Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Moslims niet welkom in levende kerststal Zwolle

  •  
21-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
144 keer bekeken
  •  
levende kerststal zwolle
De grootste levende kerststal van Nederland, in Zwolle, laat geen moslims toe als figurant. Dat meldt de Stentor. Volgens Cees Scholten, medeorganisator van het Kerst Event Zwolle, zouden moslims ‘met heel andere gevoelens’ naar de figuur Jezus Christus kijken en daardoor niet welkom zijn in het spel:
Je kunt moeilijk de rol van Jozef spelen als je zelf geen christen bent
Scholten benadrukt dat deelname aan de levende kerststal weliswaar aan christenen is voorbehouden, maar dat anders-gelovigen – dus ook moslims – wel als vrijwilliger kunnen bijdragen aan de opbouw van het evenement of bijvoorbeeld het inschenken van koffie en thee in de kerk.
Zerin Arslan, kandidaat raadslid namens de lokale PvdA, is niet blij met de opstelling van de organisatie. Arslan is aleviet, staat zelf wel open voor andere geloofsovertuigingen en had zich eigenlijk willen opgeven als vrijwilliger:
Alles wat je middenin de stad organiseert, moet juist verbindend zijn. Recentelijk was er een kerstpakkettenactie vanuit de Zwolse Koningskerk. Daar kon ik wel mee helpen en werd ik niet uitgesloten. Zelf heb ik Nederlands gestudeerd en vakken gehad waarin de bijbel leidend was. Ik ken het christelijke geloof heel goed, misschien wel beter dan menigeen die behoort tot het Christendom. Toch bijzonder dat je dan niet mee kan spelen in de kerststal.
Afbeelding: de editie van 2016, screenshot YouTube RTV Focus Zwolle
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.