Johan Derksen vindt Sylvana Simons ‘erg zielig’

Johan Derksen vindt het ‘erg zielig’ dat Sylvana Simons samen met Sunny Bergman oproept tot een boycot van zijn RTL 7-programma Voetbal Inside. Dat laat hij weten in het AD. De VI-heren maakten vrijdag homo-onvriendelijke grappen en maandag racistische grappen. Het is voor Bergman en Simons de druppel die de emmer doet overlopen. Maar Derksen herkent zich niet in de kritiek. “Ik begin haar zo langzamerhand erg zielig te vinden“, aldus de voetbalanalist.

Derksen vindt Simons een aandachtstrekker. “De Sinterklaas- en Zwarte Piettijd zijn weer voorbij dus heeft mevrouw Simons weer even niks om de aandacht mee te trekken. Ze roept weer iets en ongetwijfeld krijgt ze straks weer alle ruimte om in door grachtengordelfiguren gedomineerde talkshows haar zegje te doen. Ergerniswekkend is dat.

Hij denkt dat er iets psychisch mis is met haar. “Volgens mij gaat het niet helemaal goed met die Sylvana. Het wordt eens tijd dat ze professionele hulp zoekt. Want dit is niets meer of minder dan ziekelijk.”

Maar gaan de grappen in VI ook niet een beetje ver? “We zeggen in het programma met een grote knipoog dingen die waarschijnlijk ook in de meeste voetbalkantines worden geroepen. Bij wijze van grap. Niet om wie dan ook te kwetsen.”

RTL distantieert zich niet van de heren. “De omroep heeft niet voor niets ons contract met drie jaar verlengd. Dat zegt meer dan wat Simons nu weer raaskalt.”

Wilfred Genee vult aan bij omroep WNL: “Er zit een knop op de tv en daar kun je iets mee doen. Dat mag in dit land, maar ik word er wel een beetje moe van.

En René van der Gijp in RTL Boulevard: “Die mensen die ons programma op een bloedserieuze manier gaan zitten bekijken kunnen beter uitschakelen, vind ik hoor. Weet je wat het is oude reus? Stel je voor dat RTL tegen ons zegt dat we daarmee moeten stoppen, dan stop ik. Het enige waar ik nog echt lol in heb, is af en toe een beetje de boel in de maling nemen.

Van der Gijp bij WNL over Simons: “Eigenlijk moet je het geen aandacht geven, want alles wat je aandacht geeft groeit. Maar misschien moeten mensen niet alles zo serieus nemen wat er in het programma wordt gezegd. Ach, ik heb gewoon gezegd dat ik liever naar darten kijk dan naar twee homo’s die uiteindelijk toch niet gingen trouwen. Lekker laten gaan.

Lees ook:
Van der Gijp weigert te kijken naar trouwende homo’s (maandag)
SP’er Kwint vindt VI-heren ‘stel lopende anachronismen’ (maandag)
Gijp: ‘Zwartgeschminkte voetballer lijkt broer Sylvana’ (dinsdag)
Sunny Bergman spreekt sponsors Voetbal Inside aan (dinsdag)
Sylvana Simons ondersteunt actie tegen Voetbal Inside (dinsdag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen