Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Overheid VS geeft groen licht voor olieboringen in beschermd natuurgebied

Het Amerikaanse Congres heeft president Trumps belastinghervorming vandaag finaal goedgekeurd. De belastingwet, die in de eerste plaats een flinke besparing betekent voor multinationals, bevat ook een andere belangrijke, erg omstreden bepaling. De nieuwe wet laat immers toe dat er in het Arctic National Wildlife Refuge, een beschermd natuurgebied in Alaska, naar olie geboord wordt.

47 reacties

  • ingrid mertens

    5 jaar geleden
    Dump TRUMP voor het helemaal te laat is!! Door zijn ziekelijke machtslust wordt de mooie natuur wat er nog rest en zijn bewoners helemaal verwoest!!
  • ingrid mertens

    5 jaar geleden
    Hebzuchtig MENSDOM dat al de mooie natuur wat er nog rest te niet laat gaan!! Volgende generaties ??
  • Dimitri Mostrey

    6 jaar geleden
    Het idee is verwerpelijk. Doch, vooraleer hierover te oordelen, dien je eerst te weten hoe Canada grondstoffen en schalie-olie delft. En dat al decennia. Als je daar geen probleem mee hebt, laat ze olie boren in Alaska. Als je daar wel een probleem mee hebt, vecht dan eerst de destructieve methodes van Canada aan.
  • fons van loon

    6 jaar geleden
    Eindelijk iemand die niet meedoet aan die populistische milieu hype! Iedereen stapt in het vliegtuig,rijd rond met de auto,verwarmd zijn huis koopt allerlei petrolium produkten zoals plastiek enz,,,! Denkt die hypocriete massa nu echt dat die olie uit de lucht valt of aan de bomen groeit!
  • Gino De Neef

    6 jaar geleden
    Opnieuw een halve leugen. Die gebieden werden wederrechtelijk uitgebreid door Obama. Omdat hij de VS afhankelijk wou hiuden van buitenlandse olie.