In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

22 jaar cel voor doodschieten man bij hotel in Eindhoven

Een 46-jarige man uit Eindhoven is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 22 jaar voor onder meer het doodschieten van een man in april 2015. Het slachtoffer werd gevonden in een auto vlak bij een Van der Valk-hotel in Eindhoven. De 39-jarige ex-vriendin van de veroordeelde kreeg 6 jaar cel.

Op basis van onder meer camerabeelden, telefoongegevens en dna-sporen oordeelt de rechtbank dat de 46-jarige man Tommie van der Burg heeft gedood. De vrouw was ook betrokken bij zijn dood, zegt de rechter. Ze liet haar ex weten dat het slachtoffer vanuit een café onderweg was naar het Van der Valk hotel.

De veroordeelde wachtte in de struiken bij het hotel en kwam tevoorschijn toen het slachtoffer voor een slagboom moest stoppen. De man werd daarna doodgeschoten.

Gebied verkend

Het slachtoffer was vreemdgegaan met de vriendin van de veroordeelde. Dat werd bekend nadat ze uit elkaar waren gegaan, meldt Omroep Brabant.

Volgens de rechtbank handelde de Eindhovenaar met voorbedachten rade. Een dag voor de liquidatie verkende de man het gebied rondom het hotel en had hij meerdere keren contact met de vrouw. Zij is volgens de rechtbank medeplichtig aan moord.

Ijzeren pijp

Een jaar voor de liquidatie werd het slachtoffer ook al zwaar mishandeld door de man uit Eindhoven. Toen lokte de man hem samen met anderen naar een woning. Daar werd hij onder meer geslagen met een ijzeren pijp.

De rechtbank heeft de man een celstraf van 18 jaar opgelegd voor het doden van de man. Hij is veroordeeld tot 4 jaar cel vanwege de zware mishandeling.

Advertentie via Ster.nl