Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kerstpakket-ruzie zorgt voor onrust bij VUmc

21 december 2017, 10.00 uur · Aangepast 21 december 2017, 14.32 uur

Een doosje chocola dat niet goed is afgestemd op de voorkeuren of leefwijzes van werknemers zorgt voor consternatie bij het VUmc. En dat terwijl de aanstaande collega's van het AMC een rijkgevuld kerstpakket met onder andere een wokpan ontvingen. Een ruzie, zo vlak voor kerst, tussen het personeel van de binnenkort samensmeltende ziekenhuizen.

De Telegraaf doet verslag van het kerstverhaal in de krant van vanochtend. Medewerkers van VUmc kregen als jaarlijks kerstgeschenk een doosje chocolade, maar intern regent het klachten. De chocolade zou niet fairtrade zijn, er wordt gebruik gemaakt van palmolie en het dikmakende snoepgoed zou niet goed zijn voor diëtende medewerkers. Ook bevat de chocola alcohol, wat de voorbeeldfunctie schaadt.

Lees ook: AMC en VUmc mogen fuseren

Tegelijkertijd in een ander ziekenhuis, in het AMC, kregen de medewerkers een flink pakket meegestuurd. Daar zit onder andere een fles wijn, olijfolie en een heuse wokpan in. Op het intranet zijn de medewerkers duidelijk: 'dit is niet eerlijk. Je mag een gegeven paard niet in de bek kijken, maar wil je je ondergewaardeerd voelen, kom werken bij het VU!', aldus één gefrustreerde medewerker.

Salaris
Het kerstpakketten-debacle komt volgens de krant na een onrustige decembermaand in het VUmc. De verpleegkundigen van de spoedeisende hulp en IC kregen namelijk een kleine duizend euro extra in december, maar dat viel niet lekker bij het personeel van de overige afdeling.