopt en het benauwd hebt, dan is dat gek.’’ -
PREMIUM147
Is cola zero of light beter? ‘Je lichaam denkt dat je suiker binnen krijgt en geeft wel insuline af’
Dat frisdrank niet gezond is, weten we. Voor velen is het dan ook een goed voornemen om minder frisdrank, en meer water te drinken. Maar kan het écht kwaad als je elke dag één of meer glazen Coca-Cola drinkt? Wat en hoe groot zijn de risico’s? En is die Zero-variant écht minder gezond dan gewone cola? Voedingsexpert Eric De Maerteleire ontleedt de populaire drank: ,,Deze zoetstof is een grote boosdoener voor de lever.”
-
PREMIUMGeldflaters
Tom wilde geen varken in soep: ‘Meisje haalde schouders op en zei dat we zelf besteld hadden’
-
PREMIUMKeuringsdienst van waarde
Teun van de Keuken: ‘Mijn dochters zeggen: zeur niet zo, je eet zelf dit-of-dat, waar heb je het over’
Toen Teun van de Keuken jaren geleden in een talkshow werd beschuldigd van activisme, was hij een tijdlang van de leg. Nu, bij het verschijnen van zijn nieuwe boek De mens is een plofkip, is de journalist en wereldverbeteraar activistischer dan ooit. En hij is er trots op, vertelt hij in dit interview met ons weekendmagazine Mezza. ‘Een harde klap uitdelen, mensen overtuigen, dat is mijn primaire doel.’ -
-
PREMIUM
Omega 3 kan hart- en vaatziekten voorkomen, maar je lichaam maakt het zelf niet aan: in deze voeding zit het