• 10
  • 770x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@46

Die kennis van zaken is ook bij het merendeel van de 2de kamerleden niet aanwezig.


Wat wil je eigenlijk alle verkiezingen maar afschaffen omdat je bang bent voor de uitkomst?

2
51 MARCUSAURELIUS

@50
Ja.

3
52 MARCUSAURELIUS

@44 De Financial Times rekent voor, dat de Brexit schade per dag op het BBP van het UK zo groot is als dat bedrag dat de anti-EU campagne beweerde dat de Britten dagelijks aan de EU moesten betalen. (Bron: https://amp.ft.com/content/e3b29230-db5f-11e7-a039-c64b1c09b482?segmentid=acee4131-99c2-09d3-a635-873e61754ec6&__twitter_impression=true

2
53 Hoofd bijzaken

@48
Omdat het twee verschillende zaken zijn.

3
54 MARCUSAURELIUS

@53

Tja leuk die verhalen van WC eend.

3
55 MARCUSAURELIUS

@52 Bron graag? (Inb4 EJBron of iets dergelijks)

3
56 Neobullseye

Tsja, je zult als coalitie toch bij je collega's in de EU voor paal staan als de Nederlanders in een referendum besluiten tot bijvoorbeeld een Nexit. Nee stel je voor, dat zetten we de mooie baantjes voor de heeren die aL gereserveerd zijn op de tocht. het zou me overigens niets verbazen dat bij een volgende verkiezing er partijen zijn die nu voor afschaffing hebben gestemd, weer vol in zullen zetten op de invoering van referenda. Burgers let op uwe saeck.

2
57 nostradamus666

@48 misschien kun je dat het beste aan de volksvertegenwoordiger vragen waar jij op hebt gestemd.

Ik denk er zelf het volgende van: Het parlement gaat over het besluitvormingsproces. Een raadgevend referendum grijpt daar niet direct op in. Een bindend referendum doet dit wel.

1
58 Hoofd bijzaken

@42
De mogelijkheden die je opsomt zijn in de praktijk net zo een zoethoudertje als voor het referendum is gebleken.
Zelfs op lokaal niveau, zelfs als je in je recht staat, duurt het jaren voordat je je recht ook eventueel kunt halen.
De mogelijkheid via advocaten die je noemt is door maatregelen van de regering onmogelijk gemaakt voor doorsnee burgers, het is niet te betalen.

Op hoger niveau is niks te bereiken, je doet wat de partij wil dat je doet anders mag je niet meer meedoen, sterker nog, je doet wat een klein clubje wil (verdeeld over de grote partijen) of je mag niet meedoen. De laatste jaren wordt dat nog overkoepeld door het EU clubje.

Het referendum over het associatieverdrag was HET voorbeeld van deze dictatuur, de regering (en zeker Rutte) heeft daarin minachting voor de wet getoond door niet zo spoedig mogelijk een wetsvoorstel tot intrekking in te dienen (dat dan door de kamer moest waarbij democratisch voor / tegen gestemd kon worden) maar zolang gedraineerd en bekonkeld tot er een meerderheid gevonden was.

De laatste verkiezingen en de regering die we nu hebben (weer hetzelfde clubje) hebben ook duidelijk aangetoond dat dit niet de wil is van de kiezers maar dat 'men' zolang door blijft gaan tot er weer dezelfde figuren aan het roer staan.
En nu het FvD verder stijgt in de peilingen blijkt het hysterisch gedrag, de panische angst, voor alles wat buiten het clubje valt.

5
59 Proemevla

@46
Niet nòg meer macht aan de EU afstaan, niet nog minder te zeggen hebben over wat er in je eigen land gebeurt, niet nog minder democratie, is een geldige regel.

4
60 Proemevla

@59 "De laatste verkiezingen en de regering die we nu hebben (weer hetzelfde clubje) hebben ook duidelijk aangetoond dat dit niet de wil is van de kiezers maar dat 'men' zolang door blijft gaan tot er weer dezelfde figuren aan het roer staan."

Wuh? Men stemt massaal op pro-EU partijen (Een coalitie zonder VVD, CDA en D66 zou bestaan uit zo'n beetje alle andere partijen bij elkaar), dus een pro-EU-koers is niet de wil van de kiezer? Ja, de PVV was de 'tweede partij van Nederland', maar dat zegt weinig als de twee partijen met een gedeelde derde plaats maar één zetel minder hebben.

2
61 Neobullseye

@59 dat jij de mogelijkheden afwijst doet niet af aan het bestaan ervan.

1
62 Hoofd bijzaken

@52

Doe het dan?

3
63 Drumpf

@48
Voor een verandering van de grondwet is altijd een 2/3de meerderheid nodig, dat is dus in het geval van een een bindende referendum nodig. Een raadgevende referendum valt niet onder de grondwet en daar is dus een kamermeerderheid van 50% +1 al voldoende.

0
64 Beowulf

@62
Ik wijs niks af, het werkt niet in de praktijk, het werkt niet op lokaal niveau, het werkt zeker niet op landelijk niveau, nog minder op EU niveau.

Eens in de vier jaar is de stem van de burger belangrijk, meer niet.
En vanuit het beperkte kringetje, vanuit grote afstand tot de burger, wordt bepaald wat goed is voor de burger, nooit goed afgelopen.

3
65 Proemevla

@65 oftewel: jij benut de mogelijkheden niet. En gaat vervolgens klagen over een vermeend gebrek aan invloed.

3
66 Hoofd bijzaken

Misschien zou er een alternatieve referendum-wet kunnen komen.
Wel referenda houden (op het moment dat er een half miljoen of een miljoen handtekeningen zijn). Ook met een minimum opkomst (al vind ik 30% toch best hoog, zeker als je bedenkt dat die drempel maar net gehaald wordt met Europese verkiezingen) van bijvoorbeeld 20%.

En laat dan de uitslag van dat referendum maatgevend zijn voor de politieke gevolgen van dat referendum.
Als

1
67 beastyboy

Toch treurig voor de oprichters van D66, die beoogden een democratische partij in de kamer te krijgen. Nu wordt de democratie, waar ze zich decennia lang hard voor maakten, door hun eigen opvolgers hardhandig om zeep geholpen.

1
68 beastyboy

@38 Dat de bevolking waar een meerderheid op Brexit heeft gestemd en dat deze bevolking nu niet tevreden is heeft als oorzaak dat tegenstanders hebben veroorzaakt dat vanuit de Eu zo veel mogelijk tegenstand is gecreëerd op tal van treinen.
Tijdens de uitkomst Brexit is de tegenaanval al begonnen.
Met een referendum als middel voor de bevolking vind ik een democratisch recht op hoofdlijn van een drastische verandering om deze referendum in te zetten de regering kan een referendum uitspreken maar ook de bevolking kan er voor zorgen dat er een referendum kan plaats vinden door de benodigde handtekeningen, du dat wordt afgeschaft en hierover ook geen referendum kan worden gehouden vind ik dat de bevolking mond dood wordt gemaakt en dit deel van een democratisch recht wordt ontnomen.
Dan blijf er nog over massale opstand tegen de regering ook democratisch recht, actie voeren is een democratisch recht maar hierin begint het ook te rommelen je ziet steeds verschuivingen hierin verbod, plaats waar je mag staan de tijd van hoe lang onder veiligheid en noem maar op je wordt steeds meer beperkt hierin door steeds meer regels op toe te passen en zal de komende jaren alleen maar een strenger belijd en (straffen) op worden toegepast.

3
69 Billiger

@64
Dank voor de reactie.
Zo ver was ik ook gekomen.
Maar WAAROM bindend wel onder de grondwet valt en raadgevend niet, dat snap ik niet.
https://www.volkskrant.nl/buitenland/een-bindend-referendum-is-ook-mogelijk-bij-gewone-wet~a514708/
Bijgaand artikel geeft meer inzicht. Waarin aangegeven wordt dat de politiek altijd van mening was dat artikel 81 en 87 van de grondwet aangepast zouden moeten worden (grondwetwijziging behoeft 2/3e meerderheid), maar artikel 88 geeft daarentegen aan dat dat niet nodig is.

De politiek heeft besloten dat een wijziging van de grondwet nodig is voor een bindend referendum. Zou dat niet door de hoogste rechter, de hoge raad, moeten gebeuren?

0
70 beastyboy

@69 Ze zijn niet tevreden omdat de voorstanders van een Brexit in hun campagne enkel met leugens hebben lopen strooien. 350 miljoen pond per week extra voor de zorg, geen cent meer naar Brussel terwijl ze wel handelsverdragen nodig hebben die sowieso geld kosten etc. Maar de burgers die voor stemden zijn met open ogen (of met oogkleppen op) er in getuind. Ze zijn nu niet tevreden omdat blijkt dat het allemaal leugens waren en dat het remain kamp wel degelijk de waarheid sprak

3
71 Rare Rakker

Natuurlijk, want ze zouden zich schamen als dit weer een negatief beeld over de Nederlandse democratie naar buiten zou brengen.

1
72 niet-alles-geloven

@70 nee een bindend referendum daarvoor is een grondwetswijziging nodig en daarvoor heb je 2/3 stemmen in de tweede kamer nodig, 2/3 in de eerste kamer, en dan nieuwe verkiezingen en daarna nogmaals een 2/3 in de tweede kamer.

0
73 mike45

@66
Ik heb het over de praktijk, niet theoretisch gezever.

3
74 Proemevla

Wanneer zijn we ooit eens verlost van die elitaire zak, Piet Heil Donner. Dat jongetje dicteert al tientallen jaren de gang van zaken in dit land. Samen met topcrimineel Opstelten. Brrrrrrr.

1
75 Mac Benac

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
baba jaga
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

@11 Ik zou niet weten wat de reden is.Het is bij meerdere items die ik plaatste gebbeurt maar de url was volgens mij gewoon goed....

2 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@24 @26 Het lijkt er meer op dat jij de onnozele uithangt....

5 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@19 Is dat een serieuze vraag: waarom? En waar vind ik dat transgenders andere vrouwen letsel hebben toegebracht? Heb je een betrouwbare link?...

8 minuten geleden geplaatst door Bop

Strongoli
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

@7De boetes worden ook al door ons betaald.Dan hebben ze het straks over bezuinigingen. Nou ik weet wèl waarop flink bezuinigd kan worden, ...

16 minuten geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

Omgejoekelden tegen echte vrouwen is de keerzijde van de medaille.Moet ook toegestaan blijven anders is het niet inclusief....

20 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Slavink
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Wat weten we eigenlijk van onze eigen Vasten?https://www.nu.nl/gebaseerd-op-jullie-vragen/6306702/christelijk-vasten-draait-niet-alleen-om-e...

24 minuten geleden geplaatst door Slavink

Graaier1000
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

"Wat ik vind? Ik vind dat ik mensen daar gewoon op mag aanspreken. Ik snap het wel dat het je stoort omdat jij ook graag respectloos spreekt ove...

26 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

ongelovenloos
Lopend Vuur: De zomertijd en wintertijd moeten blijven

Er word alleen maar last ondervonden dus waarom niet afschaffen.Wat is het nut om dit vol te blijven houden , laat die klok met rust ....

31 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

eh
Orca calf refuses to leave a lagoon where its mother stranded and died off Vancouver Island

Veel orka-berichten de laatste tijd.Dit gaat over net weer iets anders, onderlinge gehechtheid....

31 minuten geleden geplaatst door eh

NK. App
Bushman JanjatiAva Adams Hot VideosFace Fuck TourAnnabellepornKaitlynn Anderson NudePorn Mom Son ForceLingerie Gif PornTelegram IncestoVadajade98 NudesMia Khalifa Sexy Video ComRose FitttKate Quinn OrganicsHeavenleebunniePorn Videos StepYoupornfreeMiley Cyrus Blow JobBlack Porn.cmNude LexiBijukuboThe Dancing Bear XxxAnime Tit SuckingNaughty MidwestgirlsMature Milf Hand JobXnxx Telugu StoryNewly Married Couple First NightHot Girl Sex PornDesi Teen Mms2000's PornIncest Gif CaptionsR/bigtitsinbikinisNxxsAdalind GreyMoti Aunty Ki ChutBeuatiful Porn StarTrisha Krishnan BikiniJerk Off TwinksSexanimePirn MoviPaginas De PoroOnlyfakes AppWannonces 35Mature HandjibsMegan InkyAmysbigwishJacquie Et Michel.netCeliberty TitsTube Hot PornDirtyroultetteBlow Job VieosDeepthroat CreampieDomestic Discipline StoriesTamil Xx VideoKorean Milf PornVer Pornos EspañolasTelegrm PornHamasterxDominant Pawg Amazon Fucks Until Cum Drips From Her PussyIndian Fat Aunty Sex VideoPorn CryingPorn FrenxhFun In The Backrooms GirlXxx RetroJasmine Jae Hd PornNarutosexWww.freepornAdultfriendfAmouranth AssX Hot Video ComMallu New Hot VideosYua MikwmiJapanese Model NudeTwitch NudityXmovies For YouCartoonpornvieoPopular Pornhub VideosDemon Slayer HentiMujeres Sin CalzonesSexy KushtiXnxx Teen DesiAidra Foxx LesbianMrs Incredible SexyOrgy On BoatIndian Porn With Dirty TalkJapanese Kissing Sex VideosArabelle Raphael PovZonkpunch PornGloryholegangbangXnxx Xnxx ComJesy JonesNaked WrstlingLesbian HitchhikingAngela BratzPornos GringasThecandidforumMolly BennettHailey Rose VideosShruti Sexy VideoPorn Desi WifeAnal Group SexFry 99comMandy Rose Leaked NudesEx VidioWww Bollywood Sex ComForcely XxxBratnastyRapemomCelebrity Porn GayPorn EstruposBell DelphineHloe SurrealLena The Plug Leaked VideoVideos De Esperanza Gomez PornosPorn Hard HindiHot Seducing SexSaree Sex DownloadKim Besinger NudeGfsharedPornpics.comnBdsm PornoEscort Sexe NetTwitter PornorMommy SwapJuliannemoorenudeEboni XxxBrooke BarrowsIndian Sex 2020Rasiya Xxx VideoChut PronHot Teen Gay SexSpread Eagle Sex PositionCadence Lux CreampieInfluencerdgonewildPururimPorninblackFreeporn On RokuLusicious.netHentaiporn.netImmeagnliveHot CowgirlHeather Honey PornMed Art NudesBig Booty PirnIndian Big Boobs PhotosStella Andrews LeaksJessa Rhodes Sex VideosSuhagrat Full HdMom Fucked By Sons Friendسکس چینیSwallowxxxSex Nxnn Com